Top 6 Fatbike proizvođača

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 6 Top Fatbike marke

1 specijalizirani Najbolji izbor za profesionalce
2 kocka Najveći izbor debelih bicikala
3 Haibike Električni Fatbike modeli
4 Scott Najbolji križ
5 Fuji bicikli Komponente visoke kvalitete
6 STELS Niska cijena

Fatbike je bicikl koji kao da posuđuje kotače motocikla. Iznenađujuće široke gume omogućuju ne samo zadržavanje pozornosti drugih oko sebe, nego i kretanje bez problema na cesti, snijegu, ledenoj stazi.

Fatbike je vrsta planinskog bicikla. Ona se razlikuje od "plamenika" u velikoj veličini guma i nižem pritisku u njima. Za vožnju po snježnom pokrivaču ili u off-roadu dovoljno tlaka od 0,4 atm, a za asfaltne kolnike gume će morati pumpati do najmanje 1 atm.

Za i protiv Fatbikea

"Debeli bicikl" u usporedbi s običnim biciklom je dobar:

 • terenska svojstva - fatbikes lako prevladaju planinske izbočine, klizavi bazeni blata, snijegom prekrivena područja;
 • svestranost - ovaj bicikl može raditi ne samo na cesti, već iu gradu na ravnoj površini ceste.

Ima više nedostataka ovog bicikla:

 • teška težina - zbog povećanih guma i nekih promjena u dizajnu, fatbikes teže 1 do 2 kilograma više od običnih bicikala;
 • cijena - cijena modela s velikim kotačima je 20–200% viša;
 • troškovi popravka - zamjena probušenog kotača koštat će vlasnika okruglu sumu, a ne postoji zamjena za oštećenu gumu u svakoj trgovini biciklima;
 • veliko opterećenje pri vožnji - zbog velikog područja kontakta između kotača i tla pedaliranje je teže nego na konvencionalnom biciklu. Ali zahvaljujući povećanom području kontakta postiže se phatbike za sve terene;
 • poteškoće izbora - u Rusiji nema toliko pristojnih proizvođača fatbayka, a među brendovima koje nudi tržište ima dovoljno “vukodlaka” koji ne prate kvalitetu. Tako da ne naiđete na beskrupulozne proizvođače debelih tijela, sastavili smo rang najboljih brandova kojima možete vjerovati.

Top 6 Top Fatbike marke

6 STELS


Niska cijena
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Ocjena (2019): 4.5

Pod ovom markom čine izvrsni kineski bicikli, a posebno, fatbayki. Proizvođač ne može zadovoljiti nenadmašnu kvalitetu, ali osvaja cijenu i širok izbor modela. Punopravni "Stealth" sa širokim kotačima može se kupiti u gotovo istom novcu kao i obična "planina".

Svi Stels Fat Bikes podijeljeni su u dva retka:

 • Navigator. Modeli za odrasle i djecu, opremljeni transmisijom na brzinama 7-14 stupnjeva, značajne težine (15,6 kg za modele s 24-inčnim kotačima). U pregledima korisnici bilježe dobar protok i rukovanje.
 • Pilot. Ovo su modeli za djecu. Oni se razlikuju od odraslih samo po veličini i nešto jednostavnijoj opremi.

Proizvodi ove marke su izvrsni za one koji imaju skroman proračun, ali zaista žele kupiti fatbike. Opremljeni su užitkom, obično mehaničkim kočnicama (postoje modeli skuplji i s hidraulikom), dvostruki naplatci u kotačima; ugrađene krute vilice. Na ljestvici najboljih proizvođača bicikala sa širokim kotačima, Stels zasluženo zauzima šesto mjesto zbog poštenog omjera cijene i performansi.

5 Fuji bicikli


Komponente visoke kvalitete
zemlja: Japan
Ocjena (2019): 4.6

Japanska marka zasluženo je ušla u naš rejting, koji je odmah počeo s proizvodnjom bicikala krajem 19. stoljeća.Kada su lažni ljubavnici počeli govoriti o Fujiju, tvrtka je otvorila podružnicu u SAD-u. Sada je brand u vlasništvu tajvanske tvrtke. Proizvođač instalira na svoje kreacije Shimano komponente i ne žrtvuje kvalitetu radi smanjenja težine vozila, cijene ili dizajnerskih užitaka. Fuji Bikes fatbike težina je 16-17 kg s 26-inčnim kotačima. Ovdje se nalaze poluprofesionalni prijenosni prekidači, sportski vagoni i klasični lančani pogon.

Pogotovo za ekstremne ljubitelje brzine, tvrtka je stvorila Wendigo 26 2.3 2017 release, podržavajući čak 27 brzina. U isto vrijeme, model je jeftin u usporedbi s drugim proizvođačima. Budžetski model 2016 - Fuji Bikes Wendigo 26 1.1 (2016), koji je dobio agresivan dizajn i dobro rukovanje, i danas je relevantan. Ako želite malo uštedjeti, a ne kupiti kinesku šljaku, obratite pozornost na ovog proizvođača.


4 Scott


Najbolji križ
zemlja: Švajcarska
Ocjena (2019): 4.7

Tvrtka proizvodi i jeftine modele debelih bicikala za tinejdžere i premium za odrasle. Koristi komponente poznatih robnih marki, ne štedi na kvaliteti i zadovoljava ljubitelje bicikla s dobrom apsorpcijom udara. Široki bicikli proizvode se pod linijom pod nazivom "Veliki". Modeli "Big John" lako prevladaju pješčane dine, kamenjar, snježnu cestu i visoke uspone. Ako želiš znati koliko je hladan debeljuc, dovedi Scotta. Ovdje i velike brzine (prijenos 20 brzina), i odličan propusnost zbog dobre kontakt patch (širina guma koliko 4,8 inča). Podloga za blato, ali pogodna za vožnju po asfaltu, važno je samo podesiti tlak u gumama.

Optimalan model za djecu je Scale JR 20 Plus (2018.), a za odrasle je vodeći model švicarske tvrtke Scott Big Jon (2018.) - izvrstan model za cross-country i najbolje rješenje za staze.

3 Haibike


Električni Fatbike modeli
zemlja: Njemačka
Ocjena (2019): 4.8

Proizvođač s stoljećem povijesti, koja je u svijetu poznata po svojim električnim biciklima. Motorski njemački programeri su opremili i bicikle širokog raspona - pokazalo se da je to zanimljiva mješavina autonomije i cross-country vozila. Proizvođač i ne samo električni bicikli. Tu su i neizravne nagrade u banci postignuća tvrtke: na biciklu s Haibike logom, sportaši su više puta osvojili svjetsku titulu u cross-country.

Među električnim verzijama fatbikes-a, Haibike Xduro FatSix 9.0 (2018.) uživa zasluženu potražnju, a među nemotoriziranim modelima, nagrada publike dodjeljuje se Haibike Fatcurve 6.20 (2016), koja se može pohvaliti s 20 brzina i laganim 14.3 kg. U pregledu, vlasnici ovog modela bilježe univerzalnost bicikla i isto dobro ponašanje i na neravnim cestama i na glatkom asfaltu.

2 kocka


Najveći izbor debelih bicikala
zemlja: Njemačka
Ocjena (2019): 4.9

Prilično lako, ali pouzdano i izdržljivo. Proizvođač je svoju djelatnost započeo 1993. godine i do sada se zaljubio u svoje proizvode bicikliste iz cijelog svijeta. Značajan model je Cube Nutrail Pro, objavljen 2018. godine. Ovo je treća generacija fatbikes ovog proizvođača. Model nije doživio velike promjene - inženjeri su poboljšali propusnost, promijenili proizvođača kočnica i "odigrali" se s lancem.

Proizvođač razvija nekoliko linija masnoća. Ovo je:

 • Nutrail. Jeftini bicikli (u usporedbi s drugim modelima ove tvrtke). Univerzalna i prikladna za svakoga. Razlikuju se u velikom skupu brzina (do 20).
 • Nutrail Pro. Poboljšana verzija prethodne serije. Još više prilagođen ekstremnim uvjetima, opremljen profesionalnim komponentama.
 • Nutrailska rasa. Modeli ove serije ne ometaju vas u brzom načinu rada. Pogodno za one koji žude ne samo za dobrom propusnošću, već i za velike brzine.
 • Nutrail Hybrid.Ovo je debeli motor s električnim motorom. Želite - pedala, umorna - idite na štetu resursa baterije.

1 specijalizirani


Najbolji izbor za profesionalce
zemlja: Sjedinjene Države
Ocjena (2019): 5.0

Legendarni proizvođač bicikala podrijetlom iz SAD-a. Pod markom "Special" izdala je cool fatbayki koji su izazvali senzaciju gdje god se pojavili na prodaju. Lagani i pouzdani bicikli sa širokim kotačima lako prevladavaju visoku travu, pijesak, snijeg, blato; popeo se stubama i ostavio svoj otisak na planinskim stazama.

Proizvođač proizvodi fatbayki ne samo za odrasle već i za tinejdžere. Štoviše, modeli su stvoreni za ekstremne ljubitelje, za putnike na biciklu i za obične ljude koji žive u sjevernim geografskim širinama ili gdje praktički nema cesta. Za tinejdžere, Specialized Fatboy 20 (2016) i Specialized Fatboy 24 (2016) smatraju se najpopularnijim modelima. Najprodavaniji model za odrasle je Specialized Fatboy SE (2016). Odabirom fetbika ove marke sigurno nećete pasti na kinesku "kvalitetu".


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač debelih bicikala?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 101
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije