Samsung Gear S3 Frontier - pregled klasičnog stila pametnog sata


Pametni sat Samsung Gear S3 Frontier objavljen je krajem 2016. godine. Ovaj uređaj omogućuje značajno olakšavanje korištenja pametnog telefona za aktivne ljude, vozače i sportske entuzijaste. Sat ne samo da može prikazati vrijeme i raditi kao pedometar. Oni imaju mnogo aplikacija i značajki.

U pregledu Samsung Gear S3 Frontier prikazujemo sve značajke, prednosti i nedostatke pametnih satova i uspoređujemo ih s konkurentima u ključnim pokazateljima. U procesu pisanja korištene su ne samo tehničke informacije, nego i stvarno iskustvo korisnika.

Kako ocjenjujete Samsung Gear S3 Frontier pametni sat?
Mi glasamo!
Ukupno glasova: 12

Usporedba s konkurentima

Usporedimo promatrane Samsung pametne satove s prethodnom verzijom i modelom jednog od glavnih konkurenata - Appleovog iWatcha3.

model

Samsung Gear S3 granica

Apple Watch 3 (38 mm)

Apple Watch 3 (42 mm)

Samsung Gear S2

prikaz

1.3 inča, okrugla, AMOLED, razlučivost 360x360

1,5 inča (38 mm), AMOLED, rezolucija 272 × 340

42 mm, AMOLED, rezolucija 312 × 390

1.2 inča, okrugla, AMOLED, rezolucija 360x360

Operativni sustav

Tizen OS 2.3.2

watchOS 4.0

Tizen os

ram memorija

768 MB

768 MB

512 MB

procesor

Samsung Exynos 7270, 2 jezgre, 1 GHz

Apple S3, 2 jezgre

Samsung Exynos 3250, 2 jezgre, 1 GHz

baterija

380 mAh

279 mAh

250 mAh

kompatibilnost

Android, iOS

iOS

Android, iOS

Stupanj zaštite

MIL-810G

samo iz vode (do 5 atm)

IP68

veza

Wi-Fi, LTE, 3G, NFC, GPS, Bluetooth, MST

Wi-Fi, Bluetooth, GPS, LTE, 3G, NFC

Wi-Fi, NFC, 3G, Bluetooth

Interna memorija

4 GB

16 GB

4 GB

Težina i dimenzije

63 g, 49x46x13 mm

42 g, 39x33x11,5 mm

53 g, 42.5x36.5x11.5 mm

47 g, 50x42x11,5 mm


Općenito možemo zaključiti da Samsung Gear S3 Frontier ima više „izdržljivu“ bateriju od ostalih pametnih satova. Drago mi je što je gadget povezan sa svim uređajima. U isto vrijeme, razlučivost zaslona je čak i veća od rezolucije Appleovih satova. I sigurnost je bolja - vojni standard MIL-810G pruža zaštitu od vode, prašine, temperature, vibracija, trešnje, šoka i tako dalje. U principu, vrlo je teško ubiti ovaj sat.

Ali u isto vrijeme, uređaj na neki način gubi od konkurenata. Konkretno, to je teže od svih ostalih - čak 63 grama nasuprot 53 za Apple i 47 za prethodnu verziju Samsung Gear S2. Veličina ekrana za pametne satove je samo 1,3 inča u usporedbi s 1,5 i 1,65 za iWatch. A unutarnja memorija je četiri puta manja od njihove.

Općenito možemo reći da su pametni satovi korejske tvrtke zasigurno prilično dobri. I problematično je izdvojiti lidera među konkurentima - svi modeli su na neki način dobri i ne tako dobri u nekim.


Kompletan skup

Samsung Gear S3 Frontier prodaje se u crnoj cilindričnoj kutiji napravljenoj od izdržljive plastike. Svi dijelovi kompleta spakirani su prilično čvrsto, pa je nemoguće tresti nešto tijekom transporta.

Unutar možete pronaći:

 • sami pametni satovi;
 • priključna stanica na koju je uređaj magnetiziran - prilično je težak i opremljen LED indikatorom koji prikazuje napredak punjenja;
 • dvije međusobno zamjenjive trake - dulje i kraće (ona koja je dulja već je pričvršćena na kućište sata);
 • Micro-USB priključni kabel;
 • malo starog papira u obliku uputa i jamstvene knjižice.

Ocjena, kao što možete vidjeti, vrlo je jednostavna i istodobno potpuna. Ne postoji ništa suvišno, ali proizvođači su pažljivo spakirali sve potrebne stvari u crnu kutiju. Čak i razmišljao o udobnosti ljudi s malim obodom zgloba.


Izgled i ergonomija

Što se tiče dizajna, sve je jednostavno - Samsung satovi, gledano izdaleka, izgledaju kao najobičniji. Nešto po izgledu podsjeća na vodeće švicarske modele. Bliže su klasičnom satu nego "pametnom". Satovi su vrlo masivni i veliki. Izrađen od crnog čelika 316L. Na vrhu kućišta nema naljepnica ili naljepnica - samo tamni mat metal. Nema ni konektora - sat možete puniti samo preko priključne stanice.

Na stražnjem poklopcu nalaze se neke tehničke informacije. Konkretno, model i marka pametnih satova. U sredini je prozor monitora otkucaja srca.

Na bočnoj strani s desne strane nalaze se dva široka fizička gumba: "Home" i "Back". Gotovo ne izlaze iz tijela i općenito su vrlo lijepi. Gumbi su prekriveni grubim materijalom i lako ih je uhvatiti prstima.

Sat kontrolira okvir (prsten oko zaslona), dva gumba desno od brojčanika i zaslon osjetljiv na dodir. Oštrica je nazubljena, zbog čega je vrlo pogodno za pomicanje. Jedan korak njegovog pomaka omogućuje vam da pomaknete točno jednu točku u izborniku - to će biti problematično "uviti" prsten. Neki korisnici su se žalili da je okvir malo opušten. U praksi to ne uzrokuje nelagodu i gotovo je neprimjetno pri radu.

 

Remen Samsung Gear S3 Frontier je standardan, širok 22 milimetra, izrađen od elastomera. Kutija ima dvije mogućnosti - za tanke i šire zapešće. Važna značajka je da se bilo koji standardni remeni za redovite satove uklapaju u Samsung Gear S3 Frontier. Programeri su napravili montažu koja vam omogućuje korištenje najobičnijih remena i narukvica na 22 milimetra.

Zaslon je okrugao i cijela njegova površina radi - nema crnih okvira ili dijelova. Zaslon je zaštićen ojačanim staklom Corning Gorilla Glass SR +. Ovo staklo, poput samog sata, praktički je neuništivo. Odozgo, zaslon je prekriven vrlo kvalitetnim oleofobnim premazom - staklo se polako zaprlja i mnogo ga je lakše očistiti.


prikaz

Samsung Gear S3 Frontier ima ugrađeni AMOLED zaslon s dijagonalom od 1,3 inča i razlučivosti zaslona od 360x360. Gustoća piksela je visoka - 278 po inču. Zbog toga je slika nevjerojatno jasna - pikseli na njoj se još uvijek mogu vidjeti, ali samo ako se jako potrudite. Boje zaslona su vrlo svijetle i zasićene. Ponekad može doći i do prekomjernog zasićenja - neke nijanse postaju neprirodno sočne. No, veličanstvena dubina crne boje zadovoljava - na ovom je satu doista crna, ne tamno siva ili neka druga.

 

Samsungovi kutovi gledanja su prilično veliki - možete gledati na sat kako želite, a slika se neće mnogo promijeniti. Osim toga, svjetlina zaslona sata bira se neovisno, ovisno o razini osvjetljenja. Najsvjetlija opcija je dovoljna za prikaz slike čak i vani na sunčan dan.

Sat podržava funkciju Always On Display. To jest, zaslon uređaja može trajno svijetliti. Zahvaljujući tehnologiji AMOLED koja štedi energiju moguće je, a sat se neće isprazniti za nekoliko sati. Programeri su tvrdili da bi zaslon Samsung Gear S3 Frontier mogao raditi i do dva dana. Osim toga, zaslon se može uključiti i okretanjem ručnog zgloba u lice.

 

Jako mi je drago što izbornik ima mogućnost uključivanja "povećane osjetljivosti". Zahvaljujući ovoj funkciji, sat može prepoznati dodir prsta, čak i kod debelih rukavica. Stvaratelji pametnih telefona vrijedili bi se učiti.

Sat ima 14 podešenih brojeva za prikaz. Ima ih puno više u trgovini - tu možete naći i besplatne opcije uz već preuzete. Ali većina još uvijek mora platiti. Sudeći po ocjenama kupaca, ovisi o tome koliko će sat raditi bez punjenja. Prevario je brojčanik - brže se isprazni baterija.


sučelje

Glavni zaslon sučelja je brojčanik. Prikazuje odabranu sliku (pomak možete pronaći u postavkama ili kupiti u trgovini aplikacija tvrtke Samsung).

 

Okretanjem okvira možete prebaciti zaslon na aplikacije ili obavijesti. Prvi će se otvoriti ako okrenete okvir desno, a drugi - ako ga okrenete ulijevo.

Na samom kraju "liste" widgeta prilikom pomicanja bit će natpis "Add widget". Možete odabrati bilo koji s popisa, a zatim ćete ga moći koristiti laganim pomicanjem okvira.

Izborniku sata možete pristupiti klikom na bilo koji gumb dok se nalazite na početnom zaslonu. Sučelje se sastoji od okruglih ikona koje se nalaze na rubovima zaslona. U sredini je natpis koji objašnjava što je ta stavka.Kretanje po izborniku je jednostavno - bezel odaberite željenu ikonu, a zatim jednostavno kliknite na bilo koji dio zaslona.

Iznad se nalazi i zavjesa s brzim postavkama. Baš kao u klasičnom "smartphone" Androidu. Dovoljno da držite prst od vrha do dna.

Sučelje je vrlo fino podešeno - možete doslovno promijeniti sve, od fonta do pozadine za widgete. Stoga svaki korisnik može učiniti svoje pametne satove doista jedinstvenim.

Drago mi je da je sučelje napravljeno vrlo kvalitetno i sofisticirano. U njemu je sve jasno. Kontrola i prebacivanje iz točke u točku brzo i jednostavno. Uz opću praktičnost, vrlo je dobro da sat odmah reagira na svaku želju korisnika. Zahvaljujući dobroj optimizaciji, ne postoji niti jedna kočnica ili kašnjenje, a baterija se puni mnogo sporije - zahvaljujući operativnom sustavu Tizen tvrtke Samsung.

 

Nažalost, postoji nedostatak vlastitog operativnog sustava. Mnogi korisnici u recenzijama kažu da je pohrana aplikacija prilično loša. Razvojni inženjeri radije stvaraju aplikacije za više masovnih satova koji pokreću Android Wear. Međutim, postupno se ažurira novim korisnim aplikacijama, što zadovoljava.funkcionalnost

Samsung Gear S3 Frontier je postavljen od strane proizvođača kao uređaj za aktivne ljude. Zbog toga je opremljen gomilom različitih sportskih aplikacija, senzora i zaslona koji će prikazivati ​​statistiku u stvarnom vremenu.

Već je dosta instaliranih aplikacija u satu koji se ne nalazi u kutiji. Konkretno, gadget je lako vidjeti datum, vrijeme, vrijeme, staviti podsjetnik ili alarm, čitati i odgovarati na poruku ili glasnik, prebacivati ​​se između vremenskih zona i tako dalje. Ali možete instalirati nove iz trgovine Galaxy Apps. U trgovini možete pronaći sve vrste aplikacija za pametne satove, čak i nazvati taksi. U sportu, satovi su u stanju stalno pratiti različite vrste aktivnosti i potom proizvesti statistiku o tome.

Uz mnoge korisne aplikacije, uređaj ima hrpu senzora i brojila koji će biti vrlo popularni među sportskim fanovima:

 • monitor otkucaja srca;
 • pedometer;
 • brzinomjer;
 • izvanmrežni GPS za praćenje pokreta korisnika bez sudjelovanja pametnog telefona ili tableta;
 • senzor atmosferskog tlaka;
 • visinomjer;
 • barometer;
 • da ne spominjemo standardne svjetlosne senzore, akcelerometar i tako dalje.

Zašto samo ljubavnici? Zato što će točnost ovih senzora biti nedovoljna za profesionalne sportaše. Monitor rada otkucaja srca ne radi kontinuirano, zbog čega je nemoguće pratiti rad srca tijekom vježbanja. Osim toga, u nekim slučajevima, iskreno laže, ponekad precjenjujući ili potcjenjujući svoje svjedočanstvo.

Južnokorejska verzija sata omogućila vam je da im povežete elektroničku SIM karticu i koristite uređaj kao pametni telefon. Nažalost, ova funkcija nije podržana u RF-u. No još uvijek možete razgovarati na satu - samo ih povežite s telefonom putem Bluetootha.

Praktično, možete prenijeti slike i glazbu na svoj sat. Da biste slušali najnovije, primjerice dok trčite, slušalice se putem Bluetooth veze lako spajaju izravno s uređajem. A onda ne morate nositi smartphone.

Od 2017. godine Samsung Pay je osnovan u Rusiji, koji je prethodno bio ograničen. Sada možete povezati bankovnu karticu sa satom i platiti njihove kupnje.


Kompatibilan s pametnim telefonima

Proizvođači obično pokrivaju što više tržišnih segmenata u kojima prodaju svoje pametne satove. Kao rezultat toga, Samsung Gear S3 Frontier, za razliku od sličnog Appleovog gadgeta, radi ne samo s drugim uređajima tvrtke.

Uređaj omogućuje povezivanje s više ili manje modernim pametnim telefonima:

 1. Samsungovi pametni telefoni - veza s njima je najstabilnija, a satovi rade na ispravan način.
 2. Uređaji na Android3 i novijim - pametni satovi mogu raditi s pametnim telefonima koje ne proizvodi Samsung, već upravljaju Android OS-om.
 3. Pametni telefoni na iOS 9 i novijim - Samsung Gear 3 Frontier mogu čak biti povezani s uređajima od izravnog konkurenta do proizvođača.

Zanimljivo je da je Samsungova web-stranica kompatibilna samo s Samsung i Apple uređajima. No, u stvari, sat tiho radi s većinom pametnih telefona i nekih Android tableta.Prije kupnje pokušajte provjeriti kompatibilnost s uređajem.

Sat možete kontrolirati i putem pametnog telefona. Za to postoje posebne mobilne aplikacije koje vam omogućuju fino podešavanje sučelja i funkcionalnosti sata:

 1. Samsung Gear. Dostupno za sve uređaje na Androidu.
 2. Samsung Galaxy Watch (Gear S). Aplikacija za radno vrijeme s iOS-om.

U nekim slučajevima morat ćete instalirati dodatak Gear S i Samsung Accessory Service. Ove dvije aplikacije mogu biti potrebne za povezivanje sata s Android uređajima. Također ćete morati dobiti Samsung račun za preuzimanje potrebnih aplikacija.

Općenito, povezivanje s Android pametnim telefonima nije od tvrtke Samsung. Ali potrebno je mnogo vremena i zahtijeva nekoliko aplikacija odjednom. Osim toga, neki se korisnici žale da im se stalno treba ponovno pokrenuti na svom računu kako bi spojili sat ili nešto instalirali.


autonomija

Tijekom rada, Samsung Gear S3 Frontier zadovoljava kapacitet baterije od 380 mA / h. Za takve sate je dosta - među natjecateljima odabranim na početku recenzije ovo je najbolji pokazatelj.

Prema pregledima i mjerenjima, pametni satovi tvrtke Samsung mogu izdati sljedeću autonomiju:

 • 4 dana - u normalnom načinu rada, samostalno od pametnog telefona i bez trajnog prikaza na zaslonu;
 • 2-3 dana - tijekom autonomnog rada u načinu rada Always On Display;
 • 2 dana - kada je sat stalno povezan s pametnim telefonom i Always On Display, Wi-Fi, GPS, Bluetooth i tako dalje.

Općenito možemo reći da je autonomija prihvatljiva. Ovdje samo kupac može odlučiti je li pogodan za njega da stalno puni sat, kao što to čini s pametnim telefonom ili drugim gadgetima. No, u korist sat, možete reći da je punjenje je jednostavno na ružnoću - samo baciti sat na docking stanice nakon što je uklonjena.

Usput, iz pristanišne stanice, oni naplaćuju 100% od nule za dva sata. Prilično brzo, pa čak i ako se iznenada isključe, punjenje sata nije tako velik problem.


Recenzije

Samsung Gear S3 Frontier prikupio je dosta pozitivnih recenzija. Prema Yandex.Market, 84% korisnika preporučuje kupnju proizvoda.

Najčešće, klijenti pozitivno reagiraju na gotovo sve mogućnosti sata: autonomiju, dizajn, sučelje i njegov rad, jednostavnost rada i tako dalje. Općenito, uređaj je karakteriziran kao visokokvalitetan i ugodan za korištenje.

No, korisnici su još uvijek pronašli neke nedostatke u promatranim pametnim satovima. Mnogi ljudi ne vole činjenicu da Samsung Gear S3 Frontier radi bez punjenja samo dva dana. Također govorite negativno o monitoru otkucaja srca (napisali smo da možda neće raditi ispravno). Ali ovo je pošast gotovo svih neprofesionalnih naprava za zapešće.

Neki korisnici preporučuju da redoviti remen s elastomerima odmah zamijenite s nečim što je "prozračno". U suprotnom postoji rizik od iritacije na koži.


zaključak

Sumirajući Samsung Gear S3 Frontier, možemo sa sigurnošću reći da su satovi prilično uspješni. Oni su produktivni, izrađeni u elegantnom dizajnu "pravih" satova (samo fizički brojčanik nije dovoljan) i ugodno se osjećaju na ruci. Funkcionalnost je prilično opsežna i omogućuje aktivno korištenje sata, čak i bez konstantnog paketa s pametnim telefonom.

Općenito se može istaknuti nekoliko glavnih prednosti Samsung Gear S3 Frontier:

 • čvrst izgled švicarskih satova;
 • mnogo senzora i aplikacija iz kutije;
 • aktivno razvija trgovinu aplikacijama;
 • pouzdanost i sigurnost;
 • povezivanje s uslugom Samsung Pay.

Ali, kao i sve stvari na svijetu, satovi nisu savršeni. Glavni nedostaci su:

 • mala autonomija - u prosjeku ćete morati puniti sat svaka dva dana;
 • nije uvijek ispravno raditi monitor otkucaja srca - za profesionalce očito nije prikladan;
 • remen može izazvati iritaciju i alergije - dobro, lako se mijenja u novu.

Ali trebali biste razumjeti da su pametni satovi prilično specifičan gadget. I zahtijevati od njih mogućnosti smartphone je beskoristan.


Dodajte komentar

  • bowtieosmijehsmijanjerumeniloSmileyopuštenzlobno se smješkati
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyeszajapurenolakšanzadovoljanosmijeh
   migstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesCERENJEljubakanjestuck_out_tonguespavanje
   zabrinutnamrštenanamučenopen_mouthgrimasezbunjentiha
   bezizražajanUnamusedsweat_smileznojdisappointed_relievedumoranzamišljen
   razočaranzbunjenstrašljivcold_sweatustrajatikrikjecanje
   radostzačuđenvrištatitired_faceljutbijestrijumf
   pospanmljacmaskanaočale za suncedizzy_facevragolansmiling_imp
   neutral_faceno_mouthnevin

ocjene

Kako odabrati

recenzije