12 najboljih mrežnih filtara

mjesto

ime

Ocjena značajke

Vrh tradicionalnih filtara za prenapon

1 APC SurgeArrest PM8-RS Najbolja zaštita. 8 utičnica
2 SVEN SF-05PL Odvojeni izlazni prekidači
3 ZIS Pilot-S Najduži kabel
4 SVEN Optima Base 5 Najpovoljniji model

Najbolji USB filtri za prenapon

1 Xiaomi Mi Power Strip Najbolja vrijednost za novac
2 ORICO OSJ-4A5U-WH Izvrsna kvaliteta. Brzo punjenje putem USB-a
3 ORICO ODC-2A5U-WH Kompaktan model s platformom za telefon
4 ERA USF-5-USB-W Najbolja cijena

Top Surge filteri s neobičnim značajkama

1 SVEN Special Base UPS linijski filtar
2 Pilot t Neobični oblik. Pristupačan i kvalitetan model
3 Kocka za napajanje SISN-BLACK-10 Zaštita telefonske mreže
4 PS Audio Dectet Power Center Najbolji audiofilter za audiofile

Tehnički napredak radikalno je promijenio naše živote. Doslovno prije stotinu godina nije svaka kuća imala struju, a danas ne možemo zamisliti naš dom bez nekoliko desetaka ispusta gdje god je to moguće. Kućanski aparati, televizori, kompjuterski punjači i više potrebe ne samo da se spajaju, nego i štite od svih vrsta "katastrofa".

Teško je zaštititi se od nestanka struje, ali od prenapona, naponskih udara, kratkih spojeva itd. - Možeš. To će zahtijevati mrežne filtre. Neki ih pogrešno smatraju običnim produživačem "gumba". Zapravo, sve je nešto složenije. Ovaj uređaj štiti elektroniku spojenu preko njega od visoke frekvencije, niske frekvencije, impulsne buke, strujnih preopterećenja, kao i od kratkog spoja. U visokokvalitetnim uređajima korišteno je nekoliko linija zaštite. To mogu biti varistori, induktori, kondenzatori. Može se koristiti i osigurač koji služi kao osiguranje u skupim modelima i jedini zaštitni element u jeftinim modelima.

Zaštita od prenapona je također korisna ako jednostavno nemate dovoljno utičnica ili su udaljeni od priključene elektronike. U tom slučaju obratite pažnju na duljinu kabela i broj utičnica. Također mogu biti relevantni uređaji za zaštitu od prenapona s USB-portovima, jer veliki broj elektronike - pametne telefone, tablete, opločnike itd. - Naknade s USB-a. Konačno, u ovoj ocjeni razmatramo nekoliko filtara s zanimljivim značajkama dizajna.

Ali prvo, zapamtimo najbolje proizvođače mrežnih filtara:

 • APC (American Power Conversion). Američka tvrtka, osnovana 1981. godine, najpoznatija je po svojim neprekidnim izvorima napajanja. Sada apsorbira francuski Schneider Electric i proizvodi uglavnom UPS, regulatore napona i štitnike od prenapona.
 • Sven. Tvrtka je osnovana 1991. godine u Rusiji. Trenutno ima sjedište u Finskoj. Tvrtka proizvodi ne samo mrežne filtere, već i akustiku, igraće periferije, pribor za mobilne uređaje. Kvaliteta materijala je niska, oni se ne prepuštaju dodatnim čipovima, ali kvaliteta po niskoj cijeni je na pristojnoj razini.
 • Pilot. Pod tim nazivom proizvode se proizvodi proizvedeni u ZIS-u, osnovani 1992. godine. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju produžnih kabela, štitnika od prenapona, UPS-a i stabilizatora. Ime tvrtke postalo je ime za kućanstvo - mnogi ljudi nazivaju mrežni filtar samo "pilotom"
 • Xiaomi. Čini se da Kinezi iz Xiaomi rade sve što vidimo oko nas. Postoji nekoliko vrlo kvalitetnih mrežnih filtera u njihovom asortimanu s vlastitim jedinstvenim čipovima i izvrsnim dizajnom.

U našoj ponudi naći ćete još više proizvođača i zanimljivih mrežnih filtara.

Vrh tradicionalnih filtara za prenapon

Počinjemo s najpoznatijim mrežnim filtrima, u kojima nema dodatnih elemenata osim utičnica i gumba za uključivanje. Naravno, unutarnje se skriva zaštita raznih stupnjeva složenosti, ali korisnik, ako je sve u redu, neće je morati kontaktirati.U rangiranju ćete naći i ultrabudgetske i kvalitetne skupe modele.

4 SVEN Optima Base 5


Najpovoljniji model
zemlja: Finska
Prosječna cijena: 222 ₽
Ocjena (2019): 4.5

Vrlo jeftin mrežni filter iz SVEN-a otvara ocjenu. Izvana - jednostavna crna (ili siva) šipka od velike vatrostalne plastike. Pored logotipa nalazi se gumb za uključivanje i pet priključaka. Duljina kabela može biti 1,8, 3 ili 5 metara. Na stražnjoj površini nalaze se utori s kojima se filtar može postaviti na bilo koju vertikalnu površinu.

Unatoč jeftinoći, ne samo da je unutar nje bio ugrađen jednostavan toplinski osigurač, nego i varistorska zaštita od visokonaponskih pražnjenja. Maksimalno dopušteno opterećenje je standardno za ovu vrstu uređaja - 2200 W. Zaštita može apsorbirati do 4500 A impulsnih smetnji.

3 ZIS Pilot-S


Najduži kabel
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 795 ₽
Ocjena (2019): 4.6

pilotS vanjski se malo razlikuje od prethodnog sudionika - pravokutni blok je samo malo razrijeđen zakrivljenim linijama. Plastično tijelo može biti samo bijelo. Kao što bi i trebalo biti, teško je spaliti i dobro držati udarac. Gumb za napajanje bez svjetlosne signalizacije koji ne dopušta procjenu stanja s udaljenosti. Međutim, neki korisnici će biti sretni što nema dosadnog sjaja. Izlazi 6, od kojih je jedan bez uzemljenja za spajanje starih utikača. Postoji pet opcija duljine žice: 1,8, 3, 5, 7 ili 10 metara.

Unutrašnjost je vrlo slična SVEN. Postoji varistorski limiter, toplinski osigurač, koji se aktivira kada se temperatura unutar kućišta podigne, osigurač za zaštitu od kratkog spoja i bimetalnu zaštitu od preopterećenja. Od minusa primijetimo odsutnost potiskivanja visokofrekventnog šuma.

2 SVEN SF-05PL


Odvojeni izlazni prekidači
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 459 ₽
Ocjena (2019): 4.7

Drugo mjesto ćemo dati drugom proračunskom modelu SVEN. Slučaj modela izrađen je u prilično zanimljivom obliku s nekoliko zaobljenih kutova. Plastična mat, ali njezina tekstura na vrhu i bočnim stranama su različiti. Žica je duga 1,8 metara, prilično gusta i izdržljiva.

Posebna značajka SF-05PL su pojedinačni prekidači na svakoj od pet utičnica. To je prikladno ako povremeno ne koristite jedan ili drugi uređaj - prekidač vam omogućuje da brže, udobnije i sigurnije isključite ili uključite napajanje, bez dodirivanja samog utikača i bez otpuštanja kontakata. Jedini nedostatak koji korisnici kažu u recenzijama je veliki postotak neispravnih modela i ne vrlo visoke kvalitete. Savjetujemo vam da pažljivo provjerite uređaj prije kupnje i, ako je moguće, dodatno lemite kontakte unutar njega.


1 APC SurgeArrest PM8-RS


Najbolja zaštita. 8 utičnica
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 2 610 ₽
Ocjena (2019): 4.8

Virtualna zlatna medalja dobiva vrlo kvalitetan mrežni filter iz APC-a. Tijelo je izrađeno u obliku trapeza. Plastika izdržljiva, praktična, ali prilično lijepa. Gumb se dobro uklapa u cjelokupni dizajn. Uz njega su tri svjetlosna indikatora s natpisima na ruskom: zaštita radi, preopterećenje napajanja, postoji uzemljenje. Kabel je samo dva metra. Ali oni nisu požalili što su utičnice - 4 bile smještene na gornjoj površini, 4 na strani. Udaljenost između njih je prilično velika, što vam omogućuje da spojite čak i velike količine napajanja.

Unutrašnjost zaslužuje poštovanje. Dostupno: filtriranje elektromagnetskih smetnji i radiofrekvencijski šum, automatski višekratni osigurač. Naravno, postoje varistori i osigurači. Sve to omogućuje zaštitu spojene elektronike od strujnih udara, buke i drugih problema. Proizvođač je toliko siguran u pouzdanost uređaja da je spreman popraviti ili zamijeniti slomljeni SurgeArrest 5 godina besplatno. Ako je, primjerice, nakon prenapona, vaše računalo „pokriveno“, proizvođač se obvezuje da će ga popraviti besplatno.

Najbolji USB filtri za prenapon

Moderna elektronika postaje sve manje proždrljiva.Velika količina potrošačke elektronike naplaćuje se preko običnog USB-a. Dopustite da vam dam osobni primjer: koristim pametni telefon, bežične slušalice, banku za napajanje i narukvicu za fitness. Sa svim uređajima u kompletu bio je USB kabel, ali napajanje je samo jedno. Napunite redom ili s računala? Neugodno. U takvoj situaciji, to je štitnik od prenapona s USB konektorima koji štedi. Zauzima manje prostora, što vam omogućuje povezivanje više uređaja. Da, i dodatni elementi - napajanja - nedostaju.

4 ERA USF-5-USB-W


Najbolja cijena
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 490 ₽
Ocjena (2019): 4.5

Otvara ocjenu najpristupačnijeg mrežnog filtra s USB priključcima. Izgled praktički se ne razlikuje od drugova iz prethodne kategorije. Čini se da je slučaj samo malo proširen kako bi se instalirao par USB priključaka. Boja je bijela. Duljina žice je samo 1,5 metara. Utikač je opremljen prstenom za koji je vrlo pogodno izvaditi ga iz utičnice.

Osnovna zaštita. Filter će uštedjeti od impulsnog šuma, preopterećenja i kratkog spoja. USB priključci pružaju 2.1 A / 5V, što je dovoljno za punjenje pametnih telefona i tableta koji zahtijevaju više energije.

3 ORICO ODC-2A5U-WH


Kompaktan model s platformom za telefon
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2 196 ₽
Ocjena (2019): 4.6

Troje vođa otvara neobičan model od zloglasnog Orica. Brončana medalja odmah privlači pozornost - umjesto uobičajene serije tradicionalnih utičnica, korisnik očekuje samo par sposoban izdržati ukupno opterećenje od 2500 W i 5 USB konektora za sve vrste opreme. Rješenje je praktično, s obzirom na to koliko se modernih gadgeta naplaćuje putem običnog USB-a. Između ostalog, oblik mrežnog filtra omogućuje vam da ga koristite kao priključnu stanicu za telefon.

Dimenzije filtra su samo 130x130x73 mm. Tijelo je izrađeno u uobičajenom za Orico dizajn od bijele sjajne plastike - izgleda sjajno, ali i skuplja prašinu. Izrada je izvrsna - nema sumnje u pouzdanost. Proizvođač tvrdi zaštitu od strujnih udara, kratkih spojeva, pregrijavanja, preopterećenja, pa čak i pretjeranog punjenja. Općenito, odličan model za ljude koji imaju mnogo kompaktnije gadgete od tradicionalne tehnologije.

2 ORICO OSJ-4A5U-WH


Izvrsna kvaliteta. Brzo punjenje putem USB-a
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2 280 ₽
Ocjena (2019): 4.7

Orico je proizvođač vrlo kvalitetnih mrežnih filtera, te stoga, bez razmišljanja, preporučujemo drugi model tvrtke. Dizajn je tipičan za tvrtku - minimalistički, ali moderan, ne dosadan. Boja je bijela. Kombinira sjajnu i mat plastiku. Jedini prigovor - nepotrebno velike dimenzije. Model nosi na sebi samo 4 klasična utičnica i 5 USB konektora, ali je dužina gotovo 367 mm.

Karakteristike uređaja ne izazivaju pritužbe: filtar može "probaviti" 4000 W energije i struje do 16A. Za svaku utičnicu - zasebni lijepi prekidač. Prednosti ovog rješenja, već smo razmotrili gore. Osim zaštite koja je već poznata prethodnom sudioniku, vrijedi spomenuti podršku za brzo punjenje. Možda će ovu funkciju cijeniti svi korisnici modernih pametnih telefona - svoj izvorni punjač možete baciti u udaljeni okvir i koristiti samo uređaj za zaštitu od prenapona koji je zauzeo drugo mjesto u našoj ocjeni.

1 Xiaomi Mi Power Strip


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 990 ₽
Ocjena (2019): 4.8

Xiaomi je jedna od vodećih tvrtki u mnogim područjima našeg života. To i mrežni filter ispostavili su se izuzetno uspješnima. Izvana, model je vrlo sličan prethodnom sudioniku. Glavne razlike leže u broju utičnica - ovdje su 3 utičnice i 3 USB porta - i njihov tip. Iz dobrih - ulazi su univerzalni. Možete spojiti i europske i stare ruske i kineske ili američke priključke bez adaptera. Ako želite naručiti raznovrsnu opremu u inozemstvu, zasigurno će vam se svidjeti ovaj čip. Tu je i zaštitna zavjesa na rupama. Od minusa - nema uzemljenja.

USB konektori omogućuju maksimalno 5V / 2.1A. Maksimalna ukupna struja je 3,1 A, tj. 5V / 1A po izlazu, što je standardni pokazatelj.Napominjemo i visoku razinu maksimalnog opterećenja - 2500 W, dok većina natjecatelja ima maksimalno 2200 W.


Top Surge filteri s neobičnim značajkama

Što ako ne samo da napajate elektroniku preko običnih utičnica ili USB priključaka, nego i da izvršavate neke specifične zadatke. Korisni modeli iz ove kategorije. Gotovo je nemoguće sistematizirati ove uređaje, stoga vas molimo da ne obratite pozornost na distribuciju mjesta - svaki je uređaj jedinstven na svoj način i savršeno izvršava svoj zadatak.

4 PS Audio Dectet Power Center


Najbolji audiofilter za audiofile
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 36 250 ₽
Ocjena (2019): 4.6

Postoje ljubitelji glazbe - ljudi koji vole kvalitetan zvuk i dobru glazbu. Postoje i audiofili koje obični ljudi teško razumiju. Oni su spremni platiti nepristojnu svotu za redoviti energetski filtar. Ali je PS Audio Dectet Power Center tako čest? Uopće ne. U relativno kompaktnom pakiranju nalazi se 10 priključaka, podijeljenih u 3 skupine. Za povezivanje snažne opreme, kao što su pojačala snage, dodijeljena su 2 utičnice. Druge dvije grupe od po 4 utičnice su dizajnirane za povezivanje analogne i digitalne opreme. Za svaku vrstu ima svoju grupu.

Unutrašnjost je još zanimljivija. Vrsta priključka - zvijezda - svaka utičnica je izravno zalemljena na ulazni kabel, što smanjuje preslušavanje. Da bi se uklonila vanjska smetnja filtar se koristi na induktori. Općenito, razina zaštite od prenapona i interferencije (vanjske i unutarnje) na najvišoj razini. Korisnici uređaja tvrde da je zvuk postao mnogo čišći i detaljniji.

3 Kocka za napajanje SISN-BLACK-10


Zaštita telefonske mreže
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 1 360 ₽
Ocjena (2019): 4.6

Model iz Power Cubea i sljedećih modela spadaju u mnogo poznatiji raspon cijena. Masivna torbica ima 6 utičnica od kojih je jedna udaljena od glavne jedinice, tako da se mogu spojiti i masivni izvori napajanja i nestandardni utikači. Tijelo se teško može nazvati lijepim, ali praktičnosti nema pitanja. Dva prolaza za montažu na zid mnogo su prikladnija od skrivenih utora na dnu većine drugih modela.

Glavna značajka je zaštita telefonske linije. Filtar je posrednik koji prekida prijenos struje u prijemni uređaj za vrijeme prenapona u napojnom dijelu. Time ćete uštedjeti telefon, faks ili modem i smanjiti smetnje u svakodnevnoj uporabi. Osigurana je zasebna zaštita od faze, nule i tla. Postoji filtriranje smetnji. Proizvođač je siguran u svoje proizvode i stoga jamči za priključenu opremu.

2 Pilot t


Neobični oblik. Pristupačan i kvalitetan model
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 1 000 ₽
Ocjena (2019): 4.7

Virtualna srebrna medalja dodjeljuje se prilično pristupačnom modelu domaćeg proizvođača - Pilotu T. Ime je izvrsno za uređaj, jer imamo T-oblikovani energetski filter. No, mnogo je zanimljivije odsustvo žice u njemu - uređaj je umetnut izravno u utičnicu. Ovo rješenje je prikladno ako je duljina žica spojenih uređaja dovoljna, ali nema odgovarajućih utičnica. Kako se ne bi slomila utičnica s velikom masom mrežnog filtra, predviđene su podesive noge koje se naslanjaju na zid i smanjuju opterećenje utičnice.

Filtar ima na sebi 4 klasične utičnice i par USB priključaka. Ukupna snaga može doseći 3,3 kW, struja - 15 A. Ukupno, USB konektori daju 2A, što je dovoljno za punjenje tableta, ali nedovoljno za uređaje koji podržavaju brzo punjenje. Gumb za napajanje nalazi se na prednjoj površini. Kvaliteta izrade i pouzdanost ne izazivaju pritužbe.


1 SVEN Special Base


UPS linijski filtar
zemlja: Finska
Prosječna cijena: 227 ₽
Ocjena (2019): 4.6

Naposljetku, naša ocjena popunjena je vrlo jednostavnim, ali jedinstvenim modelom te vrste - zaštitom od prenapona za neprekidno napajanje. Zapravo, imamo konvencionalni produžni kabel s duljinom kabela od 0,5 ili 1,8 metara, koji pruža pet dodatnih priključaka uobičajenih standarda. U njih možete umetnuti žicu računala, monitor itd. Model može sam prolaziti do 2200 W energije. Nisu osigurani nikakvi načini zaštite ili filtriranja, kao što je pretpostavlja se da UPS preuzima te zadatke. Posebna baza spojena je na njega kroz ulazni priključak standarda IEC-320.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač mrežnih filtara
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 182
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije