12 najboljih predgrijača

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji predgrijači tekućine

1 EBERSPACHER HYDRONIC B4 WS Izvrsna kombinacija cijene i kvalitete
2 Webasto Thermo Top Evo 5 benzin Najpopularniji autonomni grijač
3 Binarni-5S Najbolji kućni tekućinski grijač

Top električni grijači

1 Isključuje + s pumpom 2 kW Jednostavna instalacija. Prisutnost mehaničkog tajmera
2 Satelit NEXT 1,5 kW s crpkom Optimalni omjer kvalitete i cijene
3 Lunfey 3 kW Najpovoljnija cijena

Gornji grijači goriva

1 NOMAKON PP-101 12V Najbolji trenutni grijač goriva
2 EPTF-150 Ya (YaMZ) Najbolji grijač filtra za gorivo
3 ATK PT-570 Najekonomičnije

Top kabinski grijači

1 Teplostar PLANAR-44D-24-GP-S Najbolje grijanje interijera
2 DEFA Termini 2100 (DEFA konektor) 430060 Najsnažniji električni grijač
3 Calix Slim Line 1400 w Visokokvalitetna oprema

Predgrijači su dokazano rješenje za vlasnike automobila koji žive u područjima s hladnim zimama i ostavljaju svoje automobile na otvorenom parkiralištu ili u garažama (hangarima) bez grijanja.

U pregledu su prikazani najbolji modeli predgrijača koji će vam omogućiti da izbjegnete velika početna opterećenja motora u hladnom vremenu i znatno produžite njegov vijek trajanja. Radi lakšeg čitaoca, informacije su strukturirane prema tipičnim kategorijama instalacija. Položaj u ocjeni svakog modela formiran je na temelju procijenjenih karakteristika grijača i povratnih informacija od vlasnika sa stvarnim radnim iskustvom.

Najbolji predgrijači tekućine

Neosporna prednost grijača na naftu je potpuna neovisnost od drugih izvora energije i vrijeme kada je automobil u hladnom stanju. Predgrijači ovog tipa spaljuju gorivo koje se nalazi u spremniku automobila. Da bi štednjak radio ispravno, baterija mora raditi ispravno.

3 Binarni-5S


Najbolji kućni tekućinski grijač
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 24150 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Domaća tvrtka "Teplostar" razvila je čitavu liniju autonomnih grijača za benzinske i dizelske automobile. Binar 5S Diesel model ima široke mogućnosti. Uređaj može raditi ne samo u načinu predgrijavanja, već i kao uređaj za grijanje. Opremljen je GPS modemom koji proširuje mogućnosti upravljanja grijačem. Model je dizajniran za dizelske motore do 4 litre.

Vlasnici automobila koji su odlučili staviti Binar-5S na zagrijavanje motora, u svojim recenzijama bilježe prednosti domaćeg razvoja kao kompaktne dimenzije, varijabilnost ugradnje i kontrole. Uređaj ima pristupačnu cijenu, visoku kvalitetu izrade, postoji funkcija samodijagnoze.

2 Webasto Thermo Top Evo 5 benzin


Najpopularniji autonomni grijač
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 50720 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Grijači ovog njemačkog koncerna postali su toliko popularni među vozačima da se koncept predgrijača često zamjenjuje jednom riječju Webasto. Mnogi modeli namijenjeni su određenim automobilima. Pokretanje uređaja može se provesti na tajmeru, s privjeskom za ključeve ili putem mobilnog telefona. Jedna od najpopularnijih izmjena bila je grijač Webasto Thermo Top Evo 5, koji je odličan za automobile, džipove i minibuseve s kapacitetom motora ne većim od 4 litre.

Vlasnici automobila bilježe visoke performanse uređaja, dugotrajan rad bez problema, nepretencioznost. Grijač je potpuno samostalan, radi na benzin i troši 0,64 litre pri vršnom opterećenju (u modu podrške gotovo je dva puta manje). Osim toga, u Rusiji postoje mnogi servisni centri u kojima možete održavati i popravljati popularni Webasto.

Vrste pripreme automobila za putovanje u zimskom razdoblju, predstavljene u tablici, imaju i svoje prednosti i nedostatke. To omogućava svakom vlasniku da odabere opciju koja je najprikladnija uvjetima rada.

 

prednosti

mane

Automatski prikaz

+ Daljinsko upravljanje i nadzor;

+ Dodatna prednost uređaja "dva u jednom" je prisutnost alarma;

+ Sposobnost prilagodbe automatskog odgovora na raspored ili temperaturu motora (najrelevantnija opcija za sjeverne regije).

- Smanjena sigurnost protuprovalnih vozila (mnoge osiguravajuće tvrtke čak odbijaju pružiti rizik od krađe ili značajno povećati cijenu police);

- Moderni motori visokih performansi na praznom hodu ne zagrijavaju se, što znači hladna kabina;

- Pruža blagi način pokretanja motora samo u načinu rada kada se temperatura motora smanji.

Autonomni predgrijač

+ Ne ovisi o vanjskim izvorima energije;

+ Omogućuje grijanje putničkog prostora i tekućina motora;

+ Povećava vijek trajanja motora smanjenjem opterećenja pri pokretanju.

 

- visoki troškovi i troškovi održavanja;

- pogonjeno gorivom iz spremnika automobila;

Električni predgrijač

+ Pristupačna cijena;

+ Jednostavan za instalaciju i rad;

+ Za grijanje putničkog prostora u automobilu i za motore potrebni su različiti uređaji;

+ Povećava vijek trajanja motora smanjenjem opterećenja pri pokretanju.

- Dostupnost pristupa "hoda" mreži AC-a;

- U nedostatku električne energije neće moći pripremiti automobil za putovanje.1 EBERSPACHER HYDRONIC B4 WS


Izvrsna kombinacija cijene i kvalitete
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 36200 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najbolji tekući grijači smatraju se Eberspacherovim modelima. Oni kombiniraju visoku kvalitetu i cijenu. Jedan od najčešćih grijača bio je Eberspeher Hydronic B4WS 12V. Ugradili su ga mnogi proizvođači automobila na osobna vozila s motorima većim od 2 litre. Snaga grijača varira između 1,5 i 4,3 kW. Asortiman uključuje modifikacije za benzinske motore, kao i instrumente za grijanje dizel motora.

Potrošači kažu pouzdanost i trajnost uređaja. Jednostavan je za rukovanje i jednostavan za korištenje. Zahvaljujući širokoj distribuciji grijača, mnoge benzinske postaje se bave njihovim popravcima i restauracijama. Od minusa vlasnici automobila kažu visoka cijena uređaja.

Top električni grijači

Električni grijači koji rade na 220 V odlikuju se lakoćom ugradnje i niskom cijenom. Jedini nedostatak uređaja je potreba da se u blizini automobila nalazi kućna električna mreža. Uređaji su prikladni za automobile koji u noći u garažama ili kutijama provode hladne noći.

3 Lunfey 3 kW


Najpovoljnija cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2350 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Kineski predgrijač Longfey stvoren je da podigne temperaturu rashladnog sredstva u automobilu koristeći kućnu električnu utičnicu. Jedan od najtraženijih aparata bio je Longfey 3 kW. Zagrijavanje tekućine vrši se pomoću grijaćih elemenata, a pumpanje antifriza uz krug sustava hlađenja vrši se pomoću centrifugalne crpke. Za rad uređaja potrebna je električna mreža napona od 220 V. Grijač se može instalirati na sve automobile i kamione. Model je opremljen termostatom koji vam omogućuje održavanje zadane temperature rashladnog sredstva.

Kupci komplimentiraju proizvode iz Srednjeg kraljevstva. Jedini nedostatak je kratki kabel. No, uređaj može biti neovisno instaliran ispod haube, ima malu veličinu i težinu.

2 Satelit NEXT 1,5 kW s crpkom


Optimalni omjer kvalitete i cijene
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 2550 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Izvrsna jeftina odluka za grijanje motora automobila ili minibusa. Moguće je sami instalirati “NEXT Satellite” - to je jednostavna shema integracije u rashladni sustav motora.Zahvaljujući prisilnoj cirkulaciji, čak i pri jakim mrazima, temperatura antifriza se podiže iznad nule.

Vlasnici smatraju ovaj model vrijednom alternativom skupljim predgrijačima motora prije pokretanja. Sudeći prema ocjenama, oprema učinkovito obavlja svoju funkciju. Prisutnost jednostavne automatizacije neće pregrijati antifriz iznad dopuštenih granica (95 ° C) i privremeno onemogućiti grijač. U radu je uređaj jednostavan i nepretenciozan, a održavanje zahtijeva minimalno vrijeme. Zahvaljujući cirkulaciji, također se postiže djelomično zagrijavanje putničkog prostora (područje torpeda i vjetrobrana).

1 Isključuje + s pumpom 2 kW


Jednostavna instalacija. Prisutnost mehaničkog tajmera
zemlja: Rusija
Ocjena (2019): 4.8

Domaći proizvođač JSC "Leader" proizvodi predgrijače pod nazivom Severs. Model nove generacije bio je model Severs + snage 2 kW, opremljen pumpom. Ovaj dizajn osigurava brzo i ujednačeno zagrijavanje rashladnog sredstva, kako u automobilima tako iu kamionima. Proizvođač je opremio uređaj s regulatorom temperature, zaštitom od pregrijavanja, čime je njegov rad udoban i siguran.

Vozači se bez ikakvih problema nose s ugradnjom grijača, zajedno s detaljnim uputama. Vrlo je prikladno konfigurirati uređaj za uključivanje uz pomoć dnevnog mehaničkog tajmera.


Gornji grijači goriva

Jedan od glavnih problema zimskih automobila s dizelskim gorivom je depilacija goriva. Što je niža temperatura, to se dizelsko gorivo više zgušnjava, što začepljuje pore filtra. Djelotvoran način za održavanje fluidnosti je ugradnja predgrijača goriva.

3 ATK PT-570


Najekonomičnije
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 4702 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pouzdani grijač spriječit će parafinizaciju dizelskog goriva tijekom jakih mraza i omogućit će vam nastavak vožnje, bez obzira na vremenske uvjete. Radi iz rashladnog sustava automobila i praktički ne zahtijeva održavanje. Umetanje u dovod goriva može obaviti iskusan vozač sam - postupak je potpuno jednostavan i zahtijeva minimalno vremena.

Vlasnici u svojim pregledima naglašavaju jednostavnost opreme, nema potrebe za spajanjem na ugrađenu mrežu automobila. Uz pomoć ovog grijača moguće je koristiti ljetni "dizel" na temperaturama do -40 ° C. Osim toga, zagrijano gorivo ulazi u spremnik i dalje uzduž sustava se kreće u zagrijanom stanju, bez stvaranja parafinskih kristala, što povećava radni vijek autocesta. Osim toga, postižu se značajne uštede (do 10%) goriva, a za to je vozač najviše cijenjen kod PT-570.

2 EPTF-150 Ya (YaMZ)


Najbolji grijač filtra za gorivo
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1305 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Na temelju iskustva domaćih vozača, NPP Platan je izdao seriju grijača filtera goriva. Ovaj uređaj sprečava stvaranje parafina u filtarskom elementu dizelskih automobila. Zahvaljujući zagrijavanju goriva u filtru, moguće je ne samo olakšati pokretanje motora, nego i donekle proširiti granicu primjene dizelskog goriva na niže temperature. Jedan od učinkovitih modela je EPTF-150 Ya (YMZ). Uređaj je postavljen unutar filtra za gorivo, koji omogućuje brzo zagrijavanje dizela.

Vozači govore pozitivno o učinkovitosti grijača. Čak i zamrznuti filter poluvodičkih grijača može se zagrijati za 5-10 minuta. Uređaj i dalje osigurava mogućnost filtriranja dizela i vožnje automobila.


1 NOMAKON PP-101 12V


Najbolji trenutni grijač goriva
zemlja: Bjelorusija
Prosječna cijena: 4700 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Bjeloruski Nomacon programeri stvorili su jednostavne i učinkovite uređaje za grijanje dizelskog goriva. Jedan od popularnih uređaja bio je Nomakon PP-101. Udara u dovod goriva, a grijanje dolazi iz ugrađene mreže. Grijač se može kontrolirati automatski ili ručno. Prije pokretanja motora dovoljno je kratko uključiti grijanje 5-10 minuta kako bi se osiguralo filtriranje dizelskog goriva. Kada se auto kreće, uređaj se napaja iz generatora.

Potrošači bilježe jednostavnost i trajnost uređaja. Lako se montira ispod poklopca, slijedeći preporuke proizvođača.

Top kabinski grijači

U ovoj kategoriji su najbolji uređaji koji će omogućiti vlasniku da zaboravi što znači doći iza upravljača smrznutog automobila. Grijači će pružiti ne samo udoban rad u zimskim mjesecima, nego će i vlasniku spasiti najdragocjeniji resurs - vrijeme.

3 Calix Slim Line 1400 w


Visokokvalitetna oprema
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 7537 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Uređaj nema način rada i automatski se podešava prema pokazateljima temperature zraka u kabini. Grijač ispunjava zadatke i optimalno je rješenje za većinu automobila i malih skretnica. Uređaj ima poseban stalak i može se postaviti bilo gdje u kabini (u pravilu se nalazi u području središnjeg naslona za ruke ili u vozačkom sjedalu).

Grijač je jednostavan za korištenje, ima zaštitu od pregrijavanja i kratkog spoja. U svojim recenzijama, vlasnici bilježe prilično kompaktne dimenzije uređaja i njegovu visoku učinkovitost. Automatsko upravljanje radom grijača također je pozitivno zabilježeno - nema straha da će se pri dugotrajnoj uporabi zrak u kabini neprihvatljivo pregrijati.

2 DEFA Termini 2100 (DEFA konektor) 430060


Najsnažniji električni grijač
zemlja: Norveška
Prosječna cijena: 9302 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Izvrsno rješenje za grijanje putničkog prostora velikog automobila, džipa, pa čak i kabine kamiona. Električni grijač je spojen na normalnu mrežu naponom od 220 volti i ima dva načina grijanja. Ugrađeni ventilator osigurava cirkulaciju zraka u kabini i njegovo brzo grijanje. Moguće ga je koristiti s sustavima predgrijača motora ove tvrtke i daljinskim upravljačem putem daljinskog upravljača SmartStart.

Vlasnici, koji su odlučili staviti DEFA-ine grijače u svoje automobile, više su nego zadovoljni - hladni upravljač i prozori koji su bili smrznuti unutra su u prošlosti. Zahvaljujući ugrađenim senzorima, zrak u kabini će se zagrijati na ugodnu razinu, a uz daljnje povećanje temperature dolazi do automatskog isključivanja (55 ° C unutar uređaja). Sudeći prema ocjenama, ovaj uređaj ne ide u usporedbu s keramičkim grijačima koji rade s ugrađenom mrežom (njihova snaga očito nije dovoljna za potpuno zagrijavanje interijera automobila).


1 Teplostar PLANAR-44D-24-GP-S


Najbolje grijanje interijera
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 23,900 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Uređaj je autonomni sustav koji djeluje na dizelsko gorivo, te je pristupačniji analog grijača "Webasto". Može se staviti na bilo koju vrstu prijevoza - kabina se savršeno zagrijava od osobnog automobila do minibusa, kao i za grijanje prostorija u malim teretnim kombijima.

U pregledima vlasnika uočena je kompaktnost opreme. Instalacija je vrlo jednostavna i može se obaviti u kući. Kada se instalira na automobile s benzinskim motorom, trebate vlastiti mali spremnik za gorivo. Pozitivna je i prisutnost daljinskog upravljača kojim možete podesiti temperaturu kabine.Pri maksimalnoj snazi ​​(4 kW) po satu rada PLANAR-44D potrošit će nešto manje od 0,5 litara goriva. Uz uobičajeno grijanje ili malu količinu auto potrošnje bit će samo 0,12 litara dizelskog goriva na sat.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač predgrijača motora
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 309
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
3 komentari
 1. Aleksandar
  Najbolji električni grijači su Hotstart i Defa. Ovi proizvođači su neobično propustili za Lunfey i Severs su samo njihove kopije, zastarjele i pojednostavljene verzije.
 2. maksima
  Pogledajte OWL grijač s crpkom. Defa i Hotstart su inferiorni prema njemu.
 3. Kirill
  Nije jasno odakle su dobiveni rezultati, ali Calix i DEFA su stvarno zaboravili i postoji dobar analog AvtoTEN-a u Rusiji. Ranije korištena Seversa, ali je zamijenila blok i zadovoljna!

ocjene

Kako odabrati

recenzije