15 najboljih pumpi za dojke

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolje jeftine ručne pumpe za dojke s klipnim mehanizmom

1 Maman LS-A06 Najbolje dvofazno pumpanje
2 Ardo Amaryll Početak Mekano i nježno pumpanje
3 Svijet djetinjstva 19205 Povoljna cijena

Najbolje ručne pumpe za dojke s klipnim mehanizmom: premium - klasa

1 Philips AVENT Natural SCF330 / 13 Najbolja kvaliteta. Najpopularnije
2 Nuk jolie Izvrsna kvaliteta, lijep dizajn
3 Medela sklad Osjetljivo crpljenje
4 Tommee Tippee 9007 Kvalitetni materijali

Najbolja ručna pumpa s mehanizmom pumpe

1 Chicco Classic Najbolja pouzdanost. Visoka kvaliteta
2 Canpol Babies 9/200 Opremljena je masažnom funkcijom.
3 Svijet djetinjstva 19206 Najšire dostupan
4 BabyOno Simple 048 Načelo nježnog djelovanja

Vrh električne pumpe za grudi

1 Ramili Baby SE300 5 načina rada. Opremljen je zaslonom
2 Philips AVENT Natural SCF332 / 01 Udobnost i kvaliteta
3 Medela Swing Single Dobitnik je nagrade Roditeljski izbor
4 Maman LS-AE1 Najbolja vrijednost za novac

Pogledajte i:


Znanstvenici vjeruju da je najprikladniji način hranjenja djece mlađe od 1 godine dojenje. Međutim, postoje situacije u kojima majke trebaju izraziti mlijeko. Primjerice, žena je odlučila otići na posao, ali ne žuri da odvede dijete iz dojke. Kako ne može stalno biti s djetetom, može lagano ispumpati mlijeko u bocu za drugu hranu.

Dojenje mlijeka imat će i mame kojima je propisan tijek lijekova koji nisu kompatibilni s dojenjem. U ovom slučaju, također će biti potrebno sakupljati mlijeko, ali ovaj put uopće ne za hranjenje bebe (nažalost, tijekom cijelog tretmana mora se izliti izlučeno mlijeko), ali tako da se proces laktacije ne zaustavi, a nakon završetka tretmana žena može nastaviti dojiti.

To jest, postoje okolnosti u kojima ekspresija majčinog mlijeka postaje nužnost. To se može učiniti i ručno i pomoću posebnog uređaja - pumpe za dojke. Povjesničari vjeruju da su se prve prsne kose pojavile u 16. stoljeću. Međutim, službeno prvi svjetski patent za izum pumpe za grudi izdan je sredinom 19. stoljeća. Nakon toga su postali moderni mehanički uređaji za izražavanje majčinog mlijeka, a novi modeli počeli su se pojavljivati ​​na vratolomnoj brzini.

Danas je potreba za stvaranjem učinkovite, dopuštajući pažljivo izražavanje pomoći za majčino mlijeko još uvijek velika. Razvijači proizvoda za majke i bebe nude sve nove modele, kao i poboljšanje starog, ali dobro dokazanog. Kako ne biste bili zbunjeni u svom asortimanu, predlažemo da se upoznate s ocjenom najboljih grudi.

Najbolje jeftine ručne pumpe za dojke s klipnim mehanizmom

Klipne prsne kose rade kroz usisni sustav i djelomično nalikuju radu medicinske štrcaljke. U tom trenutku, kada je klip izvučen, tlak u aparatu se mijenja. Na tome se temelji princip djelovanja klipnih prsnih košuljica. Najčešće, skup klipnih uređaja uključuje spremnik s izmjerenim podjelama, namijenjen prikupljanju mlijeka. Također, proizvodi su opremljeni posebnim silikonskim vrhovima koji štite dojke od slučajnih ozljeda tijekom procesa, kao i masažom dojki koja olakšava ekspresiju majčinog mlijeka.

3 Svijet djetinjstva 19205


Povoljna cijena
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: od 667 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Prsna pumpa Svijet djetinjstva 19205. godine rangiran je kao najbolji u kategoriji jeftinih, djelotvornih i praktičnih. Proizvod ima ugodnu jednostavnost korištenja i najpovoljniju cijenu u TOP-3. Proizvođač tvrdi da uređaj ima rok trajanja od 4 godine i jamstveni rok od najmanje godinu dana.U kompletu su dvije boce za mlijeko, ali ako iz nekog razloga te bočice nisu bile pri ruci, bilo koja druga boca s istim promjerom vrata bila bi prikladna. Ova ručna pumpa za grudi radi tiho, ne zahtijeva značajan napor kada se pritisne, ne manje učinkovita od električnog pumpanja mlijeka.

 

2 Ardo Amaryll Početak


Mekano i nježno pumpanje
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: od 1 629 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Priručnik Amaryll Start također je ušao u rejting najuspješnijih pumpi za dojke zbog dobrog omjera niske cijene i izvrsne kvalitete. Uređaj pruža učinkovitu, ali istodobno meku, nježnu pumpu, ne traumatsku prsa i ne stvara nelagodu. Komplet sadrži: uređaj opremljen s posebnim lijevkom i stalkom. Pumpe za dojenje Amaryll Start su jednostavne za uporabu, ne zahtijevaju posebnu pripremu. Mogu se koristiti i lijeve i desne ruke. Posebna struktura klipnog mehanizma i ručka uređaja olakšavaju rad ruke, tako da se tijekom crpljenja ne morate posebno truditi. A ako električni uređaj često stvara buku tijekom rada, klip Amaryll Start radi potpuno tiho. Uređaj je lako sastaviti i rastaviti, lako se čisti i sterilizira.

Koji tip pumpe za dojke je bolji: ručni ili električni? Svaki tip ima i prednosti i nedostatke koji će biti opisani u sljedećoj tablici:

Vrsta pumpe za dojke

prednosti

mane

Ručna pumpa

+ Najpovoljnija cijena

+ Mobile, možete ponijeti sa sobom bilo gdje

- Nije baš prikladno za korištenje

- Teško je oprati

- Nije visoka učinkovitost crpljenja

- Mogu se pojaviti pukotine bradavica.

Ručni klip

+ Pristupačna cijena

+ Mobilnost

+ Pažljivo i učinkovito crpljenje

- Nije visoka brzina crpljenja

- Zahtijeva stalni ručni napor

električni

+ Najučinkovitije pumpanje

+ Visoka brzina crpljenja

+ Različiti načini pumpanja

+ Ne zahtijeva mehanički napor

- visoki troškovi

- Neki modeli rade samo s mreže


1 Maman LS-A06


Najbolje dvofazno pumpanje
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: od 1 430 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Uređaj je na čelu s ocjenom zbog praktičnosti i dobro osmišljenog skupa. Maman LS-A06 je izrađen od ekološki prihvatljive plastike, ne sadrži bisfenol-A. Ručni princip njegovog rada pruža mogućnost kontrole intenziteta procesa pumpanja, stiskanja i odvajanja ruke s više ili manje napora.

Uključeno: masažer, izrađen od mekog i elastičnog silikona, koji osigurava dodatnu stimulaciju kože oko bradavica, tako da proces podsjeća na dojenje što je više moguće. Zbog toga mnoge žene vjeruju da su ove dojke najbolje. Komplet također uključuje: bradavicu, par boca za izraženo mlijeko (svaka s volumenom od 140 ml), rezervni ventil za pumpu, poklopac za zaštitu lijevka.

Lakoća i kompaktnost uređaja čine ga ugodnim za korištenje u svim uvjetima. Može se uzeti na cesti, na poslu, transportirati u običnoj torbici srednje veličine. A ako električni uređaj zahtijeva prisutnost utičnice ili prisutnost baterija, onda ručni radi apsolutno autonomno.

Najbolje ručne pumpe za dojke s klipnim mehanizmom: premium - klasa

Raspon vrhunskih ručnih pumpi za dojke danas je prilično širok. Poznati brandovi proizvode visokokvalitetne proizvode s različitim funkcijama i raznovrsnom opremom. Proizvodi kategorije imaju kompletne sustave za skladištenje mlijeka, boce s bradavicama, opremljene su crpnom kontrolom, autonomnim radom, displejom i mnogim drugim korisnim svojstvima.

4 Tommee Tippee 9007


Kvalitetni materijali
zemlja: Velika Britanija
Prosječna cijena: 2 180 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ručna pumpa za grudi ima fleksibilnu šalicu neobičnog oblika. To vam omogućuje da ga podesiti pod prsima kao gusta i prikladan način. Uređaj se može lako rastaviti i očistiti jer se sastoji od samo tri dijela. To nije ništa gore od električnog.Meka ručka sprječava da se ruka brzo umori i osigurava dovoljno mlijeka. Kompaktno pakiranje ne zauzima puno prostora, pogodno je uzeti pumpu za grudi na putovanju.

Komplet sadrži pumpu za grudi: adapter za običnu bocu i manji vrat, bočicu od 150 ml i poklopac za to, 6 vreća za grudnjake u zasebnom pakiranju, rezervne dijelove, spremnik za mikrovalnu sterilizaciju. Jedini minus kompletnog seta - mali volumen spremnika za skladištenje mlijeka. Bradavica s sporim protokom odgovara bebama od rođenja. Brojne recenzije mama potvrđuju učinkovitu i udobnu pumpu mlijeka s uređajem Tommee Tippee 9007. Visokokvalitetni materijali i tihi rad čine ga najboljim među sličnim uređajima.

3 Medela sklad


Osjetljivo crpljenje
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: od 435 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Treće mjesto na ljestvici - Harmony Medela (Harmony Medela), ručna pumpa za dojke, stvorena za najučinkovitiji i nježniji izraz mlijeka. U središtu njegova rada nalazi se dvofazna crpna tehnologija. Tijekom procesa rada, faze pumpanja i stimulacije izmjenjuju se naizmjence. Ovo je najbolja verzija mehanizma klipa: ergonomska zglobna ručka omogućuje ženi da odabere najudobniji položaj ruke, što omogućuje korištenje uređaja bez osjećaja nelagode ili umora.

Uređaj je dobio u ocjeni i kao jedan od najučinkovitijih, pružajući ne manje visok rezultat, nego električni pumpa dojke. Težina uređaja je 450 g. U kompletu je posebno postolje, dvokomponentni priključak, spremnik za mlijeko i rezervna membranska membrana.

2 Nuk jolie


Izvrsna kvaliteta, lijep dizajn
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 2 900 rub.
Ocjena (2019): 4.9

NUK, popularni proizvođač proizvoda za majke i bebe, nudi izvrsnu ručnu pumpu za dojke iz linije Jolie. Mehanizam klipa u kombinaciji s mekim silikonskim lijevkom osigurava nježno i nježno pumpanje. Tijekom uporabe žena gotovo da ne osjeća bol, a poluga posebnog dizajna štiti ruke od ekstremnog umora. Za maksimalnu praktičnost, proizvođač je omogućio podešavanje sile i brzine pumpanja. Komplet sadrži bočicu od 150 ml, stalak i kapu. Uređaj se može prati u perilici posuđa, što je nesumnjivo plus. Izrađena je od najkvalitetnije plastike, tako da je otpornost na habanje uređaja vrlo visoka.

prednosti:

 • visokokvalitetni materijali;
 • sve što vam je potrebno u kompletu;
 • lijep izgled;
 • prikladno pumpanje;
 • izvrsne recenzije;
 • trajnost;
 • silikonski lijevak;
 • detaljne upute.

nedostaci:

 • neugodno za pranje.

1 Philips AVENT Natural SCF330 / 13


Najbolja kvaliteta. Najpopularnije
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: od 1 900 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Možda najpopularnije crpne pumpe iz kategorije klipa. Priručnik Philips AVENT ne radi ništa gore od električnog, a prisutnost silikonske dijafragme i masažera na laticama imitira dodir djetetovih usta i nježna masaža dojki tijekom pumpanja, koja stvara uvjete da dojke rade što je moguće potpunije, pomaže u sprečavanju mogućnosti stagnacije.

Na ljestvici najboljih Philips AVENT Natural se ističe kao najprikladnija pumpa za grudi. Poseban oblik mlaznice omogućuje ekspresiju mlijeka bez naginjanja prema naprijed, kao što je često slučaj kod uporabe sličnih uređaja. Stoga, majka može sjediti u stolici bez naprezanja i ne uzimajući neugodne položaje. Uključena su 3 spremnika za mlijeko. Svi dijelovi koji zahtijevaju čišćenje i sterilizaciju mogu se jednostavno ukloniti.


Najbolja ručna pumpa s mehanizmom pumpe

Pumpe za dojke su još jedna kategorija ručnih uređaja za skupljanje majčinog mlijeka. Za razliku od klipa, uređaj se pogoni komprimiranjem i uklanjanjem posebne kruške. Uređaji s pumpama ostaju najjeftiniji, ali u svojoj učinkovitosti su lošiji od klipnih.U isto vrijeme su udobne, lagane i opremljene posebnim gumbom koji vam omogućuje da smanjite pritisak. Ako je dijafragma pumpe dojke suviše čvrsta do dojke, funkcija vam omogućuje uklanjanje neugodnih osjećaja.

4 BabyOno Simple 048


Načelo nježnog djelovanja
zemlja: Poljska
Prosječna cijena: 669 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ručna pumpa za dojke ima mehanizam pumpe i prikladan lijevak za masažu. Proizvodnja koristi samo izdržljivi, mekani i ekološki prihvatljivi silikon. Fleksibilni silikonski jastučići stvaraju optimalan pritisak na prsima i omogućuju vam da izrazite veliku količinu mlijeka. Uključena je posuda za bocu od 120 ml. Anatomska bradavica je stvorena prema svim naprednim tehnologijama i uči bebu aktivnom prirodnom sisanju, zahvaljujući sporom toku. Pumpa za mlijeko ispušta mlijeko ne lošije od električnog modela. Silikonski masažni jastučić aktivno stimulira proizvodnju mlijeka na blagi način, bez ozljeđivanja dojke. Komplet sadrži 4 jastučića za dojenje i prikladan stalak za bocu.

Poljski brand se već dugo etablirao među najboljima među mama. Oni redovito ostavljaju pozitivne povratne informacije o proizvodima tvrtke. Svaki proizvod podliježe pažljivoj kontroli kvalitete i sigurnosti. Pumpa za dojke uvelike olakšava život novih roditelja. Uz njegovu pomoć, oni lako stvaraju veliku “mliječnu banku”, koja im pruža slobodno vrijeme. BabyOno Simple 048 je najbolji pumpni uređaj koji zadovoljava međunarodne standarde kvalitete.

3 Svijet djetinjstva 19206


Najšire dostupan
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 600 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Najpovoljniji proračunski model među pumpama za dojke s mehanizmom pumpe je “Svijet djetinjstva 19206”. Uređaj ima kompaktnu veličinu i malu težinu pa je lako pohraniti ili ponijeti sa sobom. Uređaj je prikladniji za rijetku uporabu, jer zahtijeva veliki fizički napor od žene. Napravljena je od dobre plastike koja će vam trajati dugo vremena. Na bocu se nanosi lijep uzorak, što čini izgled vrlo privlačnim. Crpka je na samom lijevku. Vrlo je jednostavan za korištenje - za početak pretakanja dovoljno je pričvrstiti lijevak na spremnik. Važna prednost je da je uređaj izrađen od sigurnih materijala.

prednosti:

 • male dimenzije;
 • najbolja cijena;
 • kvalitetni materijali;
 • dobra vrijednost za novac;
 • kompatibilan sa svim bocama tvrtke;
 • jednostavna uporaba;
 • prikladno je ponijeti sa sobom.

nedostaci:

 • stvara buku;
 • ne može se sterilizirati;
 • teški umor ruku.

2 Canpol Babies 9/200


Opremljena je masažnom funkcijom.
zemlja: Poljska
Prosječna cijena: od 1.383 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Drugo mjesto na ljestvici je Canpol Babies 9/200, ručna pumpa za dojke s funkcijom masaže. Jeftine pumpe za dojke Canpol Babies pružaju najnježniji izraz majčinog mlijeka. Kada koristite uređaj, možete podesiti brzinu i intenzitet pumpanja. Valja napomenuti da je ručni uređaj vrlo učinkovit, a zbog prisutnosti posebnih laticama na dijafragmi učinak masaže je osiguran tijekom procesa prikupljanja mlijeka. To povećava produktivnost i smanjuje invazivnost procesa. Odličan učinak postiže se uporabom posebne silikonske obloge.

Canpol Babies je vrlo zgodan, jednostavan za čišćenje i steriliziranje, dok je mnogo jeftiniji od električnog. Može se koristiti na cesti iu bilo kojoj, uključujući i izvanredne situacije.


