Top 20 sigurnosnih sjedala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolja auto sjedala za novorođenčad (do 13 kg, skupina 0+)

1 Maxi-Cosi CabrioFix Najbolja vrijednost za novac, kvalitetu i sigurnost
2 Recaro Privia Bolja udobnost i sigurnost
3 Cybex Aton Q Povećan volumen sjedala
4 Maxi-Cosi šljunak Visoki rezultat ADAC testa sudara
5 Heyner SuperProtect Aero Opcija proračuna s visokom sigurnošću

Najbolja automobilska sjedala do 18 kg (skupina 0/1)

1 Carmate Kurutto NT2 Premium Mehanizam rotacije na 360 gr. Najbolja ocjena
2 BRITAX RÖMER First Class Plus Super udobno sjedalo
3 Peg-Perego Viaggio 0 + / 1 Promjenjiva Najbolja cijena

Najbolja auto sjedala 9 - 18 kg (grupa 1)

1 Cybex Juno 2-Fix Najviše promišljeno montiranje na stolicu
2 Maxi-Cosi Tobi Popularno auto sjedalo
3 Recaro optiaFix Visoka zaštita, izvrsni rezultati ispitivanja sudara.

Najbolja automobilska sjedala 9 - 36 kg (grupa 1/2/3)

1 Kiddy Guardianfix 3 Rezultati ADAC testa sudara, najbolja ergonomija
2 Recaro Monza Nova IS 4 točke sudara
3 Nania Beline SP Luxe Izvrsna cijena
4 Chicco YOUniverse FIX Ergonomski, funkcionalni model

Najbolja automobilska sjedala 15 - 36 kg (skupina 2/3)

1 BRITAX RÖMER Kidfix XP Sict Najbolja vrijednost za novac
2 Concord Transformer XT Najudobnije sjedalo za automobil
3 Cybex rješenje M-Fix Povoljna cijena uz visoku sigurnost
4 Besafe iZi Flex Fix Dodatni elementi zaštite djece
5 Baier adefix Jednostavna stolica od kvalitetnih materijala

Auto sjedalo - razvoj modernih proizvođača dječje robe, dopuštajući roditeljima da ne brinu o sigurnosti djeteta tijekom putovanja automobilom. Ova osobina igra vrlo važnu ulogu, tako da njezino stjecanje treba shvatiti ozbiljno. Izbor tvrtki nudi stolice u različitim kategorijama i grupama:

 1. Kategorija 0+ namijenjena je za novorođenčad i bebe stare do godinu i pol, takvi modeli opremljeni su posebnim umetkom koji ponavlja oblik leđa i praktičnu ručku za nošenje. Maksimalno opterećenje - 13 kg.
 2. Skupina 0/1 omogućuje nošenje beba od rođenja do 4 godine. Maksimalna težina - 18 kg. U pravilu, postoji nagib leđa, tako da ako je potrebno, dijete može prihvatiti udoban položaj za spavanje.
 3. Kategorija 1 ili 9-18 kg je najbolja opcija za djecu od 9 mjeseci do 4 godine, koji već sjede sami.
 4. Stolice grupe 1/2/3 namijenjene su za uporabu od 1. godine do 12 godina. Održavajte teret do 36 kg.
 5. Sljedeća grupa od 2/3 više je poput autosjedalice za odrasle, ali je opremljena dodatnim sredstvima zaštite. Dizajniran za težinu od 15 do 36 kg. Ova opcija pogodna je za djecu iznad 3,5 godine i mlađe od 12 godina.

Samo testovi sudara mogu procijeniti pravi stupanj sigurnosti. Jedna od najuglednijih organizacija je njemački automobilski klub ADAC. U procjeni stručnjaka uzeti u obzir performanse, sigurnost (frontalni i bočni utjecaj), ergonomija, sadržaj štetnih tvari i udobnost. Ispod je rangiranje najboljih automobilskih sjedala različitih dobnih i težinskih kategorija prema kupcima. Na temelju nalaza stručnjaka njemačkog auto kluba ADAC (rezultati testa sudara), u ocjenu smo uključili modele s visokim ocjenama.

Najbolja auto sjedala za novorođenčad (do 13 kg, skupina 0+)

Uređaji za prijevoz beba nazivaju se avtolyulki. To su ergonomski oblici za nošenje s ručkama i štitnicima od sunca. Njihova prepoznatljiva značajka je jednostavno i brzo pričvršćivanje na autosjedalicu pomoću sigurnosnog pojasa. Pogodno za novorođenčad, kao i za djecu do jedne i pol godine. Još jedna značajka može se smatrati polu-horizontalnim položajem i mogućnošću da neki modeli budu pričvršćeni na šasiju kolica.

5 Heyner SuperProtect Aero


Opcija proračuna s visokom sigurnošću
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 4 900 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Heyner SuperProtect Aero je najprofitabilnija opcija za grupu, dok ima dobar ADAC test. Nova verzija dobila je nosač Isofix. Naslon za glavu ima 6 razina, prilagođavajući se rastu djeteta. Auto sjedalo je opremljeno ergonomskim naslonima, podesivim ispod sjedala automobila. Ugrađuje se u smjeru kretanja, starija djeca mogu se pričvrstiti pravilnim remenom.

Naslon za glavu dobro promišljenog oblika štiti vrat novorođenčadi pri udaru. U tom slučaju, dijete vidi svijet oko sebe dok putuje. Širina sjedala dovoljno dugo. Dolazi s udobnim jastukom. Vodiči otporni na udarce koji povećavaju sigurnost ugrađeni su u plastični okvir. Nasloni za ruke i nasloni su podesivi, što djeci omogućuje udoban boravak.


4 Maxi-Cosi šljunak


Visoki rezultat ADAC testa sudara
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: 20 300 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Maxi-Cosi šljunak - jedno od najprodavanijih autosjedalica za djecu do 13 kg. Prema brojnim sudarskim testovima, postigao je vrlo visoke ocjene, uključujući ocjenu 4 od strane ADAC-a. Stolica je udobna, ima ugodnu tkaninu s neobičnim vezom u obliku sapunskih mjehurića. Pojasevi su opremljeni mekanim naramenicama i ne ometaju slijetanje djeteta, jer su u povišenom položaju.

Maxi-Cosi šljunak može se pričvrstiti ili standardnim sigurnosnim pojasevima ili instalirati na posebnu Familyfix bazu (s dodatkom isofix). Sjedalo za automobil je jednostavno i jednostavno postavljeno, jednostavno je nemoguće pogriješiti u instalaciji.

Pregled korisnika:

Kupio auto sjedalo oslanjajući se na sudar testova. Za ljeto 2010 Maxi-Cosi šljunak bio je apsolutno najbolji. Uzeo za poluterogorodovaloy kćer. Otišli smo na putovanje, 2 dana na putu, beba je zaspala i nije plakala. Veći dio puta ležao je vodoravno. Sjedalo za automobil je vrlo udobno, široko, ima dovoljno mjesta čak i zimi, kada je dijete obučeno u uske kombinezone.

3 Cybex Aton Q


Povećan volumen sjedala
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9 390 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Cybex Aton Q je dokazani model autosjedalice koji je primio nekoliko važnih ažuriranja 2019. godine. Proizvođač je povećao unutarnji volumen, dodao bočnu zaštitu. Ugrađeni dijelovi postali su ergonomičniji, što pozitivno utječe na sigurnost. Sjedalo je dizajnirano za dugo vrijeme rada. Poboljšanja su potvrdila ADAC-ov test sudara od 2019. godine.

Sustav Cybex L.P.P., koji štiti djecu u bočnim sudarima, bio je visoko cijenjen. Naslon za glavu drži bebin vrat u ispravnom položaju. Kućište sprječava ozljedu kralježnice. Nosači imaju nekoliko podešavanja koja vam omogućuju da podesite visinu na najtočniji način. Sjedište automobila se postavlja u smjeru vožnje, pričvršćeno sustavom Isofix i trakama stroja. Dijete starije od 9 mjeseci štiti posebna baza koja je uključena.

2 Recaro Privia


Bolja udobnost i sigurnost
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 12 900 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Vrlo kvalitetna autosjedalica nudi njemačku tvrtku Recaro. Ispunjava sve europske sigurnosne zahtjeve. Prema brojnim sudarskim testovima u 2014. (ADAC, ÖAMTC, TCS), Recaro Privia je zauzela prvo mjesto na ljestvici. To je sigurno, udobno i jeftino sjedalo za automobil.

Većina korisnika u svojim recenzijama, primjećuje prisutnost mekih jastučića ispod ramena djeteta, udobne ručke koje imaju tri mjesta. Lagan (3,7 kg) omogućuje vam da sjedalo za automobil koristite kao prijenosno (na primjer, kada je dijete zaspalo u automobilu).

ISOFIX je moderan način pričvršćivanja dječjih sjedala na automobilska sjedala. Glavna prednost je da je pogrešna instalacija isključena. Prema procjenama stručnjaka, 70% roditelja pogrešno popravlja autosjedalicu s pojasevima, što ponekad smanjuje sigurnost. S ISOFIX-om u potpunosti je uklonjena pogreška pri instalaciji.

Skrećemo vam pozornost na činjenicu da je prije kupnje auto sjedala s ISOFIX-om važno provjeriti je li ovaj nosač (metalni sidri) u vašem automobilu. Najčešće se nalaze u razmaku između leđa i jastuka. U nekim modelima zatvoreni su kapicom.


1 Maxi-Cosi CabrioFix


Najbolja vrijednost za novac, kvalitetu i sigurnost
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: 15 600 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Prema brojnim testovima sudara, Maxi-Cosi CabrioFix sjedalo za automobil smatra se jednim od najsigurnijih za novorođenčad. To je vrlo popularan model među vlasnicima automobila, koji je zaslužio prestiž zahvaljujući udobnosti, sigurnosti, ergonomiji, bogatom skupu i pristupačnoj cijeni. U dizajnu autosjedalice pronaći ćete lijepe dodatke: mekanu oblogu na unutarnjim remenima, sunčanu nadstrešnicu, poklopac koji se može skinuti i odjeljak za male stvari.

Korisnički pregledi

prednosti:

 • Visoke ocjene sudara
 • Kvalitetni materijali
 • Jednostavna instalacija
 • Tab za novorođenče
 • Lijep dizajn
 • Torbica koja se može prati
 • Nadstrešnica od sunca
 • Kutija za male predmete na poleđini

nedostaci:

 • Neprikladna ručka za preklapanje tipki

Crash video (frontalni utjecaj)

Najbolja automobilska sjedala do 18 kg (skupina 0/1)

Auto sjedala kategorije 0/1 smatraju se univerzalnim. Pogodni su i za novorođenčad i za djecu do 4 godine. Takvo dugo razdoblje uporabe je prednost ovih modela. One su male stolice, kolijevke s mekim umecima, posebna košuljica za najmanju. Najčešće imaju podesivi kut naslona. U takvim je uređajima prikladno da dijete spava i ostane budno. Ocjena uključuje najbolje modele prema roditeljima, kao i stručnjacima.

3 Peg-Perego Viaggio 0 + / 1 Promjenjiva


Najbolja cijena
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 15 990 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Talijanski brand nudi roditeljima optimalnu kvalitetu i cijenu autosjedalice Viaggio 0 + / 1 Switchable. Može se koristiti od rođenja do 4 godine. Podesiva leđa omogućuju spuštanje djeteta u polu-horizontalni položaj tijekom spavanja. Time su duga putovanja ugodna i za roditelje i za malu djecu. Utvrđuje se u bilo kojoj situaciji (u smjeru kretanja ili protiv). Unutarnje trake s pet točaka imaju mekanu podlogu i sigurno pričvršćuju dijete. Pojačane bočne ploče pružaju dodatnu sigurnost. Prema rezultatima testa sudara, ADAC model je dobio pozitivne ocjene u smislu ekološke prihvatljivosti, brige, ergonomije i rada.

prednosti:

 • visoke ocjene sudara;
 • raznovrsnost;
 • remeni s pet točaka;
 • košuljica za novorođenčad;
 • nekoliko odredbi naslona za glavu, leđa;
 • boje koje možete izabrati;
 • optimalni trošak;
 • pozitivne recenzije.

nedostaci:

 • nije otkriveno.

2 BRITAX RÖMER First Class Plus


Super udobno sjedalo
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 20 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Jedno od najpogodnijih i udobnih sjedala u kategoriji do 18 kg je model BRITAX RÖMER First Class Plus. Prema brojnim korisničkim pregledima, glavne prednosti autosjedalice su kvaliteta materijala, izvrsna bočna potpora i puno podešavanja nagiba i pričvršćenja. Na remenima su meka podstava, anatomski jastuk, potpora za glavu novorođenčeta i zaštita od šoka. Općenito, BRITAX RÖMER opremljen je svime što je potrebno za miran i siguran bebin san tijekom putovanja.

Auto sjedalo je pričvršćeno na autosjedalicu samo običnim remenima (ISOFIX je odsutan), ali pouzdanost ne uzrokuje cenzure - uređaj stoji kao da je uliven i ne visi.

1 Carmate Kurutto NT2 Premium


Mehanizam rotacije na 360 gr. Najbolja ocjena
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 30 450 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Carmate Kurutto NT2 Premium nazvana je jednim od najsigurnijih automobilskih sjedala prema rezultatima sudara. Značajka modela je prisutnost mehanizma - može se zakrenuti za 360 stupnjeva, što je prikladno za ukrcavanje i iskrcavanje djeteta. Također, mnogi roditelji će cijeniti Ultra Cushionov mekani bočni oslonac i jastuk. Za novorođenčad u garnituri nalazi se košuljica, auto sjedalo može uzeti veliki nagib za spavanje.

Osim toga, uređaj je opremljen tendom od sunca, uklonjivim pokrovom od mekane tkanine otporne na habanje i sustavom podupiranja na podu. Ona će omogućiti da se stolica učvrsti još pouzdanije. Mnogi korisnici, u svojim pozitivnim recenzijama, ističu prikladnu instalaciju, najvišu kvalitetu materijala, veliki broj mogućnosti transformacije i laganu rotaciju posude s jednom rukom.

Carmate Kurutto NT2 Premium - prvo mjesto na ljestvici najboljih automobilskih sjedala do 18 kg. Jedini veliki nedostatak je visoka cijena koja je nedostupna mnogim potrošačima.

Pregled videozapisa


Najbolja auto sjedala 9 - 18 kg (grupa 1)

Grupa 1 se smatra najprikladnijom za djecu od 1 godine do 4 godine s težinom od 9-18 kg. Takva sjedala su silikonski okvir, po izgledu nalik normalnom sjedalu s mekanim umetkom. U veličini i obliku razlikuju se od prethodne kategorije. Modeli skupine 1 mogu također imati podesivi naslon za leđa ili naslon za glavu za udobnost djeteta. Ugraditi u smjeru vožnje. Maksimalna visina je 98 cm.

3 Recaro optiaFix


Visoka zaštita, izvrsni rezultati ispitivanja sudara.
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 20 500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Recaro OptiaFix uspješno je prošao ADAC 2016 crash test na svim kriterijima. Osobito je istaknuta u području sigurnosti, koja je osigurana visokokvalitetnim dizajnom i poboljšanom zaštitom u bočnim sudarima, kao i brizi za okoliš. Drugi se postiže korištenjem bezopasnih tehnoloških materijala. Model je pričvršćen na pod pomoću pouzdanog Isofix sustava. Recaro OptiaFix ima ergonomski oblik, koji ponavlja obline tijela djeteta i čini boravak u stolcu potpuno sigurnim. Radi lakšeg snalaženja, također je osigurano nekoliko položaja naslona. Kućište je izrađeno od visokokvalitetnih tkanina koje se po potrebi lako skidaju. Dizajn modela pruža kombinaciju nekoliko boja odjednom i izgleda lijepo u svakom automobilu.

prednosti:

 • Isofix nosač;
 • lijep dizajn;
 • dugotrajna uporaba;
 • kvalitetni materijali;
 • prijenosni pokrov;
 • visoka čvrstoća;
 • dobre recenzije.

nedostaci:

 • visoka cijena.

2 Maxi-Cosi Tobi


Popularno auto sjedalo
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: 19 300 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Prema rezultatima testa sudara ADAC 2015, autosjedalica Maxi-Cosi Tobi postigla je visoke bodove za rad, ergonomiju, ekološku prihvatljivost i sigurnost. Ovo je jedan od najprodavanijih modela za 9-18 kg. Stolica ima malu težinu od 8,9 kg, ima 5 položaja leđa i funkciju podešavanja visine pojaseva. Ovo je vrlo praktično rješenje koje vam omogućuje da sjednete dijete, a ne da potražite privitak pod plijenom.

Većina korisnika u svojim recenzijama bilježi brzu i praktičnu instalaciju u automobilu, pouzdanu fiksaciju s običnim remenom (stolica se drži kao da se lijeva) i jednostavan i lagan prijelaz u stanje mirovanja.

Maxi-Cosi Tobi - drugo mjesto našeg rejtinga! Šteta je što je cijena nešto previsoka. U drugim stvarima, uvijek morate platiti za kvalitetu.


1 Cybex Juno 2-Fix


Najviše promišljeno montiranje na stolicu
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 15 300 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Cybex Juno 2-Fix još jedno visoko kvalitetno auto sjedalo, koje je postiglo najviše bodova na rezultatima testova sudara ADAC. Značajka modela je promišljena privrženost djeteta stolcu. Funkcija sigurnosnog pojasa ovdje je mekana sigurnosna tablica. U slučaju frontalnog sudara, dijete se naslanja na njega, tako da je teret ravnomjerno raspoređen po cijelom tijelu. To praktički eliminira ozljede najugroženijih dijelova tijela - kralježnice, vrata, stanica dojke i unutarnjih organa. Sjedalo je pričvršćeno na autosjedalicu poznatim ISOFIX sustavom i standardnim sigurnosnim pojasevima.

Nemoguće je ne primijetiti pristupačnu cijenu, lijep dizajn i kvalitetu materijala. Vlasnici automobila u svojim recenzijama bilježe prikladnu njegu pokrivača, koji se nakon pranja brzo suše, lako se uklanjaju i ugrađuju.

Video (test sudara)

Najbolja automobilska sjedala 9 - 36 kg (grupa 1/2/3)

Grupna autosjedala 1/2/3 - to je jedna od najuniverzalnijih kategorija. Obuhvaća dob od 1 godine do 12 godina. Ovi modeli opremljeni su transformabilnim dizajnom, različitim kliznim mehanizmima. To omogućuje djeci bilo koje dobi da se osjećaju ugodno u automobilskim sjedalima. Ocjena uključuje najbolje modele za različite karakteristike: sigurnost, ekološku prihvatljivost, rezultate testiranja sudara i recenzije kupaca.

4 Chicco YOUniverse FIX


Ergonomski, funkcionalni model
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 15 199 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Chicco YOUniverse FIX auto sjedalo nudi udoban smještaj djeteta od 9 do 36 kg, promišljen dizajn i povećanu sigurnost. Model ima Isofix nosač, poznat po svojoj jednostavnosti i pouzdanosti pričvršćivanja. Za instalaciju, samo ugrizite nekoliko prekidača. Auto sjedalo je opremljeno podesivim naslonom, rukohvatima i naslonima za ruke. Povećana je zaštita od bočnog udara. Uklonjivi pokrovi pogodni su za pranje u pisaćem stroju. Godine 2018. ADAC je proveo crash test, dajući uređaju ocjenu "Zadovoljavajuće". Najjača strana bila je ergonomija.

Roditelji pišu da se sigurnosni pojasevi i nasloni za glavu mogu istovremeno mijenjati po visini. Cijenili su dodatnu zaštitu od sudara. Dijete je čvrsto zaključano, ali ništa ne pritiska. Tkanina nije obrisana, lako se čisti, traje dugo. Pojedinosti o autosjedalici ne zatvaraju pregled djece. Ako automobil nema Isofix sustav, model se može učvrstiti običnim trakama.

3 Nania Beline SP Luxe


Izvrsna cijena
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 6 290 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Sjedište automobila francuske tvrtke Nania odličan je primjer dobre kvalitete po niskoj cijeni. Sastoji se od dva dijela: pojačivača i leđa. S ovim dizajnom, tijelo se može nagnuti ovisno o udaljenosti od sjedala. Od dobre plastike. Prilagođena je prema naprijed pomoću uobičajenog sigurnosnog pojasa. Dijete ima dovoljno mjesta u bilo kojoj dobi, tako da se uvijek osjeća ugodno. Poseban anatomski jastuk omogućuje bebama da budu u udobnom položaju. Ispitivanje sudara provedeno 2016. pokazalo je prosječne rezultate. U ovoj cjenovnoj kategoriji autosjedalica Beline SP Luxe zauzima vodeće mjesto.

prednosti:

 • univerzalna uporaba;
 • nagib naslona;
 • nekoliko boja;
 • trajan slučaj;
 • remeni s pet točaka;
 • visina naslona za glavu je regulirana.

nedostaci:

 • unutarnji pojasevi su malo kratki.

2 Recaro Monza Nova IS


4 točke sudara
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 19 790 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Prema rezultatima ADAC crash testa za 2014., Recaro Monza Nova IS autosjedalica ocijenjena je s 4 (dobro), što ukazuje na veliku sigurnost. Prisutnost Isofix stola i priključaka igra veliku ulogu u tome. Dodatni jastučići u slučaju bočnog udara smanjuju opterećenje glave i ramena do 30%.

Pregled korisnika:

Glavni kriterij za kupnju autosjedalice bio je prisutnost sigurnosnog stola, pa smo ga odabrali Recaro Monza nova IS, Stvara osjećaj dodatne zaštite i olakšava djetetovo putovanje. Veliki plus za nas je mogućnost korištenja autosjedalice do 12 godina. Uklanjanjem leđa ispada pojačalo, a naslon za glavu može zauzeti 11 položaja.

Crash test Recaro Monza Nova IS


1 Kiddy Guardianfix 3


Rezultati ADAC testa sudara, najbolja ergonomija
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 21 500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Moderno sjedalo Kiddy Guardianfix 3 zauzima prvo mjesto u tablici njemačkog kluba ADAC prema rezultatima sudara. To ukazuje na visok stupanj zaštite djece u svim prometnim situacijama. Pojačana šasija za maksimalnu pouzdanost. Unutarnji mekani pokrov od materijala za disanje omogućuje djeci da se osjećaju udobno tijekom putovanja. Važna razlika je dodatna sigurnosna tabla ispred. Još jedna značajka je podnožje, koje ima nekoliko položaja ovisno o dobi djeteta. Odgovarajuće sjedalo za korištenje od godina do 12 godina. Recenzije govore o praktičnosti rada, trajnosti i čvrstoći modela.

prednosti:

 • vrhunski izgled;
 • Isofix nosač;
 • ergonomski oblik;
 • mekana sjedala;
 • zaštitni stol;
 • raznovrsnost;
 • Izvrsni rezultati ispitivanja sudara
 • pozitivne recenzije.

nedostaci:

 • malo prostora za noge ispod stola.

Najbolja automobilska sjedala 15 - 36 kg (skupina 2/3)

Automobilska sjedala transformatora skupine 2/3 namijenjena su dugom vijeku trajanja. Pogodno za sve uzraste - od 3 do 12 godina. Proizvođači takve modele produžuju, šire, ali u isto vrijeme ovdje dodaju laganu konstrukciju. Najčešće nema prednjeg stola, vizira ili koraka, karakterističnih za druge skupine. Automobilska sjedala u kategoriji težine od 15-36 kg oblikuju se i izgledaju kao sjedalo za odrasle.Međutim, oni također pouzdano štite svoje mlade putnike.

5 Baier adefix


Jednostavna stolica od kvalitetnih materijala
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 17 980 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Baier Adefix nadmašuje težinu konkurencije. Sjedalo je namijenjeno za ugodno putovanje djeteta do 12 godina, mala djeca su pričvršćena Isofix sustavom. Model je dizajniran i sastavljen u Njemačkoj u skladu s visokim standardima. Nosači se lako podešavaju ispod jahača. Mala težina omogućuje udobno nošenje stolice. Male rupe u leđima sprečavaju pregrijavanje, povećavaju udobnost tijekom putovanja. Model se postavlja u smjeru kretanja, može se fiksirati redovitim remenima.

Proizvođač obraća pozornost na sigurnost. Posljednji crash-testovi ADAC-a provedeni su 2018. godine, a obrambeni sustavi dobili su visoke ocjene. Najbolja značajka bila je jednostavnost korištenja. Materijali apsorbiraju silu pri udaru, nastavci sigurno učvršćuju djecu. Sjedište automobila montirano je u njemačkoj tvornici, što pozitivno utječe na njegovu kvalitetu. Za presvlake su odabrani ekološki prihvatljivi materijali.

4 Besafe iZi Flex Fix


Dodatni elementi zaštite djece
zemlja: Norveška
Prosječna cijena: 16 830 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Besafe iZi Flex Fix je najbolji u grupi do 36 kg po broju dodatnih sigurnosnih značajki. Sjedište automobila prošlo je testiranje sudara ADAC u 2018. godini, dobivši visoku ocjenu. Posebno je cijenjen smanjeni rizik od ozljeda s bočnim i frontalnim udarima. U ovom modelu uklonjen je Side Impakt Rotetion sustav, umjesto toga pojavili su se odbojnici iznad glave. Dodani su vodiči za pojas. Udobni naslon za glavu podupire dijete za vrijeme spavanja. Pokrovni materijali dišu, ne uzrokuju alergije, lako se čiste.

Roditelji slave PAD + jastuk koji dolazi s njim. Zatvara se ispod vrata, štiteći ga u sudaru. Dio pojasa prolazi kroz podlogu, ne ometa vozača. Nosači su fiksirani s nekoliko tipki, instalacija traje nekoliko minuta. Dodatna obloga je mekana s obje strane, dijete je ugodno. U slučaju frontalnog sudara, jastučići neutraliziraju udarac glave prema prsima. U drugim slučajevima povećavaju razinu udobnosti.

3 Cybex rješenje M-Fix


Povoljna cijena uz visoku sigurnost
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 14 600 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Cybex Solution M-Fix je još jedno uspješno sjedalo u našem rejtingu popularne njemačke marke. Uređaj je također dobio visoke sigurnosne ocjene tijekom neovisnih ADAC testova.

Koje su glavne značajke modela? Prvo, jedna od najpovoljnijih cijena u kategoriji automobilskih sjedala za 15 - 36 kg uz isofix privitak. Drugo, u smislu udobnosti Solyushn M-Fix nije inferiorna na skuplje opcije, au nekim trenucima čak i nadmašuje. Naslon za glavu može se namjestiti u 12 položaja. Osim toga, opremljen je međunarodnim patentiranim sustavom nagiba., To je posebno prikladno kada trebate postaviti optimalni kut za spavanje i budnost. Stražnji dio uređaja ima slobodan položaj, tako da se može prilagoditi sjedalu automobila. Auto sjedalo je dodatno zaštićeno od bočnog udara sa zaštitom (LSP sustav).

Pregled videozapisa

2 Concord Transformer XT


Najudobnije sjedalo za automobil
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 22 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

U nominaciji najudobniji automobilski stolac za 15-36 kg među jasnim vođama može se sigurno pripisati Concord Transformer XT. Model ima niz funkcija i karakteristika koje čine putovanje djeteta što ugodnijim i sigurnijim:

 1. Siguran Isofix.
 2. Anatomski jastuk, čiji se položaj može podesiti.
 3. Podešavanje širine sjedala - strana autosjedalice se može rastaviti dok dijete raste. Također, funkcija će biti korisna u zimskim mjesecima kada udobnost može ometati volumetrijski kombinezon.
 4. Podešavanje nagiba naslona.
 5. Podešavanje visine naslona za glavu.

Prema rezultatima testova sudara Concord Transformer XT dobio je vrlo dobre bodove. Šteta je što je cijena, prema našem mišljenju, nešto precijenjena.


1 BRITAX RÖMER Kidfix XP Sict


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 21 330 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Prvo mjesto na ljestvici - BRITAX RÖMER Kidfix XP Sict, sjedište automobila u Njemačkoj s 4 boda na crash testu iz kluba automobila ADAC. Model se može pohvaliti zamišljenim sigurnosnim sustavom kojeg je proizvođač nazvao XP Pad.Dizajn stolice omogućuje vam ravnomjernu raspodjelu tereta u frontalnom sudaru i zaštitu najranjivijih dijelova tijela: vrata, glave i kralježnice. Bočni zračni jastuci mogu se ukloniti oslobađanjem prostora u kabini. Nije iznenađujuće, prema rezultatima sudara, BRITAX RÖMER Kidfix postigao je visoke sigurnosne rezultate.

Tkanina sjedala je mekana i ugodna na dodir. Poklopci su također izmjenjivi i jednostavni za čišćenje. BRITAX RÖMER Kidfix XP Sict je montiran na poznatom Isofix sustavu. Ako u karoseriji nema konektora, sjedalo se može učvrstiti standardnim sigurnosnim pojasevima.

