Top 10 fitolamps s AliExpress

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih fitolamp s AliExpress

1 Goodland Led raste E27 Najpopularniji model na AliExpress
2 Goodland LED raste svjetlo Fitolamp Bolja kvaliteta izrade
3 Ming & Ben Plant Grow Light Lagana i kompaktna svjetiljka
4 Baza PL001 Opcija s najviše proračuna
5 Apucoo Full Spectrum High Power Snažan snop svjetlosti
6 Ming & Ben Plant Grow Floodlight Najbolji reflektor u stakleniku
7 SINJIAlight SMD3528 Najsvjetlije svjetlo. Moderan dizajn
8 VBS Full Spectrum Fitolampy Najbolja vrijednost za novac
9 ATcomm 5050 LED raste Strip Light Najoriginalniji dizajn
10 Rayway T5 raste bar svjetlo Izvrsna opcija u srednjem rasponu cijena.

Fitolampi su uređaji potrebni za uzgoj sadnica zimi i jeseni. Njihova crvena, plava i ljubičasta svjetlost zamjenjuje sunčeve zrake čak i na najkraći dan. To ubrzava proces fotosinteze, biljke dobivaju potrebnu dozu hranjivih tvari. Svjetiljke će postati nezamjenjivi pomoćnici tijekom transplantacije cvijeća, voća i povrća. Čak i izblijedjeli listovi brzo dobivaju bogatu zelenu nijansu, a tanke grane na očima ojačavaju. Ali važno je zapamtiti da se sve žarulje zagrijavaju tijekom dulje upotrebe. Zbog toga se može narušiti temperaturna ravnoteža u stakleniku.

Tu su fluorescentne, plinske i LED svjetiljke. Potonji se smatraju najboljima zbog svoje trajnosti, lakoće korištenja i ekonomičnosti. Čak se i najskuplji uređaji isplate za nekoliko mjeseci. Da biste kupili kvalitetnu fitolampu po niskoj cijeni, trebate pogledati AliExpress. Postoje opcije s različitim dizajnom, snagom i brojem LED dioda. Pogodni su za unutarnji vrt ili staklenike bilo koje veličine.

Top 10 najboljih fitolamp s AliExpress

10 Rayway T5 raste bar svjetlo


Izvrsna opcija u srednjem rasponu cijena.
Cijena za Aliexpress: od 828 rubalja.
Ocjena (2019): 4.5

Rayway - nije budžet, ali ne skupi fitolamp. Čvrsto je izrađena: svi dijelovi su sigurno pričvršćeni, žica izgleda uredno. U kompletu su dva uređaja odjednom, koja se mogu koristiti pojedinačno ili spojena posebnim kablom. Dimenzije svake svjetiljke su 290 * 20 mm, snaga doseže 5 W, kut gledanja je 120 °. LED traka sastoji se od 18 crvenih i 6 plavih dioda.

U recenzijama piše da se ova žarulja lako može postaviti na bilo koju površinu. Rayway je odličan za sadnice, prvi rezultati su vidljivi za samo nekoliko tjedana. No, pakiranje robe ostavlja mnogo želje za boljim: kartonska kutija je često zgužvana ili poderana tijekom prijevoza. Neki su korisnici pronašli nedostatke na tijelu, zbog čega su morali sniziti konačnu ocjenu. Nema primjedbi na rad fitolampa, dobro se nosi sa zadanim zadacima. Biljke rastu u veličini, boja lišća postaje svjetlija.


9 ATcomm 5050 LED raste Strip Light


Najoriginalniji dizajn
Cijena za Aliexpress: od 492 rubalja.
Ocjena (2019): 4.6

Zbog svog izvornog oblika, ovaj fitolamp zauzima malo prostora, pogodan je za najmanji prostor sa sadnicama. Duljina trake je 5 m, a crvena i plava LED dioda su postavljene po cijeloj površini. Postoje modeli s različitim brojem dioda, među kojima je lako odabrati prikladne za određene biljke. Tu su i svjetiljke s vodootpornim premazom, ali su malo skuplje. ATcomm se spaja na običnu utičnicu, ne morate tražiti adapter ili gadget s priključkom za USB kabel. Svjetiljka se kontrolira pomoću tipke na žici.

Nedostaci ATcomma su potpuno isti kao i kod ostalih AliExpress svjetiljki: grije se tijekom rada i ne održava uvijek svoj oblik. Baza ljepila može brzo postati neupotrebljiva, bolje je koristiti tekuće nokte.Kupci često uzimaju ovaj model za ukorjenjivanje reznica, oni preporučuju ljepilo trake na traku zrcala, tako da se reflektira svjetlo.

8 VBS Full Spectrum Fitolampy


Najbolja vrijednost za novac
Cijena za Aliexpress: od 240 rubalja
Ocjena (2019): 4.7

VBS je sjajna proračunska lampa s klasičnim ružičastim i ljubičastim svjetlom. Idealan je za malo područje s biljkama. Tijelo je izrađeno od nehrđajućeg čelika, unutra se nalazi 14 LED dioda - 10 crvenih i 4 plava. Za svoju veličinu (120 * 15 * 8 mm) fitolamp je dovoljno svijetao. Njegova svjetlost dovoljna je za jednu posudu ili 6 malih šalica sadnica. Rezultati korištenja VBS-a nisu odmah primjetni, ali jesu. Cvijeće, voće i povrće počinju rasti brže, izgledaju svježe i zdravo.

Pomoću fleksibilnog USB kabela, žarulja se može učvrstiti u željenom položaju, okreće se za 360 °. Kabel vam također omogućuje povezivanje uređaja s bilo kojim izvorom napajanja s prikladnim priključkom. Ali morate djelovati vrlo pažljivo, inače postoji opasnost od oštećenja kontakata. Korisnici su imali pritužbe na kvalitetu izrade, također su pisali u recenzijama da VBS tijekom rada postaje jako vruć. Ali za takvu sumu teško je pronaći najbolju opciju.


7 SINJIAlight SMD3528


Najsvjetlije svjetlo. Moderan dizajn
Cijena za Aliexpress: od 465 rub.
Ocjena (2019): 4.7

SINJIAlight SMD3528 izgleda dobro: okrugli ormarić izrađen je od visokokvalitetne plastike, unutra je svijetla LED traka. Prodavač s Aliexpress nudi širok izbor opcija: postoje modeli E27 i E40 s kapacitetom od 15, 40, 50 ili 80 W. Tijelo lukovice može biti crveno ili bijelo. Broj dioda izravno ovisi o snazi ​​uređaja: u proračunskoj verziji ima 126, u modelu 80 W - 800 komada. Prosječan kut osvjetljenja ovdje je oko 140 °.

U recenzijama pišu da ove fitolampi sjaje vrlo vedro, čak i modeli s najnižom snagom. Dva 80-vatna uređaja dovoljna su za osvjetljavanje prostorije od 50 četvornih metara. Glavni nedostatak SINJIAlight SMD3528 je da korisnici smatraju da je ambalaža loša, zbog čega se roba može oštetiti tijekom isporuke. Do kontra modeli kupci također uključuju nedostatak uputa uključeni. Ali čak i bez toga, možete lako shvatiti kako kontrolirati lampu.

6 Ming & Ben Plant Grow Floodlight


Najbolji reflektor u stakleniku
Cijena za Aliexpress: od 560 rubalja.
Ocjena (2019): 4.8

Ming & Ben nije samo fitolamp, nego pravi reflektor. 50 W LED kristal (postoje opcije za 30, 100 i 150 W) mogu osvijetliti veliku površinu sadnicama. Veliki radijator osigurava učinkovito odvođenje topline. Takav uređaj je glup da kupi vlasnike nekoliko lonaca biljaka, to je prikladnije za velike staklenike. Pomoću prikladne ručke moguće ga je učvrstiti u različitim položajima, a u paketu je uključena i kuka za ovjes.

Još jedna prednost Ming & Ben-a je pakiranje. Prodavatelj umotava svaku kopiju u mekanu podlogu, a zatim je umotava u gusti materijal. Time se smanjuje rizik od oštećenja svjetiljke tijekom transporta. Unatoč tome, korisnici su se žalili na čips i ogrebotine. Nisu utjecali na kvalitetu rasvjete, ali je izgled predmeta bio pokvaren. Još jedan nedostatak - projektor je vrlo vruć. Ne može se predugo koristiti bez prekida.

5 Apucoo Full Spectrum High Power


Snažan snop svjetlosti
Cijena za Aliexpress: od 166 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Za razliku od drugih LED uređaja, upečatljiva maštom svojim neobičnim dizajnom i velikim brojem boja, ovaj fitolamp izgleda vrlo skromno. Unutar ultraljubičastog ruba nalaze se 3 višebojna kruga. Svjetlosni snop koncentrira se na malo područje s biljkama, ne raspršuje se na 120 °. Čak i ako uređaj visite, rasvjeta ostaje svijetla. Zbog toga je minimalna količina energije dovoljna da dobije odličan rezultat. Ako uklonite objektiv, možete osvijetliti cijeli stol ili prozor.

U pregledima napominju da je Apucoo u potpunosti u skladu s opisom. Ne svijetli jako vedro, ali biljke odmah oživljavaju.Za najbolje rezultate, preporuča se umetanje žarulje u stropnu svjetiljku. Glavni nedostatak proizvoda je vrlo loš kontakt između LED ploče i hladnjaka. Zbog toga se diode mogu brzo pregrijati i prestati sjati.


4 Baza PL001


Opcija s najviše proračuna
Cijena za Aliexpress: od 76 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Na AliExpress-u postoje uređaji u različitim cjenovnim kategorijama, ali to je baza PL001 koja se može nazvati najprofitabilnijom lampom. Zapravo, ovo nije svjetiljka pune veličine, već samo žarulja koja se može zavrnuti u nju. Ova opcija je savršena za osvjetljavanje velikog prostora gdje postoje izvori svjetla, ali nema ispusta. Prodajni asortiman ima različite vrste žarulja: E27, E14, B22, GU10 i MR16. Svaki model predstavljen je u dvije verzije: 48 i 60 LED. Svjetiljka radi pod kutom od 180 °, za razliku od drugih uređaja koji osvjetljavaju sadnice maksimalno 120 °.

Glavni nedostatak baze PL001 je što je svjetlo preslabo. Za mnoge biljke, jedan fitolamp ne mora biti dovoljan, osim toga, vrlo je vruć tijekom rada. Također, korisnici se žale na kvalitetu ambalaže: prodavatelj stavlja žarulje u tanke kartonske kutije. Mogu se cijepati tijekom transporta, iako je to iznimno rijetko.

3 Ming & Ben Plant Grow Light


Lagana i kompaktna svjetiljka
Cijena za Aliexpress: od 986 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj fitolamp sastoji se od niza LED različitih boja. Pruža crvenu, ultraljubičastu i bijelu rasvjetu. Ming & Ben dimenzije su 252 * 252 * 29 mm, teži 0,5 kg. Osnova uređaja izrađena je od plastike, lagana je i kompaktna, postavljena je pod bilo kojim kutom. Komplet sadrži sva potrebna pribora za vješanje svjetiljke. Prodavac preporuča instaliranje žarulje iznad sadnica i biljaka visine 0,5–1,5 m. Ming & Ben se povezuje s mrežom putem običnog kabela, bez potrebe za dodatnim kupovinom adaptera.

Kupci su koristili ovu fitolampu za uzgoj paprike, rajčica, jagoda i cvijeća. Sve su biljke pokazale izvrsne rezultate: nakon nekoliko dana su se povećale, boja lišća postala je zasićenija. U pregledima navode da je LED traka nejednako osvijetljena, neke diode su slabije od drugih. Ali to nije brak, već obilježje ovog modela.

2 Goodland LED raste svjetlo Fitolamp


Bolja kvaliteta izrade
Cijena za Aliexpress: od 1292 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Ove fitolampy idealne su za staklenike ili male prozore. Zbog svog oblika, svuda se uklapaju. Duljina svake žarulje je 25 cm, a kućište uređaja je od metala, montaža je visoke kvalitete, nema zazora i žetona. Vodilice čvrsto drže žarulju pod bilo kojim kutom. Zaštitna kaciga pouzdana, čvrsto omata prozorsku dasku. Stezaljke su prekrivene pjenastim materijalom kako ne bi grebale namještaj.

Postoje tri načina svjetla - crvena, plava i mješovita. Na daljinskom upravljaču nalaze se gumbi za promjenu boja, podešavanje svjetline i tajmera. Vrijeme isključivanja možete postaviti nakon 4, 8 ili 12 sati. Cons ovog modela, kupci uključuju nedostatak napajanja i utikača, postoji samo USB kabel. Ali Goodland se lako spaja na telefon ili na banku, što je vrlo povoljno. Drugi nedostatak je to što se cijevi savijaju s naporom, nije ih uvijek moguće smjestiti idealno preko biljaka.


1 Goodland Led raste E27


Najpopularniji model na AliExpress
Cijena za Aliexpress: od 161 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Goodland je jedna od najpopularnijih tvrtki koje proizvode fitolampe i druge proizvode za njegu biljaka. Proizvođač nudi veliki izbor opcija: možete odabrati uređaj za 60, 126 ili 200 LED dioda, postoje i modeli za dvije žarulje. Promjer žarulje - 12 cm, to je dovoljno za osvjetljavanje cijelog prozorskog praga. Zahvaljujući fleksibilnom metalnom držaču, uređaj je fiksiran u željenom položaju. Duljina žice je 160 cm, tako da svjetiljku možete instalirati bilo gdje.

U pregledima bilježe visoku kvalitetu izrade i solidan izgled uređaja. Biljke "oživljavaju" nakon jedne večeri pod lampom. Boja zelene postaje svjetlija i zasićena, sadnice izgledaju zdravo. Nedostaci korisnika uključuju nedostatak zaštite: nedovoljno stakla ili plastike za pokrivanje LED dio uređaja. Smjese za odijevanje smatraju se preslabim za dvije svjetiljke, ne drže se za ručku prozora.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač fitolampa predstavljenih na AliExpress?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 3

ocjene

Kako odabrati

recenzije