1 Chicco Classic


Najbolja pouzdanost. Visoka kvaliteta
zemlja: Italija
Prosječna cijena: 1 000 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Poznati talijanski brand Chicco već godinama proizvodi dječje proizvode bolje kvalitete. Ova pumpa za grudi nije iznimka. Na temelju mehanizma pumpe, omogućuje vam da mlijeko izrazite s posebnom pogodnošću. U usporedbi sa sličnim modelima, pumpa za grudi Chicco opremljena je lijevkom za optimalno oblikovanje. Važna razlika uređaja je materijal za proizvodnju. Plastika visoke čvrstoće osigurava trajnost, a posebna formula bez dodatka bisfenola-A čini korištenje apsolutno sigurnim i za majku i za bebu.U kompletu je boca s dudom, poklopac, stalak. Još jedna važna prednost je mala težina (samo 200 g). Na taj način uređaj možete ponijeti sa sobom na cestu. Žene u pregledima bilježe njegovu jednostavnost korištenja.

prednosti:

 • sigurni materijali;
 • prikladan dizajn - crpka je odvojena od lijevka;
 • najbolja snaga;
 • dobra otpornost na habanje;
 • jednostavan za korištenje;
 • elegantan izgled;
 • dobra oprema;
 • velika cijena;
 • pozitivne recenzije kupaca.

nedostaci:

 • vrlo umorne ruke.

Vrh električne pumpe za grudi

Električne grudne kose - najskuplja, ali ujedno i najučinkovitija opcija. Automatizacija takvih uređaja može značajno ubrzati i olakšati proces ekspresije majčinog mlijeka. Kada se koristi električna pumpa za dojke, ženine ruke ostaju slobodne, a ona ne mora samostalno regulirati proces, aktivirajući pumpu ili mehanizam klipa.

4 Maman LS-AE1


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2 600 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Maman električna pumpa dojke ima nekoliko podesivih brzina, jednostavan za rukovanje i održavanje. On ima silu usisavanja ne manju od one ručne, ali u tom slučaju ruke se ne umaraju. Među minuse - kratki kabel i nekompatibilnost s bocama drugih tvrtki. Ali pozitivne recenzije govore o mnogim prednostima uređaja. Pumpa za dojke djeluje tiho i brzo odvodi dojke, ne oštećuje kožu dugotrajno i lako se čisti. Silikonski jastučići čvrsto zahvaćaju i masiraju sve dijelove dojke. Zahvaljujući tome, lako je izraziti "natrag" mlijeko.

Komplet sadrži: strujni adapter, zaštitni poklopac, bocu, rezervnu dijafragmu, nazuvicu, postolje, upute. Mame slave visoku kvalitetu uređaja. Smatraju ga najboljim u smislu niske cijene i izvrsne kvalitete. Grudna pumpa može zapamtiti frekvenciju prebacivanja. Ako ste ranije u nekom razdoblju promijenili brzinu, nakon nekog vremena uređaj će to početi umjesto vas. Koristeći ga nakon prirodnog hranjenja bebe, stimulira se proizvodnja veće količine mlijeka, stoga je Maman LS-AE1 učinkovit pomagač, a smanjuje dojenje.

3 Medela Swing Single


Dobitnik je nagrade Roditeljski izbor
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 8 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Među raznovrsnim električnim grudima posebno mjesto zauzima Medela Swing Single. Ovaj je uređaj tako dobro osmišljen da dojenje čini posebno ugodnim procesom. Većina povratnih informacija žena o njemu je pozitivna. Uređaj radi i iz baterija i iz struje. To vam omogućuje da ga koristite bilo gdje u kući, kao i na cesti. Prije nekoliko godina ovaj je uređaj postao dobitnik nagrade "Izbor roditelja", što govori o njegovoj nenadmašnoj kvaliteti. Švicarski brand Medela brine o svojim kupcima. Svoju pumpu za grudi opremio je posebnim lijevkom za masažu kako bi smanjio nelagodu. Gotovo svi dijelovi su uklonjivi, pa se uređaj vrlo lako čisti. Za kontrolu je predviđen poseban blok s nekoliko tipki. Uz njihovu pomoć možete podesiti snagu, silu itd.

prednosti:

 • ugodan silikonski lijevak;
 • Bisfenol-A slobodan;
 • univerzalni princip rada (napajanje ili baterija);
 • velika snaga;
 • izvrsne recenzije;
 • najbolja oprema (kućište, poklopac, postolje, boca, dva lijevka, dodatna ventilna membrana).

nedostaci:

 • visoka cijena;
 • radi glasno.

2 Philips AVENT Natural SCF332 / 01


Udobnost i kvaliteta
zemlja: Holandija
Prosječna cijena: od 6 790 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Philips AVENT Natural SCF332 / 01 kompaktna pumpa za dojke je lagana i lijepog izgleda. Uređaj teži samo 200 g. Međutim, unatoč tako maloj težini, ovaj klinac ima brojne prednosti, zahvaljujući kojima je osvojio drugo mjesto u našoj ocjeni. Električne pumpe za grudi obično zahtijevaju prisutnost izvora napajanja, što ih čini teškim za korištenje, na primjer, na cesti. Međutim, ovaj model može raditi na baterije i koristiti se bilo gdje, bez obzira na prisutnost električne mreže.Uređaj radi samo u 3 načina rada, međutim dobro promišljena struktura omogućuje potpunu udobnost procesa pumpanja, jer žena može preuzeti bilo koji položaj koji joj odgovara, bez nagiba naprijed. Radi udobnosti korištenja, Philips AVENT Natural je jedna od najboljih pumpi za grudi na tržištu. Preporučena!


1 Ramili Baby SE300


5 načina rada. Opremljen je zaslonom
zemlja: Velika Britanija
Prosječna cijena: od 5 199 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Ramili Single Electric SE300 pumpe za dojke su najnoviji razvoj za učinkovito i delikatno ispumpavanje mlijeka, one su među najuspješnijim modelima. Njihovi programeri osigurali su za uređaj izvorni dizajn i skup korisnih funkcija koje povoljno razlikuju električni uređaj od klipne ruke ili pumpe. Najbolji učinak postiže se korištenjem kompresora s mogućnošću finog podešavanja vrijednosti tlaka. Zahvaljujući tome, žena ima mogućnost prilagoditi osnovne parametre uređaja na način da ne doživi nelagodu i istovremeno osigura optimalnu brzinu uređaja. Ručna pumpa za dojke nema takvu funkcionalnost. Ramili Baby SE300 je najbolji izbor među električnim modelima i zato što može raditi i iz mreže iu samostalnom načinu rada zbog prisutnosti snažne baterije.


Kako odabrati pumpu za grudi

Da bi se razdoblje dojenja što ugodnije i bez kvarova prenijelo, stručnjaci preporučuju uporabu posebnih uređaja za skupljanje majčinog mlijeka. Pumpe se mogu razlikovati po tipu (elektronički ili ručni), mehanizmu (klip, pumpa, itd.), Obliku, izgledu i cijeni. Otkrili smo koja pravila treba slijediti prilikom kupnje:

 1. Za praktičnost, trebali biste odabrati model s dobrom opremom: boce, spremnike, poklopce.
 2. Ako ćete mlijeko rjeđe izraziti, onda dajte prednost mehaničkoj pumpi za dojke. To štedi mnogo novca.
 3. Pločica na ručnom uređaju mora biti silikonska, a ne plastična. To će olakšati nelagodu i prolijevanje mlijeka.
 4. Kada kupujete elektronički model, bolje je napraviti izbor u korist višenamjenskih uređaja koji su opremljeni mogućnošću rada s mreže i iz baterija.
 5. Među ručnim uređajima, prednost imaju klipni mehanizmi oni ne povređuju prsa, za razliku od crpnih pumpi, i mnogo su udobniji za korištenje.
 6. Kupujte samo pumpe dojke od kvalitetnih materijala. Jeftini plastike brzo dolazi u disrepair i može naškoditi bebe zdravlje.
 7. U trgovini pokušajte rastaviti i sastaviti uređaj. Što je više dijelova koji se mogu skidati, lakše će se oprati i sterilizirati.
 8. Kupite samo važne uređaje od pouzdanih proizvođača. Pruža jamstvo dobre kvalitete, dugog rada i pouzdanosti.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač pumpi za dojke?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 62
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije