15 najboljih solarnih panela s eliExpress

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji monokristalni solarni paneli (mono-Si moduli) s AliExpress

1 EPSOLAR 4.5W Najbolja vrijednost za novac
2 ECO-WORTHY L02M100-1 Visoko kvalitetna ploča za ozbiljne zadatke
3 DOKIO FFSP-80W Prijenosni sklopivi model s velikom snagom
4 Overfly Solar Panel 5V / 6V / 12V Najpopularniji solarni panel na AliExpress
5 BOGUANG 11120 Najbolja ocjena. Ugrađena Schottky dioda

Najbolji polikristalni solarni paneli (poli-Si moduli) s AliExpress

1 Taotuo 30W 12V solarna ploča Najbolji polu-fleksibilni panel s visokom učinkovitošću
2 Aiyima 0.5V 100mA 10 mini ploča za rad u svim vremenskim uvjetima
3 LEORY univerzalni regulator punjenja solarnih ploča Skup solarnih panela za punjenje naprava
4 Vikocell TSM64TN Jeftini skup za univerzalne zadatke
5 ANBES Solar Power Panel Opcija s najviše proračuna

Najbolji solarni paneli izrađeni od amorfnog silicija s Aliexpress

1 BUHESHUI 1W-RX Fleksibilne ploče tankog filma
2 ALLPOWERS 18v / 7.5w Najbolji solarni panel za automobil
3 ALLPOWERS AP-SP5V10W Najbolja učinkovitost. Najbrže punjenje telefona
4 Fasdga solarni panel Višenamjenski fleksibilni model
5 BCMaster 0.3W 2V Fleksibilna solarna ploča Najmanja baterija za dom i ulicu

Solarni paneli postali su pravi izvor alternativne energije tek kada je borba za učinkovitost počela donositi plodove. S razvojem tehnologije njihove su cijene desetostruko pale. I sada gotovo svatko može stvoriti, ako ne i potpuno nestabilnu kuću, onda barem odvojeni sektor s alternativnom opskrbom električnom energijom. To će zahtijevati solarne panele - uređaje za pretvaranje sunčeve energije u električnu energiju. To su fotografske ploče pričvršćene na podlogu. Nakon spajanja ovih praznih mjesta možete dobiti solarnu ćeliju željene snage.

Da biste odlučili koji solarni paneli trebate, morate znati gdje će biti instalirani, i shvatiti koliko energije i za koju svrhu želite dobiti. Moderni paneli podijeljeni su u grupe:

 • prema postupku proizvodnje - tankoslojni, monokristalni, polikristalni, amorfni;
 • na materijalu - silicij i film;
 • do odredišta - za telefone, tablete, osvjetljenje ulaza, rad u terenskim uvjetima, stvaranje mini elektrana, itd.;
 • za napajanje - od 6 do 185 W s izlaznim naponom od 12 i 24 volta.

Na AliExpressu se sve vrste solarnih panela prodaju za sasvim zdrav novac. Najkvalitetniji uređaji klase A (bez jednog defekta) na kineskom mjestu su rijetki. Ako prodavatelj jamči da njegovi proizvodi odgovaraju ovoj klasi, a ploče s greškama su stigle - to je razlog za otvaranje spora. U stvarnosti, većina ploča s Aliexpressom ima klasu B (s manjim nedostacima) ili C (s čipovima, pukotinama, nazubljenim rubovima). Namijenjeni su za kućnu uporabu.

Odabrali smo samo najbolje panele pouzdanih dobavljača koji odgovaraju navedenim specifikacijama. Pri odabiru čimbenika koji su uzeti u obzir:

 • kompaktnost;
 • trajnost i pouzdanost;
 • omjer cijene, snage i funkcionalnosti;
 • recenzije aktivnih korisnika.

Najbolji monokristalni solarni paneli (mono-Si moduli) s AliExpress

Ploče ovog tipa sastoje se od pročišćenog silicija. Uređaji izgledaju poput stanica ili ćelija povezanih u jednu strukturu. Kutovi panela su zaobljeni. To je zbog činjenice da se cilindrične gredice dobivaju iz monokristalnog silicija. Cijena stavki je najviša po jedinici snage. Istodobno, imaju značajne prednosti - visoku učinkovitost (17-22%) i bolju stabilnost. I područje takvih ploča je prilično kompaktno. S nedostatkom prostora vrijedi ih pobliže pogledati. Međutim, imajte na umu da je takva kupnja opravdana samo ako postoji veliki broj sunčanih dana u godini, jer oni pokazuju visoku učinkovitost u regijama s aktivnom solarnom aktivnošću, jer najbolje rade od izravnog zračenja.

5 BOGUANG 11120


Najbolja ocjena. Ugrađena Schottky dioda
Cijena za Aliexpress: od 1903 rub.
Ocjena (2019): 4.6

BOGUANG 11120 je prilično fleksibilan i izdržljiv monokristalni silicij solarni panel. Dimenzije jednog proizvoda su 420 * 330 * 3 mm, a težina ne prelazi 500 grama. Učinkovitost ovdje nije loša, oko 19,6%. Tu je ugrađena Schottky dioda, tako da će noću potrošnja energije biti minimalna. Maksimalna snaga baterije je 20W, napon - 12V (u oblačno vrijeme, ova brojka može narasti do 20V). Ova baterija može raditi na temperaturama od -20 ° do + 80 °, ali prodavatelj s AliExpress preporučuje da ga koristite na 45 ° (na suncu).

U pregledima napominju da je ova monokristalna ploča dobro napravljena, da nema vidljivih oštećenja. U kompletu su kliješta, adapteri za USB i upaljač za cigarete. Glavni nedostatak kupaca tvrtke BOGUANG 11120 jesu krhka ambalaža, koja se pri transportu zgužva i podiže. Drugi nedostatak je da je snaga dovoljna za punjenje telefona, za ozbiljne svrhe bolje je odabrati drugi model.


4 Overfly Solar Panel 5V / 6V / 12V


Najpopularniji solarni panel na AliExpress
Cijena za Aliexpress: od 69 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Jeftini solarni paneli s visokom brzinom pretvorbe u najvećoj su potražnji za AliExpress. Prikazani model uključen je u ovu skupinu. Njegova prednost je kvalitetna izvedba. Prijenosni modul predstavljen je prodavatelju u nekoliko verzija. Razlikuju se po snazi ​​i, prema tome, po veličini.

Paneli dolaze iz Kine bez vidljivih oštećenja epoksidnog pottinga. Trake koje povezuju pojedine elemente položene su ravne i uredne. Za to, kupci u recenzijama hvale robu. Ali ponekad prodavatelj šalje bateriju nije snaga koja je navedena u narudžbi, i stoga prima manje "zvijezda" nego što se očekivalo.

3 DOKIO FFSP-80W


Prijenosni sklopivi model s velikom snagom
Cijena za Aliexpress: od 6390 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ova monokristalna ploča u aluminijskom okviru hvali se zbog praktične torbe za nošenje i kontrolera u kompletu. To je samo duljina kablovskog regulatora. Pregledi ovaj trenutak nazivaju glavnim nedostatkom. Projektiran solarni panel za vanjsku uporabu.

Težina uređaja je 3,2 kg. Maksimalna struja je 4,44 A, napon je do 18 V, a učinkovitost je oko 17%. Učinkovitost ne ovisi o temperaturi okoline, raspon je vrlo širok - od -20 do +40 stupnjeva Celzija. Silikonske pločice zaštićene kaljenim staklom. Otpornost na vodu je prosječna - ploča se ne može spustiti u vodu, ali se ne boji oborina Očistite ploče od prašine i prljavštine mekom krpom. Za kućnu uporabu ovo je jedan od najboljih modela.

2 ECO-WORTHY L02M100-1


Visoko kvalitetna ploča za ozbiljne zadatke
Cijena za Aliexpress: od 6305 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Monokristalni solarni panel za one koji žele ne samo igrati ne-volatilnost, nego stvarno dobiti dobru autonomiju. Kupnjom ovog modela dobivate izvor kvalitete i neprekidnu snagu. To je osnovna komponenta alternativnog sustava napajanja. Snaga jednog panela, naravno, nije dovoljna da bi se osigurala energija za veliku privatnu kuću, već će biti potrebno najmanje 10 jedinica. Ali za vikendice s prikolicom za napajanje, brodove ili vrtnu kuću bit će dovoljno i jedna.

Kupci s AliExpress hvale brzu isporuku i visoku kvalitetu same ploče. Može se sigurno postaviti na krov, bez straha od oborina i drugih prirodnih pojava. Vodootporna i antikorozivna svojstva uređaja - na visini. Čak ni snijeg se ne boji. Okvir ovog modela je lagan, ima anti-reflektivni premaz. Korisnici u recenzijama preporučuju kupnju.


1 EPSOLAR 4.5W


Najbolja vrijednost za novac
Cijena za Aliexpress: od 751 rubalja
Ocjena (2019): 4.9

Klasični solarni panel od monokristalnog silikona za rad s jakim sunčevim zrakama. Oblaki, magla, neće raditi rano ujutro ili navečer. Takva je specifičnost ploča ovog tipa.Ali ako ga instalirate pod izravnim sunčevim svjetlom, u potpunosti opravdava titulu jednog od najboljih u svojoj kategoriji. Model radi stabilno, razlikuje se po pouzdanosti. No, proizvod je krhak, tako da se tijekom transporta javljaju oštećenja i trljanje krajeva panela. Što se spominje u pregledima.

Prema karakteristikama - sve, kao što je navedeno od strane prodavatelja na AliExpress. Samo imaj na umu to 4,5 W - ovo je maksimalna snaga. Možete ga dobiti ako stalno okrećete ploču tako da bude usmjerena strogo okomito na sunčeve zrake. Radi lakšeg korištenja trebat će vam pretvarač ili samo baterija. Ako se koristi izravno, trebate instalirati Schottky diodu kako biste stvorili barijeru. U ovom modelu, proizvođač ga nije stavio.


Najbolji polikristalni solarni paneli (poli-Si moduli) s AliExpress

Proizvodnjom polikristalnih solarnih panela koristi se tehnologija koja omogućuje primanje relativno jeftinih pretvarača. Njihove ploče su izrađene od umjetnog silicija. Ploče imaju relativno visoku učinkovitost (12-18%). To je manje nego kod monokristalnih analoga, ali je cijena u ovom slučaju niža. Osim toga, polikristalni elementi mogu djelovati od difuznog sunčevog svjetla, pa će biti najbolji izbor za stanovnike područja gdje je sunčano vrijeme rijetko. Ovaj tip panela, prema europskoj asocijaciji EPIA, u smislu proizvodnje vodi u svijetu. Polikristalne ploče mogu se prepoznati po karakterističnoj plavoj boji, kristalnoj heterogenoj strukturi i pravim kutovima ploča.

5 ANBES Solar Power Panel


Opcija s najviše proračuna
Cijena za Aliexpress: od 36 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

ANBES - minijaturni polikristalni silicij solarni paneli dizajnirani za punjenje telefona. Također se često koriste za izradu igračaka i laganih malih prostorija. Baterije se ne mogu pohvaliti velikom snagom ili amperažom, ali s navedenim funkcijama rade bolje od mnogih analoga. Postoje opcije različitih veličina, od 53 * 30 mm do 125 * 60,5 mm. Njihove tehničke karakteristike se ne razlikuju značajno.

ANBES pokazuje pristojne rezultate čak iu najobimnijoj kampanji. Sudeći po recenzijama korisnika Aliexpress, na suncu, baterija proizvodi napon od oko 13 V, u sjeni - od 6 do 8 V. Preostale karakteristike također odgovaraju navedenim. Jedina stvar na koju se možete žaliti je mala snaga. Za punjenje pametnog telefona preporučuje se da odjednom kupite nekoliko komada. Osim toga, u odgovorima postoje pritužbe na meko pakiranje. Nema jake štete, ali postoje primjerci s ogrebotinama.

4 Vikocell TSM64TN


Jeftini skup za univerzalne zadatke
Cijena za Aliexpress: od 924 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Jeftin skup panela za stvaranje solarnog panela. Ploče su napravljene vrlo visoke kvalitete. Savršeno su pakirani u Kini, pa unatoč krhkosti, roba dolazi netaknuta, bez čipsa i ogrebotina. To je samo ako vam je potreban sustav, na primjer, 12 V, takav kit će biti mali. Trebat će 36 elemenata. S obzirom da je veličina jedne 156 * 156 mm, ukupna površina baterije je velika. Prije kupnje morate sve dobro izračunati.

Ovi solarni paneli su prikladni samo za osobe s "ravnim" rukama. Oni nemaju pokriće, to je neka vrsta poluproizvoda. Još jedna nijansa je ta da su paneli vrlo tanki i lomljivi (debljine oko 2 mm), izbjegavajući lomove s takvim parametrima gotovo je nemoguće, tako da je potrebna opskrba pločama. Ali majstorski kupci se ne boje. Mnogi smatraju bateriju najboljom kupnjom za novac.

3 LEORY univerzalni regulator punjenja solarnih ploča


Skup solarnih panela za punjenje naprava
Cijena za Aliexpress: od 1265 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Pred vama je univerzalni solarni panel od 7 vata u praktičnoj kutiji koja se sastoji od 4 polikristalnog sektora. Napon je 5,5 V, izlazna struja je 1290 mA. Pogodan je za punjenje telefona, tableta i drugih naprava. Proizvođač je proglasio vodonepropusnim, ali je riječ o uređaju koji odbija vodu. Boja poklopca, možete odabrati - kamuflaža ili crna.

U uvjetima planinarenja, ploča je prikladna za korištenje s Power Bank.Na jakom suncu radi savršeno, ali u previše oblačno vrijeme može, naprotiv, uzeti struju od napunjenih naprava. Iskusni korisnici preporučuju rješavanje ovog problema lemljenjem poluvodičke diode.da sa schottky barijerom. To košta denar, a ne daje obrnutu struju. Recenzije o ovom panelu su izvrsne. Kupci hvale prodavatelja i pišu da njegov proizvod u potpunosti zadovoljava navedene karakteristike.

2 Aiyima 0.5V 100mA


10 mini ploča za rad u svim vremenskim uvjetima
Cijena za Aliexpress: od 201 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj dio predstavlja 10 minijaturnih solarnih modula. Težina jedne stavke je oko 2 grama. Čak iu jednoj seriji mogu postojati varijacije, i po veličini i po težini. Međutim, unatoč tom nedostatku, ploče se dobro prodaju na AliExpress-u. Kupci u recenzijama pohvaljuju stabilnost elemenata - ploče daju deklarirane 0,5V i 100mA čak i kada se svjetlosne zrake svjetiljke koriste kao izvor. Testovi pri jakoj sunčevoj svjetlosti pokazuju najbolje rezultate.

Elementi su prekriveni tankim zaštitnim slojem epoksidne smole. Mogu se koristiti na otvorenom. Na poleđini svake ploče nalazi se oznaka "plus" i "minus", tako da montaža ne uzrokuje probleme. Kvaliteta lemne ploče nije savršena, ali imaju vrlo lijepu cijenu.

1 Taotuo 30W 12V solarna ploča


Najbolji polu-fleksibilni panel s visokom učinkovitošću
Cijena za Aliexpress: od 2691 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najbolja učinkovitost pretvorbe energije, dugi vijek trajanja i dobra snaga glavne su prednosti ovog modela. Otporan je na koroziju, ima širok raspon primjena. Solarni paneli kupuju na AliExpress-u za organizaciju napajanja malih kućanskih aparata, osvjetljavanje reklamnih znakova, stvaranje autonomne ulične rasvjete. Također su pogodni za stvaranje malih solarnih sustava.

Ovaj model ima diodu koja sprječava povratnu struju u slučaju nedovoljnog intenziteta svjetla, tako da ploča ne zahtijeva nikakav poseban rad. Međutim, na stranici prodavatelja postoji netočnost. Karakteristike pokazuju da je nazivni napon panela 12V, a snaga 30W. Međutim, kupci dobivaju uređaje na 18V i 30W. Za to, oni mrze prodavatelja u recenzijama. Inače, korisnici su zadovoljni svime.


Najbolji solarni paneli izrađeni od amorfnog silicija s Aliexpress

Amorfni solarni paneli sastoje se od ploča obloženih silikonom na filmu ili staklu. Mogu raditi s ambijentalnim svjetlom (u oblačno vrijeme) i odlikuju se boljom cijenom. Učinkovitost ove vrste panela je niska - oko 5–6%, ali apsorpcija nije loša. Još jedna prednost je fleksibilna baza.

5 BCMaster 0.3W 2V Fleksibilna solarna ploča


Najmanja baterija za dom i ulicu
Cijena za Aliexpress: od 210 rub.
Ocjena (2019): 4.5

BCMaster je sklopivi amorfni silicij solarni panel. Ima relativno visoku učinkovitost (do 16,5%), ima vodootporni premaz. Prodavač tvrdi da se ovaj model može prilagoditi svim vremenskim uvjetima. Podnosi jak vjetar, snijeg i kišu. Da bi se postigla bolja stabilnost, proizvođači su postavili ploču u čvrst plastični okvir. Maksimalna snaga baterije je 0,3 W, radni napon je oko 1,5 V. Dimenzije proizvoda su 12 * 6 * 0,1 cm.

AliExpress korisnici pišu u recenzijama da u ožujku ovaj solarni panel osigurava (na praznom hodu) struju od 33 mA i napon od 2 V. Glavni nedostatak BCMastera nije najbolja kvaliteta izrade i materijala u usporedbi s drugim modelima. Neki kupci su primijetili da je unutarnja baterija puno lošija nego na otvorenom. Unatoč svim nedostacima, kvaliteta i tehničke karakteristike proizvoda u potpunosti opravdavaju njegovu cijenu.

4 Fasdga solarni panel


Višenamjenski fleksibilni model
Cijena za Aliexpress: od 1176 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Fasdga Solar Panel je kompaktna i svestrana amorfna silicijska baterija. Kupuju ga za punjenje telefona, MP3 playera, digitalne kamere, GPS navigatora i drugih naprava. Dimenzije solarnog panela - 365 * 85 * 0,8 mm, vrlo su tanke i uredne. Tehničke karakteristike ovog modela su prilično pristojne: nazivni napon je 6 V, jačina struje je 350 mA. Maksimalna snaga dostiže 2 vata.Uređaj radi na temperaturama od -40 do +80 stupnjeva, pokazuje dobre rezultate čak iu oblačnom vremenu.

Fasdga je napravljena od izdržljivog materijala s vodootpornim premazom i UV zaštitom. Lako je savijati i instalirati, možete ponijeti sa sobom na putovanje ili na prirodu. U pregledima, ovaj model je pohvaljen zbog svoje kompaktnosti i svestranosti. No, tu je jedan veliki nedostatak - prodavatelj zavoja ploče, zbog toga su deformirani tijekom prijevoza.

3 ALLPOWERS AP-SP5V10W


Najbolja učinkovitost. Najbrže punjenje telefona
Cijena za Aliexpress: od 1803 rub.
Ocjena (2019): 4.7

ALLPOWERS AP-SP5V10W je kompaktan prijenosni panel koji se može sklopiti. Prema prodavatelju, maksimalna učinkovitost ovog modela je 22-25%. Nazivni napon je 5V, snaga doseže 10 W, struja je do 1,6 ampera. Kvaliteta izrade je izvrsna, kit uključuje dvije marke karbina i microUSB kabel. Jedna od prednosti ovog modela bila je mogućnost odabira isporuke iz Rusije.

Korisnici AliExpress-a bili su zadovoljni baterijom: u sunčano vrijeme telefon ili tablet se puni gotovo jednako brzo kao i iz mreže od 220 V. Korisnici preporučuju instaliranje solarnog panela na otvorenom suncu pod pravim kutom, a tada će struja biti maksimalna (oko 600 mA). Ako svjetlo prolazi kroz staklo, brojke se smanjuju na 300 mA. Jedini nedostatak ovog modela je što je vrlo osjetljiv na kretanje i pojavu sjena. ALLPOWERS neće raditi u pokretu, primjerice, tijekom izleta s ruksakom.

2 ALLPOWERS 18v / 7.5w


Najbolji solarni panel za automobil
Cijena za Aliexpress: od 1221 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Solarna energija je pristupačan i pristupačan proizvod. Prikazani solarni panel omogućit će vam da ga koristite bez napuštanja automobila. Često se kupuje kako bi se nadoknadila struja baterije koju troši alarm. Za ljude koji koriste svoje automobile rijetko, to je istina. Ako se spojeni panel nalazi cijeli dan na suncu, njegova je snaga dovoljna da se baterija ne isprazni.

U oblačnom vremenu situacija nije tako radosna. Kada je navedeno kod prodavatelja s Aliexpress eXpress 7,5 W, korisnici dobivaju 3,6–5 W. Solarni paneli su prikladni za punjenje malih uređaja, ali češće se koriste za održavanje snage baterije.


1 BUHESHUI 1W-RX


Fleksibilne ploče tankog filma
Cijena za Aliexpress: od 730 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Solarni paneli ovog tipa imaju dobru perspektivu. Ako su prvi amorfni moduli radili samo do 10 godina, tada će model predstavljen u ocjeni trajati mnogo dulje. Što se tiče moći, natjecat će se s kristalnim baterijama. Još jedna prednost je stabilan rad kada temperatura raste. Modul gubi energiju kada se grije znatno manje od klasičnih silikonskih ploča u istoj situaciji.

Uređaj može generirati električnu energiju čak iu difuznom svjetlu. Paneli dolaze bez braka, to potvrđuju recenzije na AliExpress. To je samo učinkovitost imaju nisku, ali za amorfne solarne ploče - to je norma. Osim toga, nedostatak se preklapa s mnogim prednostima.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač solarnih panela predstavljenih na AliExpress-u?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 33

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije