10 automobila s boljom zvučnom izolacijom

mjesto

ime

Ocjena značajke

Skretnice s boljom zvučnom izolacijom

1 Honda pilot Najbolji sustav za smanjenje buke
2 Kia sorento premijera Optimalan omjer cijene i kvalitete
3 Haval H2 Najtiši kineski crossover
4 Renault Kaptur Najbolja cijena u kategoriji

Sedan s boljom zvučnom izolacijom

1 Volkswagen Passat Najbolja izolacija motornog prostora
2 Skoda Octavia A7 Visoka razina zvučne zaštite
3 Toyota camry Najpopularnije. Dobra zvučna izolacija

Mali automobili s boljom zvučnom izolacijom

1 Ford fiesta Najbolja zvučna izolacija među malim automobilima
2 Volkswagen Polo Najviše očekivana novost na tržištu
3 Hyundai i30 Udobna razina izolacije buke

Izolacija buke važna je komponenta modernog automobila. Zahvaljujući tome uspijeva značajno povećati udobnost automobila. Tijekom kretanja stvaraju se zvukovi koji nastaju u unutrašnjosti automobila:

 • rad motora i ovjesa;
 • rotirajuće gume na postolju i gaznoj površini;
 • ostalih sudionika u prometu.

Gotovo je nemoguće u potpunosti ukloniti sve ove zvukove, ali kako bi ih se smanjilo na udobnu percepciju unutar kabine, to je prilično izvediv zadatak. Na primjer, normalan razgovor bez podignutih tonova događa se s razinom buke od oko 60 dBA (decibel akustika). Za usporedbu, motorna pila na svom radu emitira 110 dBA, a buka struje automobila tijekom vršnih sati generira 85 dBA. Ispada da je najudobniji za vozača i putnike izolacija, gašenje vanjske buke više od 60 - 65 dBA. Inače, produljena izloženost buci većoj od 85 dBA utječe na dobrobit vozača, smanjuje pozornost i dovodi do brzog umora.

Uz tradicionalne materijale za apsorpciju zvuka, razvijatelji uvode suvremene tehnologije odmrzavanja kabine, izražene u strukturnim značajkama tijela. Neobične akustične klopke sprečavaju širenje zvučnih valova koji dolaze izvana prema unutrašnjosti automobila. To uvelike poboljšava učinak izolacijskih materijala i gotovo u potpunosti izolira putnike od okolne buke. U pravilu, korištenje ovih razvoja značajno utječe na cijenu automobila, tako da se automobili poslovne klase i više mogu pohvaliti zaista dobrom zvučnom izolacijom. U nekim suvremenim modelima koristi se aktivno smanjenje buke koja koristi audio sustav u automobilu.

U nastavku ćete pronaći pregled među različitim tipovima automobila koji imaju najbolju zvučnu izolaciju. Prilikom odabira uzete su u obzir prije svega povratne informacije od vlasnika, najave proizvođača i stručna mišljenja. Rezultati različitih istraživanja i mjerenja razine buke u salonima automobila također su značajno utjecali na sastav i mjesto sudionika u rangiranju.

Skretnice s boljom zvučnom izolacijom

Automobili ove klase odlikuju se velikim lukovima kotača, snažnijim motorom i, naravno, velikom veličinom tijela. Tijekom vožnje, svi ti čimbenici uzrokuju povećanu buku, što može pretvoriti svako putovanje u neugodno putovanje, ako ne i izolaciju buke. U ovoj kategoriji predstavljeni su skretnice s najtišim interijerom.

4 Renault Kaptur


Najbolja cijena u kategoriji
zemlja: Francuska (proizvedena u Rusiji)
Prosječna cijena: 884 000 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Ovaj francuski crossover, koji ima naglašene osobine automobila za mlade ljude, za njega je pokazao prilično neočekivana svojstva - buka kabine, mjerena u uvjetima identičnim za ostale sudionike u rejtingu, bila je 60,6 dBA.

Dobra zvučna izolacija, zahvaljujući kojoj smo uspjeli dobiti prilično miran interijer, omogućuje vam sigurnu komunikaciju preko zvučnika brzinom od nešto više od 100 km / h.U pregledima, vlasnici često uspoređuju sličnost Kapturovih performansi s skupljim terenskim vozilima, čija je cijena znatno veća od ovog automobila.

3 Haval H2


Najtiši kineski crossover
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 969 900 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Pravo iznenađenje bilo je prolazak u ocjeni krosovera iz Kine. Najbolji kineski SUV Haval H2, koji je tražen u Rusiji, ima zvučnu izolaciju koja vam omogućuje da udobno razgovarate u automobilu. Tijekom vožnje u teškim strujama automobila vanjska buka nije mogla preći oznaku od 59,8 dBA.

Recenzije također potvrđuju mjerenja - mirna i udobna unutrašnjost, razina koja se može natjecati sa skupljim automobilskim markama, omogućuje vam da putujete na velike udaljenosti bez mnogo zamora. Unatoč činjenici da je motor opremljen turbinskim motorom, zvuk njegovog rada može probiti zvučnu izolaciju samo pri visokim okretajima.

2 Kia sorento premijera


Optimalan omjer cijene i kvalitete
zemlja: Južna Koreja (Okupljanje u Rusiji)
Prosječna cijena: 1 455 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Mnogi vozači, koji su po prvi put postali vlasnik ovog automobila, bilježe visoku kvalitetu buke u kabini. S obzirom na ostale parametre ovog crossover pogona na svim kotačima i njegovu atraktivnu cijenu, za mnoge je to došlo kao iznenađenje. Tu su i negativne kritike, koje su najvjerojatnije uzrokovane pretjeranim predrasudama ili operativnim značajkama (možete postaviti gume na teren za veliki SUV, buzz iz kojeg se neće zaustaviti izolacija)

Različiti stručni biroi, popularni automobilski časopisi su samostalno mjerili razinu buke u automobilu tijekom vožnje. U većini slučajeva dobiveni su rezultati koji gotovo odgovaraju automobilima premium klase. Stručnjaci popularnog ruskog izdanja zabilježili su samo 58,7 dBA.


1 Honda pilot


Najbolji sustav za smanjenje buke
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 2 999 900 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Unatoč činjenici da je Honda Pilot crossover pune veličine, tijekom mjerenja zvukomjera (pri brzini od 80 km / h na prometnoj cesti), okolna buka nije prelazila 58,4 dBA. Uz izvrsne zvučne izolacijske materijale, sustav aktivnog uklanjanja buke može se instalirati pomoću zvučničkog sustava automobila.

Recenzije vlasnika bilježe izvrsnu zvučnu zaštitu kabine - pa zaglušujuća glazba izvana kada zatvorite prozor pretvara se u tihi zvuk. Kada motor radi, pogotovo u praznom hodu (i također s ECO opcijom koja deaktivira cilindre u slučaju niskog opterećenja), uobičajena buka se ne čuje ispod haube u salonu. Izolacija buke ove razine je prije bila dostupna samo u premium automobilima, čija je cijena znatno viša nego kod novog Honda Pilota.

Sedan s boljom zvučnom izolacijom

Ova kategorija automobila tradicionalno se smatra udobnijom, a broj automobila s izvrsnom tvorničkom zvučnom izolacijom ovdje lako može premašiti nekoliko desetaka modela. Iz tog razloga, nismo uključili bezuvjetne vođe, kao što su Mersedes, Audi ili Lexus, u rejting, ali smo proveli uzorak najpopularnijih automobila u Rusiji.

3 Toyota camry


Najpopularnije. Dobra zvučna izolacija
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 1 399 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Među svim prednostima jednog od najpopularnijih i najtraženijih automobila u Rusiji, kvalitetna izolacija nezamjenjiva je komponenta udobnosti. Ovogodišnji model razlikuje se od prethodnih generacija po tome što je tijelo razvijeno pomoću nove tehnologije TNGA, zahvaljujući kojoj je krutost povećana za 60%. To ne samo da je poboljšalo rukovanje i sigurnost automobila, već je i povećalo učinkovitost zvučne izolacije zbog zatvorene arhitekture tijela.

Jačina zvučnih vibracija koje prodiru u automobil (pri vožnji prometnim prometom brzinom od oko 80 km / h) dostigla je 64,9 dBA. Potvrdite mjerne podatke i recenzije vlasnika, u kojima je unutrašnjost nove Toyota Camry okarakterizirana kao prilično tiha. Čak i pri brzini, buka motora od 3,5 litre jedva se čuje, a samo tijekom ubrzanja podsjeća se na prigušenu buku.

2 Skoda Octavia A7


Visoka razina zvučne zaštite
zemlja: Češka Republika (odlazi u Rusiju)
Prosječna cijena: 1 019 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Mjerenje razine buke u kabini ovog automobila pokazalo je vrlo optimističan i neočekivan rezultat - 63,5 dBA. Ovaj indikator je na prihvatljivoj razini zvučnog tlaka, što vam omogućuje da ugodno provedete vrijeme na dugim putovanjima.

Novi model Škoda Octavia A7 ispostavilo se da je mirna unutrašnjost, koja je postala moguća ne samo zbog prisutnosti zvučne izolacije, već i modernog dizajna motora i mjenjača. Procjene vlasnika pokazuju da zvučne vibracije iz lukova kotača značajno utječu na razinu buke, pa bi vlasnici trebali biti pažljiviji prema značajkama ugrađenih guma.

1 Volkswagen Passat


Najbolja izolacija motornog prostora
zemlja: Njemačka (odlazi u Rusiju)
Prosječna cijena: 1 819 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj stroj je već dugo poznat domaćem potrošaču i etablirao se isključivo s najbolje strane. Uz sve svoje prednosti, Volkswagen Passat ima i mirnu unutrašnjost. Vlasnici s radnim iskustvom ovog modela s različitim elektranama, u svojim pregledima, bilježe bolju zvučnu izolaciju za automobile koji rade na dizel gorivu.

Moderni model već je 8. generacija, a korištenje najnovijih dostignuća i inovativnih materijala omogućilo je udobnost (a izolacija kabine je sastavni dio) više razine. Mjerenja akustičkih oscilacija koje je provela profesionalna oprema tijekom kretanja pokazala su 61,9 dBA, što je vrlo ugodan pokazatelj za osobu.


Mali automobili s boljom zvučnom izolacijom

Čak i kod malih i jeftinih automobila možete pronaći odgovarajući model s dobrom zvučnom izolacijom. Automobili predstavljeni u ovoj kategoriji imaju bolju akustičnu zaštitu.

3 Hyundai i30


Udobna razina izolacije buke
zemlja: Južna Koreja (sastavljena u Češkoj Republici)
Prosječna cijena: 869 900 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pri mjerenju razine buke u kabini, uređaj se zaustavio na 76 dBA. To je najviša brojka u našem rangiranju, ali daleko od najgorih među malim automobilima. Omogućuje vam duga putovanja bez vidljivog utjecaja na dobrobit vozača. Buka motora koji radi, prodire u putničku kabinu bez prekoračenja razine udobnosti, a kada vozite polako ili u praznom hodu postaje gotovo neprimjetna.

Izolacija lukova luke, pod uvjetom da instalacija redovite gume, prigušnice buke ceste nije tako dobro kao što bismo željeli, ali s povećanjem brzine, postaje čuo vrlo jasno. Prilikom ugradnje tiše gume, sudeći po ocjenama, automobil postaje mnogo tiši i udobniji unutar automobila.

2 Volkswagen Polo


Najviše očekivana novost na tržištu
zemlja: Njemačka (odlazi u Rusiju)
Prosječna cijena: n / a
Ocjena (2019): 4.8

Dugo očekivano ažuriranje modela u Rusiji uskoro će biti na prodaju. Novi Polo se razlikuje od svojih prethodnika, uključujući poboljšanu zvučnu izolaciju kabine. Nakon što je dobio potpuno obnovljen dizajn eksterijera i interijera, koji je postao znatno ugodniji, automobil ima određene prednosti u odnosu na konkurentske modele.

Nova zvučna izolacija pretvorila je zvukove motora iz motornog prostora u jedva čujni šapat. Meki ovjes radi tiho, a zvučna izolacija lukova zadovoljava buku cesta. Vlasnici noviteta koji žive u zemljama Europske unije, općenito, pozitivno ocjenjuju novi automobil, ukazujući, uz ostale prednosti, na miran salon.


1 Ford fiesta


Najbolja zvučna izolacija među malim automobilima
zemlja: SAD (odlazak u Rusiju)
Prosječna cijena: 657 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Nije iznenađujuće da je automobil legendarnog američkog koncerna postao najbolji u smislu akustične zaštite.Kada se izmjeri unutar kabine, akustične oscilacije nisu prelazile 65,7 dBA. Ova razina se malo razlikuje od pokazatelja dobivenih za ista mjerenja u automobilima klase (i cijene) iznad.

Opisujući udobnost automobila u svojim pregledima, vlasnici ukazuju na tihi rad ovjesa, motora i dobru zvučnu izolaciju lukova kotača i motornog prostora. Općenito, unutrašnjost automobila je najtiših i udobnijih u svojoj klasi i nema hitnu potrebu za dodatnim radovima na izolaciji od buke.

Popularno glasanje - koja marka automobila ima najbolju zvučnu izolaciju?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 188
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije