7 najboljih klimatskih kompleksa

mjesto

ime

Ocjena značajke

TOP-7 klimatskih sustava za dom

1 Panasonic F-VXK70 Visokokvalitetno pročišćavanje zraka (NANOE tehnologija). Dugi vijek trajanja filtra (do 10 godina)
2 Boneco W2055DR Najbolja vrijednost za novac
3 Sharp KC-A41 RW / RB Najbolja glasnoća (od 16 dB). Četiri različita filtra
4 Philips HU 5930 Bolje postavljanje i fleksibilnost timera
5 Venta lw45 Najveći spremnik i vrijeme rada (10 l. I 25 h.)
6 FAURA Aria-500 Može se koristiti u automobilu. Najniža cijena
7 AIC S055 Najbolji dizajn

Klimatski kompleksi, ili „zračne perilice“, postale su univerzalna opcija za poboljšanje mikroklime određene prostorije. Ne samo da mogu navlažiti zrak, nego ga i očistiti od štetnih elemenata kao što su prašina, životinjska dlaka i tako dalje. Postoje klimatski kompleksi hladnih i vrućih tipova. Prve one navlaže prostoriju bez zagrijavanja vode koja se ulije u njih. Potpuno su sigurni i za malu djecu. Drugi zagrijava vodu i ona počinje isparavati. No, pročišćavanje zraka i njegovo vlaženje nisu sve za što su takvi uređaji sposobni.

Najpopularnije funkcije klimatskih kompleksa:

 • pročišćavanje i vlaženje zraka;
 • ionizacija i ozonacija zraka;
 • aromatizacija sobe ili ureda;
 • ventilacija i hlađenje prostorije;
 • UV lampe za potpunu dezinfekciju prostora.

Odmah ćemo pisati: ne trebate očekivati ​​prvoklasnu izvedbu svih funkcija odjednom iz klimatskog sustava. Specijalizirani uređaji za isti novac mogu očito više od ovog uređaja. Njegov ogroman plus je upravo u kombinaciji nekoliko funkcija u jednom paketu. Međutim, on se ne nosi mnogo gore od istih klima uređaja i ovlaživača zraka. Samo će učinak biti malo drugačiji.

Vrijedno je zapamtiti da najobičniji i jednostavni ovlaživači ne mogu, najčešće, očistiti zrak od prašine, vune i drugih prljavština. Oni samo upuhuju vlagu u sobi, ponekad pretjerujući. Za čišćenje je potrebno nešto više. A klimatski kompleks je ono što je potrebno. To je kombinacija pročišćivača zraka i ovlaživača u jednom pakiranju. Ovisno o vrsti korištenih uređaja, ona će imati različite karakteristike.

Klimatski kompleksi su donekle inferiorni u odnosu na klima uređaje u brzini i intenzitetu hlađenja zraka. No, vrijedi se prisjetiti da je klima uređaj daleko od glavne funkcije uređaja. Često se ne spominju ni proizvođači, jer oni to ne smatraju važnim. Djelomično slabi hlađenje prostorije je dobro, jer će sada zaposlenici koji “puše” iz klima uređaja, kao i mala djeca i ljudi sa slabim imunitetom, biti manje hladni.

Osim toga, prisutnost nekoliko funkcija omogućuje vam spremanje na različitim uređajima. Nije potrebno istovremeno kupiti i ovlaživač zraka, čistač, ionizator i klima uređaj. To je vrlo povoljno, pogotovo za male urede ili apartmane. Predstavljamo vam rangiranje najboljih klimatskih sustava za dom, uključujući i one s dodatnim značajkama.

TOP-7 klimatskih sustava za dom

7 AIC S055


Najbolji dizajn
zemlja: Italija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9800 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Jednostavan i jeftin "air wash" za ne prevelike sobe. Lako rukuje zrakom u područjima do 35 m². Gotovo bez buke (manje od 50 dB na udaljenosti od jednog metra, zatim - tiše), što je pogodno za dječje sobe i osobe s osjetljivim sluhom. Spremnik odgovara do 4 litre vode. To bi trebalo biti dovoljno za 16 sati rada. Koristi kombinirani filter ugljik-zeolit, koji je vrlo učinkovit.

Lijepo je da sudoper može ionizirati zrak i isključiti ga kad voda istekne. Postoji nekoliko stupnjeva rada - možete fino podesiti uređaj (2 načina čišćenja i vlaženja, plus noćni način rada). Ima prilično veliku veličinu (34.5x23x46 cm), tako da morate potražiti pristojno mjesto za to.No, lijepo je da kompleks ima moderan i nezaboravan dizajn.

6 FAURA Aria-500


Može se koristiti u automobilu. Najniža cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 7340 rub.
Ocjena (2019): 4.5

I u automobilu morate održavati ugodnu mikroklimu. Dakle, postoje posebni automobili "pranje zraka" koji može riješiti problem. Povezuju se preko upaljača za cigarete. A ovaj model je jedan od njih. Lako se može instalirati iu kući iu automobilu. Klimatski kompleks nije prevelik (15x15x17,5 cm), pa ga možete staviti bilo gdje. Glavna stvar - ne blokirajte ulaz zraka.

Može raditi izvan mreže do 12,5 sati - to će vam omogućiti da napravite spremnik od 2,5 litre i protok tekućine od 200 ml / sat. Stroj ne samo da čisti zrak - prema navodima proizvođača, lako će se riješiti virusa i bakterija, kao i amonijaka i formaldehida. Vrlo korisno kada putujete automobilom u gradu. Za čišćenje se koristi ugljeni filtar.

5 Venta lw45


Najveći spremnik i vrijeme rada (10 l. I 25 h.)
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 29400 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Njemačka pouzdanost i kvaliteta u svakom domu. Ovaj sudoper može vlažiti i čistiti zrak od prašine što je učinkovitije moguće. Radovi na površinama do 75 m2. i može proći kroz sebe do 270 kubnih metara. zraka na sat. Ovaj kapacitet vam omogućuje da se brzo riješite zagađenja i slobodno disite za nekoliko sati.

Kompleks ima tri načina intenziteta - od maksimuma do tzv. "Noći", pri čemu se razina buke (i bez te niske razine) smanjuje na minimum. Djeluje s filtrom za višekratnu upotrebu - dovoljno je da ga očisti od vage i opere spremnik za vodu. Dimenzije (30x45x33 cm) zahtijevaju posebno mjesto za pranje. Prema recenzijama, ovo je najnepregnantniji i najdugovječniji model svih zastupljenih na tržištu. Može raditi dugi niz godina bez popravaka. A nedostatak potrošnog materijala smanjuje troškove održavanja na nulu. U stvari, dovoljno je kupiti perionicu automobila, napuniti je vodom i napuniti je - i to će raditi.


4 Philips HU 5930


Bolje postavljanje i fleksibilnost timera
zemlja: Nizozemska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 20990 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Izvrstan za velike (do 70 m²) sobe. Lako filtrira i najsitnije čestice, uključujući bakterije i spore plijesni. Prema proizvođaču, nosi se 99% bakterija u zraku prostorije. Sam auto praonica analizira kakvoću zraka i pokazuje ima li problema s njim. Nakon toga ih eliminira - vlaži, čisti i poboljšava. Lijep dodatak je fleksibilna postavka ovlaživača i ventilatora (4 načina rada).

Zahvaljujući tehnologiji Philips NanoCloud, vlaga koja dolazi iz klimatskog kompleksa ne kvari stvari i ne ostavlja bijele mrlje na površinama. Uz učinkovitost vlaženja od 500 ml / h, spremnik za vodu od 4 litre i vrijeme rada od 8 sati je prilično dobar dodatak. Filter Nano Protect djeluje s najmanjim česticama do 0,02 mikrona (tj. S alergenima i bakterijama).

3 Sharp KC-A41 RW / RB


Najbolja glasnoća (od 16 dB). Četiri različita filtra
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 17390 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Zgodan i višenamjenski klimatski kompleks za malu sobu (ne više od 26 četvornih metara). Sadrži 3 litre vode, što je dovoljno za 15 sati rada uz minimalnu potrošnju vode i maksimalno 7,5 sati. Postoji nekoliko filtera - hidratizirajući (koji mogu odgoditi velika onečišćenja u isto vrijeme), HEPA filtar, ugljeni filtar i filter kondenzata. Senzori samostalno pronalaze različite uključke u zraku - od dima do leteće vune - i aktiviraju potrebne filtre za čišćenje. Uređaj je praktički tih, što će ga instalirati u vrtić najrazličitijih i najosjetljivijih zvukova djeteta.

Lijep dodatak je Plasmacluster tehnologija koja lako uništava aktivnost suspendiranih čestica, virusa i bakterija na gotovo nulu. Važno je da također lako uništi miris duhanskog dima, koji je idealan za pušače, i "okuse" životinja. Ionizacija sobe podržana je tehnologijom ionske vode, čak i usmjerena na najnepoznatije alergene i bakterije.

2 Boneco W2055DR


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Švicarska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 24990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Nije prevelik klimatski kompleks (36x36x36 cm), sposoban za uklapanje u svaki interijer. Lako mu je pronaći mjesto svugdje. Ona troši malo energije (20 W) i može obraditi prostorije do 50 m2. U spremnik se stavi 7 litara vode, a pri protoku od 300 ml / h ovaj volumen će biti dovoljan za 23 sata neprekidnog rada. U tom slučaju uređaj neovisno mjeri razinu vlažnosti i odlučuje hoće li dodati još.

Od dodatnih funkcija: može aromatizirati sobu i ionizirati je uz pomoć posebne srebrne štapove ISS, oslobađajući se najneugodnijih mirisa i štetnih virusa, bakterija i gljiva. Instalirani diskovi s jedinstvenom "tehnologijom ćelija", koja povećava učinkovitost nekoliko puta. Podržava "prirodno pranje zraka", stoga će u sobi mirisati kao nakon dobre kiše u prirodi. Lijep dodatak - filtri se ne moraju mijenjati, samo očistite disk za hidrataciju.


1 Panasonic F-VXK70


Visokokvalitetno pročišćavanje zraka (NANOE tehnologija). Dugi vijek trajanja filtra (do 10 godina)
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 43300 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najbolji klimatski kompleks za srednje veličine (do 52 četvornih metara). Jednostavan je za uporabu, učinkovit i sposoban brzo navlažiti i najsuše prostore. Potroši vodu brzinom od 250 do 700 ml / h (volumen spremnika - 4 l), dok ne prelazi propisani prag vlažnosti. Nažalost, s najaktivnijim načinom rada, potrebno je napuniti uređaj vodom 5-6 sati. Proizvođač instalira HEPA filtre s iznimno dugim vijekom trajanja - do 10 godina! Dakle, što se tiče potrošnog materijala, ne morate razmišljati prebrzo. Također instaliran deodorizing i pre-filter.

Opremljen je inteligentnim Econavi sustavom posebno za uštedu energije. On precizno raspodjeljuje snagu kompleksa i štedi dodatne kilovate. S prilično visokom potrošnjom energije (do 66 W), sustav vrlo dobro štedi energiju. NANOE-ova vlastita tehnologija ionizacije suočava se s najmanjim i najopasnijim virusima u zraku.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač klimatskih sustava
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 148
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije