10 savjeta o odabiru korektora držanja


Ispravno držanje - ključ vašeg zdravlja i ljepote. Oko 65-67% Rusa pati od problema povezanih s zakrivljenjem kralježnice. Jedna od učinkovitih metoda njihovog rješavanja je nošenje korektora položaja. Mi ćemo vam reći kako odabrati pravi kvalitetni korektivni proizvod za djecu i odrasle.

Popularno glasovanje - koji brand nudi najbolje korektore držanja?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 2

vrste

Koja je vrsta korektora prava za vas?

Prvo što trebate učiniti pri odabiru korektora jest da se prijavite za konzultaciju s ortopedskim kirurgom. Procjenjujući stanje vaše kralježnice i stupanj njezine zakrivljenosti, ona će vam reći koja vrsta korektivnog proizvoda će pomoći u rješavanju problema.

Obično se dodjeljuju sljedeće vrste korektora:

popravljanje

Namijenjeni su uklanjanju prekomjernog opterećenja kralježnice. Korektori fiksiranja se dodjeljuju u uznapredovalim stadijima osteohondroze, s osteoporozom, kao i tijekom rehabilitacije. Svjetlosni proizvodi (npr. Elastični remeni) često se koriste kao prevencija poremećaja mišićno-koštanog sustava.

korekcija

Koriste se za ispravljanje nepravilnih zakrivljenosti kralježnice i njihovo vraćanje u optimalnu fiziološku formu. Korektivni proizvodi se razlikuju po dizajnu, stupnju krutosti i materijalu koji se koristi za njihovu proizvodnju. Oni se dodjeljuju mnogo češće od fiksiranja korektora, jer učinkovito uklanjaju mnoge zakrivljenosti kralježnice.


dizajn

Kako odabrati korektor ispravljanja?

Glavna kategorija korektora držanja tijela je korektivna. Preporučuju se za kifozu, osteoporozu, spondilartrozu, pterigidni sindrom i druge spinalne patologije. Vrste korektorskih korektora:

elastičan

Koristi se za ispravljanje položaja ramenog pojasa. Oni su naširoko koristi za uklanjanje spušten zbog uvučenog ramena. Dizajn korektora sastoji se od nekoliko traka koje prekrivaju ramena i presijecaju se u području lopatica. Glavne indikacije: početni stadiji skolioze, spuštanje, prevencija patologije kralježnice.

magnetski

Najbolji izbor ako su bolesti mišićno-koštanog sustava popraćene bolom i upalom. Duž linije kralježnice s takvim pomacima su magneti. Oni, prema uvjerenjima proizvođača, stvaraju magnetsko polje koje pomaže u ublažavanju bolova, upala i potiče protok krvi.

elektronički

Mini-uređaji, fiksirani u ključnoj kosti ili na odjeći. Senzor pamti optimalan položaj tijela i počinje vibrirati kada se spuštate. Liječnici su uvjereni da je to najučinkovitiji korektor položaja, koji brzo podučava disciplini i ne uzrokuje nelagodu i osjećaj prisile.

lokalitet

Koje zone treba prilagoditi?

Sljedeći korak je utvrđivanje zona koje je potrebno prilagoditi. Proizvodi iz torakalne i torakularne kosti su u prodaji. Prvi pokriva prsa i učvršćuje se na stražnjoj strani čvrstom kopčom. Neki modeli su ojačani krutim pločama, što osigurava ravnomjeran položaj kralježnice.

Torakularni proizvodi pokrivaju cijeli prsni koš i lumbalnu regiju. Oni fiksiraju kralježnicu po cijeloj dužini jakim elastičnim trakama, stoga su propisani za ozbiljnije patologije. Osim toga, ovi korektori su opremljeni plastičnim ili metalnim rebrima koja ublažavaju napetost mišića.

krutost

Kako odrediti stupanj rigidnosti?

Što je više učvršćivača u korektoru položaja, to je jača i teža fiksacija kralježnice. Ploče mogu biti izrađene od polivinil klorida, magneta ili metala. Korektori držanja čvrstoće:

lako

Izrađeni su od elastičnih materijala i nemaju rebra. Lagani korektori propisani su za prevenciju patologija mišićno-koštanog sustava u odraslih i djece, ili u početnim fazama njihovog razvoja.

prosječan

Namijenjeni su smanjenju opterećenja prsnog koša i donjeg dijela leđa te eliminacije boli. Broj ukrućenja varira od 2 do 4. Glavno je ispravno odrediti veličinu korektora, inače će uzrokovati ozbiljnu nelagodu tijekom uporabe.

visok

Njihov dizajn opremljen je ukrućenjima od polivinil klorida ili metala. Takvi se korektori koriste isključivo u medicinske svrhe, jer imaju gustu fiksaciju. Broj ukrućenja je 4 ili više.

Budite pažljivi! Snažno se ne preporučuje odabir korektora s povećanim brojem ukrućenja. Više nije uvijek bolje. Prije kupnje savjetujemo da se posavjetujete s ortopedom.

materijal

Što čini visokokvalitetne korektore položaja?

Jedan od najvažnijih kriterija za odabir je materijal. Od tkanine koja se koristi u proizvodnji korektora držanja, ovisi o jednostavnosti korištenja i jednostavnosti njege. Preporučujemo odabir proizvoda od elastičnih, ali prirodnih ili polusintetičkih materijala. Ne stvaraju nelagodu jer ne ometaju cirkulaciju zraka.

Lektori koji su napravljeni sintetičkim tkaninama jeftiniji su, ali su vrlo nezgodni za uporabu. Poliester i najlon mogu izazvati alergijske reakcije, kao i iritaciju, svrab i crvenilo. Pod sintetičkim materijalima koža će se znojiti jer ometa cirkulaciju zraka.

Najbolji izbor su korektori napravljeni vunom, pamukom i drugim prirodnim materijalima. Oni su skuplji, ali udobniji za nošenje, gotovo nevidljivi pod odjećom i ne zahtijevaju složenu njegu.


veličina

Odabiremo ispravnu veličinu korektora

Odabirom veličine korektora preporučujemo da razmotrite sljedeće parametre:

 • rast
 • obim grudi,
 • opseg struka.

Proizvodi za bilo koju visinu su u prodaji: od 150 do 220 cm.Ako sami mjerite, koristite standardnu ​​mjernu traku. Visina se mjeri duž cijele duljine tijela: od vrha glave do pete. Opseg struka korektora varira od 60 do 120 cm.

Obratite pozornost! Ne preporučujemo kupnju proizvoda veličine 1-2 manje. Pokušavajući osigurati krutu fiksaciju, riskirate vlastito zdravlje.

Za djecu

Dječji korektori: mogućnosti izbora

Korektor za držanje tijela u djece pridonosi eliminaciji patoloških stanja kralježnice u početnim fazama. Široko se koriste za korekciju asimetrije mišića leđa, kao i za profilaktičke svrhe. Najbolje rješenje za djecu će biti elektronski mini-korektori, koji, kada je kralježnica u pogrešnom položaju, počnu vibrirati ili svirati melodiju.

Odabir proizvoda, obratite pozornost na njegov dizajn. Trebao bi biti lagan, bez plastičnih i metalnih ploča. Za djecu su prikladni korektori s mekanom bazom hipoalergijskih materijala. Prije kupnje, obavezno se posavjetujte s ortopedom. Korištenje ispravljača držanja za djecu dopušteno je od 5 godina.

Kako nositi

Način nošenja korektora i osnovna pravila njege

Ni odrasli ni dječji korektori položaja nisu dizajnirani za 24-satnu uporabu! Proizvodi niskog stupnja tvrdoće nose se oko 2-3 sata, dok se odmori 7-10 minuta.Ako koristite korektor za profilaksu (na primjer, nakon podizanja utega), dovoljno je da ga nosite samo navečer. Shemu nošenja tvrdih i polukrutih korektora određuje ortoped.

Potrebno je staviti proizvod na golo tijelo ili tanku majicu od pamučne tkanine. Preporučamo da popravite korektor u stojećem položaju, bolje ujutro. Svi pojasevi, trake i vrpce moraju biti ravni. Tijek nošenja korektora za ispravljanje zakrivljenosti kralježnice obično je 5-6 mjeseci.

Njega proizvoda je održavanje njegove čistoće. Kako kontaminacija napreduje, preporuča se da se ona ručno opere, dok temperatura vode treba biti oko 35-40okoC. Uporaba sredstava za izbjeljivanje je zabranjena. Ručno pritisnite korektor bez uvrtanja. Nemoguće je glačati proizvode: pod utjecajem visoke temperature mogu se deformirati.

Dodatni kriteriji odabira

Praktičnost, kvaliteta i sigurnost

Za odabir ne samo visoke kvalitete, već i udobnog korektora držanja, savjetujemo vam da prilikom kupnje koristite nekoliko drugih parametara:

regulacija

Preporučamo odabir korektora, trake su regulirane. To će kontrolirati stupanj krutosti proizvoda. Obično korektori s mogućnošću regulacije biraju trudnice, jer se mogu koristiti tijekom cijele trudnoće.

sigurnosni

Sva rebra za ukrućenje, plastične i metalne ploče, kao i ostali čvrsti dijelovi korektora položaja tijela, trebaju biti izolirani od izravnog dodira s kožom. Time ćete izbjeći slučajna mehanička oštećenja (rane, ogrebotine, itd.).

Osobna procjena

Ako je moguće, preporučujemo da prije kupnje isprobate korektor položaja. Proizvod vam odgovara ako ukrućenja ne strše i ne pritiskaju na tijelo, pričvršćenja su vrlo udobna, a trake su široke i ne stisnu kožu.

Ispravno odabrani korektor ne trlja u polje aksilarnih udubljenja i ne preoptereti struk. Naslonite se na zid. Ako dođete u dodir s njom na 3 mjesta: stražnji dio glave, lopatice i stražnjicu, korektivni proizvod je savršen za vas.

kupovina

Cijena i proizvođač

Raspon cijena za korektore držanja varira od 550 do 25.000 rubalja. i iznad. Naravno, za 500 rubalja. Možete kupiti samo uobičajene elastične pojaseve koji se koriste za preventivne svrhe i izrađeni su od sintetičkih materijala. Elektronski korektori su skuplji od drugih proizvoda, ali su mnogo prikladniji za korištenje.

Isplativije je kupovati korektivne proizvode putem internetske trgovine, ali preporučujemo da kod prodavatelja provjerite certifikate o kvaliteti proizvoda. U suprotnom rizikujete da ne dobijete odličan korektor položaja, već proizvod sa upitnom učinkovitošću. Ako financijske mogućnosti dopuštaju, onda kupite u jednoj od uobičajenih ortopedskih trgovina.

Najbolji brandovi su proizvođači korektora držanja:

 • Pa,
 • Comf-Orth,
 • Orlett,
 • Trives,
 • Lumo lift
 • Gospodar stava,
 • KorDEN,

Zapamtite da korektor posture djeluje još učinkovitije u kombinaciji s fizikalnom terapijom, prehranom i redovitim vježbama za jačanje mišića leđa!

Povezane publikacije


Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije