10 najboljih modernih knjiga o ljubavi

mjesto

ime

Ocjena značajke

TOP - 10 najboljih modernih knjiga o ljubavi

1 50 nijansi sive Najinovativniji roman
2 Vidimo se Roman o okrutnoj stvarnosti sudbine
3 Da si znao ... Duboko psihološko značenje
4 Tri metra iznad neba Jednostavna romantična priča za početnike
5 Neživog života Nevjerojatna zaplet
6 Prekrasan gad Najbolji roman za tražitelje uzbuđenja
7 nakon Najbolji mladi Romantika
8 Natrag na vas Roman znanstvene fantastike
9 Djevojka iz Brooklyna Najbolji roman s detektivskim preokretom
10 Djevojka na internetu Stvarna parcela

Unatoč razini razvoja kinematografije u suvremenom svijetu, knjige su još uvijek tražene. Među popularnim žanrovima velike ljubavi je ljubavna priča.

U središtu zbivanja, u pravilu, su odnosi dvoje ljubavnika. Događa se da roman dopunjavaju podžanrovi: fantastični, erotski ili prepuni akcije. Radnja se gotovo uvijek završava pozitivno. Nedavno su, međutim, popularni romani s "lošim završetkom".

Žene uglavnom pišu knjige o ljubavi. Međutim, nemojte propustiti i muške pisce. Priče ispadaju lijepe i fascinantne, obdarene posebnim značenjem. Ako govorimo o popularnosti, onda u ovom trenutku domaći autori nisu inferiorni stranim autorima. Često su uključeni u TOP-ove najboljih radova.

Proučavajući različite mogućnosti za knjige i recenzije o njima, razvili smo rejting u kojem su smješteni samo najbolji moderni romani. Njihov popis je prikazan u nastavku.

TOP - 10 najboljih modernih knjiga o ljubavi

10 Djevojka na internetu


Stvarna parcela
Autor: Zoya Sagg
Ocjena (2018): 4.6

Ne tako davno u Velikoj Britaniji pojavio se roman, koji je po popularnosti nadmašio sva očekivanja autora. Roman je omiljen kod većine čitatelja. Radnja govori o 15-godišnjoj djevojčici, čiji je život u potpunosti na internetu. Ima svoj vlastiti blog, ovdje se osjeća, pita i daje savjete. Ova knjiga je dobila veliku zahvalnost za njezinu relevantnost.

Tema je bolno poznata modernoj mladosti. Frustrirana ljubav, loši odnosi s drugima, nerazumijevanje s roditeljima čine tinejdžera poniranjem u mrežu mreže. Život se mijenja kad se Penny Porter susreće s Noahom - tajanstvenim tipom, jedinoga tko ima moć promijeniti situaciju. Roman se lako čita, u njemu nema zamršenih prosudbi ili filozofskih misli. Podsjeća na prekrasnu bajku "pod Božić".

9 Djevojka iz Brooklyna


Najbolji roman s detektivskim preokretom
Guillaume Musso
Ocjena (2018): 4.6

Poznati strani roman, prožeta detektivskom pričom. Sadrži nebanalni zaplet, realne likove, dinamičan razvoj događaja, neočekivani ishod. Oni koji su čitali roman bili su impresionirani. Tragedija koja prožima sudbinu svakog lika uzrokuje sažaljenje i suosjećanje.

Knjiga je napisana jednostavnim jezikom. Bez nepotrebnih zamršenih priča. Nije preopterećen opisima, malim detaljima. Sve je strogo i sažeto. Jedna priča ulazi u drugu. Zbog toga parcela ne stoji mirno, već se razvija. Poglavlja su kratka, dajući čitatelju neke informacije za razmišljanje. Zahvaljujući takvoj konstrukciji pripovijesti, roman će zadržati pozornost gledatelja i učiniti ga čitljivim do kraja.

8 Natrag na vas


Roman znanstvene fantastike
Autor: Sarah Gio
Ocjena (2018): 4.7

Knjiga je misteriozna priča. Brod Charlotte i njezin muž putuju u Bermudski trokut. Žena na 2 godine ostaje živjeti na pustom otoku u društvu mrzovoljnog stranca. Između njih rastu osjećaji. Nekoliko godina nakon povratka u svoju domovinu, otkriva poruku od Graya, iz koje je jasno da je još uvijek čeka na tom otoku.

Knjiga je prožeta fenomenalnošću i lakoćom.Čitajte na jedan dah. Ima mjesto za fantazije i romantiku (upravo ono što nedostaje suvremenom ljubavniku žanra). Preplitanje prošlosti s sadašnjom, mentalnom agonijom i uspomenama. Čini se da priča nema granica, da će se dogoditi još jedno čudo. "Povratak vama" mnogi su čitatelji izazvali nevjerojatan užitak, pa ga rado preporučuju za kupnju.

7 nakon


Najbolji mladi Romantika
Anna Todd
Ocjena (2018): 4.7

Texas pisac, čija biografija je unremarkable, uspio osvojiti srca mnogih ljubitelja ljubavi žanra. Pišući knjigu o promjenama ljubavi s lakoćom, jednostavnošću i iskrenošću, postala je jedna od najboljih autora. Činilo bi se da je riječ o običnoj zavjeri u kojoj se primjerna djevojka i nasilnik zaljubljuju. Međutim, knjiga je puna neočekivanih obrata i iskustava.

Protagonist do kraja priče čitateljima ostaje zagonetka. Čini se da je još jedan sukob iscrpljen i možete disati s duševnim mirom, ali bezobrazni Hardin opet čini pogrešku. Dakle, autor je zadržao sve u neizvjesnosti sve do konačnog. Roman je namijenjen mladima od 18 godina. Sadrži otvorene scene. U njemu nema duboke senzualnosti, kao u drevnim romanima. Naprotiv, pokret, izvor emocija i strasti. Figurativno govoreći, čvrste ljuljačke. Postoji mjesto za razmišljanje. Može li se Tessa razumjeti, a njezin dečko naučiti kontrolirati svoje „ja“ zbog ljubavi?


6 Prekrasan gad


Najbolji roman za tražitelje uzbuđenja
By: Christina Loren
Ocjena (2018): 4.8

Akcija se odvija u uredu velike tvrtke, gdje Chloe Mills radi za "očinskog sina" Bennett Raina. Kao i obično, njihovi se radni odnosi ne zbrajaju, ali jedna večer mijenja sve, nakon čega snažna strast raste između likova. Knjiga o tome kako ljubav može promijeniti osobu, pretvara ga iz ološa u nježno i senzualno biće.

Roman je brzo stekao slavu. Odmah je pogodio stranice New York Timesa. Godinu dana nakon objavljivanja preveden je na 25 jezika, u ovom se trenutku priprema njegova filmska adaptacija. Strani čitatelji uspoređuju knjigu s drugom jednako popularnom ("50 nijansi sive"). Priča sadrži mnogo pastelnih prizora i otvorenih izraza. Ljubitelji uzbuđenja "Lijepa gad" će vam se svidjeti.

5 Neživog života


Nevjerojatna zaplet
Autor: Dana Delon
Ocjena (2018): 4.8

Knjiga - pravi odraz gorućih problema adolescenata. Priča o djevojci koja gubi dodir s vanjskim svijetom zbog zlostavljanja i agresije u školi i nesporazuma u obitelji. Uroni se u virtualni svijet, gdje upoznaje Raphaela Deliona. Ovaj sastanak joj donosi osjećaj ljubavi i smirenosti. Međutim, tip nije tako jednostavan kao što se čini na prvi pogled.

Glavni lik ima velike zdravstvene probleme i sam sa sobom. Pokušava otkriti tajnu smrti svog brata svojim prijenosnim računalom. Kada postane poznato da je trag ime djevojke, radnja poprima novu boju i nepredvidljivost. Knjiga čini da iskusite tugu i radost, uspone i padove. Pripovijedna pozadina je dobro opisana. Šarmantna atmosfera Pariza. Dana Delon je uspjela istaknuti mnoge teme, ispreplitati ih, što je ovoj romanu dalo veliku prednost nad sličnim.


4 Tri metra iznad neba


Jednostavna romantična priča za početnike
Autor: Federico Moccia
Ocjena (2018): 4.8

Knjiga, objavljena 2004. godine, do sada nije izgubila svoju popularnost. Osobito nakon adaptacije stekla je još više slave. Radnja je prilično banalna, poznata mnogim djevojkama. Ona je izvrstan učenik, on je siledžija. Po volji sudbine, ljubav ih počinje vezivati. Junakinja se samo s njim može osjećati opušteno, ne oklijevajući i ne pretvarajući se da je "dobra djevojka".

Usprkos snažnim iskrenim osjećajima, Babi i Stepa moraju se rastati. Čitatelji tvrde da je kraj koji uzrokuje emocije, tjera vas da osjetite ironiju sudbine. Priča dotiče najdublje duhovne osjećaje. Ova je knjiga posebno prikladna za osjetljivu romantičnu prirodu, sposobnu uhvatiti cijelu tragediju onoga što se događa."Tri metra iznad neba" tjera vas na razmišljanje o vječnom pitanju: "Što znači voljeti?"

3 Da si znao ...


Duboko psihološko značenje
Autor: Elchin Safarli
Ocjena (2018): 4.9

Jedan od najboljih po mišljenju čitatelja je roman "Da si samo znao ...". Autorica priča priču o jednoj neizlječivo bolesnoj ženi koja se preselila u gradić kako bi mirno ispunila njezinu smrt. Ali sudbina drugačije rješava. Ona ima voljenu i nadu za sretan kraj. Knjiga sadrži veliko psihološko značenje. Ovo nije samo ljubavna priča, ona je odraz osjećaja.

Radnja nije zbunjujuća, naprotiv, sve je vrlo jasno i jednostavno. Ali kako je autor uspio opisati iskustva protagonista, divljenje je. Gotovo svaka osoba suočena je s izgubljenom ljubavlju, pa roman ostaje relevantan u svakom trenutku. Pomaže u suočavanju s boli i ogorčenošću, u pronalaženju snage za novi život. Priča uzrokuje samo pozitivne emocije. Mnogi su čitatelji iznenađeni činjenicom da je knjigu napisao čovjek (tako živopisno i realno da je mogao opisati karakteristike ženskih osjećaja).

2 Vidimo se


Roman o okrutnoj stvarnosti sudbine
Autor: Jojo Moyes
Ocjena (2018): 4.9

Jedan od najboljih, sudeći po ocjenama čitatelja, bio je roman "Vidimo se". Roman je brzo stekao popularnost, zahvaljujući čemu je preveden na 30 jezika i snimljen. Film je odmah počeo zauzimati vrh ljestvice. Jednostavna radnja u kojoj djevojka gubi posao i voljenu osobu, a zatim dobiva nešto više, zaslužuje najviše pohvale i ocjene od čitatelja.

Priča je vrlo izražajna i duševna. Konačnu priču možete pronaći samo čitanjem knjige do kraja. Oni koji su ga susreli barem jednom dijele svoje dojmove sa suzama u očima. Roman daje nadu i usredotočuje se na činjenicu da nakon crne trake uvijek dolazi bijela boja. To nije obična sentimentalna priča, ona je priča o dvije teške sudbine koje se mogu suočiti s okrutnom stvarnošću samo ujedinjenjem.

1 50 nijansi sive


Najinovativniji roman
Autor: A. L. James
Ocjena (2018): 5.0

Trilogija „50 nijansi sive“ postala je najsjajniji i najskandalozniji roman našeg vremena. Knjiga govori o ljubavno-erotskom odnosu mladog novinara i milijardera, o čemu se u društvu ne prihvaća. Srećući se slučajno, uhvatili su ih luda strast i posebna privlačnost. Parcela je puna nepredvidljivih skretanja i zanimljivih događanja.

Objavljen 2011. godine, roman je izazvao oluje emocija i čitatelja i kritičara. To je neka vrsta inovacije u svijetu književnosti koja je prevedena na više od 30 jezika. Tiraž je iznosio 40 milijuna primjeraka. "50 nijansi sive" nikoga nije ostavilo ravnodušnim tko ga je pročitao. Kombinira okrutnost i romantiku, bori se s ljubavlju i požudom. Osim toga, knjiga je označila početak novog smjera erotskog romana.


Popularno glasanje - koja moderna ljubavna knjiga mislite da je najbolja?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 7
Upozorenje! Gore navedene informacije služe samo u informativne svrhe i nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije