10 najboljih aeratora i škara za travnjake

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih škara i aeratora s električnim pogonom

1 BOSCH AVR 1100 Najviše izvedbe. Jet-Collect sustav
2 Caiman CESAR 1800EL Čelična kutija. Rotor s lopaticama od blued čelika. "Puna usluga"
3 AL-KO Combi Care 38 E Udobnost Najbolja funkcionalnost. Maksimalna količina kolektora trave
4 Daewoo Power proizvodi DSC 2000E Korporativni elektromotor povećao je snagu. Slučaj velikog udara
5 STIGA SV 213 E Najbolja vrijednost za novac. 60 mjeseci jamstva
6 CHAMPION ESC1840 Maksimalna širina snimanja. Odličan križ
7 MTD Optima 37 VE Poseban profil gume. 5 regulacija položaja
8 Viking LE 540 Najjednostavniji model za upravljanje. Maksimalno udubljenje
9 GARDENA ES 500 Najbolji pomoćnik za prozračivanje minijaturnog travnjaka. Sigurna pohrana
10 Greenworks G40DT30 Rastavljač baterije. Dugotrajan samostalan rad

Kako biste uzgojili dobro održavani travnjak, nije dovoljno organizirati sustav navodnjavanja i redovito rezati travu. Ona također zahtijeva pravovremeno uklanjanje mrtvih biljaka i krhotina, popuštanje tla, čime se ubrzava prirodni rast korijenskog sustava. Ručna obrada na 10-15 hektara je težak posao i dugotrajan rad, ali s posebnim električnim strojevima, škripcem i aeratorom, dobivanje prekrasnog tepiha postaje izvodljiv zadatak čak i za zaposlene ljude. Postoje mnogi modeli na tržištu, o prednostima i nedostacima kojih postoje razni komentari korisnika. Proučavali smo ih, uspoređivali ih s tehničkim karakteristikama i sada Vam predstavljamo subjektivnu ocjenu najbolje opreme za njegu travnjaka.

Top 10 najboljih škara i aeratora s električnim pogonom

Koja je razlika između ova dva alata, možete ih otkriti usporedbom s konvencionalnom poljoprivrednom opremom. Ako je škropivac (koji se također ispravno naziva vertikulator) namijenjen za zamjenu ručnog grablje, tada je aerator električni analog vilice. Prilikom odabira oba uređaja preporučuje se procjena snage motora, materijala karoserije i prisutnosti kante za smeće. Posebno su popularne jedinice 2 u 1. Treba napomenuti da, ako je područje obrade veliko (20 ili više stotina), ili ako se planira pružanje usluga prozračivanja i vertikalizacije, prednost treba dati benzinskim jedinicama.

10 Greenworks G40DT30


Rastavljač baterije. Dugotrajan samostalan rad
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 24 800 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Ako je travnjak udaljen od kuće, a teško je spojiti kabel iz kućne mreže za napajanje, vlasnik kuće bi trebao uzeti bateriju da bi se pobrinula za to - Greenworks G40DT30 je u pravu. Jednostavan je za uporabu, ne emitira štetne emisije u atmosferu na isti način kao analogni električni sustavi, a ne morate povlačiti kabel za napajanje s vama, s rizikom da ga oštetite.

Treba pojasniti da u osnovnoj konfiguraciji punjač i 40V baterija nisu osigurani. Ako već postoje na farmi, kupac može uštedjeti 7,8 tisuća rubalja. Kada se koristi baterija kapaciteta 4 A, h, autonomija uređaja traje oko sat vremena, a prema ocjenama, to je dovoljno za obradu parcele od 400 kvadratnih metara. m. Osim toga, među prednostima, korisnici na umu kvalitetu montaže i materijala, prisutnost jasne upute i jamstva za 24 mjeseci.


9 GARDENA ES 500


Najbolji pomoćnik za prozračivanje minijaturnog travnjaka. Sigurna pohrana
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 11 841 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Lako rukovanje i kompaktnost - to su osnovni zahtjevi za jedinicu za njegu malene gredice ili travnjaka površine oko 400 četvornih metara. AERator GARDENA ES 500 obogaćen je upravo takvim karakteristikama.Njegova težina ne prelazi 10 kg, širina proljetnih grablje je 30 cm, tako da uređaj može podnijeti mini-travnjake i travnjake sa složenim uzorkom i dekorativnim elementima. Elektromotor PowerPlus žustro gura kotače i pokreće blok s oprugama u pokretu - strojar ne treba naprezati, nego samo kontrolirati i usmjeriti.

Da bi se aerator pomaknuo preko asfaltiranog mjesta, potrebno ga je premjestiti u transportni položaj sa skrivenim oštrim rubovima. Na isti način na koji je uređaj pohranjen, a za zbijenost, možete ukloniti ručku. Usput, u slučaju oštećenja ili normalnog habanja, bilo koja propadajuća opruga može se zamijeniti, zbog čega se životni vijek aeratora može značajno produljiti.

8 Viking LE 540


Najjednostavniji model za upravljanje. Maksimalno udubljenje
zemlja: Austrija
Prosječna cijena: 31 490 rub.
Ocjena (2019): 4.3

Proizvođač preporučuje rad s ovim uređajem bez zaustavljanja motora na površini do 800 četvornih metara. m. Unatoč činjenici da pripada uređajima 2 u 1, u njoj nema cilindra za prozračivanje. Svi radovi se obavljaju mehanizmom za rezanje od 7 parova noževa, koji su po potrebi potopljeni za 25 mm maksimum za koji su projektirani električni vertikulatori.

Za razliku od benzinskih kolektora, što može biti teško za neiskusnog korisnika, elektroverzija se aktivira jednim dodirom startera. Ne zaboravite da je elektrotehnika mnogo ekološki prihvatljivija i tiša - zvučna snaga ovog uređaja ne prelazi 89 dB. Kako bi se olakšalo putovanje i produžio vijek trajanja kotača, ugrađeni su dvostruki ležajevi. No, postoje i nedostaci: tako da prilikom rezanja tla travnjaka u isto vrijeme kada se čisti, potrebno je kupiti poseban kontejner od tkanine.


7 MTD Optima 37 VE


Poseban profil gume. 5 regulacija položaja
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 18 560 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Vertiutter linija "Optima" poznatog američkog proizvođača vrtne i parkovne tehnologije MTD zaslužila je svoje mjesto na listi najboljih zahvaljujući uspješnom dizajnu. Njegova izvedba i oprema (snaga električnog motora 1,6 kW, širina 37 cm, meka 50-litarska kutija za prikupljanje) ne može se zvati ni rekord ni izvornik. Međutim, uređaj je savršeno uravnotežen i, prema ocjenama, osigurava bezbrižno otpuštanje gornjeg sloja tla istovremeno s rezanjem vertikalnih korijena na malom travnjaku travnjaka.

Pristojna težina (15 kg) osigurava glatku putanju škara, a ergonomska ručka olakšava rukovanje. Na kotačima nalazi se crtež koji ne ostavlja tragove na travnjaku. Komplet sadrži osovinicu s 24 opruge i osovinski vertikulator s 14 dvostrukih noževa od čvrstog čelika, koji može pažljivo prodrijeti u tlo do dubine od 0 do 12 mm. Za razliku od većine uređaja, ovaj model ne osigurava 4, već podešavanje u 5 koraka potapanja mehanizma noža.

6 CHAMPION ESC1840


Maksimalna širina snimanja. Odličan križ
zemlja: SAD (proizvedeno u Kini)
Prosječna cijena: 8 100 rub.
Ocjena (2019): 4.5

"Jeep", "traktor", "terensko vozilo" - takvi laskavi nadimci daju vlasnici travnjaka ovoj jedinici u pregledu. U izgledu, on stvarno podsjeća na automobil-SUV: široko razmaknute velike kotače, "hladnjak" rešetka, poluga za podešavanje dubine, nalik na mjenjač. Međutim, "prvak" se također pokazuje u skladu s tim.

Opremljen s dva dugačka radna vratila, sposoban je za rad kao aerator s rascjepom od 40 cm. , Dva kotačića lako prevladavaju prepreke, a volumen od 55 litara drži se u tekstilnoj travi sakupljene trave. Sve to čini brigu o travnjaku jednostavnom i ugodnom okupacijom.


5 STIGA SV 213 E


Najbolja vrijednost za novac. 60 mjeseci jamstva
zemlja: Švedska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 8 640 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Za parcelu do 0,04 hektara, STIGA SV 213 E jednostavan i manevarski alat je optimalan za jednostavnu i sigurnu njegu travnjaka: uklanjanje starog šljake, rezanje brazdi i otpuštanje tla. Njegov radni mehanizam s 16 noževa i 36 opruga prodire u dubinu 4–9 mm, što je dovoljno za bolji prodor kisika i vlage u tlo.

Kotači su različitih veličina, promjer prednjih kotača je 20 cm, stražnji kotači su 9,4 cm, a prilikom kretanja na njih pada težina (10 kg), čime se osigurava upravljivost vozila. Ručka je podesiva po visini - može raditi, i žene, i adolescenti, i starije osobe.

Aerator s funkcijom skarifera pokreće se električnim motorom i opremljen je pokretnim držačem kabela, koji sprječava njegovo prodiranje ispod površine rezanja. Svi elementi su čvrsto sastavljeni, od najkvalitetnijih materijala - čelika i plastike, tako da proizvođač jamči vijek trajanja uređaja najmanje 5 godina.


4 Daewoo Power proizvodi DSC 2000E


Korporativni elektromotor povećao je snagu. Slučaj velikog udara
zemlja: Južna Koreja (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 12 790 rub.
Ocjena (2019): 4.6

U DSC 2000E vertikuttera instaliran električni 2-kilovatni motor vlastite proizvodnje Daewoo Power, potpuno zaštićen od vlage i pregrijavanja i ne zahtijeva često održavanje. Širina tretmana je 38 cm, tako da je model bolje koristiti za njegu relativno malog travnjaka, čak i ako je previše pokrenut i zbijen. Uređaj je sposoban za rad u načinu rada čistača, aeratora i stelje, za koji su predviđena 2 vratila (s 16 noževa i češljem), kao i kutija za skupljanje.

Radna dubina postavlja središnji kotačić za podešavanje na željenoj razini ovisno o izvedenom radu. Općenito, dizajn daje dojam čvrsto montirane i izdržljive jedinice, što je neizravno potvrđeno trogodišnjim jamstvom proizvođača. Pogotovo u pregledu napomena trup palube, izrađene od ABS plastike, polimera s najboljim do sada pokazateljima otpornosti na habanje i trajnosti. Kao rezultat, sam model teži samo 14 kg, ali u isto vrijeme njegovo tijelo može izdržati udar kamena koji je slučajno izletio iz izvora.

3 AL-KO Combi Care 38 E Udobnost


Najbolja funkcionalnost. Maksimalna količina kolektora trave
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 9 300 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Njemački ne-samohodni aerator, osim probijanja travnjaka, također ima funkciju vertikalizacije, tj. Može se koristiti i kao ožiljak. Da biste to učinili, osigurava zamjenu osovine-aeratora na osovinici-riperu, koja se provodi bez pomoći alata - steznog vijka s naboranom glavom. Kako bi se uštedjelo vrijeme i trud u žetvi češljanog sijena, standardno je uključena i 55-litarska vrećica. Njegova je količina dovoljna, da je potrebno što je moguće manje odmora za čišćenje i obrnutu instalaciju.

Podešavanje stupnja penetracije 14 alata za rezanje vrši se centralno, pomoću prekidača u 5 stupnjeva. Poluge za pokretanje nalaze se na upravljačkom štapu za podešavanje visine. Osim ergonomije, korisnici smatraju da je tehnički potencijal motora najvažnija prednost ovog uređaja, a to su visoki kapacitet preopterećenja i otpornost na fluktuacije napona u kućnoj električnoj mreži.

2 Caiman CESAR 1800EL


Čelična kutija. Rotor s lopaticama od blued čelika. "Puna usluga"
zemlja: Francuska
Prosječna cijena: 34 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Poluprofesionalni aerator Caiman CESAR 1800EL odličan je za tvrtke koje se bave održavanjem posjeda, krajobraznih dizajnera i kućnih vrtlara. Uređaj je opremljen električnim motorom snage 1,8 kW, koji ima zaštitu od rose, karakteriziran brzim startom i minimalnom bukom. Tijelo, izrađeno žigosanjem iz jednog lima metala debljine 3 mm, daje konstrukciji posebnu čvrstoću.

Aerator teži više od 34 kg, ali je prilično upravljiv. Češljanje trave proizvodi 15 dvostrukih oštrica otpornih na habanje od hladno valjanog čelika s oksidiranom površinom. Oni su čvrsto pričvršćeni za rotor, koji je poduprt ležajima u lijevanim željeznim prirubnicama. Ovaj dizajn je tipičan za profesionalne jedinice u vrijednosti 80-100 tisuća rubalja.Nije slučajno da proizvođač daje jamstvo od 5 godina, a vlasnik marke, Unisaw, pruža sveobuhvatan servisni program "Full Service".


1 BOSCH AVR 1100


Najviše izvedbe. Jet-Collect sustav
zemlja: Njemačka (proizvedena u Velikoj Britaniji)
Prosječna cijena: 14 100 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Engleska nije slučajno smatrana zakonodavcem u umjetnosti izrade travnjaka, a Bosch je lider u proizvodnji vrtnih strojeva. Već tjedan dana nakon tretiranja gradilišta AVR 1100, stara osušena trava postaje mlada i zelena, a sve zahvaljujući kvalitetnom čišćenju mrtvog drveta i mahovine. Ovisno o zadatku, od korisnika se traži da odabere jednu od 4 dubine obrade, dok snažan (1,1 kW) motor osigurava brze role.

Dio mrtvog sloja tla, tzv. Felt, proizvedeno 14 plutajućih noževa, koji se ne boje kamenja i humaka. Zahvaljujući sustavu Jet-Collect, kada se osovina nosača pomiče, stvara se snažan protok zraka koji sakupljeni otpad usmjerava u kantu za smeće od 50 litara. Još jedna prednost modela je sklopivi dizajn ručke i kante za smeće, zbog čega zauzima minimalni prostor za odlaganje. Općenito, vlasnici su vrlo zadovoljni uređajem, nazivaju ga supergrabe, ali imajte na umu da upute za rad nisu informativne.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač aeratora i škara
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 22
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije