12 najboljih podnih plinskih kotlova

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji plinski kotlovi za grijanje prostora do 100‒150 četvornih metara. m.

1 Kiturami STSG 13 GAS Visoka sigurnost. Najpogodniji za korištenje
2 Lemax Premium 10 Minimalna potrošnja goriva. Talijanski pribor
3 ATON Atmo 10EVM Najbolji izbor za seljane. Najkompaktnije dimenzije

Najbolji plinski kotlovi za grijanje površine do 200–300 četvornih metara. m.

1 Vaillant ecoVIT VKK INT 366 Najbolja učinkovitost
2 De Dietrich DTG X 23 N Optimalni pokazatelji profitabilnosti. Izmjenjivač topline od lijevanog željeza
3 Baxi SLIM 2.300 i Najbolji plinski kotao s ugrađenim kotlom
4 Protherm Bear 40 KLOM Najpopularniji plinski kotao
5 Teplodar Kupper OK 20 Sposobnost rada na više vrsta goriva. Ugrađeni grijač

Najbolji plinski kotlovi povećali su snagu

1 ACV HeatMaster 70 TC Većina multifunkcionalnih
2 Buderus Logano G234-60 Princip rada kondenzacije. Radni vijek preko 20 godina
3 Navien GST-60KN Najbolji sustav za uklanjanje dima. Ugrađena zaštita od smrzavanja i padova napona
4 Leberg Eco Line FBS 60G Izvorni izmjenjivač topline. Izvrsna učinkovitost i sigurnost

Grijanje privatnih kuća s plinom najisplativije je u našoj zemlji. Stoga jedan od glavnih elemenata sustava grijanja postaje plinski kotao. Najbolja opcija za grijanje stambenog prostora s ukupnom površinom od 80-900 četvornih metara. m će instalirati vanjski izvor topline. Potrošačima se na tržištu nude modeli raznih domaćih i stranih proizvođača. Razlikuju se ne samo u cijeni, već iu važnim tehničkim parametrima.

 • U smislu funkcionalnosti, svi plinski kotlovi mogu se podijeliti na jednokružne i dvokružne kotlove. Prvi se koriste isključivo za grijanje prostora. Modeli s dva kruga ne samo da mogu dati toplinu sustavu grijanja, već i zagrijati vodu za kuhinju i kupaonicu. Unatoč brojnim prednostima kotlova s ​​dva kruga, stručnjaci ne preporučuju njihovo postavljanje u domove gdje su kupaonice i kuhinje daleko od kotlovnice.
 • Plinski kotlovi se razlikuju u načinu upravljanja. Mehanički modeli su lakši za održavanje i popravak, a elektronička kontrola omogućuje postizanje maksimalne udobnosti uz potpunu neometanost u radu stanovnika kuće.
 • Strukturno razlikuju kondenzacijske i konvekcijske kotlove. U konvekcijskim modelima, rashladno sredstvo se zagrijava isključivo toplinom generiranom tijekom izgaranja plina. S ovom klasičnom shemom dobivanja toplinske energije dolazi do velikih gubitaka. Moderni kondenzacijski kotlovi imaju znatno veći koeficijent učinkovitosti (KPI). Osim energije izgaranja plina, one proizvode toplinu iz vodene pare koja se oslobađa tijekom procesa izgaranja. Vodena para se kondenzira u dodatnom izmjenjivaču topline, što u konačnici štedi do 20% ugljikovodika.

Nudimo vam izbor najboljih plinskih kotlova podnog tipa, koji se izrađuju na temelju tehničkih karakteristika, cijene, mišljenja kupaca i stručnih mišljenja.

Najbolji plinski kotlovi za grijanje prostora do 100‒150 četvornih metara. m.

U idealnom slučaju, indikator snage jedinice treba biti određen na temelju termičke dijagnostičke dijagnostike, ali u praksi se izračunava na temelju prosječne vrijednosti, na temelju izračuna od 1-1,5 kW po kvadratnom metru. Odabir plinskog kotla s visokim parametrima nije vrijedan toga - niska razina opterećenja dovodi do smanjenja učinkovitosti i povećanog trošenja mehaničkih dijelova. Ova kategorija uključuje opremu pogodnu za uporabu u malim, do 100-150 četvornih metara. m., stambene i ne-stambene domove.

