5 najboljih usisavača za pranje robota

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 5 najboljih robota za čišćenje, usisavača

1 Xiaomi Mi Roborock Sweep One Najbolji, prema kupcima. Najnovija tehnologija čišćenja bionina
2 IRobot Braava 390T Način optimalne energije (vrijeme rada je dvostruko dulje od vremena punjenja)
3 Kitfort KT-516 Savršena kombinacija pristupačne cijene i dobre funkcionalnosti.
4 PANDA X600 serija za kućne ljubimce Niska cijena, izvrsno čišćenje za životinje i dodatna dezinfekcija
5 Iclebo pop Najbolji kapacitet kolektora za prašinu (0,6 litara)

Roboti za čišćenje deterdženata su sljedeća faza u razvoju robotske tehnologije dizajnirane da olakšaju život modernoj osobi. Takvi modeli u pravilu omogućuju kompleksno čišćenje, što uključuje i "suho" skupljanje prašine i vlaženje obrađenih površina. S druge strane, funkcija mokrog čišćenja je podijeljena u nekoliko tipova:

 • čisto podno čišćenje je tipično za više dimenzionalne modele robotskih usisavača čija konstrukcija osigurava volumen spremnika za vodu i deterdžente;
 • Hidratiziranje - tipično za male uređaje koji koriste male dijelove vode za zaprašivanje i za jednostavno čišćenje podnih obloga.

Posebno skupi modeli opremljeni su ultraljubičastim svjetiljkama, kao i sustavima ionizacije zraka za bolje čišćenje.

Ne tako davno, roboti-usisivači za čišćenje su tek počeli popunjavati segment, postupno prodirući na tržište kao zamjena za standardne uzorke. Većina proizvedenih proizvoda još uvijek je nešto prijelazno, ali očigledan pozitivan trend i poduzeti razvojni pravac postupno otvaraju put ka sve sofisticiranijim uređajima. Kao preporuku za kupnju odabrali smo najbolje što segment robota usisavači nudi, te smo napravili objektivnu tematsku ocjenu. Raspodjela konačnih pozicija temeljila se na sljedećim kriterijima:

 • kvaliteta izrade robota;
 • širina regularne funkcionalnosti i dostupnost dodatnih značajki;
 • mišljenja korisnika i stručnjaka u području robotske tehnologije;
 • omjer cijene i učinka.

Top 5 najboljih robota za čišćenje, usisavača

5 Iclebo pop


Najbolji kapacitet kolektora za prašinu (0,6 litara)
zemlja: Koreja
Prosječna cijena: 19 900 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Korejski proizvod IClebo Pop funkcionalno je izvršio minimalni program za koji je iskreno dobio pet najboljih. Nažalost, daljnji napredak modela u OPP-u spriječili su "izvanredne" dimenzije visine i neki problemi vezani uz stabilnost rada. Neki korisnici primjećuju da kada uđu u zonu s velikim brojem prepreka, dvadesetak infracrvenih senzora ne može orijentirati robota prema slobodnom izlazu.

No, na dijelu provedbe glavne operacije na IClebo Pop ne šaran. Litij-ionska baterija osigurava uređaj za 120 minuta uz pristojnu potrošnju energije od 60 W, a potrebno je više od 110 minuta za punjenje. Sakupljač prašine za usisivač za pranje je ciklonski filtar s kapacitetom od 0,6 litara - to je najbolji rezultat među konkurentima. Također je vrijedno spomenuti postojanje čvrste bočne četke koja učinkovito uklanja krhotine iz kutova prostorija (u kojima se također može zaglaviti usisivač).

Kada model radi u načinu rada za poliranje, akutni nedostatak spremnika za najmanje malu količinu deterdženta utječe. Neki korisnici primjećuju činjenicu da se za visokokvalitetno čišćenje ubrus na ploči mora navlažiti u razmacima od 10-15 minuta, što ne dopušta da se dugo udaljava od robota. Ostatak uređaja nema ništa izvanredno, a trošak, uz prisutnost takvih nedostataka, nešto je precijenjen.


4 PANDA X600 serija za kućne ljubimce


Niska cijena, izvrsno čišćenje za životinje i dodatna dezinfekcija
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 11 896 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Klasični usisavač robota proizveden je posebno za čišćenje soba s kućnim ljubimcima. Programeri su napustili korištenje turbo četkom, što uvelike pojednostavio rad uređaja. Osim toga, PANDA X600 Pet Series ima automatsku kontrolu snage, zahvaljujući kojoj samostalno "prepoznaje" stupanj kontaminacije. To omogućuje odabir optimalnog načina rada pet ugrađenih, koji će pružiti punopravan rezultat na svakom pojedinom segmentu. Način poliranja je osiguran s dvije specijalne mlaznice, a za bolju zaštitu od bakterija uređaj je opremljen UV lampom za dezinfekciju. Vrijeme neprekidnog rada nije kraće od 90 minuta, nakon čega se robot vraća u bazu samostalno, gdje akumulira energiju oko 5 sati.

Prema riječima vlasnika, PANDA X600 dobro radi svoj posao, djeluje vrlo tiho i učinkovito na svim vrstama površina. Ako je potrebno, program za čišćenje možete instalirati po rasporedu. Većina korisnika je glavni nedostatak uvijek nazvala ispravnom konstrukcijom algoritma za kretanje, zbog čega usisavač može nekoliko puta slijediti istu rutu. Ostatak tehnologije tvrdi da nema. To je kvalitetan i pouzdan pranje robota usisivač, koji ima pristupačnu cijenu i dobru funkcionalnost.

3 Kitfort KT-516


Savršena kombinacija pristupačne cijene i dobre funkcionalnosti.
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 12 250 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Sljedeći sudionik u našem pregledu je Kitfort KT-516, čija je prepoznatljiva značajka optimalna kombinacija cijene i funkcionalnosti. Ovaj robot usisivač proračuna segmentu ne samo da može prikupiti visokokvalitetne prašine, ali i obrišite podove, i to, prema kupcima recenzije, vrlo dobro. Za mokro čišćenje, model je opremljen odvojivom jedinicom koja se sastoji od zasebnog spremnika za vodu i tkanine od mikrovlakana. Osim toga, gadget je opremljen sustavom dvostruke filtracije (gruba barijera i HEPA filtrom), četiri bočne četke i modul s usisnom utičnicom. Maksimalna snaga uređaja je 25 W, razdoblje autonomnog rada bez punjenja je do sat i pol. Infracrveni senzori koji otkrivaju prepreke i određuju visinu omogućuju robotu uspješno izbjegavanje sudara s namještajem, a ne padanje s pragova i drugih visina. Uz dodatnu opciju “virtualni zid”, područje čišćenja možete unaprijed ograničiti.

Kitfort KT-516 ima vrlo elegantno tijelo, ali njegove dimenzije ne mogu se nazvati najkompaktnije u usporedbi s analozima. Zbog toga se mogu pojaviti problemi kod čišćenja posebno teško dostupnih mjesta (na primjer, u kutovima ili ispod ormara). Također, neki su korisnici zabilježili prilično visoku razinu buke koju proizvodi usisivač tijekom rada.

2 IRobot Braava 390T


Način optimalne energije (vrijeme rada je dvostruko dulje od vremena punjenja)
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 20 700 rub.
Ocjena (2019): 4.9

IRobot Braava 390T proizvod je američke tvrtke, koja je dostojna predstavnica kasti posebno usisavača za pranje. S istim strukturnim svojstvima kao i uobičajeni "sakupljači prašine", ovaj model je opremljen minijaturnim aqua filtrom koji skuplja prašinu i druge ostatke kroz krpu od mikrovlakana ravno u krug vode. Ploča koja se ne može ukloniti s ubrusom automatski isporučuje deterdžent iu "štedljivim" dozama. Drugim riječima, mokro čišćenje IRobot Braava 390T vrlo je osjetljivo i prikladno za bilo koju vrstu podnih obloga.

Cijeli funkcionalni nadev (bez dezinficijensa i ionizatora, ali s hrpom drugih, čisto korporativnih opcija) nalazi se u kompaktnom kućištu visine 7,6 centimetara. U isto vrijeme, težina uređaja ne prelazi dva kilograma, što je najbolji rezultat u cijeloj ocjeni. No glavni plus usisavača je u modu napajanja. Imajući ne baš prostranu bateriju (2000 mAh), IRobot Braava 390T može raditi oko 240 minuta (što je ekvivalent 93 kvadratnih metara očišćene sobe), trošeći pola vremena da ga napuni.Da, učinkovitost procesa nije najizrazitija, ali uz uvjet kvalitetnog čišćenja (što je prema mišljenju korisnika istina), to se može zanemariti. Štoviše, trošak robota je u razumnim granicama.


1 Xiaomi Mi Roborock Sweep One


Najbolji, prema kupcima. Najnovija tehnologija čišćenja bionina
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 23 740 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Prvo mjesto našeg TOP zasluženo zauzima model poznatog kineskog branda Xiaomi Mi Roborock Sweep One. Prezentiran široj javnosti prije samo godinu dana, “pametni” gadget je za to vrijeme uspio zaraditi nacionalnu titulu najboljeg u kategoriji proračunskih robota za vakuumsko čišćenje za vlažno čišćenje. Uređaj se smatra poboljšanom verzijom prethodnog Mi Robot Vacuuma, međutim, za razliku od svog prethodnika, Mi Roborock Sweep One ima nekoliko vrlo važnih tehnoloških promjena. Prva i glavna razlika je uvođenje u Mi Roborock najnovije tehnologije pranja površina, koja je automatski unos optimalne količine tekućine. Zahvaljujući tome, nakon prolaska uređaja, pod ostaje potpuno čist, bez lokvi i mokrih pruga. Robot je opremljen posebnim kapilarnim regulatorom biološkog pročišćavanja vode iz raznih nečistoća i ima povećan skup senzora, koji omogućuju preciznije usmjeravanje u prostoru. Također pruža mogućnost skeniranja sobe pomoću ugrađenog LDS lasera visoke preciznosti. Ovakve inovacije omogućuju da usisivač što je moguće jasnije obavlja funkcije koje su mu dodijeljene, podižući kvalitetu autonomnog čišćenja na višu razinu.

Model je izrađen u minimalističkom dizajnu, opremljen je mekim odbojnikom i prilično je malen. U svojim recenzijama, korisnici se zovu Xiaomi Mi Roborock Sweep One najbolji u jednostavnosti upotrebe (može se kontrolirati putem pametnog telefona), performansama, izgledom i cijenom.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač pranja robotskih usisavača?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 115
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije