Top 15 kućnih ovlaživača

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji jeftini ultrazvučni ovlaživači: proračun do 4.000 rubalja.

1 SUPRA HDS-205 Najbolja funkcionalnost u segmentu proračuna
2 Ballu UHB-205 Veliki servisni prostor s visokom učinkovitošću
3 Royal Clima Como (RUH-C300 / 2.5M) Moderna tehnologija po pristupačnoj cijeni.

Najbolji ultrazvučni ovlaživači srednjeg segmenta: proračun do 7.000 rubalja.

1 Electrolux EHU-1020D Visokokvalitetni funkcionalni ovlaživač zraka
2 Boneco U201A Najbolja antibakterijska zaštita
3 REDMOND RHF-3303 15 sati bez punjenja goriva

Najbolji tradicionalni hidratizatori (prirodna hidratacija)

1 Boneco W2055DR Najtiši posao. Popularni ovlaživač zraka
2 Philips AC 4080 Najbolje performanse i funkcionalnost
3 Fanline VE400 Ozonacija i UV lampa

Najbolji parni ovlaživači (ovlaživanje vrućom parom)

1 Boneco S450 Usluga površine 60 četvornih metara. m.
2 Beurer LB 50 Popularni ovlaživač zraka
3 Oblik Stadler Fred F - 005EH Najtiši ovlaživač zraka. Odličan dizajn

Vrhunski ovlaživači zraka

1 Dyson AM10 Najbolji ultrazvučni ovlaživač zraka
2 Boneco H680 Najtiše i najučinkovitije pranje zraka
3 Daikin MCK75JVM-K Savršeno pročišćavanje zraka (fotokatalitički i elektrostatski filtar)

Ljudsko zdravlje i opće blagostanje jako ovise o okolišu. U naše vrijeme treba obratiti pozornost na mikroklimu prostorije u kojoj smo većinu vremena. I izravno na sadržaj vlage u zraku. Ovaj pokazatelj ne utječe samo na ljude, već i na biljke, životinje, namještaj. Koža, sluznica dišnog sustava mora biti dovoljno vlažna, inače se povećava vjerojatnost respiratornih bolesti i smanjuje imunitet. To se posebno odnosi na djecu.

Kako umjetno poboljšati kvalitetu zraka u urbanim apartmanima, slabo ventiliranim kućama i dječjim sobama? Da biste to učinili, postoji poseban uređaj - ovlaživač zraka. Do danas, tržište robe predstavlja veliki asortiman takve opreme. Za praktičnost odabira najboljeg ovlaživača zraka, sastavili smo ocjenu proračuna i kvalitetnih modela. Glavni kriteriji i pokazatelji za koje je odabran:

 • popularnost ovlaživača;
 • mišljenje tržišnih stručnjaka;
 • pregled stvarnih kupaca;
 • usklađivanja troškova ukupne kvalitete proizvoda.

Ugradnja takve opreme potrebna je u regijama s umjerenom klimom (izraženom zimi) s često korištenim uređajima za grijanje ili hlađenje.

Najbolji jeftini ultrazvučni ovlaživači: proračun do 4.000 rubalja.

Ultrazvučni ovlaživači - najpopularniji uređaji od kupaca. Oni su tihi, kompaktni, troše najmanje električne energije i relativno su jeftini. Često su smješteni u vrtić, jer su sigurni i ne ometaju djetetov san. Razmislite o tri najjeftinija i popularna ultrazvučna ovlaživača zraka.

Kako odabrati ultrazvučni ovlaživač zraka

3 Royal Clima Como (RUH-C300 / 2.5M)


Moderna tehnologija po pristupačnoj cijeni.
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 2 250 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Za nisku cijenu dobivate uređaj 4 u 1 s modernim talijanskim dizajnom. Royal Clima Como (RUH-C300 / 2.5M) nije samo djelotvoran ovlaživač zraka, već i aromatizator, ionizator i noćna svjetiljka. Prethodno korištena voda zasićena je ionima, a zatim se raspršuje u zatvorenom prostoru, obogaćujući zrak i čisteći ga. Zahvaljujući funkciji noćnog svjetla, ovlaživač je prikladan za korištenje u dječjoj sobi, stvarajući lagano umirujuće svjetlo. Uz pomoć mogućnosti aromatizacije Vaš stan može biti ispunjen ugodnim umirujućim, tonirajućim i ljekovitim aromama.

Spremnik za vodu u uređaju je dizajniran za 2,5 litre, a kada radi s punim kapacitetom ovog volumena dovoljno je za 7 sati.Kada tekućina istekne, ovlaživač se automatski isključuje i upali se crveno svjetlo. Royal Clima Como posebno je učinkovit u malim sobama do 20 četvornih metara. m.

2 Ballu UHB-205


Veliki servisni prostor s visokom učinkovitošću
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 3 115 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Ballu UHB-205 je zaslužio visoko mjesto u ocjeni zbog učinkovitog vlaženja čak i velikih soba (do 40 m2). Na uređaju se nalazi tajmer, koji može raditi 10 sati i koristiti tekućinu iz spremnika od 3,5 litara. Možete postaviti razinu vlažnosti koju uređaj održava automatski. Zvuk iz njega je vrlo nizak, gotovo se ništa ne čuje, čak i ako jedinica stoji pokraj kreveta. Iz izljeva u stan dolazi hladna para, koja uvelike povećava vlažnost u neposrednoj blizini uređaja (čak i stvari postaju mokre).

Spremnik za vodu nalazi se na vrhu uređaja, lako se uklanja i pere. Na dnu se nalaze filtri i ventilator gdje teče čista voda. Međutim, korisnici kažu da je ovlaživač izrađen od tanke plastike koji se može ručno razbiti. Zaslon je vrlo svijetao, malo svjetla sprječava da zaspite. Minimalna vlažnost zraka je 55%, ne možete podesiti vrijednost ispod te razine.


Koji je tip ovlaživača bolji: ultrazvučni, tradicionalni ili parni? Razmotriti glavne prednosti i nedostatke svake vrste ovlaživača:

Vrsta ovlaživača

prednosti

mane

ultrazvučni

+ Pristupačna cijena

+ Visoka sigurnost

+ Formira paru bez nečistoća (zbog filtera)

+ Proizvodnost, automatska kontrola razine vlage u prostoriji

+ Kompaktna veličina

+ Niska razina buke

+ Niska potrošnja energije (najbolja cijena)

+ Bogati odabir (asortiman)

- Nejednaka raspodjela pare u prostoriji

- Potreba za redovitim zamjenskim filtrima

tradicionalan

+ Prirodna hidratacija

+ Jednostavna kontrola

+ Tihi rad

+ Nedostatak preglasavanja

+ Sigurnost

+ Učinkovitost (niska potrošnja energije)

- visoki troškovi

- Fiksni troškovi (papirnate kasete morate mijenjati svaka 2 - 3 mjeseca)

- Mali asortiman u trgovinama

para

+ Velika snaga

+ Brzo povećava vlažnost zraka u zatvorenom prostoru

+ Učinkovito čišćenje zraka

+ Šljam se ne formira (ne zahtijeva se kvaliteta vode)

+ Ne treba zamjenske filtre

- Vruća para može uzrokovati opekotine (preporučuje se da bude izvan dohvata djece)

- Povećana buka

- Relativno visoka cijena

- Mali asortiman


1 SUPRA HDS-205


Najbolja funkcionalnost u segmentu proračuna
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 3 290 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Od proračunskih modela ovlaživača SUPRA HDS-205 zauzima vodeće mjesto zbog svoje izvrsne funkcionalnosti i dobrih performansi. Ovaj model ima relativno veliko servisno područje s malom potrošnjom vode i potrošnjom energije. Ovlaživač zraka zadovoljava svojim izgledom, svijetlim zaslonom, pozadinskim osvjetljenjem, tajmerom i elektroničkom kontrolom.

Ima praktične funkcije, među kojima su: senzor vlažnosti, podešavanje smjera (omogućuje vam promjenu stupnja opskrbe pare), indikator niske razine vode i keramički filtar. Tu je čak i četka za čišćenje. Treba napomenuti i funkciju ozoniranja, koja pomaže u održavanju razine ozona u prostoriji. Uništava većinu organskih spojeva u zraku, osigurava dezinfekcijski učinak. SUPRA HDS-205 - jedan od najprodavanijih ovlaživača u razdoblju 2016-2017

Pregled videozapisa

Najbolji ultrazvučni ovlaživači srednjeg segmenta: proračun do 7.000 rubalja.

Budžetski modeli ne sadrže uvijek veliki raspon funkcija i zadovoljavaju sve zahtjeve kvalitete, ali malo ljudi želi dati visoku cijenu. Napravili smo ocjenu visokokvalitetnih ovlaživača zraka, ali po pristupačnoj cijeni.

3 REDMOND RHF-3303


15 sati bez punjenja goriva
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 6 690 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Vrijedno mjesto na listi najboljih bilo je Redmond RHF-3303, koji može raditi bez prekida gotovo cijeli dan. Tvrtka je instalirala Crystal Clear, jedinstveni sustav filtriranja koji čisti nečistoće iz vode (hrđa, sol, vapno, štetne bakterije). Uređaj s ionizatorom omekšava zrak i poboljšava mikroklimu u kući. Korisnici u recenzijama kažu da je za nekoliko sati rada, ultrazvučni uređaj podiže vlažnost s 20% na 40%. Zahvaljujući funkciji automatskog isključivanja, možete postaviti željenu razinu i zaboraviti na uređaj u sljedećih nekoliko dana.

Čistač je prikladno upravljan pomoću daljinskog upravljača, zaslon je prilično velik, simboli se mogu vidjeti izdaleka. Kapacitet spremnika je 6 litara, a ljeti traje tjedan dana. Uređaj ima pobjednički dizajn koji ne iritira oči, ne razlikuje se od interijera i ne privlači previše pozornosti. Međutim, neki su zabrinuti zbog buke i laganog grganja. Ne preporučuje se staviti ga pored kreveta i uključiti noću.

2 Boneco U201A


Najbolja antibakterijska zaštita
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 6 860 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Boneco U201 ovlaživač ima poseban umetak od smole koji učinkovito ubija klice. Uz redovitu uporabu, to će trajati 4 mjeseca, osobito ako sipate kvalitetnu vodu. Što je čistija, to je rjeđe potrebno mijenjati potrošni materijal. Ovlaživač zraka namijenjen je za prostore do 47 m2. S manjim sobama rukuje brzo i učinkovito, podižući vrijednosti na one koje je postavio korisnik.

Spremnik je dizajniran za 3,6 litre vode, traje 10 sati neprekidnog rada. Zaslon ima pozadinsko osvjetljenje, nije jako svijetlo, ali dovoljno za ugodno čitanje simbola. Može se isključiti u bilo kojem trenutku. Uređaj je relativno jeftin za takav broj potrebnih funkcija, u pregledu, kupci kažu o dobroj kvaliteti materijala. Međutim, ovlaživač se čuje noću, grglja i lomi. U tišini, biti s njim nije baš ugodno, a razina buke usporediva je s radom laptopa ili hladnjaka.

1 Electrolux EHU-1020D


Visokokvalitetni funkcionalni ovlaživač zraka
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 6 750 rub.
Ocjena (2019): 4.0

Široka funkcionalnost, kvaliteta izrade i materijali, niska potrošnja energije - sve to stavlja Electrolux EHU-1020D na prvo mjesto u poretku najboljih ovlaživača zraka. Ima gore navedene kriterije, osim funkcije arome. Također treba napomenuti prisutnost predfiltera. Ona oslobađa zrak od prašine, životinjske dlake i štiti sam uređaj, nakon onečišćenja dovoljno je isprati pod tekućom vodom. Ovlaživač ima prikladan oblik s ravnim dnom, koji omogućuje da se stavi u sudoper, ne držeći se u rukama kada skuplja tekućinu.

Ovaj model opremljen je adapterom za automobil, odnosno može raditi s upaljačem za automobil. Od ostalih lijepih "bunsa" vrijedi napomenuti prisutnost zaslona za izlazne servisne informacije, brojača vremena i pozadinskog osvjetljenja kućišta.

Jedini nedostatak koji se može uočiti u tehničkim karakteristikama Electrolux EHU-1020D - malom servisnom području, samo 30 četvornih metara. Za usporedbu, najbliži konkurenti iz naše ocjene rade na sobama od 45 i 47 m². m.

Pregled videozapisa


Najbolji tradicionalni hidratizatori (prirodna hidratacija)

Tradicionalni ovlaživači imaju najprimitivniji dizajn. Princip njihovog rada je prolazak struje zraka kroz vlažnu kasetu s filterom (neki od njih imaju protubakterijsku impregnaciju). Zasićena je vodom iz spremnika i na trošak ventilatora vlažne čestice isparavaju u vanjsko okruženje. Proces se odvija bez zagrijavanja, zbog čega se ova metoda inače naziva "hladna" ili prirodna vlažnost. Intenzitet isparavanja u takvim uređajima ovisi o razini suhoće prostorije. Što je vlažnost niža, proces je intenzivniji. Zbog toga se preporučuje da ovlaživači s prirodnim isparavanjem budu postavljeni blizu izvora topline (radijatori, ljeti pokraj prozora).

Glavne prednosti tradicionalnih ovlaživača u tihom i sigurnom radu.No, nedostaci uključuju potrebu za redovitom zamjenom papirnih filtara - svaka 2 mjeseca, podložna svakodnevnoj uporabi.

3 Fanline VE400


Ozonacija i UV lampa
zemlja: Njemačka (proizvedena u Rusiji)
Prosječna cijena: 11 100 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Najviše proračunski perač u TOP-3 uređaju je uređaj njemačkog podrijetla - Fanline VE400. Uređaj se ne može pohvaliti visokim performansama i filtriranjem na više razina. No, cijena je točno dva puta manja od konkurencije. Osim toga, Fanline VE400 je jedini prirodni ovlaživač zraka koji je opremljen UV lampom i funkcijom ozoniranja. To vam omogućuje daljnje pročišćavanje zraka od mirisa i mikroorganizama. U zatvorenom prostoru postaje svježe kao na ulici nakon oluje. Jedino pravilo za korištenje ozonacije je da kada je funkcija uključena, ljudi i životinje ne bi smjeli biti u sobi.

Prema pozitivnim recenzijama korisnika, uređaj se nosi s čišćenjem zraka, ne ostavlja tragove na namještaju, ne emitira puno buke, ima prostran tenk. Oni hvale uređaj po pristupačnoj cijeni i kvalitetnom kućištu (uređaj je sastavljen u Rusiji). Mnogi ljudi vole i ozonaciju, što očigledno nije bilo suvišno.

2 Philips AC 4080


Najbolje performanse i funkcionalnost
zemlja: Nizozemska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 25 990 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Najpotpuniji predstavnik ocjene prirodnih ovlaživača zraka je model Philips AC 4080. U pogledu razine čišćenja, više od jednog ovlaživača zraka ne odgovara uređaju. Philips AC 4080 implementira višestupanjski sustav filtriranja koji se sastoji od 4 uloška: predfilter, HEPA filtar, ugljeni filtar i ovlaživač.

Prva faza je odgovorna za zadržavanje velikih molekula i nečistoća, drugi i treći drže sve najmanje čestice i mirise (uključujući duhanski dim). Vlaženje je odgovorno za sterilizaciju i vlažnost.

Philips AC 4080 može se pohvaliti najboljom ocjenom izvedbe na ljestvici. Uređaj čisti 210 kubnih metara zraka na sat i može raditi na spremniku napunjenom jednom do 8 sati.


1 Boneco W2055DR


Najtiši posao. Popularni ovlaživač zraka
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 24 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Najtiši ovlaživač zraka u našoj ljestvici je popularni uređaj Boneco W2055DR. U noćnom načinu rada uređaj ne emitira više od 25 dB - to je tiše od otkucavanja sata na zidu. U TOP-3 najboljih tradicionalnih ovlaživača (sudoperi-zrak) samo je opremljen zaslonom i funkcijom aromatizacije koja ispunjava prostor ugodnim i ljekovitim mirisima. Boneco W2055DR je najbolji i veličina servisnog prostora, koji je 50 četvornih metara. m.

Uređaj koristi sustav plastičnih diskova 4. generacije - najnoviju patentiranu tehnologiju iz Plastona. Svaki od njih se sastoji od malih saća koje se lako drže kapljice vode, što omogućuje povećanje učinkovitosti ovlaživača zraka. Također, novi diskovi postali su još bolji za uklanjanje prašine, čestica kose, životinjske dlake i drugih štetnih nečistoća. Boneco W2055DR može se pohvaliti ionizirajućim srebrnim štapom Ionskim srebrnim štapićem, koji uklanja više od 650 uzročnika iz vode.

Prema brojnim pozitivnim recenzijama korisnika, moguće je procijeniti jednostavnu uporabu uređaja, učinkovito čišćenje i ovlaživanje zraka, kompaktnost i tihi rad. No, beznačajni nedostaci kupaca uključuju precijenjenu i gurgling vodu, koja objavljuje uređaj tijekom noćnog rada.

Pregled videozapisa

Najbolji parni ovlaživači (ovlaživanje vrućom parom)

Najbolja snaga su parni ovlaživači. Princip njihovog rada je isparavanje vode pod djelovanjem elektroda uronjenih u vodu. Kada struja prođe kroz elektrode, tekućina počinje vrijeti i isparava. Ako se tradicionalni ovlaživači nazivaju "hladnim" tipom, onda se para može nazivati ​​"vrućim".

Glavna prednost takvih uređaja je visoka učinkovitost, brzo poboljšanje mikroklime i uklanjanje štetnih bakterija.No, nedostaci uključuju nisku sigurnost. Vruća para lako može izgorjeti, pa se preporuča ugradnja uređaja na mjestima koja su nedostupna djeci.

3 Oblik Stadler Fred F - 005EH


Najtiši ovlaživač zraka. Odličan dizajn
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 9 341 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Stadler Form Fred F-005EH premašuje razinu buke mnogih drugih ovlaživača - samo 26 dB (vrlo tihi šapat). Dnevno, korisnik mora napuniti spremnik vodom, što je dovoljno za 8-10 sati neprekidnog rada. Uređaj će se automatski isključiti kada nema tekućine. Model je vrlo stabilan, čak se i slučajno spotaknuo preko ovlaživača, ali se neće prevrnuti. Unutra se nalaze filtri za čišćenje i omekšavanje vode, ali proizvođač preporučuje izlijevanje destilirane tekućine. Uređaj troši 360 ml / sat.

Kupci u recenzijama kažu da je lako zaliti vodu u spremnik, a ne prskati po površini. Bijeli cvat se ne pojavljuje na zidovima i odjeći, čak i ako tekućina sadrži sol. Tijekom noći uređaj podiže razinu vlažnosti s 25% na 55%. Međutim, neki od njih blizu njega su vrući, nakon svega, para se zagrijava. Ne preporučuje se stavljanje u vrtić, a dijete se može opeći.

2 Beurer LB 50


Popularni ovlaživač zraka
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 6700 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Najpopularniji parni ovlaživač u rejtingu je Beurer LB 50. Uređaj je u velikoj potražnji zbog izuzetno pristupačne cijene. Beurer LB 50 košta gotovo tri puta manje od svog konkurenta u ocjeni, ovlaživača zraka iz tvrtke Boneco. Uređaj se kontrolira samo mehanički, koristeći uobičajene rotacijske kontrole. Ali u isto vrijeme je upotpunjena demineralizirajućim uloškom i funkcijom aromatizacije. Što se tiče performansi, Beurer LB 50 može ostaviti iza sebe mnoge skupe uređaje jer može učinkovito navlažiti do 50 četvornih metara. m.

Za razliku od mnogih parnih uređaja koji su poznati po velikoj buci, ovaj model je iznenađujuće tih. Druge očite prednosti u korisničkim recenzijama uključuju jednostavan dizajn, visoku kvalitetu montaže, visoke performanse i humanu cijenu.


1 Boneco S450


Usluga površine 60 četvornih metara. m.
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 16 990 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Najskuplji, ali i najcjelovitiji parni ovlaživač na ljestvici je Boneco S450. To je moćan uređaj sposoban za posluživanje do 60 četvornih metara. m., opremljen s higrostatom, tajmerom, displejom i demineralizirajućim uloškom. Disk protiv kamenca koji je opremljen sa sustavom Boneco S450 pomaže smanjiti razinu vage u ovlaživaču zraka, što olakšava njegu uređaja.

Prema povratnim informacijama korisnika, glavne prednosti Boneco S450 su brz i kvalitetan rad, prostran spremnik za vodu, lijep dizajn i bez potrošnog materijala. No, među očitim nedostacima, postoji prekomjerna buka i napuhana cijena.


Vrhunski ovlaživači zraka

Konačno smo došli do najviše razine ovlaživača - premium. Modeli iz ove kategorije izrađeni su prema različitim tehnologijama i međusobno se vrlo razlikuju u tehničkom smislu, ali se opće značajke mogu jasno pratiti - visoka učinkovitost, proizvodnost, pouzdanost i inovativnost. Troškovi zastupnika ponekad su zapanjeni, ali zdravlje domaćinstva, koje pruža optimalna mikroklima, to opravdava.

3 Daikin MCK75JVM-K


Savršeno pročišćavanje zraka (fotokatalitički i elektrostatski filtar)
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 49 900 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Vani otvara kategoriju ružno, ali pažljivo unutar jedinice. Model ne samo da vlaži zrak, već ga i omekšava. Štoviše, vrlo je učinkovit. Korišteni su fotokatalitički i elektrostatski filteri koji osiguravaju gotovo 100% pročišćavanje. U automatskom načinu rada, uređaj može uhvatiti pojavu prašine, dima i drugih zagađivača u zraku i uključiti intenzivniji način rada.

Ovlaživač radi odlično. Preporučena stopa od 60% regrutira se vrlo brzo. Postoji funkcija ionizacije zraka koja je posebno cijenjena alergijama. Trebamo razgovarati io usluzi.Da, 6 rezervnih filtera su uključeni s ovlaživačem zraka, od kojih svaki traje godinu dana, ali korisnik će morati primjetno promatrati čišćenje samog uređaja.

2 Boneco H680


Najtiše i najučinkovitije pranje zraka
zemlja: Švajcarska
Prosječna cijena: 59 990 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Opet, suočavamo se ne samo s ovlaživačem zraka, nego s kombiniranim uređajem. Dimenzije su relativno male, s obzirom na volumen spremnika pod vodom u 10 litara. Zbog toga će biti potrebno napuniti tekućinu rijetko, a indikator niske razine podsjetit će vas da to učinite na vrijeme. Izgled, sudeći po recenzijama, vrlo je popularan kod kupaca - uredan i elegantan. Tu je i prekrasan informativni panel. H680 upravlja daljinskim upravljačem.

Tri načina rada: automatski, noćni i dječji. Također je moguće omogućiti odvojene funkcije čišćenja ili vlaženja. Tri filtera osiguravaju kvalitetu zraka odjednom: HEPA-filter, vodu i ugljen. Tu je i funkcija arome - samo sipajte specijalno ulje i uživajte u svježoj, ugodno mirisnoj sobi. U međuvremenu, vrijedi spomenuti razinu buke - samo 25 dB - uređaj se može sigurno staviti čak iu dječju sobu.


1 Dyson AM10


Najbolji ultrazvučni ovlaživač zraka
zemlja: UK (proizvedeno u Maleziji)
Prosječna cijena: 38 900 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Tehnika tvrtke Dyson uvijek je izazvala mnogo razgovora. Pitanje "zašto?" Nestaje odmah nakon gledanja na voditelja rejtinga. Dizajn je vrlo futuristički, materijali su ugodni na dodir. Uređaj jednostavno ne želi sakriti u udaljenom kutu. Istovremeno, vanjski dio je također praktičan - spremnik je proziran, pa je razina vode u njoj odmah vidljiva. Da, i kapljice na zidovima izgledaju lijepo.

U tehničkom smislu, sve je u redu. Da, Dyson, za razliku od prethodnih sudionika, ne može pročistiti zrak, ali obavlja veliki posao s izravnom funkcijom - vlaženjem. U automatskom načinu rada, sam AM10 bira optimalni intenzitet rada ovisno o temperaturi i stanju okolnog zraka. Za kontrolu se koristi zgodan daljinski upravljač, koji se elegantno montira na kućište uređaja pomoću magneta - nećete ga izgubiti. AM10 također može raditi bez ovlaživanja zraka, djelujući kao jednostavan ventilator.

Također bismo trebali imati na umu proces održavanja uređaja. To je ... odsutno. Nema potrebe mijenjati filtre, jer ih uopće nema. Čak i posebni zahtjevi za tekućinu nisu ugrađeni - ugrađena UV svjetiljka dezinficira običnu vodu iz slavine.


Kako odabrati ovlaživač zraka?

Pri odabiru kućnog ovlaživača preporučujemo da obratite pozornost na sljedeće funkcije i karakteristike:

 • vrsta ovlaživači. Podijeljeni su u parnu, tradicionalnu i ultrazvučnu. Ultrazvučni modeli smatraju se najnaprednijim i pristupačnijim, pa ih je na tržištu mnogo više.
 • Područje usluge. Svaki ovlaživač u karakteristikama navedenog područja servisa. U pravilu, od 10 do 30 četvornih metara. m. Ova brojka pokazuje koliko prostora uređaj može učinkovito hidratizirati. Ova brojka ovisi o snazi. Što je veći - to je veće područje koje može poslužiti uređaju.

 • UV lampa. Vrlo korisna značajka koja vam omogućuje neutraliziranje patogenih bakterija prisutnih u zraku (koristeći ultraljubičasto zračenje). Neophodan za alergije i ljude sklonije čestim bolestima dišnog sustava.

 • Ionizacijska funkcija, Zahvaljujući tome, zrak je zasićen negativno nabijenim ionima koji se vežu za čestice prašine i talože se na pod. Dođe do pročišćavanja zraka.
 • Protok vode i volumen spremnika uređaji - što je veći, rjeđe morate puniti ovlaživač zraka.
 • dostupnost senzor vlažnosti zrak ili higrostat. Uređaj se odmah isključuje kada se dostigne tražena vrijednost, a kada razina padne, ponovno uključuje uparivač.

 

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač ovlaživača zraka?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 387
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
2 komentari
 1. Irene
  Glasali su za "drugo". Dyson nije na popisu. A gdje bez njega?
 2. Karina
  Imamo baktericidni Aquac s funkcijom ionizacije zraka. Čudno je da on nije na popisu, Ministarstvo zdravstva i imam jako dobro mišljenje o njemu. I zimi i ljeti u stanu je stabilna vlaga, hladnoća i svjež zrak. Čak ni svježe, već pročišćene od svih štetnih bakterija.

ocjene

Kako odabrati

recenzije