15 najboljih ionizatora zraka

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolji ionizatori, pročišćivači zraka za dom

1 Termica AP-300 TC Najtiši (30 dB). Visoke performanse
2 Ballu AP-155 Sustav za čišćenje u 5 koraka. Za male sobe
3 Ekologija Plus Super Plus Turbo (2009) Ozonatora. Mala potrošnja energije
4 Fanline IV-2 Bipolarni čistač. 5 filtara

Najbolji ionizatori, ovlaživači zraka za dom

1 Electrolux EHU-3710D / 3715D Ionizator noćnog svjetla. Radi do 24 sata
2 Timberk THU UL 28E Najbolji dizajn. Daljinski upravljač D / U
3 Polaris PUH 0605Di Bolja sigurnost. Automatska podrška za vlagu
4 Leberg LH-803 Najbolja snaga (105 W). Isključite pozadinsko osvjetljenje

Najbolji ionizatori, klimatski sustavi za dom

1 Winia AWX-70 Najbolji volumen spremnika (9 l). Optimalan omjer troškova i funkcionalnosti
2 Panasonic F-VXH50 Ekonomična potrošnja vode. gustoća
3 Boneco W2055A Za velike sobe (do 50 m2). Sprječava pucanje namještaja
4 Sharp KC-A51 RW / RB Ugrađeni higrostat. Jednostavno rukovanje

Najbolji ionizatori zraka za automobile

1 Atmos Vent-801 Kvalitetna montaža. UV emiter
2 Ekologija Plus Super Plus-Ion-Auto Najbolja cijena. Plastično tijelo visokog učinka
3 Napolex AT-104 Aromatizaciju. 5 zamjenjivih pastila

Povoljna mikroklima sobe jamstvo je zdravlja njegovih stanovnika. To ne ovisi samo o čistoći, temperaturi i vlazi, već io kvaliteti zraka. Danas postoji veliki broj uređaja koji čiste i vlaže zrak u zatvorenom prostoru, na primjer, klima uređaje i razne podloške. Jedan od najpopularnijih uređaja je ionizator, mali električni uređaj koji saturira mješavinu zraka s negativnim ionima potrebnim za normalno ljudsko disanje. Osim toga, ona "puni" čestice prašine, zbog onoga što prestaju letjeti i podmiruju na podu.

Na ljestvici smo prikupili najbolje modele ionizatora zraka različitih izvedbi i namjena.

Najbolji ionizatori, pročišćivači zraka za dom

Ionizatori-sredstva za čišćenje su uređaji za kvalitetno čišćenje stanova i kuća od prašine, nečistoća i neugodnih mirisa. Princip njihovog djelovanja je vrlo jednostavan - prljave tvari se talože na posebnim filterima (antialergijski, ugljen, itd.).

4 Fanline IV-2


Bipolarni čistač. 5 filtara
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 4 200 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Višenamjenski pročistač zraka "Fanline" proizvodi se od 2000. godine. Tijekom tog vremena, uređaj je doživio mnoge promjene, zahvaljujući kojima je učinkovitost čišćenja povećana na 99%. Ionizator ima odašiljač ultraljubičaste diode koji dezinficira zrak i neutralizira neugodne mirise.

Standardna oprema uređaja pretpostavlja postojanje 5 različitih filtera, koji se, ako je potrebno, lako zamjenjuju. Uređaj ne zahtijeva mnogo brige - nedostatak statičkog napona ne dopušta nakupljanje prašine na radijatoru. Niska snaga (ne više od 10 W) osigurava nisku potrošnju energije čak i kod korištenja 24 sata dnevno.

3 Ekologija Plus Super Plus Turbo (2009)


Ozonatora. Mala potrošnja energije
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 3 990 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Pročišćivač zraka "Ekologija Plus Super Plus Turbo"- velika kupnja za one koji žele riješiti kuću neugodnih mirisa i alergena. Uređaj je jednostavan za korištenje s minimalnim strukturnim elementima, koji u potpunosti zadovoljava zahtjeve koje je naveo proizvođač, odnosno ionizira, ozonizira i čisti zrak u stanu.

Potrošnja energije uređaja iznosi samo 10 vata. Uređaj nudi dva načina rada: normalan i turbo. U recenzijama pišu da se negdje nakon tjedan dana aktivnog rada uređaj počinje pucati, što je siguran znak da je vrijeme za čišćenje uređaja od nakupljene nečistoće i prašine. Razumije ionizator bez poteškoća, kazeta s pločama samo isperite pod tekućom vodom, na primjer, četkicom za zube. Zatim pažljivo obrišite dijelove i pustite ih da se osuše - nakon montaže, jedinica je ponovno spremna za rad.

2 Ballu AP-155


Sustav za čišćenje u 5 koraka. Za male sobe
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Balu ionizator od 37 W za kuću nudi sustav za čišćenje u pet koraka. Uređaj je opremljen brojnim filtrima (prethodno čišćenje, HEPA filter, VOC filter), koji zajedno s ionizacijom osigurati učinkovito i kvalitetno pročišćavanje zraka u stanu od prašine, vune, alergena i štetnih nečistoća. Pogodan uređaj za sobe s površinom od oko 20 m2.

Kupci ističu da su senzorska kontrola, 4 brzine ventilatora i vremenski brojač za 8 sati među izvanrednim karakteristikama modela. Uređaj je opremljen indikacijom čistoće zraka. Radi pravednosti, mora se reći da se u nekim pregledima spominje noćna nelagodnost koju uzrokuje jaka svjetlost, unatoč uvjeravanju proizvođača da se uređaj prilagođava razini osvjetljenja. Što se tiče jačine zvuka, uređaj nije tih (47 dB), ali za kasno vrijeme postoji poseban tihi način rada. Uređaj izgleda elegantno, dobro radi, njegov trošak i dobivanje na vrh najboljih opravdava.

Ionizatori zraka - korist ili šteta?

Prolazeći kroz ionizator, zrak je obogaćen aero ionima, što povoljno utječe na stanje čovjeka. Prisutnost takvih čestica u kisikovoj smjesi povećava učinkovitost, jača imunološki sustav i poboljšava cjelokupno stanje. Osim toga, ioniziranje se preporuča osobama koje pate od nesanice. Svjetlosni ioni se "vežu" za čestice prašine, alergene i istalože ih, značajno čisteći zrak.

Međutim, ionizatori imaju svoje nedostatke. Oni proizlaze iz samog načela aparata. S obzirom na činjenicu da sve čestice prolaze kroz ionizator, dobivaju naboje, počinju privlačiti različite predmete, uključujući odjeću. Zbog toga se u prostorijama u kojima je uređaj postavljen preporučuje redovito mokro čišćenje kako bi se izbjeglo nakupljanje prašine. Također nije preporučljivo koristiti ionizatore kada u kući postoji osoba s bolešću koja se prenosi kapljicama u zraku - što uvelike povećava vjerojatnost infekcije zdravih ljudi.


1 Termica AP-300 TC


Najtiši (30 dB). Visoke performanse
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 10 990 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Lider u ocjenjivanju najboljih ionizatora-čistača je Thermika. Uređaj je dizajniran za učinkovito čišćenje zraka u prostorijama ne većim od 50 četvornih metara. m. Izvedba uređaja je 300 m / h, što je najbolji pokazatelj u klasi. Ionizator je opremljen dodatnom UV lampom koja neutralizira sve štetne tvari u zraku.

Uređaj ima izvrstan sustav filtriranja: HEPA filter je namijenjen za čišćenje prašine, a ugljični element eliminira neugodne mirise. Fotokatalitički čistač uklanja viruse i bakterije. Radi lakšeg upravljanja uređajem nalazi se daljinski upravljač. Posebnost značajke Termica AP-300 je tihi rad. U produktivnom načinu, razina buke ne prelazi 30 dB.

Najbolji ionizatori, ovlaživači zraka za dom

Namjena ovlaživača jonizatora je održavanje optimalne razine vlage u stanovima i kućama. Primjena takvih naprava povoljno utječe na stanje kože i sprječava razvoj alergijskih reakcija. Princip njihovog rada je isparavanje vlage.

4 Leberg LH-803


Najbolja snaga (105 W). Isključite pozadinsko osvjetljenje
zemlja: Norveška (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 4 250 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Moderan i funkcionalan - ovako se korisnici u pregledima pozivaju na Leberg ionizator u keramičkom paketu. Super tihi ultrazvučni model dizajniran za ovlaživanje zraka u zatvorenom prostoru do 40 m2, Osobitost uređaja je prisutnost preliminarnog HEPA filtra i ugljičnog filtra koji su dizajnirani tako da zrak u stanu bude čist i svjež. Veliki plus uređaja, koji razlikuje uređaj od većine nominiranih u ocjeni, je mogućnost isključivanja pozadinskog osvjetljenja noću.

Ionizator za kuću radi u "hladnoj pari" i "topla para".Snaga uređaja je rekordnih 105 W, rezervoar je 5 litara, potrošnja vode je 400 ml / h. U kompletu s ovlaživačem zraka nalazi se adapter za automobil, tako da se po želji uređaj može koristiti za čišćenje zraka u automobilu. Isto tako, ionizator nudi aromatizaciju zraka, automatsko isključivanje pri niskim razinama vode i pri uklanjanju spremnika.

3 Polaris PUH 0605Di


Bolja sigurnost. Automatska podrška za vlagu
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 4 819 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Polaris ultrazvučni ionizator zraka za dom opremljen je LED zaslonom (touch control). Model je prepoznat od strane korisnika kao jedan od najboljih asistenata u borbi za vlagu - uređaj automatski održava zadanu razinu, a zasićuje zrak negativno nabijenim ionima. Jedna od vodećih značajki ionizatora je nepostojanje potrebe za stalnim kupovanjem novih filtera, jer se sam filter može samostalno čistiti kod kuće.

Među ostalim izvanrednim karakteristikama uređaja, naglašeno je u pregledima funkcija "topla para", aromatizacija zraka, timer do 12 sati, higrometar i daljinski upravljač. Izračunati uređaj na području do 45 m2, potrošnja energije je 110 W, vrijeme rada je do 35 sati, a kapacitet spremnika je 5 litara. Uređaj je poznat po visokom stupnju zaštite, na primjer, automatski će se isključiti ako voda u spremniku istekne, kao i ako je spremnik za vodu odvojen od baze.

2 Timberk THU UL 28E


Najbolji dizajn. Daljinski upravljač D / U
zemlja: Rusija (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 5.081 rubalja
Ocjena (2019): 4.8

Ultrazvučni ionizator za kućnu marku "Timberk" s higrometrom - dobitnik nominacije "Najbolji dizajn". Prikaz ovlaživača, izrađen u kozmičkom stilu, prikazuje načine rada uređaja, trenutnu razinu vlažnosti zraka, intenzitet izlaza pare i ionizacijsku funkciju. Potonji, usput, može se isključiti po želji - to je prilika da većina nominiranih u ocjeni nedostaje, sudeći po ocjenama kupaca.

Servisirano područje je 30 m2, kapacitet spremnika je 3,7 litre, tajmer je dizajniran za isključivanje do 12 sati u koracima od 1 sata, snaga je 25 vati. S kompaktnim uređajem uključen je i daljinski upravljač, kao i uložak s mineralnim filterom, namijenjen pročišćavanju vode iz viška soli. Ionizator radi tiho, tako da se ne može poremetiti san u kućanstvu. Kupci na umu da je stjecanje ovog modela ionizatora u stanu postalo svježe, disanje je jednostavno i ugodno.

1 Electrolux EHU-3710D / 3715D


Ionizator noćnog svjetla. Radi do 24 sata
zemlja: Švedska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 6 990 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Ultrazvučni ionizator zraka za dom s daljinskim upravljačem ima elegantan izgled. Kompaktne dimenzije ovlaživača, čije je tijelo opremljeno dodatnom rasvjetom, omogućuju korištenje uređaja, uključujući i noćnu svjetlost. To je moderan model s naprednim tehničkim karakteristikama: snaga 110 W, servisna površina do 45 m2, trajanje rada do 24 sata. Potrošnja vode je 450 ml / h.

Prema pregledu, postoji mnogo prednosti za ionizator za stan - spremnik od 5 litara, higrostat za automatsko isključivanje aparata po dostizanju unaprijed određene razine vlažnosti, prethodno zagrijavanje vode za uništavanje štetnih mikroba i bakterija u vodi. Kao i demineralizirajući uložak za omekšavanje tvrde vode i smanjenje sadržaja soli i anorganskih tvari u vodi, te sposobnost kontrole smjera puhanja i vlaženja.


Najbolji ionizatori, klimatski sustavi za dom

Klimatski kompleksi s ionizacijskom funkcijom su skupi uređaji, ali vrlo praktični. Takvi ionizatori za stanove kombiniraju dva neovisna uređaja - čistač i ovlaživač zraka, koji se mogu koristiti zajedno i odvojeno.

4 Sharp KC-A51 RW / RB


Ugrađeni higrostat. Jednostavno rukovanje
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 24 490 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Model japanske marke "Sharp" zatvara kategoriju najboljih ionizatora za dom. To je kompaktan uređaj dizajniran za čišćenje zraka u prostorijama ne većim od 38 četvornih metara. Ugrađeni higrostat automatski analizira vlažnost kisika i po potrebi uključuje ionizator. Spremnik za vodu je mali - samo 3,6 litara, ali pri protoku od 600 ml / sat u intenzivnom načinu rada, uređaj može raditi 6 sati bez zaustavljanja.

Poseban HEPA filter učinkovito čisti dolazni zrak iz mješavine prašine, a čistač ugljika zbog adsorpcijskog učinka brzo apsorbira neugodne mirise. Takav sustav omogućuje ionizatoru da "vozi" oko 306 m / h. U pregledima, korisnici se odnose na prednosti uređaja visokokvalitetnu plastiku kućišta, dobro osmišljen dizajn i jednostavno rukovanje. Glavni nedostaci su nedostatak prilagodbe razine vlažnosti i potreba za čestim čišćenjem hidratantnog filtra.

3 Boneco W2055A


Za velike sobe (do 50 m2). Sprječava pucanje namještaja
zemlja: Švicarska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 17 990 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Klima kompleks "Boneko" s naprednom tehnologijom vlage "saća" - ono što vam je potrebno za čišćenje, kao i normalizacija razine vlage u sobama do 50 m2, To je relativno kompaktan, jednostavan za održavanje i ne zahtijeva skupi potrošni uređaj. Ionizirani srebrni štap obavlja antibakterijsku funkciju u aparatu. Jedna od značajki modela je aromatizacija zraka u kući.

U ionizatoru s spremnikom na 7 litara osigurana su dva načina rada: dan i noć. U pregledima napominju da uređaj radi tiho, tako da ga možete sigurno ostaviti uključenog tijekom noći. Mala mana - svijetla indikatorska svjetlost koja se ne može isključiti tijekom spavanja. Proizvođač naglašava da ovaj klimatski kompleks za stanove ima pozitivan učinak na namještaj, posebno na unutrašnjost prirodnog drva, sprječavajući pucanje.

2 Panasonic F-VXH50


Ekonomična potrošnja vode. gustoća
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 28 890 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Panasonic ionizer ovlaživač nalazi se na drugom mjestu na ljestvici najboljih modela za dom. Ovaj se uređaj smatra jednim od najekonomičnijih na tržištu - u intenzivnom načinu potrošnja vode je samo 500 ml / sat. Prisutnost predfiltera značajno smanjuje mehaničko opterećenje uređaja za čišćenje ugljena, čime se povećava njihov vijek trajanja. Ionizator se napaja iz mreže, a potrošnja je samo 43 vata.

Uređaj ima elektroničku kontrolu kojom se podešava brzina vrtnje ventilatora. Zgodna svjetlosna signalizacija potpuno zamjenjuje zaslon. Uređaj je jedan od najkompaktnijih u svojoj kategoriji - s deklariranim karakteristikama, njegova masa je samo 8,3 kg. U brojnim pozitivnim recenzijama kupci govore o kvalitetnom radu, ugodnom dizajnu i niskoj razini buke, kao io prednostima ionizatora. Nedostaci uključuju brzo trošenje filtera za vodu i teškoće u održavanju.


1 Winia AWX-70


Najbolji volumen spremnika (9 l). Optimalan omjer troškova i funkcionalnosti
zemlja: Južna Koreja
Prosječna cijena: 27 050 rub.
Ocjena (2019): 4.9

Prvo mjesto na ljestvici najboljih ionizatora za dom je Vina. To je optimalni model u smislu troškova i funkcionalnosti. Uređaj može poslužiti sobu do 50 četvornih metara. m, kada je potrošnja energije od 24 W dobar pokazatelj. Higrostat ugrađen u ionizator analizira vlažnost zraka i neovisno regulira rad uređaja.

Zahvaljujući prostranom spremniku vode od 9 litara, nema potrebe za čestim dodavanjem tekućine. Brzina isparavanja se može podešavati, a radni parametri se prikazuju na malom LCD zaslonu. Svi potrebni pokazatelji nalaze se na prednjoj ploči ionizatora. Uz relativno veliku snagu uređaj ima nisku razinu buke - samo 32 dB.Dimenzije uređaja omogućuju vam postavljanje bez oštećenja slobodnog prostora.

Najbolji ionizatori zraka za automobile

Automobilski ionizatori kompaktan su način održavanja povoljne mikroklime unutar automobila. Oni se spajaju na upaljač za cigarete (12V utičnica) i uz pomoć posebnog filtarskog sustava brzo uklanjaju neugodne mirise i druge štetne čestice iz zraka.

3 Napolex AT-104


Aromatizaciju. 5 zamjenjivih pastila
zemlja: Japan
Prosječna cijena: 1 840 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Pred nama je japanski ionizator iz Napolexa za automobil s funkcijom aromatizacije zraka. Princip uređaja je proizvesti negativne ione (oko 130 tisuća. Po 1 cm3) i obogaćivanje zraka u kabini automobila bez ozona. Uz ionizator dolazi 5 izmjenjivih pastila za impregnaciju s aromatičnim uljima.

Sudeći po ocjenama, ovo je ekonomičan uređaj u smislu potrošnje energije. Uređaj se nalazi u utičnici upaljača za cigarete (12V). Korisnici ističu da su kompaktnost (7,8 * 3,5 * 1,9 cm bez veličine upaljača za cigarete) i lakoća (85 g) modela među prednostima.

2 Ekologija Plus Super Plus-Ion-Auto


Najbolja cijena. Plastično tijelo visokog učinka
zemlja: Rusija
Prosječna cijena: 1 777 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Na drugom mjestu na ljestvici najboljih automobilskih ionizatora je Ecology Plus Super-Plus-Ion-Avto model. To je najisplativija opcija na tržištu za kompaktne pročistače zraka, ali unatoč tome, uređaj osigurava učinkovitost čišćenja do 4 m / h. Uređaj, zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama (težina samo 350 grama.) Može se montirati na torpedo.

Adapter za automobil i napojna jedinica od 220 V uključeni su u paket za isporuku, što omogućuje korištenje ionizatora ne samo u automobilu. Snaga uređaja je samo 3 W - potrošnja energije gotovo da nije vidljiva. Kućište je izrađeno od posebne plastike otporne na udarce, koja će lako izdržati pad.


1 Atmos Vent-801


Kvalitetna montaža. UV emiter
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 3 290 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Najbolji ionizator automobila je model Atmos Vent-801. Jedinica od 4 vata opremljena je ugljičnim filtrom koji učinkovito bori protiv mirisa i uklanja štetne čestice. Osim toga, u uređaj je ugrađen ultraljubičasti emiter koji dezinficira zrak, neutralizira viruse i bakterije. Uređaj se može napajati i iz standardne mreže i iz utičnice za automobil 12V.

Elektrostatski filtar se učinkovito bori s prašinom, zahvaljujući kojoj se njegova količina u putničkom prostoru značajno smanjuje. Niska razina buke (25 dB) neće uzrokovati nelagodu, a kad motor radi, ionizator uopće ne čuje. U pozitivnim recenzijama, kupci emitiraju male dimenzije, učinkovito čišćenje i kvalitetnu montažu među prednostima. Glavni nedostaci su niska produktivnost i potreba za čestom zamjenom ugljenog filtra.


Kako odabrati ionizator zraka

Sljedeća varalica će vam pomoći odabrati najbolji ionizator zraka:

 1. snaga, Sve je jednostavno - što je prostor veći, to bi uređaj trebao biti snažniji. Uzmite u obzir da će vam nabava uređaja s povećanom snagom koštati mnogo novca - prvo, takvi ionizatori koštaju više, a drugo, troše više struje.
 2. Protok vode, Ovaj parametar logički slijedi iz prethodnog - što je snaga veća, to je veća brzina protoka. U prosjeku, ionizator troši od 8 do 15 litara dnevno dnevno.
 3. Razina buke, Ionizatori su uređaji za stanove i kuće koji rade danju i noću. Da uređaj ne ometa spavanje, kupite modele čija razina buke ne prelazi 40 dB. Osim toga, poželjno je da uređaj ima poseban "noćni režim" kada ventilator radi na minimalnoj brzini, a pozadinsko osvjetljenje je potpuno utišano ili isključeno.
 4. UV lampa, Za dezinfekciju zraka, uništavanje virusa i bakterija, ionizatori se opremaju ultraljubičastim svjetlom. Ta je značajka osobito tražena za obitelji s malom djecom. Važno pravilo je upaliti svjetiljku samo u odsutnosti ljudi u prostoriji, a ne premašiti preporučeno vrijeme izlaganja.
 5. Zaštitne funkcije, Većina modela ionizatora osigurava automatsko isključivanje uređaja pri niskim razinama vode u spremniku, kao i obavijest o potrebi čišćenja ili zamjene uloška.
 6. brojač, Prisutnost timera omogućuje automatsko uključivanje i isključivanje uređaja u određenom vremenskom intervalu. Posebno je lako regulirati načine rada i brzinu kada je opremljen daljinskim upravljačem.
 7. aromatizacija, Ovaj parametar nemaju svi modeli. Oni koji imaju tu značajku, podijeljeni su u uređaje s mogućnošću instaliranja na ionizatorski spremnik s aromatičnim uljima i uređajima s izmjenjivom kapsulom koja kaplje ulje.
Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač ionizatora?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 55
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije