Top 10 proizvođača planinskih bicikala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih proizvođača planinskih bicikala

1 Merida Široka paleta proizvoda. Voditelj potrošačkog mišljenja
2 kocka Visok stupanj pouzdanosti cijelog asortimana
3 gigantski Proizvode se najkvalitetnije bicikle. Optimalna proizvodnost
4 STELS Najbolje cijene na nizu brdskih bicikala
5 NAPRIJED Visok stupanj održivosti proizvoda. Dobro stanje čvrstoće
6 žaoka Optimalna kombinacija cijene i kvalitete
7 Trek Neprocjenjiv doprinos razvoju proizvodnje bicikala
8 Scott Najbolja trajnost
9 duh Usredotočenost proizvodnje na sigurnost kupaca
10 GT Velika popularnost marke u svijetu

Pogledajte i:


Bicikl je najpopularnija vrsta ekološki prihvatljivog vozila, daleko ispred prevalencije skutera, skejtborda i ostalih vozila na kotačima. S druge strane, jedan od tipova bicikala, tzv. Mountain bike, odnosi se na opremu za aktivnu rekreaciju koja je osmišljena za osvajanje grubog terena i složenih prirodnih krajolika. Takvi modeli nisu ništa manje dobri u urbanim uvjetima, dodajući vozaču svojim privlačnim izgledom i agresivnim oblicima okvira.

Govoreći o brdskim biciklima u svoj svojoj raznolikosti, nemoguće je ostaviti po strani marke i brendove po kojima se ti modeli proizvode. Različiti, od sezone do sezone se bore za primat u svojoj kategoriji, pokušavajući zadovoljiti potrošača nečim novim, neobičnim i jedinstvenim. Kako bismo odgovarali aktualnim trendovima, proveli smo temeljitu analizu tržišta i odabrali za vas TOP najboljih proizvođača planinskih bicikala koji najbolje odgovaraju svim ključnim parametrima izbora. Kao parametri korišteni su sljedeći kriteriji:

 • mišljenja potrošača o iskustvu korištenja modela određenog poduzeća;
 • ukupna kvaliteta proizvoda;
 • dostupnost nadogradnji i proširenje izvorne konfiguracije;
 • stupanj održivosti i proizvodnosti dizajna bicikala;
 • parametri pouzdanosti koji određuju trajnost tehnologije.

Top 10 najboljih proizvođača planinskih bicikala

10 GT


Velika popularnost marke u svijetu
zemlja: Sjedinjene Države
Ocjena (2019): 4.5

Marka je iznimno popularna u Americi i Europi, koja je osvojila naklonost stručnjaka i ljubavi prema javnosti, ali se još nije etablirala na ruskom tržištu. Osnovao ga je 1972. godine izumitelj Harry Turner, koji je odlučio napraviti pravu revoluciju u području proizvodnje bicikala. U svakom trenutku tvrtka GT poštivala je jedino načelo: proizvoditi puno, dobro i za sve prigode. Cestovni, planinski, ženski i dječji - obilje bicikala u rasponu samo se prevrće. Naravno, s toliko ponude, povećanje potražnje bilo je samo pitanje vremena.

Nažalost, ruski biciklisti, zbog trgovinskog embarga, GT privremeno (na neodređeno vrijeme) obustavili masovnu prodaju svojih bicikala. Činjenica je dosadna, osobito u svjetlu iznimno pozitivnih recenzija sretnih vlasnika dragocjenih bicikala.

Napredna linija marke brdskih bicikala GT:

 • agresor;
 • laguna;
 • lavina;
 • Fury Alloy;
 • Karakorum.

9 duh


Usredotočenost proizvodnje na sigurnost kupaca
zemlja: Njemačka
Ocjena (2019): 4.6

Njemački Ghost nema dovoljno popularnosti na domaćem tržištu, ali igra značajnu ulogu u globalnom segmentu. Budući da je u samom vrhu proizvođača više od 20 godina, ovaj div se našao u proizvodnji bicikala za elitne konkurentske serije, gdje usmjerava većinu svoje izvanredne energije. Također provodi i više „zemaljske“ planinske bicikle, namijenjene masovnim kupcima i izoštrene radi sigurnosti, a ne tehničkih mogućnosti.

Međutim, ljubitelji marke Ghost izražavaju potpuno zadovoljstvo uporabom svojih proizvoda. Konkretno, vrlo su zadovoljni kvalitetom izrade, obiljem izbora i vrlo pristupačnim cijenama koje su u potpunosti u skladu s razinom opreme.

Najpoznatiji motocikli marke su:

 • Kato;
 • Roket X AL;
 • Lanao;
 • Tacana 2.

8 Scott


Najbolja trajnost
zemlja: Švajcarska
Ocjena (2019): 4.8

Mlada švicarska tvrtka, koja je u ovom trenutku stekla slavu kao najperspektivniji proizvođač brdskih bicikala. Donedavno je brand Scott bio povezan samo s linijama profesionalnih bicikala, izoštrenih pod izvedbama na prestižnim svjetskim prvenstvima. Međutim, ambicije vlasnika tvrtke proširile su se daleko izvan uskog segmenta, te su na kraju rezultirale uvođenjem proizvođača u masovnu proizvodnju. Glavne značajke proizvoda novog igrača na tržištu su funkcionalnost i visoka tehnička pouzdanost koja vam omogućuje da koristite jedan model bicikla dugo vremena.

Prema mišljenju potrošača, Scott je uspio postići rješenje za vrlo ozbiljan problem povezan s težinom zamjene dijelova. Sve to govori o proizvodnosti proizvedenih struktura i daje puno pravo uključiti obećavajući brand u rangiranje najboljih.

Scottova najpopularnija serija planinskih bicikala:

 • napon;
 • aspekt;
 • skala;
 • Sub Cross.

7 Trek


Neprocjenjiv doprinos razvoju proizvodnje bicikala
zemlja: Sjedinjene Države
Ocjena (2019): 4.8

Poznati američki proizvođač čije je djelovanje započelo 1976. U izvornoj verziji, TREK je bio radionica "interesa" - samo je pet ljudi sudjelovalo u njenom održavanju. Prva linija stvorenih bicikala donijela je entuzijastima dobru zaradu, a kasniji uspjeh omogućio je da se radionica što prije pretvori u pravu tvornicu. Inače, razvoj svjetlosnih okvira i očvrslih igala, koje se i danas široko koriste u gradnji bicikala, pripada ovom brandu.

Što se tiče mišljenja korisnika, apsolutna većina njih izražava potpuno zadovoljstvo korištenjem TREK-ovih brdskih bicikala. Među najpopularnijim modelima oni su sljedeći:

 • Marlin;
 • wahoo;
 • 4300;
 • 820.

6 žaoka


Optimalna kombinacija cijene i kvalitete
zemlja: Tajvan
Ocjena (2019): 4.8

Tajvanski proizvođač čiji proizvodi pokazuju najbolje rezultate u smislu vrijednosti za novac. Za razliku od svojih vječnih konkurenata na domaćem tržištu (Giant i Merida), Stinger je pozicioniran kao tvrtka koja za svakodnevnu upotrebu stvara uglavnom planinske bicikle s proračunom. Danas je to svojstvo već irelevantno: marka je prešla granice pripadnosti masama, oslobađajući (vrlo uspješne) modele profesionalnog planinskog bicikla, izoštrene pod najtežim terenskim uvjetima.

Očite prednosti za potrošače uključuju prijenos proizvodnje vrhunskih proračunskih modela Stinger planinskih bicikala na rusku tvornicu. Time se znatno smanjio trošak gotovog proizvoda na tržištu i očuvala njegova korporativna kvaliteta.

Među potrošačkim modelima koji se prikazuju uključuju:

 • Versus;
 • Aragon;
 • Kajman;
 • Grafit STD.

5 NAPRIJED


Visok stupanj održivosti proizvoda. Dobro stanje čvrstoće
zemlja: Rusija
Ocjena (2019): 4.8

Jedan od dva ruska proizvođača bicikala, rezervnih dijelova i komponenti, čiji je početak datiran 1999. godine. Za razliku od rivala na domaćem tržištu, STELS, FORWARD nije imao ozbiljnih tehničkih problema, zbog čega je uskoro postalo moguće ući u međunarodnu trgovačku arenu. Glavne prednosti ove tvrtke mogu se smatrati relativnom jeftinom vožnjom brdskog biciklizma i promocijom njihove robe kroz sponzorstvo elitnih biciklističkih i svjetskih prvenstava.

Za domaće korisnike FORWARD bicikli su vrsta ponosa u proizvodnim mogućnostima zemlje. Ovo je dobra alternativa tajvanskim i njemačkim veleposlanicima, s velikom marginom sigurnosti i velikim mogućnostima za modernizaciju / hitne popravke (zbog dostupnosti potrošnog materijala).

Zastupnici ključnih tvrtki:

 • iris;
 • Apache;
 • Sporting;
 • Quadro;
 • Jedinica.

4 STELS


Najbolje cijene na nizu brdskih bicikala
zemlja: Rusija
Ocjena (2019): 4.8

Još jedan predstavnik ruskog podrijetla, nadaleko poznat i daleko izvan domaćeg tržišta. Bavi se proizvodnjom bicikala od 1996. godine, povremeno promišljajući vlastite motive i principe proizvodnje. U ranim fazama rada naišao sam na neke probleme s tehnološkim i tehničkim aspektima gradnje bicikala, koji dugo vremena nisu mogli doseći svjetsku razinu. Kriza je prevladana novim konceptima, dijelom posuđenim od konkurenata, djelomično razvijenim neovisno. Danas STELS zauzima vodeću poziciju u vrhu popularnih proizvođača u Rusiji i ima stalnu potražnju za brdskim biciklizmom u inozemstvu.

Prema mišljenju korisnika, najsjajniji predstavnici marke STELS uključuju:

 • Navigator;
 • pilot;
 • Miss;
 • Voyager.

3 gigantski


Proizvode se najkvalitetnije bicikle. Optimalna proizvodnost
zemlja: Tajvan
Ocjena (2019): 4.9

Vječni suparnik Meride, koji je uspio nametnuti borbu za tržišni udio, najprije u samom Tajvanu, a zatim i dalje. Osnivanje marke Giant dogodilo se davne 1972. godine, i od tada je uobičajena tvornica uspjela doseći veličinu velike zabrinutosti, izgradivši desetak podružnica širom svijeta. Fokusirajući se ne na sljedeće trendove, nego na inovacije, ova tvrtka je u više navrata gurala segment planinskih bicikala, dajući učinkovitu alternativu zastarjelim tehnologijama.

Da bi tvrtka ostala konkurentna u svim nišama, tvrtka mora zadržati duh traženja novog, onda treba vrlo malo da zadovolji potrebe potrošača. Povratne informacije korisnika pokazuju da je glavni kriterij za njihov izbor kvaliteta izrade, ergonomija i izgled brdskog bicikla, s kojim je Giant uvijek imao punu narudžbu.

Najpoznatiji predstavnici marke su:

 • kandža;
 • Uživajte;
 • rincon;
 • ATX.

2 kocka


Visok stupanj pouzdanosti cijelog asortimana
zemlja: Njemačka
Ocjena (2019): 4.9

Ponavljajući sudionik i nominiran na prestižnim izložbama bicikala Eurobike, Cube, poznat je kao proizvođač skupih, ali vrlo kvalitetnih brdskih bicikala. Od 1992. godine njemačka tvrtka Grand Bicycle Building uspjela je iz lokalne radionice otići u tvrtku s brojnim poslovnicama diljem svijeta. Njegova prepoznatljiva značajka bila je potpuna kontrola nad svim aspektima proizvedenih modela i prilagodba ideja drugih tvrtki kako bi odgovarala njihovim potrebama (to se dogodilo s tehnologijom slikanja okvira pozajmljenom iz BMW auto koncerna).

Prije odlaska na prodaju, svaka nova Cube mountain bike serija prolazi sveobuhvatno testiranje na izazovnim krajolicima pri različitim pragovima brzine. Takva pedantnost u smislu proizvodnje je normalna za njemačke tvrtke. Međutim, potrošači se ne žale, ostavljajući samo komplementarne recenzije o biciklima na Cube planinama.

Najpopularniji predstavnici marke:

 • AIM (PRO, utrka);
 • analogni;
 • KISELINA;
 • pristup;
 • Pažnja.

1 Merida


Široka paleta proizvoda. Voditelj potrošačkog mišljenja
zemlja: Tajvan
Ocjena (2019): 4.9

Osnivanje ove tajvanske tvrtke dogodilo se davne 1972. godine, a nije se specijaliziralo za proizvodnju bicikala, nego za prodaju njihovih komponenata. Nakon nekog vremena, strategija razvoja se promijenila, a čelnik tvrtke odlučio je prepustiti prodaju rezervnih dijelova u korist koncentriranja na principe proizvodnje.

Korak po korak Merida je napravila dostojnu konkurenciju drugim granama, najprije u istočnim i kasnije na zapadnim tržištima. Danas se ova marka smatra jednom od najboljih na svijetu, vješto koristi svoj status u borbi protiv vječnih suparnika u tom segmentu i glavni je dobavljač planinskih (i ne samo) bicikala na prestižnim svjetskim natjecanjima.

Najpopularniji predstavnici tvrtke:

 • devet;
 • sedam;
 • Matts;
 • Julija.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač brdskih bicikala?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 122
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije