15 najboljih aparata za gašenje

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji aparati za gašenje požara ugljičnim dioksidom

1 Yarpozhinvest OU-5 ALL Najbolje za velike sobe
2 Frost OU-2 21V Radi u svim vremenskim uvjetima
3 Spec OU-3 Najbolji kompaktni aparat za gašenje požara
4 Pozhtekhnika MIG OU-5 SVE Najveći u skupini
5 Frost OU-1 ALL Najmanja u skupini

Vrhunski aparati za gašenje požara

1 Melanti OP-8 s manometrom Najbolja vrijednost za novac
2 Yarpozhinvest OP-1 ABCE Najproračunski model
3 Pozhtekhnika OP-25 Najbolje za velike požare
4 Bonus-Vita OP-4 Učinkovit i elegantan
5 Zrakoplovna tvrtka AOOP1 Jednostavno otvaranje i zatvaranje zatvora

Najbolji aparati za gašenje požara za automobile

1 Yarpozhinvest OU-3 ALL Najbolje veličine za automobil
2 OP-2 (z) -AVSE-01 autonoman Ima 2 načina djelovanja
3 Melanti OP-5 s manometrom Dizajniran za velika vozila
4 OP-2-zak Kompaktan i lagan
5 OU-2 RIF Jednostavno i pouzdano

Prilikom odabira aparata za gašenje požara, kupac se suočava s mnogo nepoznatih kratica i naljepnica na etiketi. Kod proizvođača se važne informacije označavaju slovima, dijagramima, tablicama. Moraju obratiti pozornost. Vrste aparata za gašenje požara, klase vatre, mase sredstva za gašenje požara su odlučujući pokazatelji. Da ne spominjemo karakteristike kao što su učinkovitost, svestranost i cijena.

Domaće tržište kontroliraju domaći proizvođači. Najveći brand je Yarpozhinvest. Ona nudi najbolju liniju aparata za gašenje požara bilo koje veličine od OP-1 do OP-70. Tvrtka RIF može se usporediti s njom: nešto manje u smislu proizvodnje, ali ne i gore od kvalitete modela ugljičnog dioksida. Ističe se brend Pozhtekhnika, čiji proizvodi imaju pristupačnu cijenu i dobru kvalitetu. Pregledali smo 15 najboljih aparata za gašenje požara od čelnika ruskog tržišta, koji su dobili pozitivne povratne informacije. Postoje modeli automobila, opcije za dom, ured, ogromne prostore.

Postoje kontraindikacije. Provjerite sa svojim liječnikom.

Najbolji aparati za gašenje požara ugljičnim dioksidom

Ugljični dioksid za gašenje požara smatra se najučinkovitijim, oni se bore protiv požara hlađenjem. Za razliku od analoga u prahu, ne ostavljajte tragove nakon uporabe, nemojte pokvariti predmete. Ovi modeli pogodni su za uklanjanje požara razreda B, C i E u uredima, stanovima, vozilima. Međutim, za udobnost morate platiti, cijena je nekoliko puta veća. U kontaktu s kožom, kiselina uzrokuje smrzotine. Otrovan je, postoji opasnost od trovanja udisanjem.

5 Frost OU-1 ALL


Najmanja u skupini
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 2 088 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Aparat za gašenje požara Hoarfrost OU-1 ALL je najmanji u grupi, savršeno će se uklopiti u mali stan. Model se bavi paljenjem tekućina, plinova, električnih aparata. Volumen cilindra je 1,4 litre, a masa sredstva za gašenje je 1 kg. U utičnici označenoj proizvođačem, aplikacijom, zaštitnim znakom, nazivom, brojem i datumom izdavanja uređaja. Te se oznake mogu koristiti za razlikovanje izvornika od lažnog. Cilindar mora biti označen s EAC. Proizvođač je dobio certifikat o sukladnosti TR TS 032/2013.

Kupac zajedno s aparatom za gašenje požara dobiva cijev za pražnjenje, zvono, putovnicu i upute za uporabu. Zadovoljava razdoblje valjanosti: do 10 godina uz pravilno održavanje. Proizvođač prikuplja proizvode u tvornici Novotrubny, koja je stekla reputaciju najboljeg za kvalitetu izrade. Sklop je u skladu s GOST 949. Međutim, aparat za gašenje požara neće moći ugasiti požar koji se događa bez kisika: aluminij, natrij, kalij i legure.


