Top 15 električnih kosilica za travu

mjesto

ime

Ocjena značajke

Najbolja jeftina električna kosilica

1 Makita ELM331 Vrhunske specifikacije. Najbolje područje košenja (400 m²)
2 GARDENA PowerMax 32E Najbolja oprema. Atraktivan dizajn
3 AL-KO 112856 Classic 3,82 SE Visoka kvaliteta košnje
4 Huter ELM-1100 Najniža cijena na tržištu

Najbolja kosilica na elektromotoru: cijena - kvaliteta

1 Bosch ARM 37 Vrhunske specifikacije. Odabir korisnika
2 AL-KO 112858 Srebro 40 E Comfort Bio Combi Najbolja ocjena. Profesionalna kosilica za vrtlare
3 Makita ELM3711 Najbolja cijena
4 Greenworks 2500407 G-MAX DigiPro Najveća širina rezanja (45 cm). Najbolji raspon podešavanja visine noža (28-76 mm)

Najbolje samohodne kosilice na električnom motoru

1 Makita ELM4613 Najbolji pokazatelji pouzdanosti po niskoj cijeni
2 STIGA Combi 48 ES Najbolja širina noža za rezanje (48 cm)
3 Monferme 25177M Najbolja kosilica za žene. Rad baterije
4 Husqvarna LC 347VLi Mogućnost glatkog podešavanja brzine kretanja (3-4,5 km / h)

Najbolje električne kosilice - roboti

1 Bosch Indego Najbolja cijena
2 AL-KO 127406 Robolinho 4100 Najbolje trajanje baterije (180 min)
3 Husqvarna AutoMower 315 Ravnoteža glavnih tehničkih karakteristika. Niska razina buke (58 dB)

Ponude partnera

KRÜGER ELMK-1800
Motor od 1800 W - u vrhunskoj konfiguraciji! 2 NOŽ, 3 razine rezanja, podešavanje ručke

Briga o kućama i kućanstvima je radno intenzivan i prilično problematičan zadatak. Svake godine sve više i više vrtlara i vrtlara preferira automatizirane alate, uključujući i kosilice - neophodne strojeve za učinkovitu i brzu obradu travnjaka.

Donedavno je osnova tržišta kosilice bila uglavnom benzinski modeli. No, razvojem tehnologije zamijenjeni su ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim električnim uređajima. Međutim, čak i zaglušujuća popularnost nije u stanju osigurati potencijalnog kupca od pogrešaka u izboru i naknadnom razočaranju. Kako bi se to izbjeglo, pažljivo pročitajte ocjenu najboljih električnih kosilica, koja se temelji na brojnim pregledima korisnika, popularnosti modela, temeljitoj usporedbi karakteristika, kao i mišljenju uglednih stručnjaka.

Najbolja jeftina električna kosilica

Oprema električnih kosilica izrađena je kotačima kako bi se povećala mobilnost i jednostavnost rada, što je također velika prednost. Nedostaci uključuju krhkost nekih varijanti ovog dizajna, što često dovodi do loma šasije i potrebe za zamjenom kotača ili osovina.

Glavna razlika između jeftinih modela električnih kosilica i skupih analoga leži u tehničkim karakteristikama: proračunske opcije rukuju relativno malim površinama, imaju manju snagu i veličinu motora, što utječe na parametre kosine. Međutim, u smislu pouzdanosti i trajnosti korištenja, oni ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na "elitne" konkurente.

4 Huter ELM-1100


Najniža cijena na tržištu
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 3 670 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Mali i jeftin "hrvač" s obrastao travnjak, impresioniran potrošača s tišinom rada, upravljivost i produktivnost rada. Prugasti dijelovi žičane kosilice izrađeni su od plastike, što je značajno smanjilo težinu uređaja, ali je istovremeno negativno utjecalo na pouzdanost. Srećom, Huter ELM-1100 opremljen je motorom od 1100 vata, što je dovelo do povećanja performansi, zajedno s visokim stupnjem mobilnosti.Širina oštrice noževa bila je 34 centimetra, a visina podešavanja bila je ograničena na tri načina unutar 28-60 milimetara.

Za prikupljanje trave u Huter ELM-1100 predviđena je tvrda posuda od 28 litara, ali uz snažnu želju možete prilagoditi istjecanje trave. Prema rezultatima pregleda, možemo reći da je model uspio izbjeći ozbiljne pojedinačne nedostatke, naslijedivši samo neprikladan kabel za napajanje iz mreže.

3 AL-KO 112856 Classic 3,82 SE


Visoka kvaliteta košnje
zemlja: Njemačka (proizvedena u Velikoj Britaniji)
Prosječna cijena: 5 990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Kao dio proračunske serije AL-KO 112856 Classic 3.82 SE ističe se dobar set ključnih kvaliteta. Žičana kosilica opremljena je motorom od 1400 vata, čiji rotor ima brzinu vrtnje od 3200 okretaja u minuti. Dobar rezultat i po standardima segmenta "cijena / kvaliteta", međutim, buka iz rotirajućih dijelova dostiže razinu od 84 dB, što ni na koji način nije kombinirano s konceptom udobnog rada. Širina trake za košnju iznosi 38 centimetara, a visina noža se može podesiti u tri razine od 20 do 60 milimetara. Izbacivanje pokošene trave vrši se ili unatrag ili u čvrstu kutiju za sakupljanje s kapacitetom od 37 litara.

Glavni nedostatak kosilice je dizajn. Ventilacijski zatvarači motora nalaze se na dnu automobila, zbog čega su proizvođači nametnuli strogu granicu za jednokratnu kosinu (ne više od 500 m²). Ova mjera sprječava pregrijavanje agregata i značajno produljuje životni vijek kosilice.

2 GARDENA PowerMax 32E


Najbolja oprema. Atraktivan dizajn
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 8 290 rub.
Ocjena (2019): 4.4

Na drugom mjestu je kosilica GARDENA PowerMax 32E, koja je svojim izgledom zadivila korisnike. Štoviše, dizajn modela nije loš, ali mnogo je važnije procijeniti unutarnje karakteristike i funkcionalnosti koje čekaju potencijalne kupce u vanjskom plastičnom kućištu.

Čak i ovdje, vrtna kosilica ima kompletnu narudžbu. Širina rezanja je 32 centimetra, a visina se ručno podešava, u rasponu od 20 do 60 milimetara, koristeći ručicu s pet razina. Pokošena trava pada u tvrdu kutiju za sakupljanje čiji volumen iznosi 29 litara ili se odbacuje natrag. Snaga se napaja iz motora od 1200 W, a brzina rotacije noža doseže 3400 okretaja u minuti. Ukupna težina modela ne prelazi 8,5 kilograma.


1 Makita ELM331


Vrhunske specifikacije. Najbolje područje košenja (400 m²)
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 7 530 rub.
Ocjena (2019): 4.5

“Najbolji” naslov u ovoj kategoriji osvojio je električnu kosilicu Makita ELM3311, koja kombinira izvrsne značajke, atraktivnu cijenu i pohvalne recenzije mnogih korisnika. Izvana kompaktna, izrađena je od plastike i opremljena je mekanim kutijama za prikupljanje od 27 litara. Širina kosine trake ovog modela veća je od one nominiranih i iznosi 33 centimetra. Visina lopatice je, naprotiv, manja, ali je manja za pet milimetara, a regulirana je ručkom u tri razine. Neprekidni rad kosilice "Makita" osigurava električni motor, čija je brzina jednaka 2900.

Površina košnje koju preporučuje proizvođač nije veća od 400 četvornih metara. Takva mjera će produžiti vijek trajanja kosilice nekoliko godina i izbjeći neplanirane troškove za kupnju nove opreme.

Pregled videozapisa

Najbolja kosilica na elektromotoru: cijena - kvaliteta

Često omjer cijene i kvalitete postaje odlučujući čimbenik u izboru tehnologije. Isto vrijedi i za kosilice. Nije uvijek visoka cijena garancija kvalitete, a kvaliteta ne odgovara uvijek navedenoj cijeni. Važno je napomenuti da su skuplji modeli električnih kosilica često opremljeni središnjim regulatorom visine rezanja. Ta se visina može mijenjati ručno, pomoću ručice, bez zaustavljanja elektromotora, tj. Nerazdvojivo od procesa rada.

4 Greenworks 2500407 G-MAX DigiPro


Najveća širina rezanja (45 cm). Najbolji raspon podešavanja visine noža (28-76 mm)
zemlja: Kina
Prosječna cijena: 22 990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Napredni model električne kosilice, više nego itko drugi zadovoljava pokazatelje ravnoteže cijena i kvalitete. Napravljen u tradicionalnim bojama Greenworksa, ovaj model je opremljen snažnim motorom koji pokreće 40-voltna baterija. Ne zna se točno koja je brzina vrtnje lopatica, ali njihovi geometrijski parametri više od povratka učinkovitosti. Širina rezanja je 45 centimetara, a visina je podesiva u sedam razina, od 28 do 76 milimetara.

Između ostalog, Greenworks 2500407 G-MAX DigiPro opremljen je mekom kutijom za prikupljanje od 50 litara. Međutim, ispuštanje trave može se provesti i proći pored njega: bilo postrance ili unatrag. Činjenica prisutnosti u kompletu posebne mulch mlaznice, koja omogućuje oplemenjivanje tla, nije ugodno odvojena od neizbježnog procesa košnje trave.

3 Makita ELM3711


Najbolja cijena
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 8 240 rub.
Ocjena (2019): 4.2

Treću liniju ocjene električnih kosilica zauzima model Makita ELM3711, čija je cijena najatraktivnija za potencijalnog kupca. Inače, karakteriziraju ga poprilično prosječne karakteristike, koje će ipak biti dovoljne za ugodan i učinkovit rad.

Širina trave za košnju iznosi 37 centimetara. Visina podizanja noževa, a time i kosina, ručno se podešava pomoću posebne trodjelne poluge. Pokošena trava pada u meki 35-litarski sakupljač trave ili se odbacuje natrag. Proizvođači ovog modela ne preporučuju obradu travnjaka površinom većom od 500 četvornih metara odjednom, jer to ima loš učinak na resurse motora i može dovesti do skraćenog vijeka trajanja. Ukupna težina električne kosilice je 14 kilograma.

2 AL-KO 112858 Srebro 40 E Comfort Bio Combi


Najbolja ocjena. Profesionalna kosilica za vrtlare
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 11 490 rub.
Ocjena (2019): 4.6

AL-KO 112858 Silver 40 E Comfort Bio Combi je kompaktna, ali produktivna električna kosilica na drugom mjestu u ocjeni, koja ne doseže najbolje mjesto, uglavnom zbog visokih ocjena i sjajnih karakteristika konkurentnog modela.

Preporučena površina kosilice kosilice AL-KO ograničena je na 600 četvornih metara, što je zajamčeno dovoljno za čišćenje malih i srednjih površina. Širina košnje trave je impresivnih 43 centimetra, a visina ima točno šesterostransko središnje podešavanje i kreće se od 28 do 68 milimetara. Prednost modela je prostrani skupljač trave od 43 litre, kao i isporučena mlaznica za usitnjavanje. Zbog veličine i obimnosti konstrukcije, težina je 19 kilograma, što se može pripisati manjim nedostacima.

1 Bosch ARM 37


Vrhunske specifikacije. Odabir korisnika
zemlja: Njemačka (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 9 637 rub.
Ocjena (2019): 4.8

Bosch ARM 37 električna kosilica postaje neosporni lider, kao i preferirani kupci.Pogled na opće cijene i tehničke specifikacije, jednostavno je nemoguće ne slagati se sa stotinama i tisućama zadovoljnih korisnika.

Visina kosine ovog modela varira ovisno o petorostupanjskom središnjem regulatoru u rasponu od 20 do 70 milimetara, a širina prolaznog pojasa je 37 centimetara. Pokošena trava se može baciti natrag i također se nakupiti u tvrdom spremniku od 40 litara. Pri radu, kosilica proizvodi do 91 dB buke, što je prilično glasno i može uzrokovati neugodnost. Odgovoran je za rad elektromotora kapaciteta 1400 W. S takvim karakteristikama, težina Bosch modela je samo 12 kilograma, što se također može pripisati ključnim prednostima.


Najbolje samohodne kosilice na električnom motoru

Budući da je lijenost pokretač napretka, električne kosilice s vlastitim pogonom postale su značajan korak prema automatizaciji košnje farme. Zapravo, njihovo upravljanje je svedeno na banalnu pratnju duž ravnih dionica i obrnuto za prolazak sljedeće trake. Oni su najjednostavniji za korištenje, nepretenciozni za održavanje i ni na koji način inferiorni u smislu karakteristika i opreme za druge tipove modela.

4 Husqvarna LC 347VLi


Mogućnost glatkog podešavanja brzine kretanja (3-4,5 km / h)
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 43 990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Samohodna kosilica s pogonom na stražnje kotače iz broja novih proizvoda ove sezone, što je izazvalo mnogo uzbuđenja oko njegovog izgleda. Novi model uveo je nadogradnje kako u pogledu izgleda tako iu pogledu radnog stanja. Način rada s vlastitim pogonom ima glatko podešavanje brzine kretanja (u rasponu od 3-4,5 kilometara na sat), dosad ugrađene samo u premium modele. Širina rezanja je 47 centimetara, a visina sečiva može varirati od 20 do 74 milimetra. Kosilicu pokreće 36 V litij-ionska punjiva baterija - nema žica za opskrbu. Moguće je ugraditi mlaznicu za malč, koja će se (ako vam je zaista potrebna) morati kupiti zasebno.

Među nedostacima Husqvarna LC 347VLi, moguće je razlikovati visoku razinu buke (oko 94 dB), a ne najidealnije dimenzije. Ako za muškarce upravljanje 26 kilograma težine kosilice će biti pod silom, onda se žene teško mogu nositi s tim.

3 Monferme 25177M


Najbolja kosilica za žene. Rad baterije
zemlja: Francuska (proizvedena u Kini)
Prosječna cijena: 29 990 rub.
Ocjena (2019): 4.5

Treće mjesto na ljestvici pripada samovoznoj kosilici Monferme 25177M. S obzirom na funkcionalnost - to je dobar model koji ima dobre konkurentske karakteristike, te je stoga vrijedan ući na listu najboljih.

Glavna razlika od ostalih nominiranih je sposobnost rada na bateriju. To je praktično i praktično, pogotovo ako se rad obavlja na velikim površinama. Osim toga, slučaj modela je izrađen od plastike, što omogućuje malo pojednostaviti dizajn, ali nepovoljno utječe na karakteristike pouzdanosti. Širina radnog noža s trakastim kosinama iznosi 40 centimetara, a visinu postavlja regulator s pet stupnjeva u vrijednostima od 20 do 70 milimetara. Kutija za sakupljanje je mekana, volumen je 50 litara. Ukupna težina konstrukcije, uglavnom zbog laganog tijela i dijelova, ne prelazi 17,4 kilograma.

2 STIGA Combi 48 ES


Najbolja širina noža za rezanje (48 cm)
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 22 600 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Samohodna električna kosilica STIGA Combi 48 ES smjestila se na drugom redu naše ocjene. Što se tiče funkcionalnosti i cijene, ona neznatno gubi vodeći model, ali čak i takve manje razlike mogu utjecati na konačnu formu top liste.

Širina rezanja ovog modela je velika i iznosi 48 centimetara. Ali u smislu visine stvari su malo drugačije. Podešavanje položaja noža je regulator na 5 razina u rasponu od 27-80 milimetara. Ugrađeni motor koji pokreće kosilicu je 1800 vata. Nedostatak je visoka razina buke koja se emitira tijekom rada, čija je vrijednost 96 dB. Samohodna kosilica opremljena je odjeljkom od 60 litara za skupljanje trave, kao i funkcijom njegovog izravnog pražnjenja.


1 Makita ELM4613


Najbolji pokazatelji pouzdanosti po niskoj cijeni
zemlja: Japan (proizveden u Kini)
Prosječna cijena: 22 540 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Na prvom mjestu je najbolja samohodna kosilica Makita ELM4613, koja idealno kombinira kvalitetu, tehničke aspekte i nisku cijenu u usporedbi s protivnicima.

Proizvođači su se pobrinuli za operativne mogućnosti modela, pa je stoga preporučena veličina za jednu stožastu površinu bila 1000 četvornih metara. Širina rezanja, koju osigurava samohodna kosilica Makit, je 46 centimetara. Visina noža se podešava pomoću regulatora od osam razina od 20 do 75 milimetara.Proizvedena trava se nakuplja u 60-litrskoj kutiji za sakupljanje ili se baca natrag na polje. Za rad uređaja zadovoljava motor, snaga koji ne prelazi 1800 W, a broj okretaja u minuti je jednak 2800. Kućište je izrađeno od čelika, tako da su pokazatelji pouzdanosti kosilice također visoki.

Najbolje električne kosilice - roboti

Robotizacija procesa funkcioniranja opreme omogućuje da se iz procesa isključi ljudski faktor, ali i da se značajno uštedi vrijeme. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, lako možete povjeriti rutinsku djelatnost košenja trave na „pametnu“ kosilicu i posvetiti svoje slobodne minute ili sati drugim, važnijim stvarima. Što se tiče manjkavosti, intelektualni sustav često ne uspijeva, jer je prilično “sirov”, a procesi stabilizacije i poboljšanja parametara automatske kontrole se nastavljaju i danas.

3 Husqvarna AutoMower 315


Ravnoteža glavnih tehničkih karakteristika. Niska razina buke (58 dB)
zemlja: Švedska
Prosječna cijena: 130 100 rub.
Ocjena (2019): 4.6

Husqvarna AutoMower 315 spada u kategoriju serijskih middlinga, kombinirajući uravnotežene specifikacije s ne najvećom cijenom u liniji. Pogodno je za košnju trave u malim vrtovima, čija površina (kumulativno) ne prelazi 1500 četvornih metara. Opremljen je podesivim noževima, pružajući travnjak za podrezivanje po visini u rasponu od 20 do 60 milimetara.

Prema mišljenju potrošača, robot ima zadovoljavajuće performanse u pogledu snage. Ukupno vrijeme rada punom baterijom iznosi 70 minuta, a postupak punjenja traje manje od jednog sata. Prema zakonima robotike s niskom rezervom energije, Husqvarna AutoMower 315 bi se trebala sama vratiti u bazu ... međutim, ova funkcija ne funkcionira uvijek. Stoga radni proces kosilice zahtijeva periodično praćenje i ne može se smatrati potpuno automatiziranim.

2 AL-KO 127406 Robolinho 4100


Najbolje trajanje baterije (180 min)
zemlja: Njemačka
Prosječna cijena: 104 990 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Vrhunska robotska kosilica, glavna prednost koja je trajala 3 sata trajanja baterije. Slični rezultati postignuti su korištenjem 4,4 Ah litij-ionske baterije, kompaktne i lagane. Što se tiče performansi, proizvođači preporučuju korištenje AL-KO 127406 Robolinho 4100 za jednokratnu košnju čestica površine do 2000 četvornih metara. Takva su ograničenja uvedena kako bi se spriječilo prijevremeno otkazivanje robota i povećalo trajanje njegovog rada.

Od ostatka raznolikosti parametara, vrijedi istaknuti širinu rezanja jednaku 32 centimetra, kao i mogućnost podešavanja visine lopatica unutar 30-60 milimetara iznad razine tla. Nažalost za masu, vrtni roboti i dalje zahtijevaju znatne troškove kupnje, a AL-KO 127406 Robolinho 4100 još je jedna jasna potvrda toga.


1 Bosch Indego


Najbolja cijena
zemlja: Njemačka (proizvedena u Velikoj Britaniji)
Prosječna cijena: 83 340 rub.
Ocjena (2019): 4.7

Često parametar cijene postaje odlučujući u izboru proizvoda, a karakteristike koje mu odgovaraju guraju se u pozadinu. Međutim, u Boschevom Indego modelu, i kod oba, postoji relativni poredak. Zato zauzima vodeću poziciju i dobiva titulu najbolje robotske kosilice.

Kosilica je opremljena inteligentnim sustavom "Logicut", zahvaljujući kojem uređaj pamti oblik parcele, pronalazi zaobilaznice i kosi travu u paralelnim linijama. Osim toga, Bosch Indego može samostalno otići do baze kako bi napunio bateriju. Tako je proces skrbi za stranicu potpuno automatiziran.

Uređaj je minijaturan, tako da nije potrebno očekivati ​​široku kosinu - ta brojka je samo 26 centimetara. Visina rezne oštrice i košnja trave također je manja od visine drugog podnositelja zahtjeva, ali ne mnogo i jednaka je 60 milimetara. Preporučena površina za rezanje ograničena je na 1000 četvornih metara, ali to će biti dovoljno čak i za održavanje travnjaka na velikoj okućnici. Zato je ovaj model “Bosch” zaslužio lojalnost kupaca i s pravom je na vrhu ljestvice.

Video pregled i usporedni test

Popularno glasovanje - tko je najbolji proizvođač električnih kosilica?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 311
Upozorenje! Gornje informacije nisu vodič za kupnju. Za bilo koji savjet treba kontaktirati stručnjake!
Vijesti su uređene quality.expertexpro.com/ - 10-04-2019

Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin
1 komentar
 1. storm2005
  Biste li čak i znali podesiti visinu kosine na makiti.

ocjene

Kako odabrati

recenzije