3 ATON Atmo 10EVM


Najbolji izbor za seljane. Najkompaktnije dimenzije
zemlja: Ukrajina
Prosječna cijena: 17 600 rub.
Ocjena (2019): 4.2

U zemljama ZND-a plin se isporučuje s nižim tlakom nego u Europi, štoviše, zbog visokog stupnja habanja, nesreće se često javljaju na glavnim prugama.Sa kritičnim padom pritiska, strana oprema, izračunata brzinom od 20 mbar, počinje raditi za trećinu svojih mogućnosti ili se potpuno zaustavlja. Zato stanovnici malih naselja, gdje je ovaj problem najrelevantniji, radije kupuju jeftine kotlove prilagođene lokalnim uvjetima opskrbe plinom. To uključuje ATON Atmo 10EVM, spreman za zagrijavanje kuće s navedenom snagom čak i na 13 mbar.

Što je još važno, uređaj ne zahtijeva spajanje na mrežu i radi u uvjetima prirodne cirkulacije rashladnog sredstva u krugu zbog razlike u gustoći hladne i tople vode. Model 10EVM ima dvostruki krug i omogućuje zagrijavanje protočne vode do 45 °, što ga čini prikladnim za sanitarne svrhe. Jedinica spada u ekonomsku klasu, tako da od elemenata sigurnosti i udobnosti pruža samo nepostojan osjetnik plina, senzor potiska i integrirani termometar. Odlikuje se i malim dimenzijama (760x380x385 mm), ekonomičnosti (potrošnja goriva je 1,2 m.)3/ sat) i atraktivan izgled.

2 Lemax Premium 10


Minimalna potrošnja goriva. Talijanski pribor
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 16 500 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Taganrog tvrtka Lemax već više od 20 godina bavi se podnim plinskim kotlovima, a od ožujka 2018. pokrenula je još jedan pogon za proizvodnju radijatora za grijanje. Njezini proizvodi privukli su pozornost potrošača po pristupačnoj cijeni i ekonomičnim troškovima. Jedinstvena jedinica serije Premium s kapacitetom grijanja od 10 kW troši u prosjeku 0,6 m goriva.3/ sat, što je oko 30-50% bolje od pokazatelja analoga. Ipak, recenzije o prvim proizvodima bile su vrlo suzdržane, mnogi su se žalili na slabu kvalitetu automatizacije i čvorišta plinskih plamenika (GGU).

U izgradnji plinskih kotlova "Lemax" modernog dizajna koriste se komponente proizvedene u Europi - GGU poznatog talijanskog koncerna SIT i mikro-baklja Polidoro. Istu opremu instaliraju popularni inozemni proizvođači, primjerice Ariston. Nakon rekonstrukcije, mišljenje kupaca se odmah poboljšalo, jer su za malu količinu novca ponuđeni nepostojani i ekonomični uređaji s automatskim paljenjem, zaštita od pregrijavanja, puhanja i čađi, te 3-godišnje jamstvo i 14-godišnji vijek trajanja.


1 Kiturami STSG 13 GAS


Visoka sigurnost. Najpogodniji za korištenje
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 41 000 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Svi plinski kotlovi serije STSG smatraju se najboljim u pogledu pouzdanosti i sigurnosti, 13., najmlađi model nije iznimka. Maksimalna površina na kojoj se može osigurati učinkovito grijanje, prema dokumentima je 150 četvornih metara. Međutim, stručnjaci preporučuju ostavljanje sigurnosne granice od 10-20%. Kutija od nehrđajućeg čelika, zavarena posebnom tehnologijom "Kiturami", namijenjena je dugotrajnom radu (najmanje 10 godina) u vlažnoj oceanskoj klimi. Uređaj je dvostruki, opremljen odvojenim izmjenjivačima topline i može zagrijavati vodu u krugu PTV do 80 °, a rashladno sredstvo - do 85 °.

Jedinica se kontrolira automatski, u kompletu je uključen i daljinski termostat, koji se može instalirati u blizini iu bilo kojoj prostoriji, primjerice u dječjoj sobi. U skladu s tim, kotao se može postaviti u jednom od dva načina s očitavanjem temperature nositelja topline ili zraka u prostoriji. Među ostalim funkcijama koje vam omogućuju da postavite optimalan način rada za dan ili tjedan bez ljudske intervencije - "Odgođeni početak", "Zaštita od smrzavanja", "Intervali", itd. instalirati plinski kotao u prostoriji bez skupe opreme za zvono vertikalnog tipa.

Najbolji plinski kotlovi za grijanje površine do 200–300 četvornih metara. m.

S povećanjem grijanog prostora problem štednje plinskog goriva postaje sve akutniji. Kako bi se osigurali niski troškovi grijanja, pri odabiru kotla treba obratiti pozornost ne samo na snagu, nego i na učinkovitost.Kod nekih modela iz ove ocjene (rade na principu kondenzacije) ona prelazi 100%. Takvi podaci dobiveni su prema nacionalnim standardima izračuna, a prema europskoj metodi njihova stvarna učinkovitost je približno jednaka 95%. U skladu s tim, kako bi se dobila predodžba o stvarnoj učinkovitosti jednostavnih plinskih kotlova tipa poda, izračunata vrijednost učinkovitosti trebala bi se smanjiti za 12-15%.

5 Teplodar Kupper OK 20


Sposobnost rada na više vrsta goriva. Ugrađeni grijač
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 23 400 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Mnogo ruskih naselja čeka na plinovod, a jedina alternativa za grijanje na raspolaganju njezinim stanovnicima do nekog vremena je ugradnja sustava grijanja koji se temelji na kotlu na čvrsto gorivo. Tvrtka "Teplodar" razvila je univerzalni dizajn - model "Kupper OK 20", sposoban za rad na drvu, peletima i ugljenu, te na prirodnom plinu. Moguće je prenijeti jedinicu s jedne vrste goriva na drugu uz pomoć opcijskih svjetiljki "Teplodar". Stoga je dopušteno koristiti isti kotao kao glavni izvor topline na krutom gorivu, ili kao rezervni kotao - u područjima s nepouzdanom opskrbom plinom.

Osnovni komplet uključuje blok od 3 grijača s kapacitetom od 2 kW. Oni ne mogu stalno zagrijavati kuću, njihova je zadaća održavati rashladno sredstvo u slučaju potpunog izgaranja goriva ili u slučaju nužde. Još jedna značajka uređaja je mogućnost ugradnje vanjske kontrole i kapacitivnog hidrauličkog separatora. Ovi elementi savršeno uravnotežuju sustav grijanja, poboljšavaju upravljivost na razinu kotlova s ​​jednim gorivom i produžuju vijek trajanja, ali u isto vrijeme povećavaju cijenu kotlovske opreme za više od 2 puta.

4 Protherm Bear 40 KLOM


Najpopularniji plinski kotao
zemlja: Slovačka
Prosječna cijena: 60 350 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Najpopularniji podni plinski kotao danas je predstavnik slovačke tvrtke Protherm Bear 40 KLOM. To je model s jednim krugom tipa konvekcije. Njegova toplinska snaga doseže 35 kW uz učinkovitost od 90%. Jedan od razloga visoke popularnosti bila je mogućnost korištenja ukapljenog plina. Uređaj je opremljen suvremenim opcijama kao što su zaštita od smrzavanja i pregrijavanja, samodijagnostika, stalna kontrola procesa izgaranja, modulacija plamena.

Potrošači nadopunjuju pouzdanost, jednostavnost rada, kompaktnost i trajnost uređaja. Uz sve ove kvalitete "pametnog kotla", on ostaje najisplativiji za domaćeg potrošača.

3 Baxi SLIM 2.300 i


Najbolji plinski kotao s ugrađenim kotlom
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 107 500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Talijanski plinski kotao Baxi SLIM 2.300 i ima ugrađeni kotao kapaciteta 50 litara. Zahvaljujući ovom dizajnu, kuća će uvijek imati odgovarajuću opskrbu toplom vodom. Sigurnosni sustav uključuje zatvorenu komoru za izgaranje, zaštitu od pregrijavanja i smrzavanja, od blokiranja crpke, postoji senzor potiska. Kotao može raditi i od ukapljenog plina. Osim toga, može biti opremljen s tajmerom i daljinskim upravljačem. Dvokružni konvekcijski kotao prilagođen je ruskim uvjetima.

Potrošači kažu da je višenamjenski kotao, njegova učinkovitost, lakoća ugradnje, sposobnost rada na ukapljenom plinu. Glavni nedostatak je visoka cijena.

2 De Dietrich DTG X 23 N


Optimalni pokazatelji profitabilnosti. Izmjenjivač topline od lijevanog željeza
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 76 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Najstariji brand u Europi, De Ditrish, navršio je 334 godine. Za to vrijeme postala je industrijsko carstvo za proizvodnju automobilske, željezničke i grijne opreme. Plinski kotlovi ove marke dosljedno su povezani s potrošačima s pouzdanošću, nepretencioznošću u radu, kao i minimalnom potrošnjom energije: za grijanje kuće od 200 četvornih metara. modelu DTG X 23 N potrebno je samo 2,7 m3/ sat prirodnog plina i oko 2,0 - ukapljeni. Njegove druge prednosti uključuju jednostavnost dizajna, nisku razinu buke tijekom rada i jednostavno održavanje.

Izmjenjivač topline izrađen je od kvalitetnog eutektičkog željeza (tvrtka je poznata kao globalni metalurški proizvođač), ima optimalnu konfiguraciju pera za prijenos topline, zbog čega ima visoku učinkovitost i otpornost na koroziju. Zbog plastičnosti zidova izmjenjivača topline, nema potrebe za kontrolom temperature u povratnom krugu, a kotao se može koristiti za grijanje s grijanim podom. Iz sigurnosnih razloga osiguran je senzor vuče i sustav zaštite od pregrijavanja, a među elementima udobnosti nalazi se automatsko paljenje i indikator uključenja.

1 Vaillant ecoVIT VKK INT 366


Najbolja učinkovitost
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 144 500 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Plinski kotao iz Njemačke Vaillant ecoVIT VKK INT 366 ima najveću učinkovitost, što je 109%! U tom slučaju, uređaj proizvodi 34 kW energije, što vam omogućuje zagrijavanje kuće do 340 četvornih metara. Njemački stručnjaci uspjeli su maksimizirati rezultat izgaranja plina primjenom modulirajućeg plamenika, kontrole plamena, očuvanja latentne topline kondenzacije, multisenzorskog upravljačkog sustava, informacijsko-analitičkog centra, elektroničkog paljenja itd.

Potrošači su visoko cijenili osobine ovog jednokovnog kotla, kao što su funkcionalnost, pouzdanost, moderan izgled. Važno je napomenuti da su elektronika vrlo osjetljivi na padove napona u električnoj mreži. Stoga je u kući potrebno dodatno instalirati regulator napona.


Najbolji plinski kotlovi povećali su snagu

U stambenim zgradama, hotelima i velikim (od 400 do 600 četvornih metara) vikendice, kada postoji potreba za zagrijavanjem ne samo unutarnjeg prostora, nego i bazena, teretane, zimskog vrta i drugih toplinskih postrojenja, najučinkovitije je instalirati sustav grijanja na temelju nekoliko pojedinačnih sustava. ili by-pass plinski kotlovi s kapacitetom od najmanje 50‒60 kW. Posebnu pažnju pri odabiru treba posvetiti rasponu automatskih postavki, mogućnostima sustava upravljanja i pravovremenom podešavanju načina rada.

4 Leberg Eco Line FBS 60G


Izvorni izmjenjivač topline. Izvrsna učinkovitost i sigurnost
zemlja: Norveška (proizvedena u Rusiji)
Prosječna cijena: 46 900 rub.
Ocjena (2019): 4.3

Izmjenjivač topline plinskog bakra serije Eco Line norveške tvrtke Leberg razlikuje se u izvornom patentiranom dizajnu. Izrađen je od hladno valjanog čelika debljine 3,5 mm. Iznad komore za izgaranje, okružene vodenom košuljicom, cijevi promjera 40 mm raspoređene su na raspoređen način pod nagibom za cirkulaciju rashladnog sredstva. Da bi se povećala energetska učinkovitost, izmjenjivač topline je zatvoren u 2 izolacijska sloja od mineralne vune i folije koja reflektira toplinu. Tako je osigurana učinkovitost od 90% i visoka razina operativne sigurnosti.

Jednokružni uređaj je najjednostavniji i najjeftiniji od cijelog asortimana kućanskih jedinica velike snage, a opremljen je dokazanim komponentama dugotrajne prakse: plamenicima Polidoro ili Bray, automatskim ugrađenim termometrom SIT, imit. Podešavanje i održavanje postavljenih parametara osigurava ugrađeni termostat koji kontrolira okretni gumb. Dizajn je nepostojan i tražen je u regijama s problematičnim napajanjem. Potrošnja glavnog plina relativno je mala (6 m3/ sat), ako je potrebno, možete prebaciti plinski kotao na rad s ukapljenim gorivom.

3 Navien GST-60KN


Najbolji sustav za uklanjanje dima. Ugrađena zaštita od smrzavanja i padova napona
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 92 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Podni kotlovi ove marke su dvostruki i sposobni su osigurati dovoljnu količinu (od 20 do 34 l / min, ovisno o temperaturi) tople vode, uključujući i bez potrebe za grijanjem. Jedinica je u potpunosti prilagođena ruskim uvjetima rada:

 • održava stabilan rad s ulaznim tlakom plina od 4 mbar i vodom 0,3 bar;
 • zaštićen od strujnih udara u mreži unutar ± 30% integriranog čipa;
 • sprječava zamrzavanje sustava automatskim uključivanjem plamenika i pokretanjem cirkulacijske crpke;
 • opremljen ventilatorom i omogućuje uklanjanje dima u dimnjak i kroz zid.

Možete podesiti ugodan način grijanja pomoću ugrađenog daljinskog upravljača s ugrađenim osjetnikom temperature i LCD zaslonom. To je posebno prikladno kada se kotlovnica nalazi u podrumu kuće. Ispravnost rada prati sustav autodijagnostike, koji u slučaju kritičnih očitanja senzora blokira rad kotla i na zaslonu daje kod pogreške. Široka funkcionalnost, kvalitetne komponente, izvrsne tehničke karakteristike, elegantan dizajn i međunarodna certifikacija - nije slučajno da se Navien oprema smatra jednom od najboljih.

2 Buderus Logano G234-60


Princip rada kondenzacije. Radni vijek preko 20 godina
zemlja: Njemačka (proizvedena u Južnoj Koreji)
Prosječna cijena: 144 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Glavne kvalitete podnog plinskog kotla Buderus Logano G234-60 - stabilnost i učinkovitost rada. Oni dobivaju dodatnu energiju u procesu prisilne kondenzacije vodene pare koja nastaje u procesu izgaranja, te smanjuju potrošnju energije do 30%. Značajne uštede su također osigurane potpuno automatskim radom s električnim paljenjem, koje ne zahtijeva dodatnu potrošnju plina, toplinsku izolaciju debljine 80 mm, koja smanjuje gubitak topline na minimum, i glatko podešavanje temperature vode u kotlu.

Kako bi se zadovoljile sve potrebe, moguće je dodatno proširenje na Logamatic sustave za automatsko upravljanje i Logalux grijače vode. Nisu potrebne dodatne mjere prigušenja zvuka. Ne brinite se za emisiju štetnih tvari - uređaj je označen znakom zaštite okoliša "Plavi anđeo" koji dodjeljuje Savezno ministarstvo za okoliš Njemačke. Ukratko, teško je pronaći kotao na podu koji je sofisticiraniji i funkcionalniji od Buderusa.

 


1 ACV HeatMaster 70 TC


Većina multifunkcionalnih
zemlja: Belgija
Prosječna cijena: 740,000 rubalja
Ocjena (2019): 4.9

Belgijski kotao ACV HeatMaster 70 TC, koji ima maksimalnu konfiguraciju, ima najveći trošak. Ova dvostruka kondenzacijska jedinica snage 68 kW ima najveću učinkovitost (109%). Zbog maksimalne apsorpcije topline u načinima grijanja i tople vode, stručnjaci ga prepoznaju kao najbolje na svijetu. Prilikom izrade plinskog kotla, proizvođač je uveo niz inovativnih pristupa. To su tehnologija "spremnik u spremniku" i prethodno izmiješani modulacijski plamenik i automatski sigurnosni sustav ovisan o vremenskim prilikama.

Oni vlasnici privatnih kuća koji su mogli priuštiti ugradnju takvog kotla, imajte na umu nevjerojatnu učinkovitost rada, odsustvo buke tijekom izgaranja, visoke performanse i potpunu sigurnost.

Popularni glasovi - tko je najbolji proizvođač podnih plinskih kotlova
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 171
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
1 komentar
 1. Vitos
  Uz učinkovitost od 109% smijeh

ocjene

Kako odabrati

recenzije