4 Pozhtekhnika MIG OU-5 SVE


Najveći u skupini
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 3.891 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pozhtekhnika MIG OU-5 ima kapacitet od 7,2 litara, najveći je u grupi. Uređaj je stekao reputaciju jednog od najboljih zahvaljujući pouzdanosti i sigurnosti.Proizvođač koristi visoko kvalitetne materijale, poznat je po kontroli proizvodnje. Kada koristite sobu ne pušite. Idealno je kada trebate evakuirati mnogo ljudi, primjerice, iz ureda. Aparat za gašenje požara pogodan je za zaštitu objekata koji se ne boje niske temperature. Za testiranje izvedbe potrebno je vagati model godišnje.

Cilindar je izrađen od trajnog metala s plastičnim zvonom, polugom zaštićenom čekom i brtvom. Nisu svi kupci željeli vagati aparate za gašenje požara, oni su prikladnija opcija s manometrom. Iako postoje specijalizirane organizacije koje pružaju specifične karakteristike. Glavni nedostatak nije vrlo udoban dizajn. Uz nemarno korištenje možete dobiti toplinski opekline.

3 Spec OU-3


Najbolji kompaktni aparat za gašenje požara
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 2 466 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Ugljen-dioksidni aparat za gašenje Spec OU-3 ima malu veličinu, ali se nosi s požarima niske i srednje jačine. Uklanja štetne tekućine i plinove, može se koristiti za električnu opremu. Proizvod se ne boji niskih i visokih temperatura. Godišnjim masovnim pregledom, vijek trajanja je 5 godina. Proizvođač preporučuje kupnju ovog modela za urede s računalnom opremom, drvenim kućama, sobama za poslužitelje, kontrolnim panelima. Uključuje putovnicu i upute za uporabu. Pri kupnji kupac dobiva certifikat kvalitete.

U pregledima upozoravaju da kada se koriste dijelovi su vrlo cool, cilindar mora biti uzeti vrlo pažljivo. On se ne naziva najsigurnijim, ne stavlja na zemlju, morate držati težinu u njegovim rukama. S druge strane, poluga ima provjeru koja štiti od slučajnog pritiskanja. Naljepnica na kućištu daje detaljne informacije o značajkama i pravilima primjene.

2 Frost OU-2 21V


Radi u svim vremenskim uvjetima
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 2 310 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Aparat za gašenje požara Hoarfrost OU-2 ima prilično kompaktnu veličinu, namijenjen je stanovima i uredima. Model se savršeno nosi s paljenjem plinova, tvari, električne opreme pod naponom. Ugljični dioksid ne uzrokuje štetu na imovini, ne ostavlja mogućnost požara. Najvažnija karakteristika je uporaba na bilo kojoj temperaturi: od -40 do +50. Ovaj aparat za gašenje požara ugljičnim dioksidom lako se nosi oko predmeta. Zatvor je izrađen od mjedi. Cilindar je izrađen od metala velike debljine, odgovara GOST 949.

Proizvođač govori o testovima koji su provedeni na ovom modelu. Kupci primjećuju da Frost aparati za gašenje požara nikada nemaju nedosljednosti između navodne i stvarne težine. Točne vrijednosti uvijek su označene na uređaju za zaključavanje. Na zvonu se nalazi etiketa koja označava proizvođača i veličinu. Proizvođač je jedna od najboljih dostupnih informacija, na slikama danim savjetima.


1 Yarpozhinvest OU-5 ALL


Najbolje za velike sobe
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 2 313 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Yarpozhinvest OU-5 SVI stvoren za veliku sobu, gašenje raznih tvari. Pogodan je u situacijama u kojima se izgaranje ne može dogoditi bez kisika. On je savjetovao da se u uredima, preporučuje se za drvene kuće. Ugljen-dioksidni aparat za gašenje požara upravlja se paljenjem električnih instalacija pod naponom do 10 tisuća V. Hlađenje svih objekata koji padaju. U isto vrijeme okolina oko postaje inertna. S godišnjom provjerom mase, vijek trajanja bez dopune je 5 godina.

Duljina modela doseže 50 cm, zgodno je pohraniti kod kuće ili u prtljažniku velikog automobila. Isprva, može biti neobično držati aparat za gašenje požara, čini se da je lako zakvačiti polugu ventila. Međutim, to nije slučaj, proizvođač je razmišljao o obliku. Za punu proizvodnju plina potrebno je samo 10 sekundi, model radi odmah. To je najbolje u pouzdanosti, kvaliteti, zaobilazeći konkurente. Prilikom kupnje, morate provjeriti prisutnost putovnice, ona pokazuje datum punjenja.

Vrhunski aparati za gašenje požara

Praškasti aparati za gašenje su već dugo poznati većini potrošača.Oni su univerzalni, poznati, pristupačni. Takvi se modeli mogu vidjeti u uredima, u proizvodnji, u javnom prijevozu, u stambenim zgradama. Oni su dobri za svakoga, osim jednog nedostatka - kada prskanje, prah ostaje na površinama. Zbog toga se aparati za gašenje požara ne mogu koristiti na objektima koji su osjetljivi na ulazak nečega unutar kućišta.

5 Zrakoplovna tvrtka AOOP1


Jednostavno otvaranje i zatvaranje zatvora
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 414 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Aparat za gašenje požara Airline AOOP1 koristi kvalitetnu tvar Vekson-AVSE. Pumpa se s tlakom od 16 atm. Na kućištu su ugrađeni uređaji za zaključavanje, a polugu je pogodno pritiskati jednom rukom. Usprkos niskoj cijeni, aparat za gašenje požara ima manometar. Djeluje ako je vrijednost 1,4 MPa. Težina praha - 1 kg, model je vrlo lagan. Ne boji se visokih i niskih temperatura. Nakon svake uporabe proizvod se mora ponovno napuniti. Uz pravilno održavanje, rok trajanja je 10 godina.

Uređaj ima oblik cilindra, prikladan je za držanje. Model je opremljen s mlaznicom koja sprječava prodiranje praha na kožu. Usprkos kompaktnoj veličini, moguće je pomaknuti se 2 metra od mjesta požara. Međutim, kupci upozoravaju na snažan povratak u rame tijekom uporabe. Dobro usmjeren mlaz je lako kontrolirati, može se poslati u vatrenu dubinu.

4 Bonus-Vita OP-4


Učinkovit i elegantan
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 3 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Bonus-Vita OP-4 je univerzalni prašak za gašenje požara srednje veličine. U cilindru od 4 kg punila se suočava s požarima ranga A, B, C i E (električni aparati do 1 000 V). Model je jedina suvenirska inačica rejtinga, proizvođač se pobrinuo za izgled. Kada se zapali, fini prah prekida pristup kisiku i odmah zaustavlja paljenje. Aparat za gašenje požara smatra se najučinkovitijim u početnim fazama požara. Uključena je potvrda o kvaliteti, putovnica i instrukcija.

Pregledi upozoravaju da model teži više od 6 kg zajedno s crijevom i tijelom te ga je teško nositi. Obratite pažnju na jednostavnost uporabe: samo pritisnite polugu, prah pod pritiskom odmah će početi prskati. Unatoč težini, aparat za gašenje požara zauzima malo mjesta i stane u svaki stan ili ured. Međutim, ovaj prah se naziva najviše pristavuchim, teško ga je oprati. Trošak proizvoda je previsok.

3 Pozhtekhnika OP-25


Najbolje za velike požare
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 9 863 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Pozhtekhnika OP-25 je najbolji izbor za velike urede i industrijske prostore, to je superiorniji od svojih kolega u veličini. Sposobnost gašenja požara ima punjenje od 25 kg. Unatoč impresivnoj veličini, natječe se s konkurentima u mobilnosti i upotrebljivosti. Ovaj model je pogodan za zaštitu skladišta, benzinskih postaja. Aparat za gašenje požara vozi na kolicima s gumenim kotačima. Zahvaljujući preklopljenom prtljažniku, jedna osoba može koristiti proizvod.

Tijekom primjene, struja praška se lako kontrolira i isključuje prema potrebi. Ako se vatrene točke nalaze na različitim mjestima, pogodno je transportirati aparat za gašenje požara na kolicima. Cilindar ima certifikate o sukladnosti s tehničkim propisima TR CU 032/2013. Aparat za gašenje požara je odvojen od kolica, na primjer, ako ga je potrebno popraviti. Kako bi se izbjegla krivotvorenja, preporučuje se provjera oznake na cilindru: vrijeme proizvodnje, oznaka EAC sukladnosti, marka.

2 Yarpozhinvest OP-1 ABCE


Najproračunski model
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 351 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Prašak za gašenje požara OP-1 ABCE Yarpozhinvest ima ne samo najniže troškove u grupi, već i najkompaktnije veličine. Štiti drvene zgrade za bilo koju svrhu, prikladnu za kućnu uporabu i male industrije. Uređaj se nosi s požarima razreda ABC, koji ne popuštaju velikim analozima. Aparat za gašenje požara mora se ponovno napuniti nakon svake uporabe. Jamstveni rok je 12 mjeseci od datuma prodaje. Zajedno s proizvodom nalazi se putovnica i upute.

Kada se pravilno koristi, model će trajati 10 godina, ali svakih 5 godina mora se puniti. Da biste provjerili radi li aparat za gašenje požara, morat ćete provjeriti tlak. Kupci primjećuju jednostavnost korištenja. Utikač je zaštićen brtvom, u slučaju požara se izvlači, osigurač se izvlači i poluga se pritisne. Na njemu su naznačena pravila za uporabu cilindra pod tlakom, pogodno je kretanje kroz slike.

1 Melanti OP-8 s manometrom


Najbolja vrijednost za novac
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1 250 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Melanti OP-8 s manometrom dizajniran je za gašenje požara klase ABCE. To uključuje zapaljive tekućine, plinove i tvari. Prašak za gašenje požara koristi se električnim instalacijama napona do 1.000 V. Često se koristi na velikim objektima jer ima impresivan volumen cilindra. Tijelo je izrađeno od metala na poseban način s jednim šavom. Zahvaljujući manometru, lako je razumjeti razinu performansi: strelica bi trebala biti u zelenoj zoni. Uz pravilnu njegu, aparat za gašenje požara će trajati 10 godina.

Naljepnica sadrži sve osnovne podatke: težinu, tlak, naziv, datum proizvodnje. Aparat za gašenje požara ne može se nositi s čvrstim zapaljivim tvarima, ostatak brzo izlazi. Ako je model upotrijebljen, mora se odmah ponovno napuniti. Prilikom kupnje, klijentu se izdaje putovnica, u kojoj su apsolutno sve karakteristike napisane u vrlo malom tisku. Okidač se postavlja tako da slučajno ne pritisne. Model teži 4 kg, ulazi u automobil.


Najbolji aparati za gašenje požara za automobile

Daleko od aparata za gašenje požara u automobilu. Zahtjeve razvija Savezna služba za nadzor i izvanredne situacije. Model se provjerava u skladu s državnim standardima, prisutnost volumena od 2 litre (za automobile) ili od 5 litara (za kamione). Proizvod mora imati datum isteka, vrijeme inspekcije, punjenje gorivom. Čak je i korisnički priručnik važan.

5 OU-2 RIF


Jednostavno i pouzdano
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1 230 rub.
Ocjena (2019): 4.5

OU-2 RIF je najbolji mali ugljični dioksid za gašenje požara za automobile. Ima masu punjenja od 2 kg, ispunjava požare B, C i E. Metode uporabe navedene su na cilindru, detaljnije su opisane u uputama. Uz odgovarajuću kontrolu mase, proizvod će trajati do 5 godina. Proizvođač savjetuje dopuniti i pregledati aparat za gašenje požara u automobilu samo na posebnim stanicama s licencom, usluga se plaća. Mreža ima recenzije od korisnika koji su ga kupili prije više od 10 godina, a model je još uvijek u radnom stanju.

Uređaj je izrađen od plastike koja pripada plusama i minusima. To ne dopušta promrzline ruku, ali balon se ne može usporediti s metalnim natjecateljima. Oznaka daje detaljne informacije o načinu korištenja. Prilikom punjenja aparata za gašenje požara, tvrtka ispumpava dodatni plin kako bi produljila svoj vijek trajanja. Iako može izdržati vanjska opterećenja utvrđena propisima, ne može se ispustiti.

4 OP-2-zak


Kompaktan i lagan
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 600 rub.
Ocjena (2019): 4.6

OP-2-ZAK ima masu od 2 kg, dizajniran je za automobile. Cilindar je pod tlakom, vrijednosti se moraju provjeravati jednom godišnje i provjeriti prema početnim vrijednostima. Aparat za gašenje požara se puni svakih 5 godina, u protivnom uporaba ne uzrokuje probleme. Proizvođač obećava bolji odgovor kada pritisnete polugu. Kompozicija za gašenje požara ide odmah, bez odgode od 2-3 sekunde. Kapacitet cilindra je dovoljan za male i srednje požare. Zbog svoje kompaktne veličine pogodan je za bilo koji automobil.

Pregledi bilježe visoku učinkovitost uređaja, nazivajući ga isplativom kupnjom. Unatoč malom balonu, sposoban je nositi se s vatrom na velikom području. Prašak sadrži samo sigurne mineralne soli, ne utječe na ljude. Proizvođač je razmišljao o čišćenju nakon prskanja, razrijedivši formulu s talkom, nefelinom i bijelom čađi. Oni sprečavaju stvrdnjavanje. Uživa mogućnost posluživanja praha u porcijama.

3 Melanti OP-5 s manometrom


Dizajniran za velika vozila
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1.070 rubalja.
Ocjena (2019): 4.8

Melanthi OP-5 aparat za gašenje požara s manometrom dizajniran je za velike automobile. Model ima certifikate, testiran je u tvornici u regiji Smolensk. Proizvod se ne boji promjena temperature, radi u svim vremenskim uvjetima. Međutim, mora se držati podalje od uređaja za grijanje i izravnog sunčevog svjetla. Balon na slikama označava način primjene i svrhu. Unatoč impresivnoj veličini, aparat za gašenje požara teži samo 6 kg. Uz pravilno održavanje, trajat će 10 godina.

Kupci primjećuju praktičnost određivanja statusa uređaja na manometru. Proizvođač je razmišljao o malim detaljima: gumeno crijevo s navojem lako je zavrtjeti za precizno gašenje. Na dnu se nalazi izbočina za stabilnost. Lako je razlikovati izvornik od lažnog: provjera i brtva rotora prisutni su na proizvodu proizvođača. Međutim, za slanje struje praha u središte ognjišta nije lako, to zahtijeva veliku silu. Aparat za gašenje požara treba se puniti svakih 5 godina.

2 OP-2 (z) -AVSE-01 autonoman


Ima 2 načina djelovanja
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 356 rub.
Ocjena (2019): 4.9

OP-2 (h) -AVSE-01 aparat za gašenje požara je jedinstven zbog nekoliko načina uporabe. Pogodan je za automobil i kod kuće. Tijekom vožnje koristi se u ručnom načinu rada, pritiskom na polugu. Samostalna opcija pomaže kada aparat za gašenje požara teži na zidu (ili na stražnjem dijelu velikog automobila). Ima modul koji analizira dim i temperaturu prostorije, i radi kada dosegne kritične vrijednosti. Obje opcije su jednostavne za upravljanje zahvaljujući detaljnim uputama na slikama na balonu.

U pregledima, prednosti proizvoda uključuju kompaktnost, odličan je za osobna vozila. Postoje komentari kupaca koji su ga koristili automatski. Govore o važnosti provjere kutova odstupanja od zida, inače će pokrivenost područja biti minimalna. Proizvođač Yarpozhinvest potiče povjerenje u većinu, brand je poznat po pouzdanosti i kvaliteti. Nedostaci uključuju prah koji ostaje na površini.


1 Yarpozhinvest OU-3 ALL


Najbolje veličine za automobil
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1 582 rub.
Ocjena (2019): 5.0

Ugljen-dioksidni aparat za gašenje požara Yarpozhinvest OU-3 ALL ima najbolju veličinu za automobil. Odgovara državnim standardima, pogodnim za gašenje požara B, C i E. Aparat za gašenje požara upravlja se paljenjem električnih aparata pod naponom do 10 tisuća V. Glavna prednost je sigurnost za automobil, oprema nije pogođena. Proizvod se preporučuje za gašenje požara u početnoj fazi, djelotvoran je kada se voda ne može koristiti. Uređaj ne ostavlja tragove uporabe.

Aparat za gašenje požara u automobilu ima sve prednosti boljeg modela: učinkovit je protiv spaljivanja žica, ne šteti kabini, ima kompaktne dimenzije i optimalnu količinu tvari. Ako vjerujete proizvođaču, ova opcija je najpopularnija među proizvodima za automobile. Odgovara zahtjevima Ministarstva za izvanredne situacije. Istodobno, cijena ostaje pristupačna. Marka ima vrlo sličan model OU-2, ali je slabiji u svim aspektima (osim troškova).

Popularno glasanje - koji je proizvođač aparata za gašenje požara najbolji?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 0
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije