10 najboljih knjiga Stephena Kinga

mjesto

ime

Ocjena značajke

TOP - 10 najboljih knjiga Stephena Kinga

1 Zelena milja Najpopularnija knjiga
2 Rita Heyote ili Shawshank Escape Najbolja verzija zaslona
3 sjaj Najbolji bestseler u stilu horora
4 Tamna kula Fantastična zaplet
5 Groblje kućnih ljubimaca Najstrašniji posao
6 Tako je Otkriva probleme društva
7 Carrie Najprodavanija knjiga
8 11/22/63 Najbolji roman znanstvene fantastike
9 Cujo Duboko psihološko značenje
10 Plamteće oči Neobična priča

Američki pisac Stephen King imao je teško djetinjstvo. Mračna percepcija života postala je uzrok ljubavi prema horor filmovima. Prilično dojmljivi pisac priznaje da osjeća osjećaj straha. Glavna područja kreativnosti su užas i romantika. Svaki komad oduzima dah i škaklja živce. Većina kreacija sadrži poniženje i patnju osobe, ali za svakog heroja Stjepana Kinga daje vam izbor: stvoriti dobro ili zlo.

Stephen King je uspio prodati više od 350 milijuna primjeraka knjiga, od kojih je 60 bibliografskih. Objavio je 56 romana, 5 popularnih znanstvenih knjiga. Danas se autorska djela smatraju najplodnijima. Njegova značajka je u brzini stvaranja i realizacije remek-djela.

Autor je dao veliki doprinos razvoju književnosti i filma. Dobitnik je nagrade Bram Stoker, nagrađen je Britanskim društvom za fantaziju "Za doprinos svijetu fantazije". Dobio je titulu Velikog majstora koji mu je dodijelila Kanadska udruga filmskih autora.

Na internetu možete pronaći veliki broj ljubitelja Stephena Kinga. Pišu recenzije, sudjeluju u diskusijama i ostavljaju povratne informacije o pročitanim djelima. Na temelju njih uspjeli smo istaknuti najbolje autorske knjige. Njihova ocjena je prikazana u nastavku.

TOP - 10 najboljih knjiga Stephena Kinga

10 Plamteće oči


Neobična priča
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.7

"Zapaljivi" pogled je svojevrsni eksperiment u djelima Stephena Kinga. Radnja je izvanredna i neobična. Junak Andy sudjeluje u eksperimentu na zahtjev državne službe. Glavni je zadatak probuditi se izvan sposobnosti eksperimenta. Nakon nekog vremena dječak ima kćer obdarenu neobičnim darom. Ona može zapaliti predmete.

Vlada, nakon što je saznala za to, pokazuje snažan interes za djevojku, pokušavajući je uhvatiti i natjerati je da radi za sebe. Događaji su takvi da su i otac i djevojka zatvoreni. Ali njezine sposobnosti značajno mijenjaju tijek povijesti. "Zapaljivi izgled" popularan je u suvremenoj književnosti. Snima nevjerojatnu priču i neočekivani rasplet. "Nakon što smo vidjeli prve retke, nemoguće je odvojiti se i želim znati kako će se sve to završiti", kažu čitatelji.

9 Cujo


Duboko psihološko značenje
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.7

Cujo je još jedan roman vezan uz životinje. Protagonist romana - pas po imenu Cujo, koji pati od bjesnoće. Omiljeni ljubimac heroj Brett je prisiljen napustiti dom i otići na posao. Žena je u automobilu, iz koje ne može otići jer ludi pas luta uz nju. Krhka i iscrpljena djevojka pronalazi snagu da napusti automobil. U užasu, ona počinje udarati životinju šišmišom. Kasnije, od jakih udaraca, pas će umrijeti.

Ideja o stvaranju ovakvog djela došla je Stjepanu nakon susreta sa "nepristojnim" sv. Bernardom. Kasnije se pas spominje u nekoliko drugih djela autora. Situacija u knjizi uzrokuje neopisiv strah koji pas osjeća. U romanu se pitate koliko je skupi život osobe. Priča se završava u zapuštenom stanju (smrt njegovog sina i njegovog ljubimca). "Cujo" mnogi čitatelji preporučuju kao "psihološki napad".

8 11/22/63


Najbolji roman znanstvene fantastike
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.7

Knjiga je uključena u mnoge popularne revije i roman je znanstvene fantastike. Glavni lik je učitelj. Neočekivani pokret s vremenom postao je za njega ne samo zanimljiv događaj, nego i odgovoran. On mora spasiti vođu svjetske sile.

U 2011. godini rad je uključen u popis bestselera. Na naslovnicama izvornih izdanja, novinske naslove napisao je i sam Stephen King. Knjiga je prikupila mnoge fanove. Do danas čitatelji se nikada ne prestaju pitati i diviti se piscu..

7 Carrie


Najprodavanija knjiga
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.8

Djelo je postalo toliko poznato da je snimano mnogo puta i donijelo autorima nebrojene naknade. Knjiga govori o djevojci koja se osvećuje za ruganje i prijekor. Glavni lik izgubio je rođake, ali je stekao mistične sposobnosti.

"Živi ljudi mogu biti opasniji od izmišljenih likova", upozorava nas Stephen King. Pravo zlo živi u svakoj dobroj duši. "Carrie" je preživjela 70 reprinta, prodaja knjiga premašila je 2,5 milijuna primjeraka. Prvi film, snimljen na proizvodu, prikupio je 33,8 milijuna dolara. Za ljubitelje uzbuđenja i misticizma - ovo je odlična opcija.


6 Tako je


Otkriva probleme društva
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.8

U knjizi Stephena Kinga otkrivaju se važne teme za društvo: moć, utjecaj djetinjstva na odrasli život. Urođen piscu, grad je pomogao čitatelju pokazati pravu atmosferu okoliša, otkrio priču. Glavni likovi - tinejdžeri koji još nisu imali vremena osjetiti okus života, suočavaju se s ubojicom - klaunom. Mnogi se još uvijek pitaju: "Je li on čovjek?" Njihova mladost prolazi u strahu.

Nakon mnogo godina, prijatelji se ponovno sastaju kako bi preživjeli svoje djetinjstvo i, eventualno, promijenili svoju budućnost, dokazujući sebi i gradu da je postojanje moguće ne pod snagom straha. Likovi za rješavanje teških problema. Gubitak života najmilijih daje im snagu i hrabrost u borbi za miran život.

5 Groblje kućnih ljubimaca


Najstrašniji posao
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.8

Sljedeći predstavnik rejtinga je poznata knjiga "Pet groblje". Sam Stephen King preživio je tragediju kada je njegova mačka umrla. Nakon dugog oporavka, autor je napisao mistični roman. Glavni protagonist bio je dr. Creed i njegova pokojna mačka, koju je pokopao na groblju koje je pripadalo židovskom plemenu.

Kralj svoj rad smatra najstrašnijim među ostalima. Knjiga je okupila oko njega mnogo kritičara. Unatoč raspršenim kritikama, roman je pozitivno ocijenjen od strane američke i britanske javnosti. Bio je nominiran za nagradu za svjetsku fantaziju, a također je preveden u format radio emisije.


4 Tamna kula


Fantastična zaplet
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.9

Sljedeće mjesto na ljestvici najboljih je knjiga "Dark Tower". Ciklus romana o vitezu koji putuje kroz privremene granice. Vrhunac ovog rada može se smatrati susjedstvom ljubavi i fikcije. Film govori o problemima čovječanstva: gladi i epidemije, neprijateljstvo. Sve je to fascinantno i ostavlja dojam prave katastrofe.

Knjiga sadrži elemente magije, uključuje širok raspon likova i priča koje nisu međusobno povezane. Glavni lik čvrsto vjeruje u svoju snagu, u mogućnost pronalaženja mirnog života, u obnavljanju reda u svijetu. Ljubitelji fantastike i mistici s nestrpljenjem preporučuju čitanje "Tamnog tornja".

3 sjaj


Najbolji bestseler u stilu horora
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 4.9

Jedno od najpopularnijih djela Stephena Kinga. Prikazan u nekoliko žanrova: roman, psihološki horor i gotička literatura. Prvi bestseler u tvrdom koricama. Ideja za roman došla je kralju u snu. Uspjeh ove knjige odobrio je autora kao izvanrednog pisca u stilu užasa. Jobs je dobio nagradu Locus za najbolju fantazijsku romantiku.

U životu ne shvaćate uvijek potpuno unutarnji svijet voljene osobe.Glavni lik se mora nositi s vlastitim siromaštvom i živjeti sa željom da san postane stvarnost. Očarani hotel otvorit će sva vrata za likove. "Horror" nadilazi ono što je dopušteno, otkriva temu nasilja u obitelji, stvara iluziju dvosmislenosti u čitatelju. Nakon što je knjiga objavljena, snimljen je film koji je prepoznat kao mjerilo psihološke prikolice.

2 Rita Heyote ili Shawshank Escape


Najbolja verzija zaslona
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 5.0

Poznata knjiga "Rita Heyout, ili Escape from Shoushenk". Dugi niz godina vodio je ocjene najboljih ekranskih verzija u povijesti filma. Rad opisuje sudbinu koja je dovela do nepredviđenih katastrofa. Uspješan i nepredvidiv život bankara u trenutku se sruši. Život kojeg je voljena osoba izdala je zatvor bez dobrog razloga. Ključ spašavanja heroja je entuzijastično traženje u Bibliji.

Knjiga-priča napisana 2010. godine postala je neobično otkriće novog žanra za samog autora. Rad se bavi temama krivnje, nevinosti, straha, žeđi za slobodom. Prvi tiraž bio je 200 tisuća primjeraka. Smatra se jednim od najboljih djela pisca.

1 Zelena milja


Najpopularnija knjiga
Autor: Stephen King
Ocjena (2018): 5.0

Vodi rang najbolju knjigu "Zelena milja". Priča je ispričana iz usta zatvorskog čuvara, to je onaj koji, kao i bilo tko drugi, dopušta da osjetite cijelu atmosferu onoga što se događa. Pisac pokazuje i čini da vidite razliku između zločinaca i zatvorskih radnika, koji se time izlaze. Nevini zatvorenici moraju živjeti svoje mračne dane i spasiti živote drugih.

Roman se uspoređuje s ruskim remek-djelom Bulgakova "Majstor i Margarita". Radnja nalikuje Ješuinoj stazi iz zadnje knjige. Gotovo odmah nakon izlaska filma izašao je, koji je nagrađen brojnim nagradama i Oskara za najbolji scenarij. Ljubitelji Kingove kreativnosti savjetuju čitanje Zelene milje, jer sve događaje detaljnije i živopisnije opisuje.


Popularno glasanje - koja knjiga Stephena Kinga mislite da je najbolja?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 19
Upozorenje! Gore navedene informacije služe samo u informativne svrhe i nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije