13 najboljih ključeva

mjesto

ime

Ocjena značajke

Gornji ključ za baterije

1 ZUBA ZGUA-18-Li K Odabir kupca
2 AEG BSS 18C 12Z Li-402C Najbolja baterija
3 ZUBA ZGUA-12-Li KNU najlakši
4 RYOBI R18IW3-120S Najbolji omjer cijene i kvalitete

Ključevi s gornjim kutom

1 Makita TL065DZ Najkompaktnije
2 Ingersoll Rand W5350-K2 Najbolja funkcionalnost

Gornji mrežni ključevi

1 ZUBR ZGUE-350 hit
2 DeWALT DW292 Optimalno uravnoteženje
3 Metabo SSW 650 Najsvestraniji
4 Makita TW1000 Najveći okretni moment
5 Bort BSR-12 Većina proračuna

Gornji pneumatski ključevi

1 FUBAG IW 720 100192 Najbolja cijena
2 Metabo DSSW 930-1 / 2 '601549000 Optimalni omjer težina / moment

Navojni zatvarači najrasprostranjeniji su u suvremenim uvjetima: vijci, vijci i vijci se koriste svugdje - u građevinarstvu, industriji, proizvodnji automobila i namještaja. Stoga je alat za rad sa svim vrstama proizvoda s navojem toliko popularan i kod profesionalaca i kod kućnih obrtnika.

To je sasvim prirodno da za dom, pa čak i za male radionice obično pokušati odabrati višenamjenski uređaj - na primjer, odvijač koji ne samo da može zategnuti vijci, vijci i matice, ali i bušiti rupe u drvu i metalu. Stoga je ovaj tip alata, kao ključ koji je više specijaliziran, manje uobičajen, osobito među amaterskim obrtnicima. Međutim, na primjer, u popravak i održavanje automobila (guma) bez njega je potrebno.

Štoviše, u mnogim slučajevima, ključ je najbolji izbor. Njegov dizajn se odlikuje činjenicom da se na vijak ili maticu primjenjuje tangencijalna, impulzivna sila, što omogućuje razvijanje mnogo većih zakretnih momenata pri snazi ​​jednakoj snazi ​​odvijača. Međutim, nema potrebe za održavanjem sile stezanja na glavi učvršćivača. Zbog toga ključevi, bez ikakvih poteškoća na strani korisnika, odvijaju zaglavljene matice velikih promjera i lako se nose s vijcima kotača i velikim samoreznim vijcima.

Da biste odabrali odgovarajući model ključa, morate odlučiti o nekoliko ključnih parametara alata:

 1. Potreban je moment pritezanja. Određen rasponom zadataka.
 2. Tip pogona: električni ili pneumatski. Prva opcija je svestranija, druga je pogodna za radionicu opremljenu kompresorom.
 3. AC ili baterija.
 4. Vrsta spremnika. Modeli s kvadratom od ½ inča su češći za izravnu montažu krajnjih glava, ali postoje i varijante sa steznom glavom za bitove.

U našem pregledu - najbolji modeli ključeva, električni i pneumatski. U raspodjeli mjesta u poretku uzeta su u obzir sljedeći kriteriji:

 • pregledi stvarnih korisnika;
 • pouzdanost proizvođača;
 • preporuke stručnjaka;
 • vrijednost za novac.

Kako odabrati pravi ključ?

Gornji ključ za baterije

Kada kupujete alat za baterije, morate uzeti u obzir da su njegova praktičnost i performanse određeni s dvije komponente: uspješnim dizajnom mehaničkog dijela plus kvalitetom baterija. Stoga je cijena baterije često usporediva s cijenom samog ključa. To je snažan, dobro napunjen izvor energije koji će vam pružiti priliku da iskusite sve prednosti samostalnog alata, tako da ne biste trebali uštedjeti na baterijama. U ovoj kategoriji - samo dobro dokazani akumulatorski ključevi među kupcima.

4 RYOBI R18IW3-120S


Najbolji omjer cijene i kvalitete
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 13 511 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Najsnažniji RYOBI ključ u kategoriji ne samo da razvija maksimalni okretni moment od 400 Nm, već daje vlasniku mogućnost da odabere jednu od tri brzine: niska brzina za precizan rad, srednji mod je prikladan za većinu uobičajenih operacija, a najbrža opcija je kako bi se osigurala najveća snaga tangencijalnog djelovanja - na primjer, slomiti zahrđalu maticu. Treba napomenuti da je baterija isporučena s ključem univerzalni izvor napajanja za sve alate u Ryobi One + rasponu.

Kupci hvale moć i ergonomsku dršku ovog ključa, kao i zadovoljstvo što dolazi s praktičnom torbom i kompletom završnih glava najčešćih veličina. Prema iskusnim korisnicima, potpuno napunjena 18-voltna baterija omogućuje odvrtanje matica čak i na bageru.

3 ZUBA ZGUA-12-Li KNU


najlakši
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 5 900 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Za mnoge radove u stanu i privatnoj kući trebate lagan, zgodan alat s dovoljno snage: na primjer, za montažu namještaja, manje popravke, male radove u garaži. Najbolja opcija u ovom slučaju bio bi kompaktni ključ ZUBR, težak 1 kg. Naravno, maksimalni trenutak koji ima je samo 90 Nm, ali sam princip udarnog ključa omogućuje vam da odvrnite i zategnete matice s lakoćom, kao i da se nosite sa spojnicama koje daleko moćniji odvijač ne može učiniti.

Prema ocjenama kupaca, čak i povezivanje 1,5 voltne baterije kapaciteta 1,5 Ah dovoljno je za 4 sata intenzivnog rada. Vlasnici su također zadovoljni pouzdanim kućištem i visokom brzinom punjenja akumulatora. Sve ostalo, opremljeno je steznom glavom za komadiće, što je prikladno kod kuće. Nedostatak je brzo pražnjenje baterije na niskim temperaturama.

2 AEG BSS 18C 12Z Li-402C


Najbolja baterija
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 18 907 rub
Ocjena (2019): 4.8

Njemački proizvođač alata AEG posebnu pozornost posvećuje kvaliteti baterija i punjača. Posebno je ugodno da je isti set dvaju zamjenjivih izvora napajanja i punjenja prikladan za cijeli niz uređaja: ključ, odvijač, bušilicu, pa čak i bušač. Dakle, značajna cijena ovog alata je sasvim opravdana. Maksimalni zatezni moment od 350 Nm je stabilan, što potvrđuju brojni pregledi kupaca. U ovom slučaju, baterija je dovoljno duga.

U isporuku je uključen adapter s kvadratom ½ inča po utičnici za standardne bitove. Snaga ključa omogućuje mu da se koristi za zatezanje čak i dugih i debelih samoreznih vijaka. Ukratko, ovo je izvrsna akvizicija dugi niz godina. Kupci su oduševljeni kompaktnom veličinom instrumenta i vijekom trajanja baterije. Nedostatak jednog - visoka cijena cijelog seta.


1 ZUBA ZGUA-18-Li K


Odabir kupca
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 6 480 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj ključ je jedan od najprodavanijih modela u Rusiji. Razlog je očigledan - kupac dobiva alat s maksimalnim okretnim momentom od 350 Nm plus bateriju, kućište i punjač. Ključ je poznatiji proizvođač s takvom snagom i sa takvom cjelovitošću košta najmanje dvostruko skuplje. Istodobno, pouzdanost instrumenta je sasvim na razini, a na njega se primjenjuje i petogodišnje jamstvo.

Vlasnici ovog udarnog ključa bilježe da je to posebno prikladno pri radu s ovjesom automobila. A ako ga opremite posebnim adapterom za obične bitove, uspješno zamjenjuje akumulatorski odvijač i postaje svestrani alat za kuću i garažu. Nedostatak je kvaliteta baterija. Ako ste sretni da dobijete "svježi" alat samo iz tvornice, baterije ne uzrokuju nikakve pritužbe, ali u slučaju kada ste dobili ključ iz skladišta - snaga je niža od navedene.

Ključevi s gornjim kutom

Većina akumulatorskih ključeva su kompaktni i pokretni sami. No, postoje slučajevi u kojima oni ne mogu pomoći majstoru: na primjer, loš pristup orah ili vijak pod kutom prema glavnoj ravnini konstrukcije ili vrlo ograničenom radnom prostoru. Zatim se spašavaju kutni ključevi.

2 Ingersoll Rand W5350-K2


Najbolja funkcionalnost
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 6 649 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Proizvođači kutnih ključeva obično su ograničeni na maksimalni okretni moment od oko 100 Nm, budući da se elementi za pričvršćivanje rijetko nalaze na teško dostupnim mjestima, što zahtijeva veliki napor. No, ovaj model američke tvrtke može proizvesti 180 N. m, što je pravi zapis u klasi alata za kut. Stoga, za slučajeve rada u skučenim uvjetima s hrđanjem hardvera, ovaj ključ može biti neophodan. Komplet sadrži dvije 20-voltne baterije, punjač i prikladan kovčeg.

Vlasnici ključa zadovoljni su snagom i funkcionalnošću alata koji vam omogućuje brzo rješavanje teško dostupnih spojnih elemenata i kvalitete baterija. Nesumnjiv minus je njegova visoka cijena, ali, po mišljenju većine kupaca, snaga ključa, štedi vrijeme i trud u potpunosti se plaća za ulaganje.

1 Makita TL065DZ


Najkompaktnije
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 11 590 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ovaj super-kompaktni ključ za ugao dizajniran je za rad na najnepristupačnijim mjestima. Unatoč maloj težini (samo 1,5 kg), razvija obrtni moment od 60 Nm i može zategnuti vijke i matice s metričkim navojem do veličine M12. Ugrađeno osvjetljenje pruža maksimalnu udobnost za korisnika: postoji funkcija naknadnog osvjetljenja koja nastavlja osvjetljavati radno područje nakon što više ne utječe na gumb.

Ovaj ključ je posebno pogodan za one koji već imaju Makita akumulatorski alat dizajniran za 10,8 V baterije, jer u ovom slučaju nećete morati kupiti zasebnu bateriju. Prema vlasnicima, ergonomija alata je izvrsna, vibracije se gotovo ne osjećaju. Među nedostacima - nedostatak baterije u kompletu. Također, neke neugodnosti donose ne najčešći spremnik s kvadratom od 3/8 inča.


Gornji mrežni ključevi

Mrežni ključevi imaju samo jednu, ali značajnu prednost nad baterijom: nisu ograničeni na rezervu energije baterije. Stoga, gdje se morate nositi s kopčama stvarno velikih promjera, to je žičana verzija alata koji se koristi. Maksimalni udarni moment takvih ključeva može biti dva i više puta veći od odgovarajućih karakteristika najmoćnijih modela baterija.

5 Bort BSR-12


Većina proračuna
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2 190 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Ovaj ključ je najbolja opcija za održavanje automobila: može raditi s upaljačem za automobil i izravno s terminala akumulatora - za to je opremljen specijalnim kvačicama - “krokodilima”. Zbog vrlo kompaktne veličine i praktičnog kućišta, uvijek ga možete imati u prtljažniku - a zamjena probušenog kotača na cesti neće uzrokovati probleme. Unatoč maloj težini (samo 1,8 kg), daje maksimalni okretni moment od 350 Nm, što je dovoljno da se nosi s maticama na kotačima bilo kojeg osobnog automobila.

Vlasnici su zadovoljni, prije svega, izvrsnom cijenom alata. Još jedna prednost ovog ključa uključuje dobru kvalitetu materijala tijela i prikladnu ručku. Cons - kabel za napajanje je kratak, za praktičnost, trebate pola do dva metra duže. Ali žica je prilično elastična i ne hladi se na hladnoću.

4 Makita TW1000


Najveći okretni moment
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 54 990 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Makita TW1000 snažni mrežni ključ namijenjen je za rad s vijcima kotača velikih kamiona, montažom masivnih metalnih konstrukcija i drugim energetski intenzivnim operacijama. Njegova je specijalizacija velika metrička pričvrsnica 22M-30M.Kućište alata je otporno na udarce, kompletno s kućištem i dodatnom ručkom za praktičnost korisnika. Kartuša - kvadratna za 1 inč za postavljanje krajnjih glava najčešćih veličina.

Prema ocjenama profesionalnih instalatera i graditelja, snaga alata je više nego dovoljna za sve radove instalacije i demontaže. To je gotovo savršen ključ sa samo dva nedostatka: težak je i skup. No, ovi nedostaci su obrnuta strana velikog momenta i ne zbunjuju zadovoljne vlasnike.

3 Metabo SSW 650


Najsvestraniji
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 22 179 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Mrežni ključ Metabo SSW 650 dizajniran je za najteže slučajeve i naporan rad: proizvodi impresivnih 600 Nm. Branded elektronički sustav Variospeed omogućuje glatko podešavanje brzine rotacije u širokom rasponu. Kućište zupčanika je izrađeno od posebno oblikovane aluminijske legure, izdržljive i lagane. Značajke alata omogućuju vam da ih koristite ne samo za rad s vijcima kotača. Uspješno se koristi u građevinarstvu - kako za ugradnju drvenih i metalnih konstrukcija, tako i za fasadne radove.

Prema vlasnicima, moć, pouzdanost i jednostavnost rada ključa u potpunosti opravdati svoju visoku cijenu. Kabel za napajanje je dug, izdržljiv i ne hladi se na hladno, balansiranje je tradicionalno izvrsno. Jedino što uznemirava korisnike je nedostatak kućišta u kompletu.

2 DeWALT DW292


Optimalno uravnoteženje
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 17 304 rub.
Ocjena (2019): 4.8

U slučaju električnih udarnih ključeva, čak i mali porast maksimalnog zakretnog momenta neizbježno znači značajno povećanje težine alata. DeWALT-ov model DW292 je jedan od lijepih iznimaka. Inženjeri tvrtke uložili su mnogo truda u dizajniranje ključa od 710 W, koji razvija maksimalni okretni moment od 440 N · m i teži samo 3,2 kg. U okretanju naprijed i natrag postižu se identični momenti, što ovaj ključ čini popularnim kod instalatera koji se bave velikim brojem spojnih elemenata.

Vlasnici pohvaljuju izvrsnu raspodjelu težine, što im omogućuje da dugo rade bez zamora i gotovo potpunog nedostatka trzaja, što je osigurano posebnom anti-vibracijskom ručkom. Ovaj ključ se nosi s kotačima automobila, pa čak is vijcima na traktoru, a također i bez problema vrti samoreznim vijcima. Nedostatak - trebate točnost pri radu s vijcima - lako je iščupati glavu.


1 ZUBR ZGUE-350


hit
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 6 290 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj ključ je uvijek popularan među ljubiteljima automobila i vlasnicima malih servisnih radionica. S više od razumne cijene i potrošnje snage od 350 W, pokazuje odličan maksimalni okretni moment - 300 N · m i uvijek se nosi s maticama koje su zahrđale tijekom zime, a praktički bez opterećenja korisnika. Alat je pokriven petogodišnjim produženim jamstvom proizvođača, što je važno za intenzivnu uporabu. Također možete brzo promijeniti četke, a strujni kabel od pet metara eliminira potrebu za produžnim kabelom.

Prema brojnim korisničkim recenzijama, ovaj ključ je jedna od najboljih opcija među različitim mrežnim alatima. Primijećeno je da u ovom rasponu cijena alat nema jednake snage i ergonomije. To je zgodan, pouzdan i proračun. Među nedostacima - prilično velika težina i veličina.

Gornji pneumatski ključevi

Pneumatski alati su češći među profesionalcima. To je zbog toga što je za takve ključeve potreban kompresor. No, nedavno, uređaji za pripremu komprimiranog zraka počeli su se pojavljivati ​​u dovoljnim količinama u garažama vozača i kućnih radionica. Tako mlađi modeli pneumatskih ključeva koji ne zahtijevaju kompresor s visokim performansama, mogu biti smatrani od strane domaćih obrtnika kao alternativa električnim alatima.

2 Metabo DSSW 930-1 / 2 '601549000


Optimalni omjer težina / moment
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 13 799 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ovaj pneumatski ključ razvija moment od 930 Nm, a težak je samo 1,8 kg. Jasno je da odsutnost u kućištu motora utječe, ali, osim toga, poseban kompozitni materijal se koristi u konstrukciji instrumenta za smanjenje težine, učinkovitu toplinsku izolaciju i maksimalno prigušivanje vibracija. Prednosti ključa uključuju i trostepeno podešavanje zakretnog momenta i ergonomskog smjera vrtnje prekidača.

Prema vlasnicima, ovaj ključ je savršen za rad u teškim uvjetima, uključujući i kao profesionalni alat u automehaničarskoj radionici. Dodatna prednost je opskrba komprimiranim zrakom kroz ručku, čime se eliminira turbulencija u radnom području. Njihovi nedostaci - visoka cijena, koja je, međutim, u skladu s izvrsnom kvalitetom alata.


1 FUBAG IW 720 100192


Najbolja cijena
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 4 730 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Male veličine, prikladna ručka i razumna cijena glavne su prednosti ovog ključa od poznatog branda FUBAG. Savršen je za malu radionicu ili kućnu radionicu, gdje se nalazi kompresor kapaciteta 226 l / min. S težinom od samo 2,8 kg razvija maksimalni okretni moment od 720 Nm, što mu omogućuje da se koristi za vijke kotača, ne samo na automobilima, već i na kamionima.

Kupci hvale praktično podešavanje zateznog momenta ključa, kao i dobar odnos cijene i učinka. Prema brojnim pregledima, alat je pouzdan i radi glatko čak iu uvjetima visoke vlažnosti. Zbog svoje kompaktne veličine, pogodan je za rad u skučenim uvjetima, a ručka ima izvrsnu izolaciju od vibracija, tako da gotovo i nema povratka. Minus - nema slučaja, ključ dolazi u kartonsku kutiju

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač ključeva
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 19
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije