10 savjeta o odabiru perilice


Teško je zamisliti život moderne osobe bez perilice rublja. Domaće i inozemne tvrtke nude širok raspon modela, različitih veličina, vrsta upravljanja i opterećenja, skup opcija i drugih karakteristika. Perilice se razlikuju ne samo po ovim parametrima, već i po kvaliteti montaže i materijala. Stoga, kako bi odabrali pravi model, morat ćete detaljno proučiti njegove karakteristike, pročitati recenzije, upoznati mišljenja stručnjaka. Samo tako ćete shvatiti koju perilicu je najbolje odabrati. U međuvremenu smo za vas pripremili deset najvažnijih savjeta.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač perilica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 124

Proizvođač Proizvođač

Koji proizvođač proizvođača rublja je bolje odabrati?

Prema mišljenjima i mišljenjima većine stručnjaka u području kućanskih aparata, pri odabiru stroja za pranje rublja, morate dati prednost dokazanim, poznatim tvrtkama. Ne vjerujte sumnjivim kineskim brendovima, bez obzira na to kako ih namamili, i koja funkcionalnost ne bi bila obećana. Sljedeće tvrtke uživaju zasluženo povjerenje kupaca i stručnjaka.

 • Indesit. Talijanski brand je uobičajen među ruskim kupcima zbog uravnoteženog odnosa cijene i kvalitete. Nudi modele različitih veličina, uključujući i najuže verzije s prednjim učitavanjem. Unatoč umjerenim troškovima, sva oprema tvrtke u potpunosti zadovoljava zahtjeve potrošača, opremljena je širokim rasponom dodatnih opcija.
 • Siemens. Poznati njemački proizvođač na tržište isporučuje visokokvalitetne i vrlo skupe perilice rublja. Velika je prednost Europska skupština u vlastitim tvornicama.
 • Zanussi. Talijanska tehnologija je popularna zbog svoje trajnosti, modernosti i besprijekornog dizajna. Tvrtka nudi veliki izbor perilica rublja s različitim vrstama opterećenja. Asortiman je, kao što je dovoljno jednostavan za karakteristike uređaja, i modeli opremljeni bogatim skupom opcija.
 • Bosch. Jedan od najpoznatijih brandova kojima većina korisnika vjeruje. Oprema tvrtke je besprijekorne kvalitete, pristojan skup opcija i duga usluga.

Ako još uvijek sumnjate u tvrtku koju odaberete, razmislite o brandovima kao što su AEG, Electrolux, BEKO, Samsung, Hotpoint-Ariston. Dostojne ponude na tržištu više su nego dovoljne.


Vrsta preuzimanja

Koji je tip preuzimanja bolje odabrati - frontalno ili horizontalno?

Po vrsti utovara perilice se dijele na vertikalne i frontalne. Oba tipa rade jednako dobro sa svojim funkcijama - možete odabrati određeni model ovisno o slobodnom prostoru za instalaciju i osobnim željama.

 • Frontalni automobili su najčešći, izbor je mnogo veći u odnosu na vertikalne modele. Ovo nam je poznat dizajn za punjenje rublja kroz otvor ispred trupa.
 • Vertikalni modeli, sudeći prema ocjenama, korisnici se čine ugodnijim u smislu utovara i istovara rublja. Otvor se nalazi na vrhu stroja za pranje rublja - nema potrebe da se savijate ili čučnete da biste stavili platno u njega. Vertikalni modeli su obično kompaktniji po veličini, pa će biti ispravno odabrati takav model u malom stanu.

Maksimalno opterećenje

Stroj za pranje rublja s kojim volumenom utovara je bolje odabrati?

Za mnoge kupce glavni je kriterij. Što je bubanj veći, možete više prati u jednom trenutku. Međutim, s povećanjem obujma, troškovi opreme također se povećavaju. Indikator maksimalnog opterećenja odnosi se na količinu (težinu) suhog rublja koje se može staviti u bubanj u isto vrijeme.

Prilikom odabira volumena morate se usredotočiti na vlastite zahtjeve. Na primjer, za jednu osobu dovoljno perilica rublja, dizajnirana za 3 kg suhog rublja. Što je obitelj veća, to je veći bubanj. Najpopularniji sada su modeli s opterećenjem od 5-6 kg. No, ako sredstva dopuštaju, možete kupiti stroj za pranje rublja i automatski stroj s maksimalnim kapacitetom do 10 kg. Veliki plus je da u njemu možete prati velike predmete. Na primjer, velike jakne ili pokrivači od sintetičkog ozimljivača.

veličina

Što veličina stroj za pranje rublja je najbolje odabrati?

Poželjne dimenzije ovise o mjestu postavljanja, karakteristikama prostorije. U maloj kupaonici skladno se uklapa uski stroj s vertikalnim tipom opterećenja. Ako to područje dopušta, možete odabrati cjelokupni i prostrani model. Vertikalne perilice su kompaktne, dubina je obično standardna, oko 40-45 cm.Prednost je što nema potrebe za osiguravanjem slobodnog prostora za otvaranje vrata. Širina takvih strojeva rijetko prelazi 60 cm, a tipična je i visina - 85 cm.

Izbor veličina prednjih perilica je mnogo veći, jer kapacitet bubnja izravno ovisi o dubini i širini opreme. Standardna dubina je 50 cm, ali postoje modeli od 30 do 60 cm, a širina varira u rasponu od 60 do 85 cm, a visina je obično standardna, kao i kod vertikalnih modela - 85 cm.

Tip kontrole

Koju vrstu kontrole perilice rublja je bolje izabrati - elektroničku ili mehaničku?

Većina modernih perilica rublja je automatska. No, unatoč tome, vrsta kontrole koju oni mogu imati je različita - mehanička ili elektronička.

 • Metoda mehaničke kontrole je jednostavna i visoka pouzdanost. Ovaj princip je primijenjen u prvim strojevima i još se danas koristi. Načini rada postavljaju se mehanizmom za okretanje koji radi po principu tajmera. Na upravljačkoj ploči nalaze se i gumbi koji su odgovorni za aktiviranje dodatnih opcija. Usprkos pouzdanosti sustava, kvarovi su još uvijek mogući zbog trošenja pokretnih dijelova.
 • Stroj za pranje rublja s elektroničkim upravljanjem opremljen je zaslonom osjetljivim na dodir iz kojeg se izvode sva potrebna podešavanja. Upravni odbor je odgovoran za izvršenje uključenih opcija i programa pranja. Elektronski modeli su funkcionalniji. Velika prednost - svi pokazatelji rada prikazani su na zaslonu. Nedostaci - osjetljivost na ulazak vlage, nestabilnost električne mreže, skupe popravke.

Sustavi za pranje

Što je sustav za pranje, koji je bolje odabrati?

Budući da se nove tehnologije stalno razvijaju, kupci imaju mogućnost odabrati opremu ne samo zbog svojih glavnih karakteristika, već i zbog pranja. Bilo bi ispravno reći - način za provedbu ovog procesa. A ima ih mnogo.

 • Standardno. Spremnik u kojem se nalazi bubanj je napunjen vodom. Stvari su u kontaktu sa sapunicom na dnu bubnja.
 • 3D Aqua-Tronic. Postiže se što je brže moguće čišćenje prljavštine zbog dodatne vlage s vrha i od stražnjeg zida zbog asimetričnih zahvata.
 • Activa. Značajno ubrzava proces pranja. Voda se dovodi u bubanj pod tlakom, tako da se rublje brzo navlaži. Potrebna količina vode upisuje se doslovno u minuti.
 • Izravni sprej. Ovaj sustav odjednom ima dvije prednosti - koristi se manje vode, a osjetljive tkanine nježno se peru hranjenjem mekih mlazova postupnim dodavanjem otopljenog praha.
 • Sustav za tuširanjeUobičajena je mogućnost da se na dnu bubnja rublje „kupa“ u sapunastoj vodi i dodatno se navodnjava odozgo.
 • Mlaznica za tuširanje Napredniji sustav koji se temelji na dodatnom djelovanju malih mjehurića zraka. Voda obogaćena zrakom raspršuje se na tkaninu. Prolazeći kroz svoja vlakna, zrak doprinosi brzom i pažljivom uklanjanju prljavštine.

Operite programe

Kako odabrati perilicu s optimalnim setom programa pranja?

Sve perilice rublja imaju standardni program namijenjen različitim vrstama tkanina - lan, pamuk, sintetika, vuna. Kako bi poboljšali kvalitetu pranja i praktičnost korisnika, proizvođači opremaju svoje modele dodatnim programima.

 • Dnevno. Program je namijenjen brzom pranju male količine posteljine. U bubnju možete istovremeno nositi odjeću različitih boja, jer će se oprati u gotovo hladnoj vodi - 30˚S. Trajanje - ne više od 40 minuta. Nije prikladno za teška onečišćenja.
 • Intenzivna. Smatra se dodatnom opcijom, ali se nudi u većini automatskih perilica rublja. Odlikuje se produženim ciklusom i jačim zagrijavanjem vode. Zgodan za korištenje kada trebate oprati stare točke.
 • Preliminarni. Bez obzira koju tkaninu perete (osim delikatne), pred-pranje će pružiti najbolji rezultat. Program je u većini strojeva za pranje, zapravo, namakanje u otopini deterdženta oko dva sata.
 • Mekana vuna. Program je namijenjen vrlo osjetljivim proizvodima od vune. Pranje se izvodi pri niskim okretajima zbog obrnutog okretanja bubnja.
 • Ručno. Ovaj program je vrlo čest, koristi se za stvari koje se ne mogu strojno prati. Bubanj se ne okreće, već se samo okreće, osiguravajući pažljivo uklanjanje mrlja od tankih i osjetljivih tkanina.
 • Ekonomičan. Tijekom izvođenja programa troši se manje vode, struje i praha, jer je grijanje beznačajno i ciklus se povećava.
 • Uklanjanje mrlja i eko-program koriste se za uklanjanje kompleksne nečistoće. Nakon završetka programa, standardni ciklus pranja se nastavlja.

Učinkovitost i buka

Kako odabrati najučinkovitiju perilicu rublja?

Većina kupaca pokušava odabrati ekonomičnu, ali učinkovitu perilicu rublja. Kako to učiniti kako treba? Obratite pozornost na takve pokazatelje kao što su energetska učinkovitost, učinkovitost pranja i predenja, potrošnja vode. Na primjer, prema potrošnji energije uređaja su podijeljeni u sedam klasa - od A do G. Klasa A troši minimalnu količinu električne energije.

Ista slova označavaju učinkovitost pranja i vrtnje. U prvom slučaju, morate se usredotočiti na pokazatelje A i B, u drugom - na C i B. Učinkovitost centrifuge određena je brzinom rotacije bubnja. Što više okretaja u minuti napravi, manje će vlage ostati u čistoj posteljini. Najčešća i optimalna opcija je 1000 okr / min. Glasnoća perilice ne utječe na kvalitetu pranja, ali utječe na udobnost boravka u prostoriji u kojoj je instalirana oprema. Bolje je odabrati model, čija razina buke tijekom pranja ne prelazi 55-56 dB, a predenje - 70 dB.

Mogućnosti za praktičnost i sigurnost pranja

Koju vrstu perilice rublja trebate odabrati - zaštita od curenja, odgoda uključivanja?

Skup posebnih funkcija s ciljem smanjenja vjerojatnosti curenja, smanjenja vibracija, količine vode, povećanja životnog vijeka. Sljedeće opcije bit će korisne.

 • Aquastop. Jamči zaštitu od propuštanja zahvaljujući bloku sa solenoidnim ventilom. Ulazno crijevo je opremljeno dodatnom zaštitom, podnosi povećani tlak.Na dnu stroja postavljena je paleta s plovkom i prekidačem. Ako se dogodi čak i manje propuštanje, dovod vode će se automatski blokirati.
 • AntiVibrationTM. Svrha ove opcije je smanjiti buku i vibracije zbog posebne konstrukcije bočnih zidova.
 • Fuzzi kontrola. Pametni sustav koji samostalno optimizira pranje. Na primjer, ako je na kraju ciklusa ostalo previše pjene, to će uključivati ​​dodatno ispiranje. A kada se vrti, sam sustav odabire optimalni način rada.
 • Fuzzi Logic. Još jedan pametan sustav koji točno određuje željenu količinu vode za pranje, ovisno o opterećenju i svojstvima tkanina. Trajanje pranja varira s početnom temperaturom vode.
 • On Delay. Ova značajka bit će korisna za dvije tarife za struju - danju i noću. Vrijeme pranja možete podesiti unaprijed za noć kako bi potrošnja energije bila manja.
 • Kontrola uravnoteženja. Vibracija se gotovo potpuno ugasi zbog ravnomjerne raspodjele platna, kako bi se postigla ravnoteža. To ne samo da smanjuje buku, već i produljuje život.

Mogućnosti za poboljšanje kvalitete pranja

Kako odabrati stroj za pranje rublja s optimalnim skupom opcija za poboljšanje kvalitete pranja?

Proizvođači također nude različite opcije za poboljšanje kvalitete pranja. Svaka tvrtka pokušava dodati svoju jedinstvenu funkciju kako bi razlikovala opremu od konkurenata. Neke od ovih opcija mogu biti vrlo korisne.

 • Zaštita od gužvanja. Pruža najnježniji okret u završnoj fazi pranja. Predenje traje oko pola sata pri minimalnoj brzini, što kasnije znatno olakšava proces glačanja.
 • Spin control. Automatska oprema samostalno odabire brzinu centrifuge ovisno o vrsti tkanine, tako da su nakon pranja stvari suhe što je više moguće, ali bez nabora.
 • Kontrola pjene. Ako na kraju pranja ostane previše pjene, tehničar automatski dodaje još jedno dodatno ispiranje ciklusu.

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije