15 najboljih bušilica

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji jeftini proračun bušilica

1 Einhell BT-BD 501 Najbolja stolna vježba
2 Jet JDP-8L Najviša kvaliteta gradnje
3 Kalibar SS-13 / 400A Visoka točnost i preciznost
4 RedVerg RD-4113 Optimalna kombinacija cijene i kvalitete
5 Nexttool WSS-13 Najbolja cijena

Najbolje bušilice srednje klase

1 Bosch PBD 40 Najučinkovitiji stroj u kategoriji
2 Elitech STS 5525VPL Najbolja funkcionalnost. Glatko podešavanje brzine rotacije.
3 ZUBR ZSS-550 Precizno bušenje, horizontalno kretanje
4 Einhell BT-BD 701 Visoka izrada
5 Ryobi RDP102L Najpouzdaniji stroj

Vrhunske bušilice

1 Dewalt dwe1622k LED pozadinsko osvjetljenje, visoke performanse
2 MESSER MDM-32 Velika snaga, integrirani spremnik rashladnog sredstva
3 JET IDP-15BV 230V Glatko podešavanje brzine
4 Euroboor ECO 100/4 D Najbolji stroj za bušenje velikih rupa
5 PROMA BY-3216PC / 400 Velika otpornost na kontinuirani rad. Najduži vijek trajanja

Bušilica je potrebna ne samo u proizvodnim poduzećima. U kućnoj radionici, servisnim radionicama i garažnim kutijama - gdje god postoji potreba za visokom točnošću ove vrste posla, što je apsolutno nemoguće bez posebnog stroja.

Naš pregled predstavlja najbolje modele dostupne na ruskom tržištu. Radi lakšeg čitaoca, ocjena je podijeljena u nekoliko kategorija u smislu troškova (i, sukladno tome, razine kvalitete i funkcionalnosti) modela. Procijenjena komponenta definirana je kao skup tehničkih karakteristika i postojećeg pozitivnog iskustva rada opreme od strane različitih potrošača.

Najbolji jeftini proračun bušilica

U segmentu proračuna možete odabrati dobru bušilicu za garažu ili kućnu radionicu. Iako većina modela nema veliki kapacitet i performanse, oni će svoj zadatak u svakodnevnom životu nositi sa 100%.

5 Nexttool WSS-13


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 6350 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Usprkos činjenici da stroj za bušenje Nexttool VSS-13 ima najatraktivniju cijenu u proračunskoj kategoriji, kvaliteta izrade i materijali iz kojih je izrađena odgovaraju skupoj opremi. Važna karakteristika, govoreći u korist ovog optimalnog alata za garažu ili kućnu radionicu, može se smatrati postojanjem jamstvenog razdoblja. Ta činjenica jasno potvrđuje povjerenje proizvođača u pouzdanost svojih proizvoda.

Na radnoj površini nalazi se škripac za pričvršćivanje dijelova, a hod vretena s steznom glavom (mogu se koristiti bušilice promjera do 13 mm) je 5 cm, što je dovoljno za većinu radova bušenja. Usprkos prilično skromnoj snazi ​​indukcijskog motora (samo 400 W), stroj može održavati brzinu okretanja od 420 do 2700 okretaja u minuti (dostupno je 5 brzina koje se određuju položajem pojasa). Jedini nedostatak je nedostatak obrnutog, ali ova opcija nije uvijek dostupna za solidnije modele. Napravljen od metala, pouzdan i jeftin bušilica Nexttool VSS-13 zasluženo je potražnja na tržištu i smatra se najatraktivnijim alat za dom.


4 RedVerg RD-4113


Optimalna kombinacija cijene i kvalitete
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 7790 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Najbolju cijenu nudi kineski proizvođač bušilice RedVerg RD-4113. Ima svestrane osobine, omogućujući vam bušenje, upuštanje i otvaranje rupa u različitim materijalima. Iskusni operater može obavljati najsloženije poslove, mijenjajući brzine. Uređaj izgleda elegantno i omogućuje vam da ga koristite za kuću ili garažu.Mala težina (19 kg) omogućuje vlasniku da rasporedi bušilicu na najpogodnije mjesto. Uz pomoć podesivog stola možete ubrzati bušenje, stvoriti ugodno okruženje za rad.

Prema domaćim korisnicima, glavne prednosti bušilice RedVerg RD-4113 su pristupačna cijena, svestranost, mobilnost. Zahvaljujući spektakularnom izgledu, uklopit će se u unutrašnjost kućne radionice ili garaže. Nedostaci su slabi elektromotor i stol s tankim zidovima.

3 Kalibar SS-13 / 400A


Visoka točnost i preciznost
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 7500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Jeftin domaći razvoj Kalibar SS-13 / 400A ističe se preciznim bušenjem. Pomoću pravilno naoštrenog svrdla možete dobiti urednu rupu. Zahvaljujući ovim svojstvima i razumnoj cijeni, bušilica nije samo odlična opcija za kuću ili garažu, već je pogodna i kao profesionalni alat. Uređaj se nosi s obradom materijala kao što su metal, drvo, plastika. Proizvođač je pružio zaštitu operateru od čipova, što je prozirni štit. Zahvaljujući stezi, moguće je sigurno učvrstiti radni komad, a ergonomska ručka omogućuje glatko hranjenje.

Prednosti korisnika stroja za bušenje kalibra SS-13 / 400A uključuju visoku preciznost i točnost obrade. Od minusa najčešće je označen džem grip. Također, da biste promijenili brzinu vrtnje, trebate preurediti pojas na drugu razinu kotura.

2 Jet JDP-8L


Najviša kvaliteta gradnje
zemlja: SAD (proizvedeno u Švicarskoj, Kina)
Prosječna cijena: 8500 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Jet JDP-8L stroj za bušenje ima veliki skup pozitivnih svojstava. U isto vrijeme uređaj se prodaje po pristupačnoj cijeni. Posebnost modela je baza od lijevanog željeza. Iako stroj čini težim (19 kg), daje stabilnost i pouzdanost dizajna. Alat omogućuje rukovanje različitim materijalima u gustoći. Proizvođač je osigurao podešavanje brzine okretanja spremnika u 5 koraka, postoji mjerač dubine za bušenje. Lako je kontrolirati stupanj kretanja radnog dijela bušilice zbog bočne skale s primijenjenim pregradama. Prema vlastitom nahođenju, zaposlenik može prilagoditi nagib stola i njegovu visinu.

Domaći majstori kažu izvrsna kombinacija cijene i kvalitete stroja Jet JDP-8L. Savršeno se nosi s drvom i metalom. Cons potrošača ističe slab motor i prisutnost backlash.


1 Einhell BT-BD 501


Najbolja stolna vježba
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9990 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najbolja stolna bušilica za kućnu radionicu je model Einhell BT-BD 501. Ima velike mogućnosti obrade izradaka iz različitih materijala. Podešavanjem brzine (9 načina) možete odabrati optimalnu kombinaciju brzine i napajanja. Praktičnost u radu osigurava kruti krevet, dok je uređaj prilično lagan (22 kg) i pokretan. Proizvođač je vodio računa o sigurnosti operatera tijekom rada, opremivši područje za bušenje transparentnim zaslonom kako bi se zaštitio od strugotine. Radna površina se može fiksirati pod različitim kutovima, što proširuje mogućnosti jedinice.

Korisnici se slažu da je bušilica Einhell BT-BD 501 izvrsna opcija za opremanje kućne radionice ili garaže. Kombinira snagu i tihu brzinu. Nedostaci stručnjaka uključuju tanku bazu, koja se savija prilikom bušenja.

Najbolje bušilice srednje klase

Strojevi za bušenje ove kategorije mogu se uspješno koristiti kako u kućnim radionicama, tako iu servisnim bazama poduzeća, pa čak iu proizvodnim radionicama. Karakteristična značajka modela za garažu ili kod kuće može se smatrati višim performansama, pouzdanošću i funkcionalnošću.

5 Ryobi RDP102L


Najpouzdaniji stroj
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 15590 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Za garažu, kućnu radionicu ili malu tvrtku za popravak, Robi10 RDP102L stroj za bušenje će obaviti odličan posao u obradi metala, drva, plastike i drugih kompozitnih materijala. Unatoč ne najsnažnijem motoru (samo 390 W), remenski pogon s 5 brzina omogućuje rotaciju uloška od 510 do 2430 okretaja u minuti. Prisutnost zasuna, ograničavanje dubine bušilice, kao i lasersko označavanje osigurava visoku preciznost rada.

Posebnost ovog modela je najduža jamstvena obveza proizvođača. Povjerenje u kvalitetu njihovih proizvoda omogućilo nam je 24 mjeseca bezuvjetnog jamstva za Ryobi električne alate, uključujući strojeve za bušenje. Istovremeno, od prošle godine djeluje i program lojalnosti - registracija na internetskoj stranici tvrtke omogućit će kupnju opreme s povlaštenom uslugom za tri godine, što je važan argument za privlačenje novih vlasnika.

4 Einhell BT-BD 701


Visoka izrada
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 18900 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Unatoč prijenosu proizvodnje u Kinu, Einhell je uspio održati njemačku razinu kvalitete po pristupačnijoj cijeni, što je u potpunosti potvrđeno svojstvima i pouzdanošću stroja za bušenje BT-BD 701. min. Jednostavno podešavanje dubine uranjanja bušilice vrši se na ljestvici koja se nalazi na prednjoj strani opreme.

Vreteno praktički nema zazor - zahvaljujući ležajevima i prijenosu klinastog remena, točnost rada se održava na visokoj razini. Motor 630 W ima zaštitu od preopterećenja i može dugo vremena učinkovito raditi bez prekida. Visoka kvaliteta izvedbe koja je svojstvena električnim uređajima ove marke i optimalni cjenovni koridor čine ovaj stroj modelom racionalnog izbora i za kućnu radionicu i za zadovoljavanje proizvodnih potreba malih poduzeća (za garaže servisnih radionica, servisnih centara, itd.).

3 ZUBR ZSS-550


Precizno bušenje, horizontalno kretanje
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 22290 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Vertikalni stroj ZUBR ZSS-550 namijenjen je preciznom bušenju. Zbog horizontalnog pomicanja radnog dijela, moguće je obraditi sito velikih dimenzija. Bušilica opremljena učinkovitim sredstvima osobne sigurnosti operatera. Za zaštitu od čipova koristi se transparentni štit, a gumb za isključivanje u nuždi omogućuje vam da odmah zaustavite rotaciju. Tu je i podešavanje stola, u visini i kutu nagiba. Suvremeni poroci pomažu sigurno držati dio. Radnik može odabrati optimalni način bušenja pomoću podešavanja brzine.

Potrošači smatraju da je bušilica ZSSR ZSS-550 dobar uređaj za garažu ili kućnu radionicu. To vam omogućuje da točno i sigurno napravite rupe u različitim materijalima. Nedostaci uključuju tankozidne regale i slabe stege.

2 Elitech STS 5525VPL


Najbolja funkcionalnost. Glatko podešavanje brzine rotacije.
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 16730 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ova bušilica s kineskom izradom ima promjenjivu brzinu podešavanja brzine, što vam omogućuje da postavite ovaj parametar što je točnije moguće u skladu sa zadacima (informacije se prikazuju na elektronskom semaforu koji se nalazi na prednjoj strani stroja). Rotacijski mehanizam podešava nagib površine radne površine na 45 ° (na lijevu ili desnu stranu), a ograničenje dubine uranjanja vretena osigurava izvođenje ne-bušenja dane vrijednosti.

Posebnost je i mogućnost podešavanja zračnosti vretena (ova značajka je prisutna na opremi profesionalne razine), koja, zajedno s laserskim nišanom i LED osvjetljenjem, omogućuje rad s visokom preciznošću.Uz pomoć Elitech STS 5525VPL, možete obaviti metalno upuštanje ili glodanje, kao i izvesti brušenje i poliranje, što ovaj model čini najboljim izborom ne samo za garaže ili kućne radionice, već i za servisne centre.

1 Bosch PBD 40


Najučinkovitiji stroj u kategoriji
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 24390 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Jedan od najboljih strojeva za bušenje njemačkog proizvođača ima visoku točnost i širok raspon mogućnosti. Podešavanje brzine pomoću digitalnog regulatora i stabilizacijskog sustava (brzina ostaje nepromijenjena pod opterećenjem), prisutnost laserskog markera i maksimalnog promjera svrdla od 40 mm čine bušilicu Bosch PBD 40 jednom od najpopularnijih na domaćem tržištu. To je zahvaljujući takvoj tehničkoj opremi koja je uz njezinu pomoć mnogo lakše obavljati najrazličitije poslove, uključujući i one koji zahtijevaju preciznost nakita.

Brzostezna glava, stezna ploča za pričvršćivanje materijala za obradu i stolni dizajn bolje ne mogu pronaći alat za ovu vrstu kućne radionice. Upravljački kotač vretena ima gumirani rub i osigurava visoki stupanj kontrole procesa bušenja. Zahvaljujući podnožju (330 x 350 mm), stroj teži samo 13,7 kg, ali zadržava visoku stabilnost (također se može pričvrstiti na radnu plohu kroz predviđene rupe). Osim gore opisanih prednosti, model ima uravnotežen trošak, zbog čega je korištenje ove opreme u malim poduzećima (servisni centri, radionice itd.) Najpoželjnije.


Vrhunske bušilice

Profesionalnu opremu odlikuju visoke performanse, pouzdanost i točnost rada. Takve bušilice, jedna od najboljih na tržištu, prikazane su u ovoj kategoriji.

5 PROMA BY-3216PC / 400


Velika otpornost na kontinuirani rad. Najduži vijek trajanja
zemlja: Češka Republika (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 192500 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Za serijsku obradu metalnih dijelova najprikladniji je PROMA BY-3216PC / 400 stroj za bušenje. Prisutnost sustava za rasvjetu i hlađenje, zajedno s automatskim punjenjem, drastično olakšava masovnu proizvodnju. Visokokvalitetni alati osiguravaju duži vijek trajanja, bez obzira na količinu obavljenog posla.

Koristiti ga u amaterske svrhe za kuću nije sasvim ispravno - težina stroja je oko 260 kg i potrebna joj je trofazna mreža za napajanje, stoga je malo vjerojatno da će je moći dostaviti u kućnoj radionici. No, za mala proizvodna poduzeća to je najracionalniji izbor, budući da su njegove karakteristike na istoj razini s modelima, čiji je trošak znatno viši.

4 Euroboor ECO 100/4 D


Najbolji stroj za bušenje velikih rupa
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: 142500 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Usprkos kompaktnom prijenosnom dizajnu, ova bušilica je sposobna obavljati ozbiljne i teške zadatke profesionalne razine. Korištenje ove profesionalne opreme za garažu ili kućnu radionicu jedva ima smisla (a cijena je previsoka za kuću), ali za industrijske svrhe i za izvođenje složenih zadataka „na mjestu“, Euroboor ECO 100/4 D se ne uklapa. Magnetska baza ima atrakciju od 3 tone - više nego dovoljno za pouzdanu fiksaciju stroja težine 28 kg.

Uređaj može raditi i sa spiralnim svrdlima (do 32 mm) i prstenastim rezačima s maksimalno dopuštenim promjerom od 100 mm. Vreteno tipa "Cone Morse br. 3", dobra rezerva snage (1,9 kW) i pouzdan mjenjač osiguravaju visoku učinkovitost bušenja pri bilo kojoj debljini obratka (do 10 cm). Elektromagnetska montaža omogućuje ugradnju stroja izravno na rad na velikom radnom predmetu, što uvelike proširuje opseg njegove primjene. Osim toga, pomoću stroja za bušenje Euroboor ECO.100 / 4 D, možete navojiti i upustiti.

3 JET IDP-15BV 230V


Glatko podešavanje brzine
zemlja: SAD (proizvedeno u Švicarskoj, Kina)
Prosječna cijena: 52000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Profesionalni stroj s glatkim (elektroničkim) podešavanjem brzine rotacije ispunjava se dubokim bušenjem čelika i lijevanog željeza (do 20 mm). Ova izvedba osigurava snažan električni motor od 1,1 kW, čija se rotacija prenosi kroz jednožilni remenski pogon. Maksimalni broj okretaja je 2000, a ako je potrebno, može se spustiti na 450. Masivna cijev debelih stijenki (73 mm), duž koje se polazi baza, savršeno prigušuje vibracije, što osigurava visoku preciznost bušenja. Površina radne površine ima podešavanje visine i kuta nagiba, pružajući rješenje za širok raspon zadataka.

Činjenica da se oprema upravlja iz normalnog napajanja (220. \ T V), omogućuje vam da ga koristite ne samo u proizvodne svrhe, nego iu kućnim radionicama. Cijena je u potpunosti u skladu s pouzdanošću i kvalitetom stroja za bušenje, koji će se nositi s bilo kojim intenzitetom rada. Osim toga, prisutnost tvorničkog jamstva (2 godine od datuma kupnje) je faktor koji pozitivno utječe na izbor potencijalnih vlasnika u korist JET IDP-15BV.

2 MESSER MDM-32


Velika snaga, integrirani spremnik rashladnog sredstva
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 58500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Velika snaga (1550 W) ima vertikalni stroj MESSER MDM-32. U kombinaciji s dovodom rashladne tekućine u zoni bušenja mogu se napraviti duboke rupe (do 55 mm). Može se koristiti kao okretna bušilica i sržni alat. Zahvaljujući magnetskoj bazi, bušilica se može postaviti na bilo koje prikladno mjesto. Uređaj je kompaktan i lagan (15 kg). Ima jednostavan sustav upravljanja, gumbi i gumbi se nalaze na ruci operatera. Stroj može biti pouzdan pomoćnik, kao kod kućne radionice, i na podu tvornice.

Od pozitivnih osobina MESSER MDM-32 bušilice, korisnici bilježe veliku snagu motora i prisutnost spremnika rashladnog sredstva. Bušilica je sposobna napraviti duboke rupe velikog promjera. Od minusa postoji ograničen opseg.


1 Dewalt dwe1622k


LED pozadinsko osvjetljenje, visoke performanse
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 90700 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Visokokvalitetna bušilica ima vrhunsku Dewalt Dwe1622k. U njemu je sve osigurano za ugodan i brz rad. LED osvjetljenje omogućuje operacije bušenja ili glodanja u uvjetima ograničene vidljivosti. Tekućina za rezanje može se automatski dovoditi u tekućinu za rezanje, pružajući veliku brzinu obrade. U slučaju nestanka struje, stroj se neće spontano uključiti nakon napajanja električnom energijom. Uložak se može umetnuti u zamjenski alat s drškom od 19 mm. Da bi se spojnica maksimalno povećala s radnim predmetom, omogućuje se snažan magnet.

Domaći mehaničari i mlinari laskavo reagiraju na performanse bušilice Dewalt Dwe1622k. Udobnost u radu osigurava učinkovita LED rasvjeta i mogućnost brze promjene alata. Nedostaci uključuju visoku cijenu.


Što uzeti u obzir pri odabiru stroja za bušenje

 1. Prvo morate odlučiti o snazi ​​stroja za bušenje. Sa čestom komercijalnom uporabom, najbolji izbor bio bi kupiti model s električnim motorom od više od 600 vata. Niska snaga je dovoljna za garažu ili kuću. Što je snaga veća, može se bušiti i deblji materijal.
 2. Važna karakteristika stroja je veličina rupe. Za kućne potrebe, promjer rupe je ograničen na 16 mm. U proizvodnom lancu moraju raditi duboke rupe promjera 60 mm.
 3. Visoke performanse pružaju model s malom težinom, prisutnost nekoliko načina rotacije, uz mogućnost isticanja radnog područja.
 4. Ne zaboravite na sigurnost. Prozirni zaštitni zaslon sprječava izbacivanje strugotine i piljevine. Također, važna funkcija će biti sprječavanje nenamjernog uključivanja ako je stroj prethodno bio isključen iz napona prije nego je bio isključen.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač bušilica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 51
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije