Top 15 enduro motocikala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji enduro iz Kine

1 LIFAN LF200GY-5 Najbolja cijena
2 Kayo T2 250 Mnogi dodger i korisne stvari
3 GR GR7 Najpouzdanija replika iz Kine
4 ZERO FX Kompletan enduro s električnim motorom
5 BSE J5-250E Pristojno hlađenje vodom

Najbolji enduro iz Japana

1 Kawasaki KX450 Najbolji profesionalni bicikl
2 Yamaha YZ450F Jedinstveni sustav ovjesa
3 Honda CRF 450 R Niska cijena održavanja i pribora
4 SUZUKI RM-Z450 Najbolja vrijednost za novac
5 Kawasaki KX85-I Brzo ubrzanje. Mala težina

Najbolji enduro iz Europe

1 HUSQVARNA FC 450 Najmoćniji bicikl
2 KTM 690 Enduro R Najbolji križ
3 Sherco 450 SEF-R Praktičnost popravka i održavanja
4 Baltmotors Enduro 250 DD Najbolji ruski Enduro
5 M1NSK ERX 250 Jednostavna i jeftina usluga.

Pogledajte i:


U početku, motocikli motocikla dizajnirani su isključivo za off-road utrke. To je zahtijevalo posebnu tehniku: što je lakše moguće, brzo i bez nepotrebnih detalja. Rezultat je bio bicikl s relativno malim motorom. Vrlo lagan i upravljiv. No, ljudi nisu htjeli voziti motocross bicikl isključivo na specijaliziranim tračnicama, a proizvođači su ih išli u susret, razvivši posebnu vrstu motocikla, nazvanu enduro.

Zapravo, ovo je još uvijek isti cross-country bicikl, ali ima sve što je potrebno za kretanje po javnim cestama. Konkretno, ova prednja svjetla, dodatna elektronika i ručni starteri. Enduro je također jedan od najjeftinijih tipova motocikala, a možete ga kupiti u nekoliko stotina tisuća rubalja. Road bike za novac pronaći, naravno, neće raditi. Do danas postoje enduro u mnogim tvrtkama koje proizvode motocikle. Redovito sudjeluju na raznim izložbama i prezentacijama. U svemu tome ne iznenađuje da se zbunite, pa smo za vas odabrali 15 najboljih enduro bicikala. U našem poretku postoje kineski, japanski i europski brandovi, a cijene variraju od 60 tisuća do gotovo milijun rubalja.

Najbolji enduro iz Kine

Nije tajna da su kineski proizvođači dugo i sustavno preuzeli tržište. A ako je prije 30-ak godina iz Srednjeg kraljevstva došlo samo slabije kvalitete, danas su to prilično vrijedni proizvodi koji se mogu natjecati s japanskim i europskim brandovima. Ali jedna stvar ostaje nepromijenjena - najpovoljnija cijena.

5 BSE J5-250E


Pristojno hlađenje vodom
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 214,000 rubalja
Ocjena (2019): 4.6

Još jedan malo poznati kineski brand, koji brzo dobiva na popularnosti. U enduro liniji, proizvođač ima samo dva modela, a razlikuju se po snazi ​​i volumenu motora. U ovoj verziji, ugrađen je motor od 250 konjskih snaga od 27 konjskih snaga. To je sasvim dovoljno za utrke i male skokove, ali s obzirom na malo poznavanja proizvođača, treba shvatiti da u slučaju kvara na nekim dijelovima neće biti lako pronaći ih u prodaji. Stoga nemojte previše preopterećivati ​​svoj bicikl. Ipak, ovo nije punopravni motocikl na skijaškoj stazi i ne sudjeluje u pravim natjecanjima. No, za pokatushek i putovanja je najviše, a cijena raduje, a to je ogromna prednost.


4 ZERO FX


Kompletan enduro s električnim motorom
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 300 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Enduro motocikli nisu moćni. U pravilu, u njih se ugradi 250 motora s vatrom, a ta je snaga u stanju proizvesti električni motor. Prije nas je puni električni bicikl. Naravno, od klasičnog endura ovdje je samo izgled. U križevima na njemu nećete sudjelovati. Ali možete se udobno kretati gradom. Brzina je sasvim dovoljna, nema ispušnih plinova, kao i motorna buka u motociklima ove klase.Jednostavno rečeno, ovo je najbolja tehnika za one koji jednostavno vole bicikle za skijaško trčanje, ali neće sudjelovati u natjecanjima i voziti se po teškim terenima, praveći nevjerojatne somersle.

3 GR GR7


Najpouzdanija replika iz Kine
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 290 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Kineski proizvođači poznati su po svojim replikama, odnosno kopijama poznatih robnih marki, a pred nama je jedan od njih. To je analogni popularni bicikl iz Švedske, koji ćemo razmotriti malo niži, a za razliku od njega, cijena je ovdje prilično demokratska. Da, ovo je samo replika i treba je razumjeti od samog početka. Na takvu tehniku ​​nije potrebno naguravati velike nade, a u smislu moći je inferiorna u odnosu na izvornu. Međutim, ne samo da je potrebno za gradsku vožnju ili neugodan teren, nego i za vozne performanse na visini. Svi testovi bicikla prolaze sto posto, što potvrđuju brojni testovi i vožnje, koji se mogu lako pronaći na mreži.

2 Kayo T2 250


Mnogi dodger i korisne stvari
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 135 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Enduro nemaju snažne motore. Jednostavno nema potrebe za njima. 250 kocki je norma, a ispred nas je upravo takav bicikl, koji izdaje snagu od 27 konjskih snaga. Ovo je malo poznati kineski brand koji je brzo stekao popularnost. Najatraktivnija stvar ovdje je cijena, ali karakteristike motocikla su više nego izvrsne. Na njemu možete lako napraviti sportske utrke i male skokove. Ali nema puno toga za očekivati. Ipak, ovo je bicikl za početnike sportaša, iako su, prema tvrdnjama ispitivača, svi njegovi pokazatelji normalni. Posebno, elastičnost ovjesa i voznih karakteristika. Također molimo prisutnost raznih korisnih sitnica koje su uključene, ali da ih bolje upoznajte na službenim stranicama proizvođača.


1 LIFAN LF200GY-5


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 64 864 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Najjeftiniji bicikl u našem poretku. Da, od njega se ne može mnogo očekivati. Ovdje je instaliran prilično slab, snažan motor s kapacitetom od samo 200 kocki. Ovo je idealna tehnika za početnike i ljude koji koriste motor za kratka putovanja po gradu. Usput, tvrtka samostalno razvija sve detalje svog motocikla, tako da služi mnogo duže, a pronalaženje rezervnih dijelova je jednostavno. Jednostavno rečeno, to je najbolji izbor za vaš novac. Proizvođač je nadmašio čak i konkurente iz Kine, a danas je to najjeftiniji enduro koji smo uspjeli pronaći.

Najbolji enduro iz Japana

Japanski proizvođači poznati su širom svijeta. Njihova imena se uvijek čuju, a svake godine nas oduševljavaju novostima. To se odnosi i na automobile i motocikle. Mnogo je marki, a svatko izdaje barem jedan enduro. Cijena je ovdje nešto viša od cijene kineskih marki, ali s rezervnim dijelovima neće biti problema, naravno, ako ih uopće trebate, s obzirom na visoku kvalitetu svih proizvoda.

5 Kawasaki KX85-I


Brzo ubrzanje. Mala težina
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 360 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

U kategoriji enduro postoji nekoliko klasa bicikala. Najčešći prosječni motocikli s motorom od 250 bačvi. Profesionalni bicikli su moćniji. No, tu je slabija tehnika, dizajnirana posebno za trening ili obuku početnika. Pred nama je upravo takva tehnika. Ima ugrađeni motor od 85 kubika, a težina bicikla je samo 67 kilograma, što je vrlo malo čak i za motokros bicikle. S obzirom na te karakteristike, odnosno, zahvaljujući njima, motocikl lako dostiže brzine do 115 kilometara na sat. Na cestama to zapravo nije potrebno, ali ga cijeni brzo ubrzanje, koje također hvale ispitivači ovog motocikla.

4 SUZUKI RM-Z450


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 390 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Vjeruje se da je japanska tehnologija uvijek skupa, ali imamo dokaze za suprotno. Ovo je najbolja vrijednost za cijenu, ona je najniža u našoj ocjeni, a kvaliteta, koja je kao i obično na vrhuncu ove gluposti. Ali razgovarajmo o tehničkim aspektima.Prema testerima i vlasnicima ovog enduroa, ovdje je glavna značajka kontrola. Motocikl je tako osjetljiv da bez preliminarne pripreme lako pada, jer će se karakteristika jednostavno podcijeniti. Mnogi stručnjaci primjećuju da je ova značajka nepovoljna, motivirajući je značajkama cross-country utrka, ali prepustit ćemo je sudu profesionalaca. Za obične potrošače, ovo je najbolji japanski bicikl po najprivlačnijoj cijeni.

3 Honda CRF 450 R


Niska cijena održavanja i pribora
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 665 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Japanski proizvođači nikada ne miruju. S obzirom na veliku konkurenciju, moraju stalno mijenjati svoje proizvode kako bi zadržali kupca. Ovaj enduro model poznat je još od 2013. godine, a Honda stalno donosi nešto novo u model. Posebno, najnovija verzija ima dodatne modele krutosti. To je malo utjecalo na težinu bicikla, povećavalo ga, ali što je najvažnije, povećavalo je silu i snagu okvira. Osim toga, bez obzira na godinu vašeg motocikla, možete lako pronaći bilo koji dio na njemu. Usput, mnogi od njih imaju izravnu kompatibilnost, što je prikladno za sve modifikacije. Zapravo, Honda nam je pružila punopravnog dizajnera, s kojim možemo lako sastaviti bicikl iz vaših snova, i to će biti prava zvijer, kao i sva oprema marke.

2 Yamaha YZ450F


Jedinstveni sustav ovjesa
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 715 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Već dugi niz godina ovaj japanski motocross bicikl bio je lider na raznim prvenstvima i natjecanjima. Ovo čudovište off-road, kako ga zovu profesionalni sportaši. Ovdje se instalira snažan motor od 450 kubika, ali glavna prednost ovog modela je jedinstvena suspenzija. Ona je doista najbolja u svojoj klasi. Njegova brzina je 310 milimetara, što je mnogo po standardima enduro. To je ono što omogućuje biciklu da izađe iz najtežih dijelova trkališta, kao i da ugasi inerciju pri skakanju i izvođenju trikova. Cijena ovdje je prikladna, ali po definiciji, profesionalni bicikl za skijaško trčanje ne može biti jeftin, pogotovo zato što je to veliki brand s dugom poviješću.

1 Kawasaki KX450


Najbolji profesionalni bicikl
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 748,000 rubalja
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj model se proizvodi od 2010. godine i redovito sudjeluje na natjecanjima na različitim razinama. Testeri su uvijek hvalili bicikl, ali su identificirali jedan značajan nedostatak - loše podešavanje prednje vilice. Godine 2019. tvrtka je konačno čula svoje kupce i izdala bicikl s obnovljenim utikačem, zbog čega je u potpunosti izgubila svoje nedostatke. To je profesionalni, snažan bicikl, sposoban napraviti najteže skokove i svladati gotovo bilo koju off-road. Da, cijena malo ugrize, ali za razliku od kineskih proizvođača, japanski brendovi posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih proizvoda i proizvodnji rezervnih dijelova, što je vrlo važno za klasu enduro, jer čak i najizdržljiviji motocikl ne može zauvijek raditi u uvjetima na moru.


Najbolji enduro iz Europe

Konzervativna Europa također ne zaostaje za svojim kineskim i japanskim konkurentima. Osim toga, postoje i poznati brandovi koji se redovito nalaze na postolju na raznim natjecanjima. Što se tiče cijene i kvalitete, europska tehnologija je bliža Japanu. Gotovo da nema motocikala po pristupačnim cijenama. Ali najviša kvaliteta, iako često inferiorna tehnologiji iz Zemlje izlazećeg sunca.

5 M1NSK ERX 250


Jednostavna i jeftina usluga.
zemlja: Bjelorusija
Prosječna cijena: 160 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Motorcycle Minsk je dobro poznat u zemljama CIS-a. Nekada je to bila najpristupačnija oprema po najprivlačnijoj cijeni. I neka proizvođač izgubi svoje regalije u neko vrijeme, mnogi ljudi pamte te motocikle s toplinom i poštovanjem. Danas je tvrtka provela kompletan rebranding i počela proizvoditi bicikle svjetske klase.Da, sve dok se ne sjaje na svjetskim prvenstvima, ali se prodaju po najprivlačnijoj cijeni, a prema karakteristikama trčanja i kvalitete lako će dati šansu čak i mnogim poznatim japanskim brandovima, a da ne spominjemo kineske replike. Općenito, ako tražite jeftin i pouzdan enduro, onda je Minsk upravo ono što trebate.

4 Baltmotors Enduro 250 DD


Najbolji ruski Enduro
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 105 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

BM ili BaltMotors je popularni ruski brand koji već desetljećima proizvodi motocikle. Posljednjih godina sve više padaju na podij u raznim natjecanjima, čak i ako nisu svjetske klase. Profesionalni vozači hvale tehniku ​​zbog svojih voznih osobina i lakog popravka. Usput, to je upravo ono što je uvijek razlikovalo opremu iz Rusije, koja je, kao što znamo, popravljena na terenu s čekićem i trakom. Oduševit će kupce i cijenu. Da, kineski proizvođači imaju jeftinije 250 kubičnih bicikala, ali u slučaju kvara možete lako pronaći rezervne dijelove za ovaj model. I pokušaj to učiniti s kineskom opremom.

3 Sherco 450 SEF-R


Praktičnost popravka i održavanja
zemlja: Španjolska. Francuska
Prosječna cijena: 645 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Nije najpopularnija marka na tržištu, a ovaj model jedva da je najbolji bicikl. Zapravo, tvrtka je poznata među profesionalnim natjecateljima, a na prvom je mjestu cijenjena zbog jednostavnosti održavanja. Dizajn motocikla dizajniran je na takav način da lako možete doći do najzabačenijih i najsloženijih mjesta. Sve pojedinosti mijenjaju se u minutama. Ne razočarati i vozne karakteristike. I neka je bicikl inferioran po snazi, upravljivosti i upravljivosti do svojih najbližih konkurenata, ostaje pristojan model, koji također košta nešto manje, i potpuno opravdava svaku rublju utrošenu na nju.

2 KTM 690 Enduro R


Najbolji križ
zemlja: Austrija
Prosječna cijena: 860 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Prije nas je popularan bicikl austrijskog proizvođača. To je najbolji enduro na tržištu i u potpunosti zadovoljava zahtjeve svoje klase. Motor se često koristi u utrkama, ali se može koristiti i za vožnju po gradu. Na primjer, ovdje je instaliran spremnik za gorivo od 12 litara, što je rijetkost za poprečno opremanje, gdje je spremnik namjerno smanjen kako bi se smanjila ukupna težina. No, bilo kako bilo, ovaj motocikl je dizajniran posebno za terenska putovanja, a profesionalci bilježe veliku propusnost i snagu motora. U utrkama se često koristi na stazama posebne složenosti, s mnogo okreta i raznih prepreka za blato koje ova tehnika prevladava bez mnogo poteškoća.


1 HUSQVARNA FC 450


Najmoćniji bicikl
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 865 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ovaj švedski brand poznat je mnogima kao proizvođač alata, a malo ljudi u javnosti zna da već više od stotinu godina tvrtka proizvodi vrhunske bicikle, uključujući enduro. No, to je dobro poznato profesionalnim sportašima, koji često odabiru ovaj model kako bi sudjelovali u raznim natjecanjima. U našem rejtingu, ovo je najmoćniji bicikl s motorom od 450 cm. Sportaši bilježe i ukupnu snagu motora, i rukovanje, kao i postavke. Ovjes i vilice su toliko svestrani da vam omogućuju jednostavno podešavanje motocikla na osobitosti rute i osobnih preferencija. Cijena je i ovdje jedinstvena, ali vrijedi napomenuti da se europski brandovi uopće ne razlikuju s odanošću kupcima i nadoknađuju cijenu visokom kvalitetom svoje opreme.

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač enduro motocikala?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 4
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije