10 najboljih endoskopa s AliExpress

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih endoskopa s Aliexpress

1 KERUI USB endoskop Najbolja ocjena. Tvrdi i mekani kabel
2 LESHP USB endoskop Opcija s najviše proračuna
3 JCWHCAM 5,5 mm 7mm USB endoskop Lider u broju recenzija na AliExpress
4 LESHP 5,5 mm endoskop Minijaturni uređaj za kućne potrebe
5 Jingleszcn WIFI endoskopska kamera Najbolji bežični endoskop
6 JCWHCAM JC 5.5MM / 7MM / 8MM Kamera za endoskop Najlakše je koristiti
7 Jingleszcn 3 u 1 polukruti USB endoskopski fotoaparat Najveći izbor opcija
8 MARVIOTEK USB endoskop Najbolja vrijednost za novac
9 Unitoptek F99-S Izvrstan izbor za početnike.
10 Unitoptek F130-H Najbolja kvaliteta slike

Endoskop je mala kamera s objektivom promjera 4 do 10 mm, koja se spaja posebnim kabelom. Ovaj uređaj se najčešće koristi za dijagnozu automobilskog motora, proučavanje blokada u kupaonici, građevinske radove. Postoje otolaringološki endoskopi koji su umetnuti izravno u uho. Izduženo tijelo uređaja nije veće od normalne ručke, lako može prodrijeti u bilo koji otvor. U kompletu se često nalaze nosači i dodaci za udoban rad: kuke, magneti, silikonske vakuumske čaše, ogledala i kape.

Bolje je kupiti endoskop za profesionalnu uporabu u specijaliziranim prodavaonicama, a samo proizvode od provjerenih marki. Ali uređaj za kućne potrebe može se kupiti na AliExpress. Na ovoj platformi za trgovanje najčešći su budžetski amaterski endoskopi. Njihova rezolucija slike ne prelazi 640 * 480, a interpolacija se koristi za postizanje HD, odnosno, slika jednostavno "nabubri". Zato ne biste trebali preplatiti za navodno višu kvalitetu, za svakodnevnu upotrebu dovoljno je i standardna razlučivost slike. Rangiranje predstavlja najbolje modele kineskih proizvođača, pogodnih za razne svrhe.

Top 10 najboljih endoskopa s Aliexpress

10 Unitoptek F130-H


Najbolja kvaliteta slike
Cijena za Aliexpress: od 1222 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Unitoptek F130-H je kvalitetan endoskop za redovitu uporabu. Ona privlači pažnju svojom svijetlo žutom bojom, no osobine uređaja se ne završavaju. Tu je prilično dobar fotoaparat od 2 megapiksela (promjer objektiva - 8 mm), postoji podesivo pozadinsko osvjetljenje osam svijetlih LED dioda. Razlučivost slike doseže 1600 * 1200. Optimalna žarišna duljina je 4–8 cm, a uređaj radi na bateriji kapaciteta 800 mAh i traje 45 minuta neprekidne uporabe.

Kabel je tvrd, možete odabrati duljinu (1, 2, 3,5 ili 5 m). Uključuje magnet, kuku, džepno ogledalo i vodootpornu kapu. Kao i drugi modeli ove marke, Unitoptek F130-H povezuje se s pametnim telefonom ili računalom putem Wi-Fi veze. Neki korisnici su imali problema s bežičnom vezom, morali su koristiti microUSB. Nedostaci uređaja uključuju i nemogućnost podešavanja fokusa.


9 Unitoptek F99-S


Izvrstan izbor za početnike.
Cijena za Aliexpress: od 950 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Unitoptek F99-S se automatski spaja na Wi-Fi mrežu, ne morate unositi lozinke niti izvoditi dodatne manipulacije. Endoskop baterije, jedno punjenje traje najmanje 2 sata. Ovdje je kamera prosječne kvalitete - 1 MP. Prodavatelj tvrdi da možete dobiti sliku od 1280 * 720 s računala, ali stvarna razlučivost slika jedva prelazi 640 * 480.

Jedna od glavnih prednosti proizvoda je brza isporuka. Možete naručiti pošiljku iz Kine ili iz Rusije. Također, kupci su sretni automatska veza. Endoskop počinje raditi od prvog starta, nećete ga morati dugo podešavati. Zato je idealan za one koji prije nisu koristili takve uređaje.Nedostaci korisnika Unitoptek F99-S uključuju nedostatak autofokus i foto gumba, kao i zamagljenu sliku iz blizine. Nije svatko zadovoljan svjetlinom pozadinskog osvjetljenja, ali se može prilagoditi.

8 MARVIOTEK USB endoskop


Najbolja vrijednost za novac
Cijena za Aliexpress: od 426 rub.
Ocjena (2019): 4.7

MARVIOTEK je pristojan proračunski endoskop promjera 7 mm, žarišna duljina je 5-20 cm, a uređaj je spojen na pametni telefon i druge uređaje putem USB-a ili microUSB-a. Ako nema prikladnog priključka, morat ćete kupiti adapter. Aplikaciju za MARVIOTEK možete besplatno preuzeti pomoću QR koda na kutiji. Jedini nedostatak je da u njemu nema ruskog jezika. Zbog toga mnogi korisnici instaliraju druge programe, lako ih je pronaći na Internetu.

U pregledima bilježe brzu vezu s telefonom, dobru kvalitetu slike (s obzirom na razlučivost od 640 * 480), svijetlo pozadinsko osvjetljenje i izdržljiv kabel. Duljina od 10 m treba uzeti samo za posebne namjene, u svakodnevnom životu ima dovoljno žice od pet metara. Glavni nedostatak MARVIOTEK-a - ako uređaj dovedete do 2 cm (i bliže) objektu, slika je mutna. Kupci imaju pravo na vlasnika kuke i magneta: izrađena je od klimave plastike, može se brzo slomiti.


7 Jingleszcn 3 u 1 polukruti USB endoskopski fotoaparat


Najveći izbor opcija
Cijena za Aliexpress: od 543 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Jingleszcn pruža širok raspon opcija za svaki model. Primjerice, 3 u 1 polukruti je dostupan s tvrdim i mekim kabelom, a može se odabrati i duljina (od 1 do 10 m). Na kućištu uređaja nalazi se kotačić za podešavanje pozadinskog osvjetljenja, kao i gumb za fotografiranje. Ne preporučuje se dugo raditi s fotoaparatom pri maksimalnoj svjetlini jer se brzo zagrijava. Paketni paket ovdje je isti kao i ostali Jingleszcn proizvodi: obloga i pričvršćivanje, USB kabel i korisnički priručnik.

U recenzijama navode da je oštrina inducirana na udaljenosti od oko 3 cm, razlučivost slike je 640 * 480. Glavni nedostatak modela je nedostatak podrške za iOS. Jingleszcn radi isključivo s uređajima baziranim na Androidu, Linuxu ili Windowsu. Također, nedostaci uključuju prilično nisku kvalitetu slike. Endoskop je dovoljan za domaće potrebe, ali za ozbiljne svrhe bolje je odabrati drugi uređaj.

6 JCWHCAM JC 5.5MM / 7MM / 8MM Kamera za endoskop


Najlakše je koristiti
Cijena za Aliexpress: od 406 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ovaj endoskop iz JCWHCAM-a prikladan je za detaljno proučavanje svih objekata, čak iu vodi. Ima vodootpornu kutiju (IP67), set uključuje savjete za inspekciju s različitih strana, džepno ogledalo, kuku i magnet. Optimalna žarišna duljina - od 3 do 8 cm, zatim slika postaje nejasna. Promjer komore može se odabrati (5,5, 7 ili 8 mm), kao i duljina kabela (od 1 do 5 m). Također je uključen QR kod i disk za instaliranje upravljačkih programa. Ako imate problema s njima, na Internetu možete preuzeti besplatne aplikacije za ugodan rad.

Korisnici u pregledima bilježe brzu isporuku i izvrsnu kvalitetu slike, ako endoskop priključite na računalo ili prijenosno računalo. Ali kod pametnih telefona situacija je malo složenija: neke aplikacije se jednostavno ne pokreću, slika može biti mutna ili uopće nije prikazana. Kako bi se to izbjeglo, prodavatelj je u opis proizvoda dodao detaljnu tablicu sa svim podržanim modelima.

5 Jingleszcn WIFI endoskopska kamera


Najbolji bežični endoskop
Cijena za Aliexpress: od 1272 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Jingleszcn je praktična bežična kamera s tvrdim kabelom i kvalitetom slike. Izvor napajanja je litijska baterija od 600 mAh, koja se puni za sat vremena. Promjer leće je 8 mm, tako da će biti lako vidjeti sve detalje na velikoj slici. Optimalna žarišna duljina je 4–10 cm, a kabel je ovdje polu-krut, njegova duljina se može odabrati, a raspon uključuje opcije od 1 do 10 m. U kompletu je uključena kapica za zaštitu uređaja od vode. Međutim, nije preporučljivo uranjati Jingleszcn u tekućinu duže od 15 minuta.

Prodavatelj obećava HD 1200 video, ali u stvarnosti razlučivost slike rijetko prelazi 640 * 480. Da biste dobili bolju sliku, morate koristiti uređaj na računalu. Korisnici bilježe da brzina endoskopa ovisi o opterećenju Wi-Fi kanala. Nedostaci uključuju defokusiranje iz neposredne blizine, kao i loše pakiranje robe.


4 LESHP 5,5 mm endoskop


Minijaturni uređaj za kućne potrebe
Cijena za Aliexpress: od 413 rub.
Ocjena (2019): 4.9

AliExpress ima različite verzije endoskopa iz LESHP-a, ali ovaj model s promjerom kamere od 5,5 mm smatra se jednim od najboljih. Rezolucija slike je standardna - 640 * 480. Zajedno s uređajem, prodavatelj šalje cijeli set mlaznica, adapter za microUSB i QR kod za instalaciju softvera. Pozadinsko osvjetljenje je svijetlo, podešava se pomoću kotača, kao iu drugim LESHP modelima.

Uređaj se brzo spaja na telefon ili računalo, ali neki pametni telefoni zahtijevaju dodatni adapter. Mora se kupiti unaprijed na AliExpress ili u drugoj trgovini. Nedostaci endoskopa uključuju činjenicu da se fotoaparat zagrijava zahvaljujući ugrađenim LED-ima. Ne držite ga dulje vrijeme, optimalno vrijeme za neprekidnu uporabu je 2 minute. Ako se objekt nalazi na udaljenosti od 4 cm (i bliže) od leće, postoji rizik od neusklađenosti. Morate provesti vrijeme kako biste pronašli pravi kut gledanja.

3 JCWHCAM 5,5 mm 7mm USB endoskop


Lider u broju recenzija na AliExpress
Cijena za Aliexpress: od 313 rub.
Ocjena (2019): 4.9

JCWHCAM je jedna od najpopularnijih tvrtki za proizvodnju endoskopa. Na AliExpressu postoje različiti uređaji ove marke. Na primjer, ovaj model kombinira nisku cijenu i optimalnu kvalitetu slike. Dolazi isključivo pomoću mekog kabela, možete odabrati njegovu duljinu (1, 1,5 ili 2 m). Također, prodavatelj nudi dvije opcije s različitim promjerom kamera - 5,5 ili 7 mm, maksimalna razlučivost je 640 * 480.

Mlaznice u nizu standardnih: magnet, kuka i ogledalo. Izgledaju slabašno, ali izvrsno rade. U recenzijama pišu da pametni telefon možda neće vidjeti endoskop kroz adapter. Uređaj tvrtke JCWHCAM idealan je samo za microUSB priključak. Također, neki kupci su imali poteškoća s priključivanjem uređaja na telefone određenih modela. Prije kupnje je bolje da se obratite prodavatelju i pojasniti o podršci specifične uređaja.

2 LESHP USB endoskop


Opcija s najviše proračuna
Cijena za Aliexpress: od 304 rub.
Ocjena (2019): 5.0

LESHP ima ne previsoku rezoluciju kamere (640 * 480), ali je sasvim dovoljno za kućne potrebe. Kućište endoskopa je vodootporno (IP67), može izdržati čak i potpuno uranjanje u tekućinu. Svjetlina pozadinskog osvjetljenja podešava se pomoću kotača, što je vrlo pogodno. Da biste spremili sliku, samo kliknite na gumb. Uključen je adapter s microUSB na USB, upute za boje s fotografijama, disk s upravljačkim programom, kuka i magnet. Tu je i ogledalo za kutni pregled, ali je dobio vrlo dobre kritike od kupaca, postoji izobličenje.

Do kontra modela, korisnici pripisuju slabu rezoluciju slike i malu žarišnu duljinu. Ako fotoaparat postavite na 5-7 cm od objekta, slika je jasna i visoke kvalitete. Na udaljenosti većoj od 2 m to je gotovo nemoguće postići. Objekti koji se nalaze u blizini objektiva bit će izvan fokusa. Također u pregledima upozoravaju na dugoročnu isporuku (3-4 mjeseca).


1 KERUI USB endoskop


Najbolja ocjena. Tvrdi i mekani kabel
Cijena za Aliexpress: od 984 rubalja.
Ocjena (2019): 5.0

Uz pomoć KERUI-ja, možete dobiti sliku u HD kvaliteti, žarišna duljina je 5–12 cm. Komplet sadrži korisnički priručnik, tako da će se lako nositi s upravljanjem. Možete odabrati set s tvrdim ili mekim kabelom duljine 1, 2, 3,5 ili 5 m.

KERUI ima izvrsnu opremu: USB kabel, ogledalo, kuka, usisna silikonska čaša i magnet. Pomoću ovih stavki možete montirati fotoaparat na bilo koju površinu, a kuka je dizajnirana tako da drži male stvari ispred objektiva. Jedan od dodataka dobio je posebno visoke ocjene korisnika: mlaznica za sužavanje kuta gledanja čini snop svjetlosti fokusiranijim, poboljšavajući kvalitetu slike. No, za dobivanje jasne slike morat će se prakticirati. U recenzijama preporučujemo da kupite robu s tvrdim kabelom, mekana neće raditi za teško dostupna mjesta.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač endoskopa koji je predstavljen na AliExpress-u?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 10

ocjene

Kako odabrati

recenzije