Top 10 putnih bicikala

mjesto

ime

Ocjena značajke

Top 10 najboljih motocikala za putovanja

1 BMW r1200gsa Najbolji bicikl za najteže rute
2 Honda CTX1300 Atraktivan dizajn. Dostupni dijelovi
3 CF-Moto 650 TK Najbolja cijena
4 BMW K1200LT Jedinstveni dizajn. Kompaktan raspored prtljažnika
5 Honda Gold Wing Nenadmašni klasici
6 BRP CAN-AM SPYDER Najsigurniji model
7 HARLEY DAVIDSON ROAD KING Poznati brand. Visoka kvaliteta
8 YAMAHA STRATOLINER DELUXE Maksimalan broj "dodataka"
9 Honda PC800 (pacifička obala) Najbolji proračunski bicikl za putovanja
10 Indijski Chieftain ROADMASTER ELITE Klasični američki roadster

Turistički motocikli su posebna klasa. Moraju imati veliku izdržljivost i istovremeno se osjećati ugodno na gradskim cestama. Programeri ove tehnike imaju težak zadatak: da stave puno potrebnih i potrebnih opcija tijekom putovanja u relativno mali paket. I treba napomenuti da mnogi proizvođači obavljaju odličan posao s ovim zadatkom.

Odaberite bicikl za duga putovanja je vrlo teško, i trebali biste obratiti pozornost na mnogo čimbenika. Ovdje su samo neki od njih:

 • Kapacitet i praktičnost prtljažnika;
 • Jednostavnost slijetanja na motocikl;
 • Kapacitet spremnika za gorivo;
 • Jednostavno i povoljno popravak;
 • Brzina i snaga;

A to je samo mali dio onoga na što treba obratiti pozornost pri odabiru. Zadatak nije lak i odlučili smo ga ublažiti prikupljanjem 10 najzanimljivijih modela koji se mogu nazvati turističkim, a istovremeno se osjećaju sjajno na gradskim cestama. Jednostavno rečeno, ovo je univerzalna tehnika, a ne mogu se svi brendovi pohvaliti takvim modelima.

Top 10 najboljih motocikala za putovanja

10 Indijski Chieftain ROADMASTER ELITE


Klasični američki roadster
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 3 280 000 rub.
Ocjena (2019): 4.3

Govoreći o američkim biciklima, prvo što mi padne na pamet je Harley. Vidimo ih u filmovima i raznim kronikama, ali malo tko zna da se u samoj Americi Indijski poglavica smatra klasikom. Samo pogledajte njegovu fotografiju. Ovo čudovište. Dakle, zamišljate ga kako oranja američke prerije i pustinje. Ovdje je sve savršeno, od dizajna i prostornosti do udobnog sjedenja i balansiranja.

Zašto onda nije na počasnom mjestu u našem rangiranju? Dva su razloga: prvi je mali razmak od tla. Možda to nije problem za američke autoceste, ali skupljamo bicikl za putovanje po Rusiji, a mi, kao što znamo, imamo neke poteškoće s tim. Drugi je cijena. Naravno, ni Harley nije demokratski, ali čak i ova cijena je rijetka. Jednostavno rečeno, tehnika za amatere. Ili bolje rečeno, osobi koja je spremna izdvojiti više od tri milijuna za klasike, što je po nekim karakteristikama nešto inferiorno u odnosu na brojne modele iz Japana, Europe, pa čak i Kine.


9 Honda PC800 (pacifička obala)


Najbolji proračunski bicikl za putovanja
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 250 000 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Ako tražite najbolji bicikl za putovanja po gradu i putovanja, onda obratite pozornost na ovaj model iz japanske marke. Zašto je to sjajno za grad? Sve je u motoru i mjenjaču. Zahvaljujući jedinstvenom rasporedu, proizvođači su uspjeli postići maksimalnu glatkoću brzina prebacivanja. Raspon između prebacivanja je vrlo velik i ne morate se stalno igrati s kutijom, prolaziti između semafora ili u prometnim gužvama.

Na stazi, bicikl se također osjeća vrlo samouvjereno. Snažni motor zapremine 800 kubičnih metara lako ubrzava tehnologiju na stotine kilometara na sat, a uz daljnji skup brzine ne zakopava, kao što je često slučaj u drugim modelima. Jedini nedostatak koji su zabilježili mnogi stručnjaci je dizajn. Zapravo, ovo je pitanje subjektivno i svaka ima svoj ukus. Da, isprekidane linije nisu najatraktivnije rješenje za turistički bicikl, ali netko voli takvu tehniku.

8 YAMAHA STRATOLINER DELUXE


Maksimalan broj "dodataka"
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 655 000 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Moderni ljudi, čak i na dugim putovanjima, žele se osjećati ugodno i zašto bi trebali izgubiti udobnost, ako postoje motocikli poput STRATOLINER DELUXE iz poznatog japanskog brenda. U smislu zvona i zviždaljki i dodatnih opcija može se sigurno nazvati najboljima svoje vrste. Ima sve, od inteligentne elektronike koja kontrolira vožnju i čini je udobnijom do najmodernijih multimedijskih sadržaja.

Na visini i voznim karakteristikama, a posebno će korisnici cijeniti cijenu bicikla. Važno je napomenuti da smo ga na popisu za Deluxe verziju, to jest, poboljšali. Za razliku od standardne modifikacije, ovdje je dodano nekoliko kozmetičkih suknji, ali je cijena porasla za gotovo sto tisuća. Što se tiče nedostataka, ovdje je jedan - nezgodan položaj brave za paljenje. Da biste dobili bicikl, morate puzati ispod volana, a bez izmjena i podešavanja riješiti ovaj problem. U stvari, brzo se naviknete na takve značajke, ali u početnoj fazi morat ćete trpjeti.


7 HARLEY DAVIDSON ROAD KING


Poznati brand. Visoka kvaliteta
zemlja: Sjedinjene Države
Prosječna cijena: 1.050.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.5

Opis ovog motocikla mogao bi se završiti odmah nakon objave imena. Gotovo da na svijetu nema ljudi koji nisu upoznati s ovom američkom markom. Ovo je klasika. Najbolji motocikli koje možete zamisliti, i sve to Harley.

Tvrtka proizvodi mnogo različitih modifikacija, a ova linija je razvijena posebno za putovanja na velike udaljenosti. Ovdje prostran prtljažnik, spremnik za gorivo i najudobnije pristajanje. Da, vrijedi puno užitka, a potrošni i rezervni dijelovi Harleyju čine još skuplji užitak. Ali kako možete govoriti o novcu. Kada je u pitanju klasika u svom najboljem izdanju? Osim toga, to je jedan od najpouzdanijih modela na tržištu. Harleysi su poznati po svojim kvalitativnim karakteristikama i zato ih toliko vole američki putnici koji prelaze kontinent od oceana do oceana. Harley će biti osvojen od strane ruskih otvorenih prostora, iako će mali, usporedno, klirens učiniti da odaberete najprikladnije i najkvalitetnije ceste.

6 BRP CAN-AM SPYDER


Najsigurniji model
zemlja: Kanada
Prosječna cijena: 1 800 000 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Pred nama nije motor u klasičnom smislu te riječi. Ovo je tricikl, ali za razliku od većine modela, dva kotača ovdje su postavljena sprijeda, a stražnja je jedna. Ova tehnika izgleda čudno, u najmanju ruku, ali kako vlasnici i ispitivači primjećuju, vrlo je zgodan i udoban za vožnju. Naravno, upravljanje dva kotača malo narušava upravljivost, a vožnja u grad treba shvatiti da ova tehnika nije namijenjena za petlje u prometnim gužvama. Ali na autocesti ćete se osjećati kao kralj ceste.

Naravno, prvi pozitivni aspekt je održivost. Nema se što reći, tri kotača su tri kotača. Drugo, to je snaga motora, omogućujući vam da ubrzate dosta tešku opremu na pristojnu brzinu. I još jedan važan argument - količina prtljage. Napunivši ga stvarima, lako ćete proći cijelu Rusiju od kraja do kraja, nikada ne napuniti zalihe. Naravno, ovo je hiperbola, ali gotovo 300 litara je pokazatelj da se ne može pohvaliti svaki bicikl.


5 Honda Gold Wing


Nenadmašni klasici
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 2 500 000 rub.
Ocjena (2019): 4.7

A ovdje je pravi klasik. Standard turističkih motocikala, na kojemu su mnogi proizvođači još uvijek jednaki, unatoč činjenici da je razvoj ovog modela započeo 80-ih godina prošlog stoljeća. Ovdje je sve savršeno: slijetanje je udobno i ne opterećuje leđa osobe za upravljačem. Volumen prtljažnika je veći od 200 litara. Jedinstveni set elektronike, koji se stalno ažurira u svakom novom modelu. Uravnoteženo središte gravitacije čini bicikl što stabilnijim. I naravno, snažan motor koji vam omogućuje da razvijete pristojnu brzinu na autocesti i da se osjećate ugodno u gradu.

U Rusiji, ovaj model nije ništa manje popularan nego u cijelom svijetu, čak i unatoč prilično visokoj cijeni.Treba reći da je bicikl vrijedan svog novca, a svaka potrošena rublja bit će opravdana. Prvo, Honda je poznata po pristupačnim i jeftinim rezervnim dijelovima. Osim toga, malo je vjerojatno da će biti potrebni u nadolazećim godinama. Oprema je toliko pouzdana i nepretenciozna da se čak i planirane popravke često zaboravljaju. Inače, izgled, koji danas koriste gotovo svi brendovi, prvi je put upotrijebljen na ovom modelu, a tek kasnije postao je klasik i referenca.


4 BMW K1200LT


Jedinstveni dizajn. Kompaktan raspored prtljažnika
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 500 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Ovaj model proizveo je BMW koncern od 1999. godine, a linija je uklonjena iz proizvodnje 2010. godine. Razlog povlačenja bio je prijelaz na novije modele, ali ta je opcija već postala klasika, a poznavatelji pravih motocikala za putovanja još uvijek jure ovaj model. Prva stvar koja hvata vaše oči je dizajn. To je stvarno atraktivno, a sva prtljaga je gotovo potpuno skrivena u kućištu. Unatoč tome, oni imaju veliki kapacitet i nećete imati poteškoća s postavljanjem stvari.

Prema riječima stručnjaka, ovaj bicikl nije u potpunosti turistički. Umjesto toga, može se nazvati sportskim turistom, budući da ima prilično snažan motor koji brzo ubrzava tehniku. Također, mnogi su vjerojatno primijetili cijenu. Za BMW, to je više nego demokratsko, ali treba napomenuti da je cijena naznačena ne za novi bicikl, nego za korišteni. Pronalaženje nevaljanog modela gotovo je nemoguće. A ako je to negdje, bit će vrijedno nekoliko puta skuplje od nedavnih izmjena uglednog njemačkog branda.

3 CF-Moto 650 TK


Najbolja cijena
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 395 000 rub.
Ocjena (2019): 4.8

U Rusiji su mnogi još uvijek skeptični prema robi iz Kine. Poplavu krivotvorina iz ove zemlje prije 20 godina igra svoju ulogu. Ali danas, vremena su se promijenila, a kineski proizvođači u mnogim područjima ispred svojih konkurenata iz Europe i Amerike. Ovaj bicikl ne može se nazvati čudo i savršenstvo, iako je izvedba njegova bicikla.

Ovaj proizvođač je malo poznat izvan Srednjeg kraljevstva, ali on je taj koji opskrbljuje državnu i policijsku službu. U 2014. godini, Kina je pokrenula te motocikle, na kojima su prešli 34 tisuće kilometara bez kvarova i popravaka. Rezultat je impresivan, pogotovo ako obratite pozornost na cijenu. Za razliku od japanskih ili europskih bicikala, gotovo svatko može priuštiti ovu tehniku, a istovremeno se neće osjećati nelagodno. Prema testerima, bicikl je stvarno udoban i odličan je za putovanja na velike udaljenosti. Naravno, pronalaženje dijelova u slučaju bilo čega će biti problematično, pa biste trebali razmisliti o ovom pitanju unaprijed.

2 Honda CTX1300


Atraktivan dizajn. Dostupni dijelovi
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 1.070.000 rubalja
Ocjena (2019): 4.9

Prije nas je vjerojatno najbolji bicikl, dizajniran za duga putovanja. Glavna prednost ovdje je praktičnost. Visina slijetanja je nešto više od 70 centimetara. U sedlu će se osjećati ugodno kao visok čovjek, a ne vrlo. Bicikl ima gravitacijski centar pomaknut u tlo, što mu daje stabilnost. Ne morate stalno držati ravnotežu, a putovanje će biti uvelike olakšano.

Kapacitet motora je 1300 kubika, a to se može usporediti s sportskim biciklom. Zahvaljujući ovom motoru, motocikl razvija veliku brzinu na stazi, a veliki broj elektroničkih opcija, kao što su ABS i regulator kočnice, pomažu u kontroli njegovog ponašanja. U međuvremenu, morate reći za pogonsku osovinu. Putničke bicikle nisu neuobičajene i treba razumjeti da je takav prijenos idealno rješenje za vozila na kojima se planira vrlo duga putovanja.I na kraju, još jedna važna nijansa - dostupnost. Unatoč relativno visokoj cijeni samog bicikla, potrošni materijali i rezervni dijelovi su relativno jeftini, a lako ih je pronaći i na Internetu iu redovnoj trgovini.


1 BMW r1200gsa


Najbolji bicikl za najteže rute
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 1 250 000 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Kada je riječ o pouzdanoj i visokokvalitetnoj tehnologiji, prvo što nam je na umu je njemački koncern BMW. Doista, proizvođač je poznat po svojoj tehnologiji, a ovaj motocikl je izravan dokaz da čak iu kompaktnom biciklu možete smjestiti sve što vam treba. Ovdje je kombinirano nekoliko inkarnacija. Za početak, ovo je turistički bicikl. Ima veliki spremnik za plin i prostran prtljažnik, povoljno smješten na stražnjoj strani i ne ometa vozača ili putnike. Osim toga, snaga motora i specijalni kotači dopuštaju biciklu da prevlada najteže prepreke. Lako je putovati cestom i najtežim rutama.

Konačno, okretnost i poslušnost. Ove osobine ne samo da će olakšati dugo putovanje, već će vam omogućiti da se osjećate ugodno u urbanoj sredini. Jednostavno rečeno, ovaj se bicikl može nazvati najboljim u svojoj vrsti i nedostacima, cijenom samog motocikla i istaknutim dijelovima. No, ta činjenica je odavno poznata i nikoga ne iznenađuje. BMW ne može biti jeftin.


Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač motocikala za putovanja?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 1
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije