5 najboljih jackhammers

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top - 5 najboljih jackhammers

1 Makita HM1812 Najmoćniji. Niske vibracije
2 Bosch GSH 5 CE Professional Kompaktni. Najbolja udobnost na poslu
3 Makita HM1203C Snažan. udoban
4 Fubag Hr121 / 4500 Optimalan omjer cijene i kvalitete
5 UNION PES-2520RB Razumna cijena. snažan

Jackhammer - usko ciljani alat dizajniran za obavljanje pripremnih radova u izgradnji ili popravku. Veliki asortiman na tržištu omogućuje vam odabir izbočine s optimalnim kvalitetama koje odgovaraju prirodi i vrsti posla. Za shtrobleniya kanale u zidu, prilikom polaganja ožičenja ili skrivenog smještaja vode i sustava grijanja, prikladan je dimnjak srednje snage. Za demontažu crijepa, žbuke itd. Mali čekić s ograničenom snagom će to učiniti. Ali za uništavanje asfalta i betonskih kolnika, gomilanje starih temelja, opeke ili drugih zidova, potreban vam je snažan profesionalni alat.

Također razmislite o vrsti graničnika. Kod popravaka električni alat se smatra najboljim. Naravno, ugodno je i tiho, ako postoji radna električna mreža, ali pri radu u prostorijama s visokim stupnjem opasnosti od požara ili kada ima puno prašine, ne može se koristiti. Za gradilišta, s obzirom na opseg obavljenih radova, pneumatski upravljani čekić će biti praktičniji. Ima visoke protupožarne karakteristike, ekonomičan je, a njegova elektrana ima značajan operativni resurs. Tu je i alat u kojem je udarna sila generirana od strane benzina push-pull motora. Pod određenim uvjetima, ova vrsta alata može biti jedina moguća opcija, međutim, povećana razina buke, toksičnost ispušnih plinova i visoke vibracije ne ostavljaju takav agregat u našoj ocjeni.

Prilikom odabira jackhammera za rad, morate uzeti u obzir sljedeće karakteristike:

 • Maksimalna energija udara (j.);
 • Otkucaja u minuti;
 • Snaga (kW);
 • Vrsta potrošnje energije alata (pneumatski ili električni);
 • Marka (kvaliteta).

Sila udarca čekića je od temeljne važnosti, budući da ovisi o tome, koje zadatke može riješiti pregrada. Kod električnih alata, snaga ima ekvivalentnu vrijednost - što je indikator veći, to se širi i složeniji zadaci mogu postaviti. Niska snaga može se kompenzirati samo učestalošću otkucaja u minuti - što je veća, to je sila napadača destruktivnija. Ispravno izračunati parametri tih količina mogu se vidjeti u najboljim modelima čekića. Uz prosječne pokazatelje udarne snage i snage, ovi alati imaju visoku produktivnost.

Bezuvjetni lideri na tržištu profesionalnih alata su Bosch i Makita. Alat ovih marki odlikuje se visokom kvalitetom izrade, ima marginu sigurnosti i veliki operativni resurs (mnogo više od analoga). Kamen temeljac pri odabiru zaustavnog mjesta za ove marke je njegov trošak - u kategoriji sličnih proizvoda, cijena za njih će biti veća. Pregled ocjena u nastavku sadrži najbolje, po našem mišljenju, modele.

Top - 5 najboljih jackhammers

5 UNION PES-2520RB


Razumna cijena. snažan
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 14000 rub.
Ocjena (2019): 4.3

Ako niste profesionalni graditelj, ali postoji potreba za demontažom, ovaj model je zanimljiv. Za vrlo pristupačnu cijenu možete kupiti pneumatski čekić s dobrim kapacitetom puhanja od 49 J. Električni alati troše 2 kW / h, nepretenciozan i vrlo pouzdan.

Pregledi vlasnika koji koriste bump više od godinu dana potvrđuju njegovu pouzdanost i visoke performanse.Uz njegovu pomoć rješavaju se razni zadaci kao što su: uklanjanje starih zgrada i temelja; priprema za iskop stjenovitog tla; uklanjanje smrznutog sloja tla; drobljenje stijena, pješčenjak i mnogi drugi. Radi lakšeg korištenja osigurana je dodatna ručka. U intervalima između rada, za skladištenje alata postoji poseban slučaj.


4 Fubag Hr121 / 4500


Optimalan omjer cijene i kvalitete
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 1760 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pneumatski alat za odabir njemačkog koncerna je pouzdana profesionalna oprema s atraktivnom cijenom. Pogoni Fubag koji se nalaze u Njemačkoj i Švicarskoj proizvode alate više od 40 godina. Visoku kvalitetu potvrđuje dobrovoljna certifikacija TUV-a, sukladnost proizvodnje s međunarodnim ISO standardima i nekoliko razina kontrole kvalitete. Potonja činjenica isključuje prodaju instrumenta koji nije zadovoljen. Fubag drobilica je razumno najbolji izbor u svojoj kategoriji.

Lako i praktično, čekić se isporučuje u ergonomskom kućištu. Postoje šok-mlaznice (4 kom.) Za različite vrste radova, limenka za ulje i povratna opruga. Energetska oprema omogućuje ne samo demontažu i čišćenje površina. Uz to je lako ukloniti zakovice, vijke ili vijke. Recenzije govore o izdržljivosti alata - s dugim radom, ne pregrijava se i ne smanjuje karakteristike utjecaja. On troši pneumatski usitnjivač od samo 120 litara zraka u minuti, što omogućuje korištenje kompresora srednjeg kapaciteta. Imajući slične karakteristike i kvalitetu s Boschevim modelima, pneumatski čekić ima prednost zbog pristupačne cijene.

3 Makita HM1203C


Snažan. udoban
zemlja: Japan, Kina
Prosječna cijena: 33500 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Dizajn čekića i prisutnost bočne ručice s promjenjivim položajem čine Makit-ov sitelj praktičnim za vertikalne radove. Veliki za ovu klasu snage - 25,5 J., omogućuje ne samo da se udubljenja i niše, ali i lako probiti otvora u betonu ojačane zidove, brzo rastaviti cigle i cigle blok zidane. On može ukloniti estrih.

Težina alata je 9,2 kg. Prednosti uključuju mogućnost okretanja mlaznice, podešavanje brzine i praktičnu ručku s funkcijom prigušivanja vibracija. Građevinari ocjenjuju alat kao pouzdan i trajan, podložan pravovremenom servisu (promjena četke, podmazivanje, dekontaminacija). Od nedostataka, jedina stvar koju su zabilježili je cijena čekića. Također postoji nerazumno pristran odnos prema modelima proizvedenim u Kini.

2 Bosch GSH 5 CE Professional


Kompaktni. Najbolja udobnost na poslu
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 26000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Unatoč veličinama usporedivim s konvencionalnom čekićnom bušilicom, Boschev električni čekić može obavljati veliki broj poslova. S energijom udara od samo 8,3 J, ovaj čekić za rušenje lako lomi lijevak od armiranog betona. Kompaktnost čini njegovu upotrebu prikladnom za unutarnje popravke. Niska razina buke (86 dB.), Sustav za prigušivanje vibracija pomoću opruge s oprugom, podešavanje broja udaraca, omogućuje da se zaustavljanje izbočine smatra najboljim u svojoj klasi.

Povratne informacije od graditelja koji koriste Bosch GSH 5 CE bubnjar u svom radu općenito su pozitivne. Zabilježena je pogodnost razbijanja zidova, uklanjanje žbuke - za takve radove ima dovoljno snage. Majstori govore o uspješnoj primjeni profesionalnog čekića za uklanjanje starog estriha u stanu. Ergonomska ručka olakšava rukovanje - težina alata se osjeća znatno niža od nominalne (6,2 kg).


1 Makita HM1812


Najmoćniji. Niske vibracije
zemlja: Japan, Kina
Prosječna cijena: 80350 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Najbolji električni čekić koji može razbiti trajne betonske konstrukcije. Napredna AVT tehnologija značajno smanjuje vibracije alata tijekom rada, što povećava udobnost rada. Makitov strugač može raditi satima bez smanjenja performansi. Udarna snaga je 72,8 J. - vrijednost još nije dostupna drugim modelima ove klase.

Recenzije graditelja koji u svom radu koriste pneumatski čekić, vrlo cijene ovaj model. S golim okom vidljiva razlika u performansama. Na velikim količinama je bitno - pri radu s Makitovim čekićem, puno manje vremena se troši na rastavljanje. Posebno treba istaknuti glatki start i mekani prazan hod motora koji povećavaju vijek trajanja i osiguravaju točnost čekića od prvog udarca.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač čekića?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 23
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije