14 najboljih električnih pila za dom

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolje nisko-troškovne mreže

1 Sturm! CC099222 Ergonomsko tijelo. nosi osobine
2 STAVR PCE-40/2000 Najbolje jamstvo proizvođača
3 Parma-M6 Visokokvalitetni izvorni lanac
4 Huter ELS-2400 Pouzdan sustav zaštite

Najbolje profesionalne električne pile na baterijama

1 Husqvarna 436 Li Najbolja izvedba
2 Bosch AKE 30 L Optimalni omjer cijene i kvalitete
3 Makita BUC122RFE Najlakša električna pila

Najbolje jeftine pile na baterije

1 Greenworks G40CS30 0 Najbolja cijena
2 Prvak CSB360 Najbolja kombinacija cijene i kvalitete
3 Makita BUC122Z Proizvod visoke kvalitete

Najbolje mrežne pile srednjeg i premium segmenta

1 Makita UC4030A Idealna vrijednost za novac
2 Hummer CPP 2200 C Najbolji u svojoj ponudi
3 PARTNER P820T Dobivanje glatkog i preciznog rezanja
4 Bosch AKE 40 S Jednostavnost upotrebe

Ponude partnera

KRÜGER ECSK 25-40
Snažna električna pila od 2500 W - u vrhunskom kompletu! 2 AUTOBUSA + 2 LANCA

Već neko vrijeme, motorne pile su bile jedino (osim ručne pile) mobilnog alata za rezanje drveća i drvnih proizvoda u kućanstvu ili u uvjetima dacha. I sve bi bilo sjajno da dimenzije slučaja nisu spriječile da rade malo suptilniji posao. Postupno, potraga za alternativnim izvorima energije dovela je do zamjene motora s unutarnjim izgaranjem električnim motorom generatorom, a gorivo u obliku benzina električnom energijom koja je sigurnija za okoliš. Naravno, nemoguće je govoriti o potpunoj superiornosti električnih pila, jer uz prednosti imaju i nekoliko slabih točaka.

Tržište električnih pila ubrzo je dobilo na zamahu, no još uvijek mu je nedostajalo obilje koje vlada u segmentu motorne pile. Ta činjenica uvelike pojednostavljuje izbor modela za potrošače, ali još uvijek postoji rizik od nabijanja na robu loše kvalitete. Kako bismo vam pomogli da to izbjegnete, rangirali smo 14 najbolje umreženih i autonomnih motornih testera za vaš dom u tri glavne kategorije. Izbor robe izvršen je prema sljedećim kriterijima:

 • povratne informacije korisnika o iskustvu korištenja;
 • stručno mišljenje u tehničkom području;
 • ukupnu pouzdanost, vozne performanse i sposobnosti;
 • odgovarajuća cijena i kvaliteta.

Najbolje nisko-troškovne mreže

Mrežne pile su moćan alat koji u većini slučajeva može zamijeniti motornu pilu srednje klase. Njihov jedini problem je u tome što radni radijus je ograničen duljinom kabela za napajanje - drugim riječima, mobilnost ostavlja puno željenog. Osim toga, česti su slučajevi rezanja kabela s reznim dijelom pile tijekom rada. Ali ako te činjenice ne uzmete u obzir, u smislu omjera prosječne cijene i kvalitete mreže, električne pile postaju potpuno opravdana kupnja. Ispod su najbolje jeftine lančane pile, koje su izvrsne za dom ili vrt, gdje nije potrebno dugo i veliko opterećenje.

4 Huter ELS-2400


Pouzdan sustav zaštite
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 5440 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Svojom snagom od 2,4 kW, ova električna pila nije lošija od benzinskih kolektora. Glavna svrha ovog snažnog modela je rezanje drveća, uključujući tvrdo drvo, kao i sakupljanje drvenih građevinskih materijala. Kvaliteta rezanja ne uzrokuje pritužbe, rez je glatka i glatka. Antivibracijski sustav omogućuje udobno korištenje alata i uštedu ruku od bolesti zglobova u budućnosti.

Karakteristike električne pile Huter ELS-2400 su: držač utičnica, prikladna ručka, inercijalna kočnica, prozor za kontrolu razine ulja.U pregledima su korisnici primijetili visoku kvalitetu radnih komponenti, prikladan zatezač bez ključa, moderan dizajn i jedan od najboljih sigurnosnih sustava. Odabir pouzdane jedinice za dom i vrt vrijedi pobliže pogledati ovaj model.

3 Parma-M6


Visokokvalitetni izvorni lanac
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 3213 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pouzdana električna pila domaće proizvodnje kilovatne snage lako će se nositi s piljenjem prevelikih stabala, iako većina korisnika, na temelju pregleda, dobiva ovaj alat za rezanje malih i srednjih grana u zemlji ili blizu kuće, gdje je neprikladno koristiti teške benzinske pile.

Električni lanac pile izrađen je od visokokvalitetnog čelika, koji može samljeti čavle, ali je bolje izbjegavati ga kako bi se povećao životni vijek proizvoda. Paket isporuke je opsežan i uključuje sve što je potrebno za nesmetan rad i redovito održavanje. Općenito, za svoju cjenovnu nišu, model se pokazao kao jedan od najboljih i ne bi trebao biti zaveden svojim izgledom igračke - to je pouzdan pomoćnik, sposoban besprijekorno obavljati teške poslove, a mala težina je samo dodatna prednost.

2 STAVR PCE-40/2000


Najbolje jamstvo proizvođača
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 4500 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Za privatnu kuću ili seosku kuću s vrtnom parcelom Stavr PCE-40/2000 električna pila će biti odličan izbor. Model je opremljen motorom snage 2 kW, s maksimalnom brzinom rotacije lanca od 12,1 m / s, što mu omogućuje da se koristi pri pripremi velikog broja drva za ogrjev, građevinskih i popravnih radova, kao i za druge potrebe kućanstva. Zatezač lanca bez ključa omogućuje podešavanje lanca u procesu, a prikladna stezaljka neće dopustiti da produžni kabel iskoči u slučaju trzaja.

Zahvaljujući inercijalnoj kočnici s trenutačnim zaustavljanjem lanca i gumbom za blokiranje slučajnog pokretanja, model se može smatrati potpuno sigurnim. Zahvaljujući opremi s visokokvalitetnim naglavnim slušalicama, OREGON pila može dugo raditi bez oštrenja. Za ovaj model, proizvođač daje 2 godine jamstva, što ukazuje na pouzdanost jedinice, a cijena je jedna od najboljih među konkurentima.


1 Sturm! CC099222


Ergonomsko tijelo. nosi osobine
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 6200 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Zahvaljujući kapacitetu od 2.200 kW i relativnoj lakoći od 5 kg, ova električna pila može se koristiti ne samo kod kuće ili u zemlji, već iu radu na gradilištima, u izgradnji ili demontaži drvenih konstrukcija. Model se dokazao na obaranju velikih stabala i raspadanju trupaca promjera više od 40 cm, a za bolju praktičnost, ručka ima gumene jastučiće protiv klizanja. Za sigurnu uporabu odgovorna je kočnica u slučaju nužde, blokiranje slučajnog pokretanja i sigurnosni štitnik.

Prema recenzijama, u službi pile nije pretenciozan, vrijedi samo povremeno pogledati na razinu ulja i napetost lanca. Zahvaljujući ergonomskom tijelu, možete rezati pod bilo kojim kutom, a prisutnost dentalnog zaustavljanja omogućuje vam kontrolu njegove točnosti. U kompletu su originalna visokokvalitetna guma i lanac tvrtke TM Oregon. Za intenzivan i produktivan rad, ovaj model će biti najbolja opcija.

Najbolje profesionalne električne pile na baterijama

Za neke korisnike, idealna opcija može biti kupnja baterije. Što se tiče snage, alat za baterije je zasigurno inferioran u odnosu na motornu pilu, ali pobjeđuje u mobilnosti i autonomiji. Kupnja električnih pila za punjenje opravdana je u slučajevima kada nema struje u radnom području ili je nezgodno povlačiti strujni kabel. U usporedbi s verzijom benzina, akumulatorski alat koristi zaštitu okoliša i autonomiju. Nema potrebe stalno brinuti o razini benzina i ulja, te, u skladu s tim, snositi troškove goriva. Još jedna očigledna prednost koju apsolutno svi korisnici primjećuju jest da je pila uvijek spremna za rad (ne mora se navijati i zaglavljivati ​​prije svakog rezanja).

Najpopularniji proizvođači akumulatorskih pila su Makita, Bosch, Huskvarna, Stiel, Gardena i Riobi. Najjeftiniji modeli su pile kineske tvrtke Riobi. Najskuplji i produktivniji modeli su Shtil i Huskvarna. Što se tiče cijene - kvaliteta pobjeđuje Makita i Bosch.

Razmislite o 3 najbolja modela pile za baterije.

3 Makita BUC122RFE


Najlakša električna pila
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 30 550 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Popularan model u srednjem cjenovnom razredu. Glavna prednost Makita BUC122 - mala težina, koja je samo 2,5 kg. Ovo je izvrsna mogućnost zamjene kružne.

Alat radi s Li-Ion baterijom kapaciteta 18 V, 3 A * h. Na jednom punjenju, motorna pila može raditi 22 minute.
Najzanimljiviji alat će biti u građevinske svrhe. Paket uključuje dvije baterije, gumu, lanac, ulje, kućište, punjač i kućište. Ovo je najbogatija ocjena u razredu.

Ono što je prikladno je raznovrsnost baterija koje se isporučuju s pilom. Slobodno su prikladni za druge tehnologije baterije marke Makit (odvijači, ubodne pile, kružnice, itd.).

2 Bosch AKE 30 L


Optimalni omjer cijene i kvalitete
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 19970 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Husqvarna 436 Li je malo lošija u performansama, ali Boscheva motorna pila AKE 30 L u velikoj je cijeni, a Bosch je gotovo 2 puta jeftiniji od Husqvarne.

Alat također radi na 2,6 Ah Li-Ion bateriji. Prema proizvođaču, pila može proizvesti više od 100 komadića borove šume 10x10 cm.

Sljedeći videozapis prikazuje radni proces ovog alata:

Značajka alata je korištenje ručki s mekanom podloškom za ugodan rad. Također možete odabrati sustav dvostruke kočnice koji vam omogućuje da odmah reagirate na udar pile. Što se tiče sigurnosti, ovo je jedna od najboljih pila za baterije.

Korisnički pregledi

Prednosti: niska razina buke, kompaktnost, uvijek spremni za rad, ne grijani.

Nedostaci: skupi i rijetki dijelovi (osobito baterija), brzo je na hladnoći, ako rijetko radite, baterija i dalje gubi kapacitet, prilično je teška (5,2 kg)

1 Husqvarna 436 Li


Najbolja izvedba
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 25 990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Jedan od jasnih lidera među pile za baterije je Husqvarna 436 Li. Svojom relativno malom težinom (samo 2,5 kg), ovaj je alat jedan od najproduktivnijih i najizdržljivijih pila za baterije. Dužina autobusa Huskvarna je 35 cm, a vrijeme neprekidnog rada litij-ionske baterije je 45 minuta. Razlikuje pile i niske razine buke, što je jednako 93 dB. Također vrijedi spomenuti mogućnost zatezanja lanca bez alata.

Najočitiji nedostatak Husqvarne je cijena. Po cijeni, ona je ispred svojih konkurenata za 1,5 do 2 puta.

Korisnički pregledi

Prednosti: udobnost, nedostatak ispušnih plinova (tipično za sve modele baterija), mala težina, minimalne vibracije.

Nedostaci: glavni nedostatak je predvidljiv - cijena.


Najbolje jeftine pile na baterije

Za razliku od vrhunskih autonomnih kolega, niske cijene električnih pila s baterijskim napajanjem ne mogu se pohvaliti velikom snagom i nominalno visoke kvalitete. Najčešće, uspijevajući u jednoj komponenti, takav instrument značajno gubi svoju poziciju u drugoj. Međutim, čak i low-end modeli imaju niz značajnih prednosti (uz cijenu): jedna od njih je mala težina proizvoda i, kao rezultat, veća mobilnost. Ovo je izvrstan alat za rad na uslužnim programima za svjetlo i nije namijenjen za ništa drugo.

3 Makita BUC122Z


Proizvod visoke kvalitete
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 10 540 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Što se tiče kvalitete, Makita BUC122Z, možda, zaobilazi gotovo sve jeftine bežične električne pile, ali po svojim čisto izvedbenim karakteristikama potpuno je podređena svima. Ako mogu tako reći, to nije posve vidljivo.Mala "pčela" služi radije kao pomoćnik u rezanju sitnog drvnog materijala, bilo da se radi o kolcima, ogradama i drugim potrošnim materijalima, koji se tako često nalaze u zemlji. Međutim, domaći korisnik je isti i koristi tu pilu za tako jednostavnu svrhu. Zbog svoje male veličine, prikladno je odvesti ga u seoske izlete, gdje je čak i tako niska snaga dovoljna za izradu drva za ogrjev.

Makita ima BUC122Z i glavnu prednost: rad s njom je zadovoljstvo. Što se tiče ergonomije, sve je osmišljeno do najsitnijeg detalja - i položaja ručki, i plastičnog zaštitnog zaslona (koji je prisutan na nekim pilama kao dodatak), pa čak i zaštitnog vizira na rubu gume. Sve to, zajedno s malom težinom čini snažan nikchemititsu prilično izvediv alat.

prednosti:

 • izvrsna kvaliteta;
 • 2,5 kg težine;
 • razrađena ergonomija;
 • prisutnost sigurnosnih značajki;
 • brza napetost lanca.

nedostaci:

 • precijenjena za ograničenu funkcionalnost.

2 Prvak CSB360


Najbolja kombinacija cijene i kvalitete
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 11 850 rub.
Ocjena (2019): 4.7

U međuvremenu između dvije kategorije, Champion CSB360 je u sebi kombinirao relativno nisku cijenu za akumulatorsku pilu i visoku tvorničku kvalitetu. To nije samo slučaj za pomoćne poslove - to je alat sposoban za obavljanje ozbiljnog piljenja. Radi na istoj brzini, ali pokreće ga 36-voltna litij-ionska baterija, zahvaljujući kojoj razvija pristojnu 4.400 okretaja u minuti. Korisnici se žale da pet kilograma težine na poslu više nije tako udobno, ali to je sasvim normalan pokazatelj za pilu s baterijom i gumom od 30 cm. Općenito, CSB360 je prilično zanimljiv i obiman model koji se može usporediti u učinkovitosti s prosječnim motornim pilama.

prednosti:

 • prostrana baterija, dizajnirana za 30-40 minuta neprekidnog rada;
 • guma od 30 centimetara dobar je rezultat za proračunski model;
 • pogodan za rezanje debelih stabala.

nedostaci:

 • vrlo težak model (prema različitim izvorima 4,5 - 5 kilograma).

1 Greenworks G40CS30 0


Najbolja cijena
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 8 490 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Nevjerojatan alat za prilagodbu koji je prošao više od jedne izmjene u ime prezentabilnosti. To je najjeftinija i ujedno najpogodnija opcija za kućnu uporabu, ako sredstva za snažnu električnu pilu nisu dovoljna. Mnogi kupci, nakon što su vidjeli uzorak na izlogu, uzimaju ga za još jedan model igračaka, koji se u to vrijeme može nositi s malim granama. No, nakon što je testirana jedinica u praksi, dolazi do realizacije preklapanja svih zamislivih očekivanja - za slijepe role drveća Greenworks G40CS30 0, nažalost, neće raditi, ali on se može nositi s poslovima a la “raditi za prosječnu motornu pilu”. Jedino što je deprimirajuće je to što ni baterija ni punjač nisu isporučeni s pilom - sami ih morate kupiti. Ali čak i uz takvu "razumnost", ona ostaje najviše uravnotežena u smislu cijene i učinka.

prednosti:

 • dobra kvaliteta;
 • optimalne performanse za proračunske pile, koje premašuju početna očekivanja;
 • masivni zaštitni zaslon.

nedostaci:

 • nedostatak punjača i napajanja.

Najbolje mrežne pile srednjeg i premium segmenta

Profesionalne motorne pile u izgledu se ne mogu razlikovati od amatera. Ovdje je naglasak na kvaliteti unutarnjih komponenti koje mogu izdržati dugotrajan rad i maksimalna opterećenja. Imajući veliku snagu u takvoj pili treba promišljati i pouzdani sustav zaštite kočnica s trenutnim zaustavljanjem lanca. Proizvođač profesionalnih pila mora voditi računa o smanjenju vibracija i udobnih ručki s premazom protiv klizanja, povećavajući razinu udobnosti i sigurnosti tijekom dulje uporabe. Modeli koji ispunjavaju tražene kriterije smatraju se u našoj ocjeni.

4 Bosch AKE 40 S


Jednostavnost upotrebe
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 8775 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Relativno jeftina opcija, kao i za njemačku kvalitetu, bit će Bosch električni model pile, koji je lagan (4,1 kg) i dovoljna snaga (1800 W) za kućanske i male građevinske zadatke. Od korisnih značajki i značajki dizajna, postoje kočnice za lanac i blokiranje od slučajnog aktiviranja. U konfiguraciji za pilu ići lanac, zaštitni poklopac i guma.

Bosch AKE 40 S koristi SDS sustav za jednostavnu zamjenu i laganu napetost lanca bez upotrebe bilo kojeg alata. Slažem se, ovo je vrlo prikladno rješenje. Također možete primijetiti prisutnost velikog spremnika za ulje od 200 ml, što ukazuje na razinu punjenja.

Prema povratnim informacijama korisnika, Bosch AKE 40 S ima sljedeće prednosti:

 • Kvaliteta materijala (plastika) i kvaliteta izrade
 • Ergonomska ručka
 • Dobra snaga
 • Automatsko podmazivanje lanca
 • Sigurnost (zbog blokiranja uključivanja)

3 PARTNER P820T


Dobivanje glatkog i preciznog rezanja
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 7780 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Električna pila Partner P820T izvrsna je alternativa modelima s pogonom na benzin i najbolja je opcija za vilu ili kuću u blizini mjesta gdje se nalazi izvor električne energije. Ova pila pomoći će brzo pripremiti drva za ogrjev u sezoni grijanja, poboljšati vrt, kao i obaviti niz drugih zadataka u kojima je potrebno rezanje drva. Učinkovitost uređaja osigurava visokokvalitetan motor od 2 kW i ergonomsko tijelo s praktičnim ručkama koje omogućuju preciznu kontrolu nad procesom rezanja.

Vlasnici su prepoznali prednosti glatkog starta, koji sprječava trzaje, jednostavnost montaže i naknadnu kalibraciju kruga koji ne zahtijeva dodatne alate. Zahvaljujući izvrsnim materijalima karoserije, izgled pile ostaje u dobrom stanju čak i nakon duljeg korištenja, a njegova mala težina (3,6 kg bez lanca) prema ocjenama pokazala se odlučujućim argumentom za starije osobe. Cijena uređaja, nažalost, je visoka i za taj iznos već možete odabrati modele profesionalne serije.

2 Hummer CPP 2200 C


Najbolji u svojoj ponudi
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 7599 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Kompaktni profesionalni model Hummer CPP 2200 C najbolji je u svojoj ponudi i otporan je na povećana opterećenja zbog tijela ojačanog staklenim vlaknima. Uzdužni raspored motora omogućio je pilu snage 2,2 kW, a upravljačka elektronika nadzire okretaje i opterećenje, štedeći električnu energiju i trošenje pokretnih dijelova. Motor ima kočnicu zbog sigurnosnih razloga, kočnica lanca i slučajno pokretanje su također prisutni.

Električna pila Hummer s lancem zahtijeva veliku pouzdanost, praktično održavanje i udobnost, čak i nakon duljeg korištenja. Razvoj i dizajn uređaja vodio je njemačku tvrtku, a kako bi proizvod bio što pristupačniji, proizvodnja je prenesena u Kinu, pod strogom kontrolom kvalitete. Model je dobio mnogo pozitivnih povratnih informacija i vrlo je pogodan za kućne i profesionalne aktivnosti.


1 Makita UC4030A


Idealna vrijednost za novac
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 11890 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Makita je jedna od najpopularnijih marki profesionalnih električnih alata. Japanska kvaliteta i proizvodnost vidljivi su u svakom alatu ove tvrtke. Apsolutno svi korisnici bilježe sljedeće pozitivne osobine motorne pile pile: jednostavnost korištenja, kvaliteta izrade s dobro promišljenom ergonomijom, mala težina i razumna cijena.

Doista, ako pogledate tehničke karakteristike, onda prema takvim pokazateljima kao što je težina instrumenta, Makita UC4030A je jedna od najboljih u cjenovnom segmentu proračuna (4,4 kg). Stvarni korisnici napominju takve pozitivne osobine kao što su: prikladan položaj ručke, velika brzina rada, razumna cijena, jednostavnost rada.

Apsolutno negativne kritike o radu Makita UC4030A, nismo pronašli. Postoje manje pritužbe na kratki kabel za napajanje, prekomjernu težinu i dobar apetit za maslac.


Kako odabrati motornu pilu

proizvođači

Kupnja električne pile počinje s izborom proizvođača. Najpopularniji i najprodavaniji brandovi su: Makita, Bosch, Rebir, PATRIOT, Stihl, Echo. Kupnjom poznate opreme marke, s jedne strane, preplatite za marku. S druge strane, plaćate za neku vrstu pouzdanosti. Gotovo sve popularne robne marke imaju vlastite usluge i službena predstavništva u Ruskoj Federaciji. Prema tome, naknadni popravak i kupnja rezervnih dijelova bit će mnogo lakše nego u slučaju manje poznatog branda.

Mi vas ni na koji način ne uvjeravamo da kupite marke. Danas postoji dosta proizvođača, uključujući domaće (Interskol, Zenit, Energomash), koji nisu mnogo lošiji od eminentnih brandova. Čak iu nečemu što dobivaju, na primjer u cijeni. U svakom slučaju, izbor je vaš.

snaga

Takav pokazatelj kao snaga govori koliko će se pila lako nositi sa zadatkom. Za rezanje tvrđih materijala bit će potreban alat s motorom od 2500 W. Za rad u vrtu dovoljno je 1200 do 2000 vati snage. Iako, stručnjaci preporučuju kupnju električnih pila snage najmanje 1800 W, jer što je motor snažniji, lakše će reagirati na padove napona. Na mjestima s nestabilnom električnom mrežom ta je značajka posebno važna.

Većina modernih modela, čak iu proračunskom cjenovnom segmentu, imaju kapacitet od preko 2000 vata. Stoga, prije korištenja pile kod kuće ili u zemlji treba konzultirati s električarima, jer mreža ne može izdržati opterećenje.

Dužina gume

Guma je glavni radni element električne pile na koju je pričvršćen lanac. Dubina rezanja izravno ovisi o veličini gume. Što je guma dulja - veći je promjer materijala. Za razliku od motornih pila, za električne pile, veličina gume rijetko prelazi 50 cm, a najveća veličina je 40 cm.
U modernim motornim pilama guma je izmjenjivi i zamjenjivi element. Dakle, ako ste kupili pilu s malom gumom, možete je zamijeniti većom verzijom ako to dopušta snaga motora. Obratite pažnju na važno pravilo - ne preporučuje se stavljanje predugih guma na slabe motore jer se oni mogu brzo istrošiti.

Lančana kočnica

Lančana kočnica je mehanizam koji sprječava izbacivanje alata tijekom prvog kontakta zuba s površinom drva. Međutim, to nije glavni pokazatelj kvalitete pile i ne može se nazvati beskorisnom. Danas čak i jeftine električne pile dolaze s ugrađenim mehanizmom kočenja lanca.

Glatki start i kočenje motorom

Soft start je vrlo korisna značajka. Kada uključite pilu troši veliku struju pokretanja, što nije dobro. Sustav soft starta smanjuje potrošnju struje i ukupno opterećenje mreže, što štiti motor od preopterećenja. Također, mekani start smanjuje trzaj kad se zubi umetnu u materijal. Šteta je što je takav sustav stavljen uglavnom na skupe električne pile.

težina

Važan parametar za ručne pile. Što je niža težina pile, to je niže opterećenje na rukama i zglobovima, a time i manje zamora pri radu s alatom. Istovremeno, što je pila snažnija, to je veća njezina težina. Dakle, oslanjajući se na težinu pri odabiru pile, morate razumjeti u koju svrhu je alat kupljen.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač motornih pila?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 136
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
2 komentari
 1. Sergej
  Recenzije su potpuno suprotne ocjeni. Ako baterije brzo sjednu, alat je težak - što je to drugo na drugom mjestu?
 2. quality.expertexpro.com/
  Citat: Sergej
  Recenzije su potpuno suprotne ocjeni. Ako baterije brzo sjednu, alat je težak - što je to drugo na drugom mjestu?

  Ovo je popis najboljih električnih pila za baterije (na koje ukazujete), čiji je način rada izuzetno ograničen. I svaka pila ima svoje prednosti (težina, cijena, trajanje rada ...)

ocjene

Kako odabrati

recenzije