Pregled videozapisa


Kako odabrati auto sjedalo

Odabir autosjedalice za dijete nije lak zadatak. Ovdje je potrebno uzeti u obzir različite čimbenike koji izravno utječu na lakoću rada i sigurnost djeteta. Nitko nije osiguran od nezgoda tijekom vožnje. Međutim, roditelji, kupujući auto sjedalo, spasiti djecu od posljedica. Kako odabrati najbolju i najprikladniju opciju?

 1. Prije kupnje autosjedalice svakako biste trebali pokušati staviti dijete u njega. Ako je beba udobna, onda je ova opcija prikladna.
 2. Prednost modelima s pozitivnim konačnim rezultatima testa sudara
 3. Tkanina je mekana, prozračna, ugodna na dodir.
 4. Izbjegavajte kupnju netestiranih modela - oni mogu uspjeti u najnepovoljnijem trenutku.
 5. Obratite pozornost na funkcionalnost. Neka sjedala imaju podesivi naslon, što je vrlo pogodno za duga putovanja, jer beba može mirno spavati u njoj.
 6. Prisutnost poklopca koji se može ukloniti je svakako prednost, jer lako se pere.
 7. Kada kupujete avtolyulek obratite pozornost na prisutnost posebnog linera. S njim će se dijete osjećati mnogo ugodnije.
 8. Stolice s pojačanom bočnom zaštitom imaju prednost nad ostalima, jer imaju poboljšanu sigurnost.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač autosjedalica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 1053
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
5 komentar
 1. Svetlana
  Auto sjedalo za bebe - je li to glupost? u rodilištima ne znaju ništa o tome, dijete je umotano u deku, dijete ne može sjediti u stolcu nakon rođenja, kičma se može slomiti, a bajke koje je kao u majčinoj utrobi je ista glupost, jer u maternici dijete je naopačke da se u njegovoj stolici stavi naopako? ne u jednoj reklami, da je novorođenče stavljeno u autosjedalicu, jer je to nemoguće, pogotovo u uvjetima naše zemlje, kada je vani hladno. Neka eksperimentiraju s djecom i naprave film, kao što su nakon rođenja stavili bebu na stolicu. Sve ove priče o autosjedalici od 0+ je samo posao, ne možete ga vidjeti sami? Bit će mi drago ako se nađem u krivu, ali, po mom mišljenju, samo slijepi to ne mogu vidjeti!
 2. Alex
  Ne razumijem roditelje koji kupuju najjeftinije kineske stolice, savjetujem svima koji sumnjaju gledati videozapise sa sudara. Za dijete smo kupili Kiddy guardianfix pro 2. Stolica je vrlo zadovoljna, dijete je udobno, stol se uopće ne miješa.
 3. Luda
  Citat: Svetlana
  Auto sjedalo za bebe - je li to glupost? u rodilištima ne znaju ništa o tome, dijete je umotano u deku, dijete ne može sjediti u stolcu nakon rođenja, kičma se može slomiti, a bajke koje je kao u majčinoj utrobi je ista glupost, jer u maternici dijete je naopačke da se u njegovoj stolici stavi naopako? ne u jednoj reklami, da je novorođenče stavljeno u autosjedalicu, jer je to nemoguće, pogotovo u uvjetima naše zemlje, kada je vani hladno.Neka eksperimentiraju s djecom i naprave film, kao što su nakon rođenja stavili bebu na stolicu. Sve ove priče o autosjedalici od 0+ je samo posao, ne možete ga vidjeti sami? Bit će mi drago ako se nađem u krivu, ali, po mom mišljenju, samo slijepi to ne mogu vidjeti!


  Luda,
  Vereno je rekla, Svetlana! Roditelji su zabrinuti samo zbog svoje udobnosti .. i glupo vjeruju napretku i marketingu, a tako se i svađaju ... kažu da su djeci sve najbolje ... dolaze na pamet. nije došao gore !!!!!
  Svetlana,
 4. nadati se
  Concord Transformer XT se ne pojavljuje na ADAC popisima.
 5. Dmitry
  Danas smo kupili 2 mjesta Cybex Solution M-Fix (crna i plava). Više od 26 tisuća, dvije stolice. Lako se postavlja, izgleda sigurno, preporučujem. Kao dar od trgovine dobio kapu na stražnjem dijelu sjedala, sitnica, ali lijepo.

ocjene

Kako odabrati

recenzije